Josef.Ulehla píše: ↑04 říj 2024, 15:37
Vojto, nevím jestli jseš v té Olomouci, ale nabízím, že za Tebou zajedu a můžeme to probrat z očí do očí.
Všichni asi známe nějaké to dílko, kde hlavní hrdina úžasňák, a něco se stane, nějaká součástka se přetočí a on je pořád stejně úžasný, ale najednou jiný, najednou je na straně zla. Vojto, koukám na to, co vyvádíš, a trošku mi vrtá hlavou, jestli se Ti to nestalo. Ono to ani nemusí být úmyslné, nebo vědomé. Náš hrdina vlastně pořád jedná stejně, statečně aplikuje pořád stejné ctnosti, ale najednou to nefunguje.
Politicky a manažersky: moc dlouho moc ve funkcích, které mají přímou nebo nepřímou odpovědnost za obrovský strukturální deficit, není dobrá kvalifikace pro zachránce na bílém koni. Ty nejsi ten, který to má zachraňovat. Navíc mám z Tvých příspěvků pocit, že už Tě to ani nebaví. Bylo by super, kdybys obsah své hlavy dal k dispozici jiným, jako poradce a expert: pravidla říkají toto, když uděláte tohle, bude to mít tyhle důsledky, takovéhle a makovéhle jsou možnost. Ale prosím, nenavrhuj. Prosím, drž se trochu stranou. Prosím, dej prostor nové předsedkyni a novém předsednictvu.
Abychom nějak opravili obrovský strukturální deficit, abychom nějak zreorganizovali stranu, aby s tím co nejvíc lidí bylo v pohodě, podle mě skoro jediná cesta je, aby s nějakým takovým programem byla zvolena nová předsedkyně a nové předsednictvo a aby oni s tímto mandátem byli tahounem a navrhovatelem k nějaké celostní vizi - a já jsem připraven je podpořit, i když to bude vize protichůdná té mojí. Potřebujeme se sjednotit a spojit, aby nám to uvnitř strany fungovalo, a za kým jiným než za nově zvolenou předsedkyní a nově zvoleným předsednictvem by to tak mělo být? A uchazeče o funkce v předsednictvu prosím, zvedněte tenhle úkol a řekněte před volbou Váš program pro reorganizaci strany. Ať je možné hlasy pro Vás chápat jako mandát k uskutečnění toho programu.