Ahoj, moc tady toho na fóru k tomuto tématu nemohu najít, kromě zmínek v dotazníku, že se ptáte na názor lidí, nebo je to už leta starý...
Chtěl bych se zeptat jak aktuálně vypadá toto téma, když je Pirátská strana ve vládě. Řeší se to nějak vůbec?
Legalizace konopí
Moderátoři: Komise předsedajících, Kampaňový tým, Finanční tým, Zahraniční, Vedoucí RT
-
- Návštěvník – nepatří k Pirátům
- Dal poděkování: 14 poděkování
- Dostal poděkování: 46 poděkování
Legalizace konopí
- Vojtech.Pikal
- Kontrolní komise
- Profese: politik, informatik
- Dal poděkování: 11098 poděkování
- Dostal poděkování: 8918 poděkování
- Lukas.Novy
- Profese: auditor kyber. bezpečnosti, muž z Brna
- Dal poděkování: 2413 poděkování
- Dostal poděkování: 3128 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Legalizace konopí
Ahoj,
legalizaci psychotropních látek obecně máme v dlouhodobém programu. Aktualně ve vládě tlačíme "legalizaci" konopí ve formě omezeného samopěstitelsví, možná se podaří i konopné kluby. Naopak komerční prodej je pravděpodobně zatím v nedohlednu. Konkrétně sem zaslechl, že se již připravuje nějaké paragrafové znění, ale potvrzené to nemám.
Pro jistotu dodám, že nejsem členem žádného příslušného týmu, snad se někdo oprávněný vyjádří, jak bude mít chvíli.
Máte pocit, že Vás KK nebo jiný funkcionář šikanuje, pomlouvá či zesměšňuje? Nejsem právník, ale zastoupím Vás v jednání s přezkumnými orgány. Pište nestranickému ombudsmanovi na ombudsman@krtek.net
Tel: 777-5-KRTEK
-
- Dal poděkování: 14 poděkování
- Dostal poděkování: 46 poděkování
Jop, asi mám hlavně namysli to omezené samopěstitelství, pro začátek
Jsem chlap z vesnice, máme zahradu a každý rok si několik rostlin pěstuji (3-4). Něco pak mám pro vlastní potřebu a ze zbytku se vyrobí mastičky, který opravdu fungují.
Přijde mi dost ujetý, aby za tohle byli lidi kriminalizovaní a něco jim hrozilo pokud by je někdo udal.
Co se týče komerčního prodeje, z čehož si myslím, že by ve výsledku měl i užitek samotný stát, nelze se inspirovat někde v cizině, kde už to funguje? Nebo mezi poslanci napříč stranami není nějaká většinová shoda ohledně tohoto?
-
- Příznivec Pirátů – Zlínský kraj
- Profese: Head of DevOps, Software Engineer
- Dal poděkování: 8 poděkování
- Dostal poděkování: 102 poděkování
Kuba.C píše: ↑16 lis 2023, 09:47Jop, asi mám hlavně namysli to omezené samopěstitelství, pro začátek
![]()
Jsem chlap z vesnice, máme zahradu a každý rok si několik rostlin pěstuji (3-4). Něco pak mám pro vlastní potřebu a ze zbytku se vyrobí mastičky, který opravdu fungují.
Přijde mi dost ujetý, aby za tohle byli lidi kriminalizovaní a něco jim hrozilo pokud by je někdo udal.
Co se týče komerčního prodeje, z čehož si myslím, že by ve výsledku měl i užitek samotný stát, nelze se inspirovat někde v cizině, kde už to funguje? Nebo mezi poslanci napříč stranami není nějaká většinová shoda ohledně tohoto?
Jsem pro to převzít nějakou zahraniční legislativu, u nás to vždycky někdo zpacká.
- Jan.Prokop
- Člen KS Středočeský kraj
- Profese: ITak
- Dal poděkování: 690 poděkování
- Dostal poděkování: 1461 poděkování
První bych si přečetl asi tohle, je tam roadmap, dopadová studie a další informace
https://regulacekonopi.cz/