Bezbřehá diskuze k aktuálním událostem

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Odpovědět
anonym73980
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Dal poděkování: 143 poděkování
Dostal poděkování: 119 poděkování

Bezbřehá diskuze k aktuálním událostem

Příspěvek od anonym73980 »

davkol píše: 11 pro 2021, 00:40

Pandora Papers: Zveřejněná první várka dat

Pandora Papers neboli masivní únik dokumentů ze 14 právních kanceláří, které zakládají a spravují offshore firmy, spatřily světlo světa na začátku října.
Redakce investigace.cz na dokumentech týkajících se Česka nadále pracuje a bude postupně zveřejňovat další texty a příběhy, rozdělené na základě témat – naší současnou prioritou jsou veřejně činné osoby, následovat budou například velká jména z realitního byznysu, osoby napojené na zdravotnictví nebo na největší české podnikatele. V projektu Pandora Papers lze narazit na více než 300 Čechů a 178 offshorových firem s českým pozadím.

6. prosince 2021
Investigace.cz

Myslím, že už nikdo nemůže pochybovat o tom, že to celé byla jen poslední zoufalá propagandistická akce, která měla Babišovi ubrat pár cenných procent...za par měsíců si na to už nikdo ani nevzpomene :-(...a já se tak těšil, že se konečně dozvím, které solární pole vlastní/vlastnil který politik :lol:

Tito uživatelé poděkovali autorovi anonym73980 za příspěvek:
oxley
55108311
Dal poděkování: 113 poděkování
Dostal poděkování: 181 poděkování

Re: Pozornosti hodné články

Příspěvek od 55108311 »

paveltucek píše: 12 pro 2021, 13:38

Myslím, že už nikdo nemůže pochybovat o tom, že to celé byla jen poslední zoufalá propagandistická akce, která měla Babišovi ubrat pár cenných procent...za par měsíců si na to už nikdo ani nevzpomene :-(...a já se tak těšil, že se konečně dozvím, které solární pole vlastní/vlastnil který politik :lol:

;) Přečtěte si laskavě článek, který citujete, a klikněte také na web investigace.cz.

Nebo raději Vám zkopíruju odkazy přímo sem, klikněte postupně na následující tři řádky, prosím:
https://www.investigace.cz/pandora-pape ... van-vitek/
https://www.investigace.cz/pandora-pape ... em-bendou/

Tito uživatelé poděkovali autorovi 55108311 za příspěvek:
anonym73980
anonym73980
Dal poděkování: 143 poděkování
Dostal poděkování: 119 poděkování

Příspěvek od anonym73980 »

55108311 píše: 12 pro 2021, 22:05
paveltucek píše: 12 pro 2021, 13:38

;) Přečtěte si laskavě článek, který citujete, a klikněte také na web investigace.cz.

Nebo raději Vám zkopíruju odkazy přímo sem, klikněte postupně na následující tři řádky, prosím:
https://www.investigace.cz/pandora-pape ... van-vitek/
https://www.investigace.cz/pandora-pape ... em-bendou/

Mno a těch zbývajících 200 oligarchů? Kopat do mrtvoly ČSSD nebo neúspěšného konkurenta Kellnera a Komárka je nuda...

55108311
Dal poděkování: 113 poděkování
Dostal poděkování: 181 poděkování

Příspěvek od 55108311 »

paveltucek píše: 13 pro 2021, 14:42

Mno a těch zbývajících 200 oligarchů? Kopat do mrtvoly ČSSD nebo neúspěšného konkurenta Kellnera a Komárka je nuda...

:) Myslím, že prohledávat ta data není zas tak jednoduché jak si představujete.

Naším cílem je přinášet ověřené a přesné informace a na kauze Andreje Babiše jsme strávili řadu měsíců. Nyní pokračujeme v práci na kauzách dalších lidí a nechceme publikovat kusé, z kontextu vytržené zprávy. Další případy proto budeme zveřejňovat postupně a vybereme pouze ty, které jsou opravdu ve veřejném zájmu a u nichž budeme disponovat ověřenými informacemi. Zaměříme se na ty, u kterých je v zájmu veřejnosti, aby byly zveřejněny, a budeme je poskytovat tak, abychom ochránili zdroje našich informací.

Fanuel
Profese: MISTR
Dal poděkování: 154 poděkování
Dostal poděkování: 21 poděkování

Re: zajímavá videa

Příspěvek od Fanuel »

Petr.Bajgar píše: 28 lis 2011, 19:16

Možná znáte lidi kterým vrtá hlavou proč se k občanům vláda chová jako feudálové k poddaným.
Jak je to možné že nás tak zotročili? Snadno stejně jako to dělají sňatkoví podvodnící. Začali hezkými slovy o svobodě a postupně získávaly důvěru aby nás mohli o naše svobody připravit. Dnešek je výsledkem letitého procesu a poslední dobou se velice rychle vybarvuje o co lidem využívajícím tento systém moci proti občanům jde: http://www.youtube.com/watch?v=v2BPCLJ2 ... re=related
Ke stažení v originále je zde: http://www.uloz.to/5227977/david-harvey ... m-2005-pdf

PS: Doufám že se dokážete povznést nad to kde tato přednáška zazněla.

....
Ano zotročili? Kde jsou tedy ti DEMOKRATI?
S.

