CF 19/2024 Důvěra v současné RP

Celostátní fórum tvoří všichni členové a je nejvyšším orgánem Pirátské strany.

Moderátor: Předsedající

Pravidla fóra

Na celostátním fóru se vyjadřujte slušně a k věci. Nepřístojnosti budou vykázány do samostatného vlákna.
Než napíšete nový příspěvek, zamyslete se, zda má takovou hodnotu, aby ho musely číst stovky lidí.

Zamčeno
Jakub.Wolf
Místní předsednictvo
Profese: politolog / protikorupční analytik
Dal poděkování: 133 poděkování
Dostal poděkování: 281 poděkování

Re: CF 19/2024 Důvěra v současné RP

Příspěvek od Jakub.Wolf »

Martin.Martin píše: 21 zář 2024, 19:35

Tohle je to nejlepsi RP, jake jsme kdy meli.

Odpovednost za stavajici stav ma predevsim CF, a to tim, jake lidi si volilo do vedeni a za poslance - a predevsim jakym zpusobem je NEkontrolovalo - v obdobi 2017-2021, kdy jsme realne mohli verejne pusobit v mediich, aniz by jsme na to nepotrebovali penize, ktere stale jeste nemame. V ty roky se totiz vinila TA strategicka rozhodnuti, jejiz plody sklizime dodnes.

RP jednoznacne vyslovuji duveru.

Změňme tedy složení CF.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Jakub.Wolf za příspěvky (celkem 6):
Dalibor.Zahora, tomas.cada, Ludek.Blaha, Petr.Vileta, Ivor.Kollar, mmmonz
Milan.Dadourek
Rozhodčí komise
Profese: Zemědělství, ŽP, právník, ovčák
Dal poděkování: 3462 poděkování
Dostal poděkování: 3527 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milan.Dadourek »

Lukas.Hejduk píše: 21 zář 2024, 20:44

...
Ale myslim, ze by bylo velmi nestastne hodit vysledek krajskych voleb vyhradne na zada RP, jeho 4/5 jsou ve vedení strany devet mesicu. Sebereflexe urcite, odpovednost RP budiz, ale pojdme si to zreflektovat na vsechny strany.
...

Promiň, ale naše sebeanalýzy a reflexe už by mohly vejít do historie svojí slabou relevancí, byasem a rozvleklostí. Za mne to není o tom, že za to může předsednictvo. Nejspíš nemůže. Ale jeho rezignace je podle mne symbolický krok vyjádření pokory vůči voličům. Politika je o symbolech.
Pak se klidně bavme, jestli tam některé členy nezvolit znovu (sám bych některé navrhl).

Ještě se nestalo, aby to nějak nedopadlo. Vlasta Burian -- Profil -- (FB page)

Tomas.Baborsky
Člen KS Jihomoravský kraj
Profese: Strojní inženýr, podnikatel
Dal poděkování: 5 poděkování
Dostal poděkování: 21 poděkování

Příspěvek od Tomas.Baborsky »

Už delší dobu mi vadí to, že se naše strana odchýlila od hlavních cílů, kvůli kterým jsem do strany také vstoupil. Za mě to byla hlavně digitalizace, snížení byrokracie, zelené technologie. Místo toho hlavně řešíme a prezentujeme témata, která prostě nejsou u lidí oblíbená a která nikoho opravdu v této těžší době netrápí. Původně jsme zastávali dost benevolentní názor vůči migraci a dnes už vidíme, že to není tak jednoduché a problémy nyní mají Němci, Švédi apod. Chci tím říct, že se soustředíme na menšiny, ale díky tomu také máme adekvátní podporu obyvatel.
Měl jsem i mnohokrát připomínky na Ivana Bartoše a jeho vzhledu. Vidím jak nám to prostě škodí. Hrozně moc lidí nám to nechce dát jen proto, že má účes jaký má. Může se to zdát jako kravina, ale nevěřili byste kolik lidí v mém okolí nám to prostě nechtěli dát jen proto. Ale bohužel jsem se setkal od mých kolegů s kritikou a velkou hrdostí, jak máme ostatním ukázat, že jsme jiní a suverénní a chceme ukázat naši liberálnost. Názory naprosto míjící realitu a čistý naivní idealismus. Na našich FB stránkách pořád jen nějaké nesmysly místo důležitých témat co zajímá většinu lidí...
To hlavní, kdy jsme se mohli ukázat v univerzálním tématu pro všechny - digitalizace a snížení byrokracie jsme ve výsledku selhali. To co se teď stalo se stavebním řízením je katastrofa a hřebíček do rakve. Po tomto už nezadržitelně míříme jak se říká do propadliště dějin.
Bohužel mou důvěru vedení strany již nemá. Do vedení se musí dostat někdo, kdo je rozumný a zodpovědný. Hlavně ne nějaký šílenec se ztřeštěnými bláznivými nápady mimo realitu, protože nyní působíme na lidi jako naivní idealisti, kteří kecají, ale pak neodvedou poctivou práci, která by se dala dobře prodat.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Tomas.Baborsky za příspěvky (celkem 6):
Marek.Novak, Zuzana.Vyskocilova, ladafoucek, Sona.Brunnerova, mmmonz, Kychot
Vojtech.Pikal
Kancelář
Profese: politik, informatik
Dal poděkování: 25738 poděkování
Dostal poděkování: 22219 poděkování

