Matej.Belohoubek píše: ↑16 lis 2023, 12:46
Antonino.Milicia píše: ↑16 říj 2023, 07:15
Matej.Belohoubek píše: ↑15 říj 2023, 12:47
Usnesení Kontrolní komise ze dne 11. 9. 2023
Kontrolní komise žádá republikové předsednictvo, aby se písemně omluvilo předsedovi KK Martinu Kučerovi, že po něm v neděli 20. 8. v rozporu s par. 28 odst (1)b) OŘ neoprávněně požadovali, aby odešel z projednávání bodu "Zpráva kontrolora".
---
PRO: Řeha, Kučera, Bělohoubek, Hejduk, Dedek
PROTI: Ferjenčík
Zdržel se: Vyplel
Nehlasovali: Backa, Daňková
Může prosím KK doplnit text usnesení RP s požadavkem vůči Martinovi, vůči kterému se výše uvedené usnesení KK vymezuje? Děkuji.
Promiň, přenechával jsem odpověď, jestli se ozve někdo povolanější, neozval, tak ti odpovím já.
Nemůže, protože žádné zveřejnitelné usnesení RP nevzniklo.
Ahoj, děkuji za reakci.
Jak se tedy může KK usnést vůči jinému kolektivnímu orgánu a o něco jej žádat, když ten kolektivní orgán jako orgán evidentně nic neučinil?
Jen podotknu, že jsem shodou okolností na tom uzavřeném jednání byl. Tedy jsem i na vlastní oči viděl, že se skutečně nestalo nic, co by dávalo legitimitu takovému postupu KK. Tys tam ostatně také byl, tedy víš, že RP nic takového neprojednávalo a nejen že neučinilo nějaké formální usnesení, ale dokonce se ani nijak kolektivně nepostavilo k tomu požadavku jednoho člena RP vůči Martinovi Kučerovi. V něm bylo zdůvodněno, proč si myslí, že je Martin v tomto bodu ve střetu zájmu. Martin tomu nakonec vyhověl a odešel. Za KK jsi tam zůstal Ty. Jestli pak Martin změnil názor, fajn, ale řešením přece není takové nesmyslné usnesení proti celému RP. Btw, jak může člen KK, v tomto případě Martin Kučera, hlasovat ve věci, ve které je evidentně podjatý?
@Martin.Kucera Taguju ze slušnosti a systémovisti, i když je jasné, že tohle bude číst, ale vést tu nekonečnou diskusi o tom potřebu nemám. Je to spíš k zamyšlení členům KK, jakou medvědí službu pověsti KK dělají.
"Tatínek je pirát, ale ten hodný pirát." (Mikeš, 4yo)
Odvaha dělat, co je správné.
Rozhodneš-li se zničit bližního svého, poneseš odpovědnost za důsledky, které to něj bude mít.