Vážení kolegové,
je to tady. MS Piráti Praha 11 se snaží dotáhnout svou křižáckou výpravu do konce. Je tu návrh na mé vyloučení ze strany.
https://redmine.pirati.cz/issues/40645
Trochu historie:
proč mě kolegové v MS Praha 11 nemají rádi? - nepodepsání koaliční smlouvy s ANO, ODS, TOP/STAN na P11 ve volebním období 2018-2022 - viewtopic.php?p=607178#p607178
v následujícím období 2018-2021 jsem jako řádný člen ZK (avšak jako nečlen koalice) neměl k dispozici tisky, projednávané na Radě MČ Praha 11, které nebyly v režimu veřejné. Nemohl jsem si tisky dopředu prostudovat, abych o nich mohl zodpovědně hlasovat na zastupitelstvu, prakticky jsem na tom byl stejně jako opoziční zastupitelé
vyloučení mé osoby ze ZK Piráti Praha 11 v 1.11: 2021 - viewtopic.php?p=778130#p778130
následné založení zastupitelského klubu "Piráti a Zelení" z řad 3 zastupitelů zvolených na Pirátské kandidátce (já, Michaela Poláková (dlouhodobě ji MS nechtělo přijmout za člena PS a ZK) a Michal Veselský (SZ), který nesouhlasil s aktivitami a hlasováním ZK Piráti. Výhodou členství v ZK byla možnost dostat se k tiskům, probíraným na Radě (zástupce klubu na grémiu)
co je nejpodstatnější - mám vlastní názor, který se nebojím říct veřejně, včetně občasného nehlasování podle stranické knížky.
Pirátská strana byla v roce 2017, když jsem do ní vstupoval, stranou plnou lidí s moderním myšlením a snahou věci měnit. Mixem lidí s vlastním postojem, někdo byl více pravicovější, někdo více levicovější. Někdo chtěl podporovat podnikání, jiný bojovat za zaměstnance případně za nezaměstnané. Postupem času jsme jako strana rostli a stala se z nás (mým pohledem) klasická velká politická strana, kde je odlišný názor od mainstreamu nevhodný a lidé z takovým názorem jsou označováni jako zrádci.
Kolegové, já nyní v politice nemám žádné ambice, svůj post zastupitele Hlavním města Prahy a zastupitele MČ Praha 11 jsem letos neobhajoval. Je mi bez aktivní politiky a mnoha lidí ve straně krásně.
K návrhu na mé vyloučení - Ať si MS Piráti Praha 11, které návrh podalo, dá tu práci s obhajobou svého návrhu, včetně přesnější specifikace toho "poškozování opakovaného dobrého jména strany". Samo MS má za 4 roky svého fungování mnoho prohřešků jednotlivců i jako celku. Byly doby, kdy bylo MSko na rozpuštění (na půdě PKS se o tom uvažovalo), členové MS více odchází než přichází, aktuálně se místní Piráti díky Jiřímu Dohnalovi znemožnili kauzou Help Ukraine https://ct24.ceskatelevize.cz/domaci/35 ... -vytvorila
Místo snahy o dialog a zakopání příkopů se nyní od mých kolegů objevuje návrh na mé vyloučení.