Příspěvek od Vojtech.Pikal »

VP moderuje:

Procedurální diskuze byla oddělena sem: viewtopic.php?t=67669

Tito uživatelé poděkovali autorovi Vojtech.Pikal za příspěvky (celkem 2):
mmmonz, anon126

Profil, Vedoucí AO; člen KaS; člen 2012 až 2025
„Nakonec vám budou vládnout ti nejneschopnější z vás. To je trestem za neochotu podílet se na politice.“*
Podporuji myšlenky. Volbu předsednictva vyhrál DFW.

Zdenek.Kubala
Člen KS Pardubický kraj
Profese: OSS Architect & consultant, SW Engineer
Dostal poděkování: 916 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenek.Kubala »

Ahoy clenska zakladno, taktez znam kazdeho clena RP a mel jsem moznost s nimi spolupracovat a rekl bych, ze mam celkem informace o tom, co RP dela nebo nedela (btw to se od jednatele RV i ocekava).

A za sebe bych rad konstatoval, ze clenove RP se misto selfpropagace snazi resit problemy, ktere nase strana ma a snazili se to transprentne (v porovnani s predchozimi rpcky - kterym se tomto omlouvam :)) nejen komunikovat, ale i resit a na zaklade konsenzu a dat. V pameti aktualne mam napr.

• Klaru a jeji snahu dotahnout kampanovy tym do co nejvic konsenzualni podoby, aby to bylo z jejich pohledu funkcni a zaroven vykomunikovane a pochopene
  • Dominiku a jeji praci s pripravou a koordinaci rozpoctu s nekolika variantami (a to vcetne scenare Mega failu), takzez opet transparentne komunikovano a spokupracovano s prac. skupinami a odbory.
  • Jana a jeji zamereni na prekopani struktury CVS po fiasku v EU volbach a dotazeni kampane

Atd…

Proto se mi to nepise lehce, ale vzdy jsme si zakladali na osobni odpovednosti a tady neni cas na “zadost o duveru”, ale je na miste skupinova rezignace a prihlaseni do volby nove(coz uprimne doufam, ze budete kandidovat!).

Cekaji nas primarky pro volby do PSP a Ivan je pro me aktualne nejvhodnehsi kandidat na celostatniho lidra a pro dobro situace ted i z pohledu primarek, by za me bylo vhodnejsi, kdyby si predsedu obhajil rovnou v nove volbe(ve ktere verim, ze uspeje).

Muj podpis? Ten "ve spravny cas" kazdy pozna. :)

UNIX - Where is a shell, there is a way.

Emeritni mistopredseda KS Pardubicky kraj, MS Chrudimsko a jednatel RV.
soucasti technickeho odboru

Uchazi se o podporu v dovolebe RV, aby mohl pokracovat v tom, co zde vykonaval doposud: viewtopic.php?t=68656

Eva.Horakova
Člen KS Praha
Profese: expředsedkyně,pěstounka,zdravotní sestra
Dal poděkování: 24 poděkování
Dostal poděkování: 129 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eva.Horakova »

Martin.Kucera píše: 21 zář 2024, 17:44
Eva.Horakova píše: 21 zář 2024, 17:29

Není třeba nic svolávat, je třeba si říci, zda náš placený stranický aparát je v takovém měřítku opravdu nutný a pak, zda každý z nás udělala to maximum co mohl.

Jak přesně dle tebe souvisí placený stranický aparát s výsledky krajských voleb (a s jednáním CF o důvěře v RP)?

