Tomas.Mann píše: ↑22 lis 2024, 13:14
Lukas.Dolezal píše: ↑22 lis 2024, 12:13
Ahoj všem,
já myslím, že bychom měli především řešit, jak dál s Pirátskou stranou a naším krajským sdružením, ne hrát deskovky nebo chodit na pivo a výlety. V krajských volbách jsme získali 3,24 %. V posledním průzkumu máme 5,7 %.
Reorganizace krajských schůzí mě přivádí na myšlenku, že když nemáme krajské zastupitele, mohl by na schůzích být čas řešit i KETy, které až na výjimky nejsou aktivní.
Chození s piráty na pivo na Obilňáku, ze mě před lety udělalo regP a dobrovolníka v kampani. Kdyby se tehdá hrály deskovky, tak věřím, ze by to na mě fungovalo ještě líp:) Já bych to nezatracoval.
Já neformální akce à la
pivo,
výlety a
deskovky nezatracuju. Např. deskovka Dixit je jednoduchá hra, která zlepšuje vzájemné porozumění a komunikaci. Jenom si myslím, že neformální interakce není všespásná.
Katerina.Migdau píše: ↑22 lis 2024, 20:45
Lukas.Dolezal píše: ↑22 lis 2024, 12:13
Ahoj všem,
já myslím, že bychom měli především řešit, jak dál s Pirátskou stranou a naším krajským sdružením, ne hrát deskovky nebo chodit na pivo a výlety. V krajských volbách jsme získali 3,24 %. V posledním průzkumu máme 5,7 %.
Reorganizace krajských schůzí mě přivádí na myšlenku, že když nemáme krajské zastupitele, mohl by na schůzích být čas řešit i KETy, které až na výjimky nejsou aktivní.
Ahoj, chtěla jsem ti odpovědět, ale mezitím to udělal Petr a Tom.
Souhlasím s nimi.
Já si hlavně myslím, že se mezi sebou musíme nejlépe osobně povídat.
Osobně povídat, jak dál
. Myslím, že bychom i měli probírat aktuální politické dění, což se po tom, co jsme přišli o poslance a krajské zastupitele/zastupitelky, neděje. Další věc jsou Zulip a fórum, kam mně přijde, že mnoho lidí nechodí – rozdrobenost online komunikace.
Na schůze, i když jsou online, tak se připojí pár lidí a účast na hlasování taky není žádná sláva. Členové a členky se ani moc nechtějí zajímat, co se děje v krajském sdružení. Nazval bych to kolektivní stagnací (vyhořením) a v tomto stavu jde spíš o kvalitu než o kvantitu krajských schůzí.
Radka.Musilova píše: ↑24 lis 2024, 18:02
Nemám pocit, že zájem o schůze v posledních měsících upadá, agenda byla také pokaždé na 1-2 hodiny. Na jak dlouho by asi vyšla schůze jednou za dva měsíce? A byla by více hodinová schůze do pozdějších večerních hodin stále přístupná všem?
V podstatě souhlasím, nicméně si říkám, že někteří (i ti, kteří by ze své pozice mohli na schůzi reportovat) se nepřipojí ani online. Pak vyvstává otázka proč, když pozvánky na schůze chodí vícero kanály.
@Katerina.Migdau, co za PKS poslat dotazník na členstvo, proč někdo chodí (připojuje se) skoro na každou schůzi a někdo vůbec?
Akce jako Komunální fórum nebo Jihomoravský Hyde park jsou určitě přínosné, protože poskytují prostor pro otevřenou diskusi a umožňují sdílení názorů a zkušeností mezi členstvem. Vlastně si myslím, že tyto akce jsou v nadcházejícím volebním období 2025-2026 nezbytné.
Katerina.Migdau píše: ↑22 lis 2024, 20:45
K těm Ketům taky souhlas. Zrovna tohle dobou probíhají schůzky @Lukas.Dubec s vedoucími Ketů a já doufám v prodiskutování jejich náplně adt.
Co se týká KETů, tak prezentace na krajských schůzích by mohla přinést diskuzi o aktuálních politických výzvách a jednotlivé KETy by získaly zpětnou vazbu ke své činnosti. Zařazení KETů na schůze by také mohlo přispět k rozšíření jejich odborné sítě a posílit vzájemnou podporu/zapojení napříč krajem. Máme sice Předpis o zřízení krajských expertních týmů v rámci KS JmK, ale KETy samotné moc nefungují. Respektive si myslím, že by se činnost KETů měla více promítat např. do mediálních výstupů a činnosti komunálních zastupitelů a zastupitelek. Jinými slovy, komunální zastupitelé a zastupitelky jsou, kromě europoslankyně, jediní, které máme, a jejich zapojení do KETů (plus zapojení našich zástupců a zástupkyň v komisích) a předávání know-how z komisí a výborů by mohlo pomoci celé straně v Jihomoravském kraji.