Fanuel
Profese: MISTR
Dal poděkování: 154 poděkování
Dostal poděkování: 21 poděkování

Re: zajímavá videa

Příspěvek od Fanuel »

Petr.Bajgar píše: 03 pro 2011, 13:33

My Piráti přicházíme s novýmy pohledy na zavedené řešení společenských problémů a snažíme se propagovat naše myšlenky jako alternativu vůči dnešním politickým proudům. Proto považuji za nanejvíš žádouci vlastní další sebevzdělání a získávání podnětů k dnešnímu dění. Nejde mi o propagaci levicových pohledů a řešení, jde mi o nabídnutí podrobného vhledu pod pokličku dnešního společenského dění.
http://www.centrum-cesta.cz/pozvani-na- ... cke-nouze/
samostatný zvukový záznam: http://www.centrum-cesta.cz/wp-content/ ... -minut.mp3

....
Doporučil bych zapomenout na pravici a levici což bylo dělení 19 stol.
Bylo by vhodné se zaměřit na 21 tedy bez diskriminace svobody slova. Rozuměj univerzální svobody slova na základě pravdy.
S.

krysak007
Dal poděkování: 1 poděkování

Re: Napsali o nás

Příspěvek od krysak007 »

Co takhle se zajímat o ten Kazachstán? Budete čekat, až na konec řady? Nebo jednou půjdete příkladem...když jste takoví bojovníci za svobodu, pravdu a lásku....

vitex
Profese: Linux Guru
Dal poděkování: 3 poděkování
Dostal poděkování: 11 poděkování

Re: Napsali o nás

Příspěvek od vitex »

petrr píše: 05 led 2022, 14:03

Jenom jsem čekal, kdy se Michailidu její obdiv k “demokratickému komunismu” vymstí:

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/ka ... a-40383021

Další hřebík do rakve straně, která jakékoliv spojování s komunismem označovala za dezinfo. A je fakt jedno, jakým filozofickým konceptem si to autorka obhajuje.

Já jsem k té věci Janě napsal toto:

Zdarec, možná ti coby vláčené hnojomety touhle dobou přijde vhod dozvědět se, že třeba já tě naprosto podporuji a narozdíl od většiny ostatních jsem 1984 nečetl prdelí a tudíž vím jak funguje newspeak. Tvůj problém je, že asi tak nějak předpokládáš že nějaké slovo má takový význam, jaký je ve slovníku a ne takový jaký jak jej vnímají lidé zmanipulovaní 25. lety "antikomunizmu". Díky tomu jen málo lidí dokáže rozlišit mezi ušlechtilou původní myšlenkou a procesy padesátých let. Já ano. Můj pradědeček v roce 1925 s celou anarchistickou skupinou Dr. Vrtbenského vstoupil do komunistické strany. Jistě by to neudělali pokud by věděli jak to dopadne. Nicméně to bylo před tím než byla KSČ ovládnuta KGB a vším co pak následovalo. Že tolik lidí nedbá na tato základní fakta není tvoje chyba, nicméně si slízneš co sis navařila podle pravidla "s upřímností nejdřív pojdeš" Ale zkus v tom vidět i to dobré. Lidé se vybarví.

Tito uživatelé poděkovali autorovi vitex za příspěvky (celkem 3):
Martin.Stanek, davidsch, anonym73980
Vojtech.Pikal
Kontrolní komise
Profese: politik, informatik
Dal poděkování: 13414 poděkování
Dostal poděkování: 10305 poděkování

Diskuze k článkům a odkazům

Příspěvek od Vojtech.Pikal »

Vlákno pro oddělování diskuzí k článkům a odkazům z vláken, kam diskuze nepatří.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Vojtech.Pikal za příspěvek:
Martin.Stanek

Profil, Vedoucí AO; člen KaS; člen 2012 až 2025
„Nakonec vám budou vládnout ti nejneschopnější z vás. To je trestem za neochotu podílet se na politice.“*
Podporuji myšlenky. Volbu předsednictva vyhrál DFW.

Vojtech.Pikal
Kontrolní komise
Profese: politik, informatik
Dal poděkování: 13414 poděkování
Dostal poděkování: 10305 poděkování

Příspěvek od Vojtech.Pikal »

Josef.Kadlecek píše: 03 úno 2022, 07:11

Jsem přesvědčený, že i většina Pirátů by v českém politickém rybníčku nikdy nebyla, kdyby byly pro politiky v Česku takové podmínky jako ve Švédsku:Politici ve Švédsku.pdf

Takže abych si to shrnul, plat pro všechny jako u nás plat místopředsedy sněmovny a mimopražší též mají nárok služební byt, který se příliš neliší od těch našich poslaneckých ubytoven.
Jo a karta na veřenou dopravu, což se u nás teda řeší příspěvkem.

Ta deautomobilizace sněmovny by jinak byla fajn souhlas. Holt toho třeba jednou dosáhneme, že lidi pochopí, že veřejná doprava je svoboda.

Profil, Vedoucí AO; člen KaS; člen 2012 až 2025
„Nakonec vám budou vládnout ti nejneschopnější z vás. To je trestem za neochotu podílet se na politice.“*
Podporuji myšlenky. Volbu předsednictva vyhrál DFW.

Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“