Martine to jsou propojené nádoby. RV dává úkoly a někdo plní. Stranický aparát a všechny odbory plnily jejich úkoly, kdysi zcela zadarmo, nyní za těžké peníze. Takže je třeba se vrátit zpět k tomu co fungovalo. Je čas si nalít čistého vina. Aparát, co kdysi fungoval je dneska mimo realitu běžného piráta, je to velká škoda.

Naposledy upravil(a) Eva.Horakova dne 21 zář 2024, 21:51, celkem upraveno 2 x.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Eva.Horakova za příspěvky (celkem 5):
Petr.Tkadlec, Stanislav.Dufek, Petr.Vileta, Tomas.Polach, mmmonz
Eva ❤️
Linda.Neubergova
Místní předsednictvo
Profese: Zastupitelka, reklama a marketig, kouč
Dal poděkování: 36 poděkování
Dostal poděkování: 205 poděkování

Příspěvek od Linda.Neubergova »

Znovu tu zopakuji, je to velká příležitost pro restart. Ano, bolí to. Ale možné to je.

Linda Neubergová
724 886 571

"Montérka (do všeho)"
Nejsem v Rekonstrukci a ani v Renesanci. Aby bylo jasno... :lol:

Petr.Kapounek
Člen KS Olomoucký kraj
Profese: manažer, zastupitel
Dal poděkování: 718 poděkování
Dostal poděkování: 1315 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr.Kapounek »

Přátelé (i mnozí nepřátelé), to je prča totok.

Říkám vám už několik let, že strana jde do kytek. Ale nené, já jsem ten prudič. Mám jít raději dělat něco konstrutivního. Dělám, nebojte, ale už ne v politice. Protože politika není pro lidi, co něco umí, ale primárně pro lidi, co umí mlet pantem.

V roce 2017 nás do sněmovny dostali voliči, které jsme přetáhli ODS a TOP09. Byli to vzdělaní, spíše pravicoví voliči, kteří chtěli, aby jim stát přestal kecat do života. Po volbách jsme nabyli sebestředný arogantní pocit, že jsme mistři svět amoleta a že se z nás každý musí podělat. A když ne, tak je to blbec, který nic nechápe. Do veřejných politických funkcí se dostali buď lidi schopní, nebo lidi převážně nadějní, kteří se rychle učili. Dělali dobrou práci. Jenže za nima už se ve straně roky šikuje chátra, která se umí jen přicucnout na cecek veřejných peněz (což je vidět na katastroficky neefektivním hospodaření strany a jejím přebujelém aparátu) a mnozí z těch lidí by se neuživili ani zametáním chodníků. Na fóru a na Zulipu vás tihle ideologové ale budou školit, jak oni jsou úžasní a vy nula. Budou vás cenzurovat. Vláčet po kontrolních orgánech, že jste si vůbec dovolili otevřít ústa. Bez ohledu na to kdo, se zvolí do předsednictva, tihle řídí stranu, píšou její program, utvářejí mediální obraz. Oni ví sice o životě kulový, nic nevyrobili, nevytvořili, nevymysleli, neřídili, ale vědí nejlíp, jak má kdo žít, co může říkat, co si má myslet. A ti si teď převezmou to spáleniště, co po nich zbylo. Jako Putin Azovstal. A svede se to na Ferječíka, na Ivana, na účast ve vládě. Růžové rebelky si začnou plnit vlhký sen o moderní progresivní levici, kterou Česko tak zoufale potřebuje. A skončí za rok s 4,5% kdo ví jestli. Protože nepotřebuje.

Takhle se strana je tak strašně nemocná, že už ji nikdy nikdo nevyléčí. Protože se nechce nechat vyléčit. Odmítá totiž koncept politické odpovědnosti. Všichni rozhodují o všem a nikdo nemůže za nic. Chcete odvolávat předsednictvo. Prosím. Říkáte, že mělo odstoupit. Jasně že jo. Ale má to háček. Předsednictvo - ani tohle, ani to předchozí nemohlo udělat mnoho proto, aby té zkáze zamezilo. A kdyby se o to někdo pokusil, šikanovali byste ho. Ostatně, Michálek a spol. to zkoušeli. Protože do strany nemá vedení žádné pravomoci a nerozhoduje ani o tom, jak se strana bude prezentovat na venek, což je u každé strany nakonec důležitější, než jakou dělá politiku.

