Tomas.Valek píše: ↑28 črc 2023, 13:13
Lukas.Dolezal píše: ↑28 črc 2023, 12:47
Tomáši, já moc nechápu, co chceš říct. To mám všechno, co rozhodčí komise schválí považovat za svaté (i když si myslím, že členové RK hlasovali podle svého politického názoru), a když se z neznámého důvodu hlasování nezúčastnila třetina tohoto orgánu?
Rozhodně ne za svaté, ale za to, co repektujeme jako pravidlo, ačkoli s ním nemusíme souhlasit a na základě tohoto pocitu můžeme i iniciovat snahu o změnu. Dost podobně, státník a nepopulistický politik se vždy musí postavit za rozhnodutí soudu, ač s ním nesouhlasí. Pokud by soudní moc rozhodovala na základě poptávky z davu, byla by ohrožena její nezávislost. A to nechceme.
Dej tomu dnešek, vydechni a zítra se dočteš víc.
A nemyslím to ve zlém, opravdu.
Tome, já vím, že to nemyslíš ve zlém, ale uniká mi, co mám respektovat? Moje pochyby, že RK rozhoduje politicky vyvráceny nebyly, naopak Viktor napsal, že "asi je pravda, že určitě seženeš právníka, co u kvót rozpor s čl. 6 shledává".
Tohle má být jako rozhodnutí soudu? Rozhodčí komise se soudu neblíží ani vzdáleně, i vzhledem k tomu, že ne všichni členové RK mají dokončené právnické vzdělání. A nevím, proč tu zmiňuješ něco o populistické politice, sám určitě víš, že máme soudní soustavu, kdy se účastník řízení může odvolat. Jaké má možnosti člen strany, co se týká RK? Přezkum celostátního fóra?