Bezbřehá diskuze k aktuálním událostem

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Odpovědět
wittgenstein
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: existuje
Dal poděkování: 55 poděkování
Dostal poděkování: 175 poděkování

Re: Bezbřehá diskuze k aktuálním událostem

Příspěvek od wittgenstein »

vilik píše: 31 led 2025, 12:10
wittgenstein píše: 29 led 2025, 12:48

Svobodná vůle neexistuje.

Co probereme teď?

Svobodnou vuli samozrejme v urcite mire mas, muzes se treba rozhodnout zda po zvednuti zadku zpoza klavesnice vykrocis levou ci pravou nohou.

To není důkaz.

Nakonec Vám budou vládnout ti nejméně schopní, protože si to zasloužíte.

Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Profese: Celkem Spokojený Důchodce
Dal poděkování: 13178 poděkování
Dostal poděkování: 10708 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr.Vileta »

vilik píše: 31 led 2025, 12:13

To zalezi na tom jak vnimas pojem vira. Kdys sednes do auta tak veris ze se cestou nenabouras. Kdybys veril v to ze jizda skonci nehodou tak pujdes radeji pesky. A predem Ti nemuze nikdo dokazat jak jizda autem dopadne.

No a to je právě ono. Já nevěřím, já se domnívám, na základě momentálního počasí, mě momentálně známého stavu mého auta, sebekritickému odhadu mých řidičských schopností, délky a složitosti trasy, provozu ostatních účastníků, denní době, atd. Kromě domnívání se mohu ještě také doufat, že to dobře skončí. Když někdy použiju "věřím", tak to beru jako ustálený slovní obrat, ale pořád to znamená domnívám se či doufám. ;)

Jsem optimista. Věřím, že všechno je možné. I to nejhorší.

Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista

Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.

(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)

JMaravelo
Dal poděkování: 52 poděkování
Dostal poděkování: 91 poděkování

Příspěvek od JMaravelo »

PROSIMVÁS, můžete instruovat vaše členy a fanoušky aby přestaly psát speciálně tuhle pí*ovinu? https://x.com/michalblaha/status/1885764024387752191

Jediné, k čemu je to prospěšné je bagatelizace ostatních drog! Je to extrémně nebezpečné a naprosto hloupé! Ten graf, co tu pan Bláha, ale i jiní Piráti sdílí je studie škod způsobených drogami ve Velké Britanii. Existuje podobná studie např. na Nový zéland od stejné skupiny vědců. Ta nebezpečnost drog v grafu a studii je dána nikoliv FAKTICKOU nebezpečnosti těch drog, ale mimo jiné rozšířením těch drog v dané zemi. Alkohol fakt není nebezpečnější než kokain! Už přestaňte tuhle kravinu šířit. Sdílí to 99% vašich členů, kteří se pustí do diskuze o drogách a je to úplná kravina!

Od té samé skupiny vědců vyšla samostatná studie snažící se vytvořit "Rational scale to assess the harm of drugs of potential misuse" a ta má tento graf: https://i.imgur.com/CGBbDXc.png

Nemám možnost, jak oslovit piráty k tomuhle tématu, ale prosím ty, co se tu pohybují, ať tak udělají, protože ještě jednou, to co nyní sdílíte je extrémně nebezpečné a i moji přátelé to pak používají o obhajobě toho, proč je pro ně lepší šnupat koks nebo pervitin - "protože alkohol je taky droga a studie z lancetu ukázala, že dokonce nejtvrdší". Přestaňte s tím prosím a zkuste informovat lidi uvnitř strany, tohle je hrozný laps.

Tito uživatelé poděkovali autorovi JMaravelo za příspěvek:
Vojtech.Pikal
qnx
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Dal poděkování: 151 poděkování
Dostal poděkování: 341 poděkování

Příspěvek od qnx »

JMaravelo: Ten graf se mi moc nezdá, například rozpouštědla tam jsou podezřele nízko, dokonce i ve srovnání s alkoholem.