Podělal Ivan digitalizaci? Jasně že jo. Totálně. Já se živím ze 70% jako projektant, takže na mě ta katastrofa dopadla a trpím tím každej den. Štve mě to jeho alibistický vymlouvání, jak za všechno můžou úředníci, co to prý bojkotujou. Nemůžou. Nefunkční systém jim svázal ruce i nohy a teď se po nich chce běžet maraton. Někdo se zvládá alespoň plazit jako housenka ale někdo bohužel ani to. Víc po nich chtít nikdo nemůže. Fiasko. Ostuda. Katastrofa.

Je tohle důvod, proč, jsme projeli třetí volby v řadě? Ani omylem. Právě proto, že jsou už třetí. Náš původní volič, by nám dokázal odpustit i zpackanou digitalizaci, kdybysme mu to trochu vysvětlili. Ostatně žádnou revoluci nevidím. Média nás kritizují právem, ale není to v Česku problém číslo jedna. A rozhodně to není žádná kampaň a účelovka, jak se Ivan občas vymlouvá.

Zopakuji vám, to co jsem říkal už tisíckrát a furt to nechcete slyšet:

Piráti jsou v zádeli, protože už nejsou liberální strana. Ztratili jsme i naše nejvěrnější voliče, řadu věrných a pracovitých členů. Mnoho největších srdcařů, protože lidi po tuhle stranu nemaj žádnou hodnotu. Zachází se tu s nima jako s hnojem. Naši příznivci pak nejen, že nevidí důvod, proč nám pomáhat s kampaní. Oni nevidí důvod, proč nás vůbec volit. Kázat jim každej druhej den o tom, jak mají žít, to uměla už ČSSD i ODS a praktikují to tu od revoluce. Není divu, že mnoha lidem přijde Babiš jako menší zlo, se svým programem "Nechte mě krást a já vás nechám být". On je sice být nenechá, ale hodně lidem se to hezky poslouchá. Jdeme po trajektorii zelených a skončíme tam kde zelení. Je to nevyhnutelné a nikdo to nezastaví.

Proč?

• Strana je shnilá zevnitř. Máme tu vnitřní boje, ale ty boje neprobíhají ve formě střetu z nějž jeden vyjde jako vítěz a jeden jako poražený. To by byla normální politika. Zdejší boj vypadá tak, že ultralevice prostřednictvím vnitrostranických funkcí, kontroly komunikačních platforem a schopnosti kdykoliv mobilizovat své podporovatele - aktivní menšinu strany žijících ale nonstop online, udržuje atmosféru strachu a strhává na svou stranu klíčová hlasování. Takhle frakce tvrdí, že strana není vůbec rozštěpaná ale že ji štepí ti druzí. Brání tak diskuzi a snaží se jen udržet status quo. Mnoho členů jim tu pohádku o soudržnosti narušováné Michálkem baští. Asi i po dnešku, což je fakt bizár. Ultralevice potřebuje přinutit ostatní, aby makali pro ni. Pro její myšlenky a ona si to v pozadí řídila a odpovědnost mohla to vždy na někoho hodit. Jenže to nefunguje. Schopní lidi nejsou ochotni makat pro komunisty. Raději investují svou energii jinak. Odcházejí ze strany, chuť pomáhat slábne. Žádné nadšení pro společnou věc už z nás nevyjadřuje. A bude hůř, protože teď si to ultralevice převezme a tu odpovědnost už si ponese. Ale výsledky nezmění. Možná nadchnout pár dezolátů, ale KSČ ani SPD nevymažou. Sešup bude pokračovat.

• Díky našemu úžasnému kolektivismu (a pak se budete rozčilovat, že nám nadávají do komunistů, ale o tom ten komunismus právě je), strana nemá mnoho výrazných osobností. Každého, kdo vyčníval, jste za šlapali do země. Na Ferjenjčíka, který jediný byl v EU kampani vidět, jste hodili všechny problémy světa. Jenže ouha. V týhle kampani vám to Ferjenčík nekazil a stejně to bylo fiasko. Asi je potřeba najít nové viníky. Třeba Kapounek! Oh wait, to nepůjde, ten se vám směje mimo kandidátku. Michálek! Aj ne, ten už taky drží hubu a krok. Tak na koho se to hodí tentokrát...? Vždyť "volič přece důvěřuje straně a bude volit každýho, koho jim tam nastrčíme". Stejně jako ty úplně neznámé lídry v minulých parlamentkách. Nebo ne?

