Ahoj,
díky za otázky, zde jsou odpovědi:
Lukas.Dolezal píše: ↑21 led 2024, 10:05
Podařilo se Ti naplnit, co jsi si předsevzal/a v kandidátské řeči?
Jenom částečně. Jako dva hlavní faily vidím to, že jsem nedotáhl strategii rozvoje a hlavně kMT.
Jsi spokojen/a se svým výkonem (účast na schůzích PKS, přinášení vlastních témat, plnění svěřených úkolů aj...)?
Co se týče účasti na schůzích, tak jsem chyběl minimálně (nemám spočteno, ale dalo by se sečíst na prstech jedné, max. obou rukou). Přinášení vlastních témat - větší část novinek, co přišla, přišla ode mě, takže v tomhle asi taky dobrý. Ze svěřených úkolů se mi nedařilo řešit mediační věci (narážel jsem často na neochotu se domluvit a vzhledem k tomu, že se valila spousta jiných věcí, mělo to menší a menší prioritu).
Jak bys popsal/a svou roli v předsednictvu?
Poslední dva roky pro mě byly neskutečně náročné (psychicky i v rodinné úrovni), což se přenášelo i na moje fungování v PKS. Přes to si myslím, že jsem byl spíš tahounem a podařilo se rozjet nebo předpřipravit řadu věcí, na které nové PKS může navázat.
Fungovalo podle Tebe PKS dobře jako celek?
Ne. Částečně to padá na mou hlavu (viz výše), částečně proto, že jsme většinu doby fungovali v “tří-pětinovém” režimu a ty dvě hlavy nám prostě často chyběly. Zároveň jsme hodně naráželi na špatnou atmosféru v KS, velmi pomalu se nám dařilo aktivizovat členskou základnu a když už se to podařilo, tak se objevily nové urgentní problémy, které to zase celé zastavily.
Co se v uplynulých dvou letech povedlo? Co se v uplynulých dvou letech nepovedlo?
Tady si dovolím přidat ještě jednu kategorii - co se povedlo částečně, protože ty věci se částečně povedly a částečně nepovedly, tak ať v tom není zmatek.
Co se nepovedlo:
- jak už jsem psal, kMT a strategie rozvoje. U obojího už tak nějak vím, co s tím, ale do konce funkčního období už to nevyřešíme. Pozitivní je, že s tím nejsou už spojené žádné náklady.
- rozjet GeNEPAX - tady už víme, co chceme, ale opět to do konce funkčního období tohoto PKS nedoděláme.
- nejsem furt spokojený s atmosférou v KS
Co se povedlo částečně:
- vyzkoušeli jsme si akce ve ŠPiCe, víme, jak je dělat. Sice to malinko usnulo, ale věřím, že v letošním roce tyto aktivity opět rozjedeme.
- rozšířit územní působnost Ks JmK, bylo založeno MS na severu, zvětšuje se počet členek a členů (a příznivců) v okrese Brno-venkov. Nadále zůstává ale problém s Vyškovskem.
- zapracovali jsme na kultuře i formě krajských schůzí.
- udělali jsme JihoMorCony, což se ukázalo jako dobrý formát pro debaty o problémech, jen se potom daná zjištění povedlo reflektovat do praxe jen částečně.
Co se povedlo:
- příprava na krajské volby (je leden, máme nakoupené plochy, máme vybranou agenturu na podporu kampaně, rozpočet a řadu dalších věcí).
- rozpočet - jednak se povedlo udržet rozpočet s plánovanými přebytky pro roky 2025 a dále a za co jsem hodně rád, povedlo se najít formu projednání i způsob předložení, který umožňuje PKS nějak plánovat budoucnost a zároveň je konsenzuální pro členskou základnu.
- provést výměnu týmu KoKS tak, že najetí nového týmu proběhlo bez problémů, zapracovali se velmi rychle a fungují (za což patří velký dík jak jim, tak @Vendula.Svobodova , která nám s tím pomohla).
- dostat do Brna CF a díky úžasné práci řady lidí v čele s @Petr.Springinsfeld (kterému i zde děkuji) z toho udělat nezapomenutelnou akci.
- celkově jsme dostali do JmK akce jako Komunální fórum, které pomáhají networkingu uvnitř strany a blízkost jistě přináší jistý komfort pro naše lidi v komunále.
- povedlo se uspořádat primárky do kraje bez pachutě, která provázela předchozí primárky do komunálu.
- modernizovat vybavení ŠPiCe přenosy i krajské schůzí.
Budeš obhajovat mandát v PKS? Jestli ano, proč? Jestli ne, proč?
S největší pravděpodobností ano, definitivně se rozhodnu do konce ledna. Pokud budu kandidovat, budu se ucházet o předsedu.
I přes všechny uvedené neúspěchy věřím, že mám KS pořád co nabídnout. Navíc jsem většinu z problémů, které mě poslední 2 roky dost omezovaly buď vyřešil, nebo do konce března vyřeším. K poslednímu únoru končím jako náměstek na MZe, takže budu i více fyzicky přítomen v regionu a budu mít výrazně flexibilnější režim, než doposud. Rozjel jsem v kraji řadu věcí, rozklíčovali jsme společně řadu problémů a rád bych v práci pro KS pokračoval. Zároveň vnímám, že nejen po krajských volbách, ale už před nimi, bude vhodné mít v čele kraje člověka, který má vybudované vztahy s (potenciálními) koaličními partnery a má dost zkušeností s vyjednáváním.
Snad jsem na nic nezapomněl. Na případné dotazy odpovím rád, jen se tady nechci moc rozepisovat, aby tím nevznikla nevýhoda pro případné kandidáty a kandidátky, kteří neobhajují.
EDIT: opraveno označení