Lesní správa Lány, CHKO a kdo to řeší

Moderátoři: Komise předsedajících, Kampaňový tým, Finanční tým, Zahraniční, Vedoucí RT

Lucijeje
Návštěvník – nepatří k Pirátům

Lesní správa Lány, CHKO a kdo to řeší

Příspěvek od Lucijeje »

už delší dobu mě trápí situace v mém okolí, kde lesy ve správě lesní správy Lány už nelze nazývat lesy, ale spíš je to jedna velká mýtina. Jsou kolem téhle instituce obří kauzy na korupci na šmeliny kolem cen dřeva atd.. (ikdyž ty co vim se týkají hlavně problémů uvnitř lánské obory, toto je mimo ní, ale je to stále v její správě) já jako laik neorientující se v tématice trpím při pohledu na to, jak mizí stovky stromů přímo před očima. My, když si tady chceme postavit na zahradě stan musíme mít kvůli tomu 10 vyjádření CHKO s ohledem na ptačí oblast, ovšem kácet se vesele může i teď (na smrcích jako nehnízdí ptáci? to hnízdí jen u nás na zahradě?)... od loňska tu zmizelo obrovské množství stromů, klasicky se to svedlo na kůrovce, ale i jako laik jsem si schopná dohledat, jak má probíhat kácení napadených stromů a to se tady rozhodně neděje... když vidím, jak soukromé lesy a lesy mimo CHKO jsou na tom mnohem lépe a co víc - hodně z nich jsou smíšené lesy - ovšem tady je to samá monokultura, tak se logicky ptám - jak je tohle možné? a jak je možný, že tam, kde je takové množství monokultury se opět vysazuje monokultura? a proč se to tu má stihnout vykácet dokud má prezident ještě pravomoce hájit a osvobozovat pracovité... koho se sluší oslovit, abych získala nějaké odpovědi na toto téma? určitě se tomu někdo za piráty věnuje a byl by mi schopný odpovědět, protože každý den padají další a další stromy :(

Vojtech.Pikal
Kontrolní komise
Profese: politik, informatik
Dal poděkování: 11097 poděkování
Dostal poděkování: 8918 poděkování

Re: Lesní správa Lány, CHKO a kdo to řeší

Příspěvek od Vojtech.Pikal »

Taguju @Jiri.Lehejcek za zemědělství a @Dana.Balcarova a @Lukas.Blazej za životní prostředí.
Doufám, že to někdo zvedne.

Případně tu: https://www.pirati.cz/pripoj-se/zivotni-prostredi/

Profil, Vedoucí AO; člen KaS; člen 2012 až 2025
„Nakonec vám budou vládnout ti nejneschopnější z vás. To je trestem za neochotu podílet se na politice.“*
Podporuji myšlenky. Volbu předsednictva vyhrál DFW.

Odpovědět

Zpět na „Veřejná Poradna“