• Politika má setrvačnost. Roztlačit tu káru trvalo 7 let. 7 let jsme lidem říkali, že chceme SVOBODU. Že svoboda je nejvíc. Dalších už 7 let tu rezivějící káru rozebíráme, každý táhem volatem jinam, křičíme na všechny strany, jak jsme nejlepší, zatímco zbytek světa jede rychlovlakem. Volič volí podle emocí. Už dávno pro lidi nejsme ti rozumní. Už dávno jsme pro ně banda arograntní ukřičenejch děcek. A žádná růžová rebelka (která je příčina a ne lék), žádná úžasná a skvěle nakontraktována graficky moderní superkampaň, žádné vystoupení z vlády, žádné křičení my jste teď zase ti rebelové proti všem, to nezmění. Volič víc, co jsme zač, a i kdybysme se nějak uměli změnit (což odmítáme), bude trvat dalších 7 let o tom lidi přesvědčit. A nesmíme jim znovu lhát. Ale to se nestane. Jdeme totiž střídat maskoty a pokračovat kupředu levá...

Milá Markétko, převezmi si to. Dej tomu poslední ránu z milosti a pak zhasni. Konečně je tvoje, tak si užij svých pár minut slávy na hrobě liberální politiky. Stejně je to Konečná.

Já jsem s tím úplně v pohodě.

Život si najde cestu. A bez nás možná bude líp. Otevře to cestu jiným, kteří to dokážou udělat líp. Už aby to bylo.

!MAKE PEOPLE LEGAL AGAIN!
člen komise pro informatiku Olomouckého kraje
mail: petr.kapounek@sprintel.cz
tel: 774 444 725

Jan.Novak
Komunální zastupitel/ka
Profese: Politolog, Historik
Dal poděkování: 3394 poděkování
Dostal poděkování: 2538 poděkování

Příspěvek od Jan.Novak »

Lukas.Hejduk píše: 21 zář 2024, 20:16
Tomas.Bitman píše: 21 zář 2024, 20:09
Martin.Kucera píše: 21 zář 2024, 20:02

Chceš snad říct, že když je Janka dejme tomu levicovějšího smýšlení než stranický průměr, tak zvolení její sestry do RP je důkaz podpory levice? To by bylo hodně přitažené za vlasy.

No ne spíš jsem to napsal špatně k pochopení. Její sestra je také silná podporovatelka levice a to vidíme věřím všichni a jen jsem chtěl poukázat na to, kdo je znakem levice u nás nic to nemění na názorech obou sester.

Hele a uvedeš teda alespoň nějaké konkrétní příklady extrémní levicovosti, které dejme tomu prosazovala Marketa v EP nebo Domca dovnitr strany? Pokud je to duúkaz silneho priklonu nasi strany doleva, tak urcite nebude problem najít třeba 5 příkladů.

V kultrní válce se nejedou kůkazy, tam prostě ohovínkuješ toho koho nemáš rád a napíšeš o něm nesmysly.

Ludek.Blaha píše: 21 zář 2024, 20:32

Vždycky, když se začnu zabývat otázkou, jestli už nastal čas vyměnit partnerku, položím si otázku...
mám k dispozici někoho lepšího?

Předseda strany fakt jako není moje rodina a člověk s kým jsem na základě citů a vzájemném porozumění a tak, ale OK asi ještě žiješ ve středověku Luďane.

Jo a vždycky je někdo lepší. Dělat z lidí (polo)bohy je přesně ten důvod proč teď stojíme... v hovínkách.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Jan.Novak za příspěvky (celkem 11):
Petr.Tkadlec, Lukas.Novy, Stanislav.Dufek, Milan.Dadourek, Tomas.Vymazal, Marek.Necada, Dalibor.Zahora, David.Witosz, mmmonz, Dan.Lestina, anon539

Zastupitel města Týn nad Vltavou

Jan.Posvar
Krajské předsednictvo
Profese: Programátor
Dal poděkování: 1732 poděkování
Dostal poděkování: 2148 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan.Posvar »

Je čas na radikální změnu. Mám naše předsednictvo rád, cením si naší politické práce, ale naše značka je polomrtvá, naše osobnosti už moc netáhnou.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Jan.Posvar za příspěvky (celkem 8):
Jaroslav.Toman, Linda.Neubergova, Milan.Dadourek, Hanka.Kasparikova, Sona.Brunnerova, Roman.Semik, mmmonz, Hana.Chalusova
Zamčeno

Zpět na „Celostátní fórum“