Robert.Magni
Příznivec Pirátů – Plzeňský kraj
Profese: vrátný
Dal poděkování: 13732 poděkování
Dostal poděkování: 3052 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robert.Magni »

JMaravelo píše: 02 úno 2025, 10:51

PROSIMVÁS, můžete instruovat vaše členy a fanoušky aby přestaly psát speciálně tuhle pí*ovinu? https://x.com/michalblaha/status/1885764024387752191

Jediné, k čemu je to prospěšné je bagatelizace ostatních drog! Je to extrémně nebezpečné a naprosto hloupé! Ten graf, co tu pan Bláha, ale i jiní Piráti sdílí je studie škod způsobených drogami ve Velké Britanii. Existuje podobná studie např. na Nový zéland od stejné skupiny vědců. Ta nebezpečnost drog v grafu a studii je dána nikoliv FAKTICKOU nebezpečnosti těch drog, ale mimo jiné rozšířením těch drog v dané zemi. Alkohol fakt není nebezpečnější než kokain! Už přestaňte tuhle kravinu šířit. Sdílí to 99% vašich členů, kteří se pustí do diskuze o drogách a je to úplná kravina!

Od té samé skupiny vědců vyšla samostatná studie snažící se vytvořit "Rational scale to assess the harm of drugs of potential misuse" a ta má tento graf: https://i.imgur.com/CGBbDXc.png

Nemám možnost, jak oslovit piráty k tomuhle tématu, ale prosím ty, co se tu pohybují, ať tak udělají, protože ještě jednou, to co nyní sdílíte je extrémně nebezpečné a i moji přátelé to pak používají o obhajobě toho, proč je pro ně lepší šnupat koks nebo pervitin - "protože alkohol je taky droga a studie z lancetu ukázala, že dokonce nejtvrdší". Přestaňte s tím prosím a zkuste informovat lidi uvnitř strany, tohle je hrozný laps.

Jenže alkohol je nebezpečnější než kokain, tvoji přátelé se nemýlí. Takže máš smůlu

Robert Magni
zabzicek@gmail.com
799796575
Nelíbí se vám moje názory ? Tak vypadněte na bar !
Roger Waters, Praha 2023

JMaravelo

Příspěvek od JMaravelo »

qnx píše: 02 úno 2025, 15:17

JMaravelo: Ten graf se mi moc nezdá, například rozpouštědla tam jsou podezřele nízko, dokonce i ve srovnání s alkoholem.

Mně je jedno co se vám zdá, to není argument vůbec ničeho. Ta data si můžete ověřit sám, uvádím tam jasně zdroje. Je nesmysl používat práci vědecké skupiny (chybně) a uznávat jí jako fakta a když ta samá skupina vydá data, která se týkají tématu o kterém se bavíme, tak říct "no tak to se mi nezdá". To udělá jen id**t.

Zdroj 1: https://www.researchgate.net/profile/Le ... m9t60LhJp8

Kraviny, které sdílí piráti a hlupáci jako "graf nebezpečnosti drog": https://www.ias.org.uk/uploads/pdf/News ... 011110.pdf

JMaravelo

Příspěvek od JMaravelo »

Robert.Magni píše: 02 úno 2025, 15:27

Jenže alkohol je nebezpečnější než kokain, tvoji přátelé se nemýlí. Takže máš smůlu

Jasný. Tak jsou lidi, která zajímají fakta a pak jsou lidi, co plácaj nějaký svý demagogie. Věřte si čemu chcete, mě zajímají spíš ta fakta.

Robert.Magni
Kontaktovat uživatele:

Miluju laiky - teoretiky když tvrdí, že jejich názor jsou fakta :D
Jinak i nesmysl je tvrzení, že

Nemám možnost, jak oslovit piráty k tomuhle tématu

protože tu možnost má každý, kdo má o téma skutečný zájem - což ty nejsi.

Robert Magni
zabzicek@gmail.com
799796575
Roger Waters, Praha 2023

JMaravelo

Příspěvek od JMaravelo »

Robert.Magni píše: 02 úno 2025, 17:03

Miluju laiky - teoretiky

Co milujete mi je jedno, tohle je názor profesionální skupiny vědců, potvrzený vědeckým časopisem Lancet.

Robert.Magni
Kontaktovat uživatele:

Meleš nesmysle, páč pindáš rád a hodně o věcech, o kterých víš naprostý prd.

Robert Magni
zabzicek@gmail.com
799796575
Roger Waters, Praha 2023

Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“