Nominační vlákno do předsednictva PP-EU 2021 - Petr Kocourek (druhé kolo primárek)

Zahraniční odbor komunikuje s dalšími členy mezinárodního Pirátského hnutí, zejména přináší v zahraničí osvědčené nápady do strany, vypracovává společný postup při projednávání mezinárodních problémů.

Moderátor: Zahraniční

Odpovědět

Nominovat Petra Kocourka k volbě kandidátů do předsednictva Evropské pirátské strany?

Pro.

21
78%

Proti.

0
Žádná hlasování

Zdržuji se.

6
22%

Celkem hlasujících: 27 - Celkem hlasů: 27

Petr.Kocourek
Profese: Ekonom, Statistik
Dal poděkování: 81 poděkování
Dostal poděkování: 23 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nominační vlákno do předsednictva PP-EU 2021 - Petr Kocourek (druhé kolo primárek)

Příspěvek od Petr.Kocourek »

Vážené Pirátky a Piráti,

chtěl bych Vás poprosit o podporu mé kandidatury do předsednictva Evropské pirátské strany.

Rád bych hlavně přispěl k podpoře přeshraniční spolupráce mezi pirátskými a dalšími spřízněnými stranami a ke snaze o rozvoj výměny zkušeností, talentu a kontaktů. Celkově bych se snažil přispět k představení Pirátských stran jako sjednocené politické skupiny spolupracující cílevědomě na konkrétních projektech využívající přeshraniční rozdíly jako základ pro produktivní dialog. Je potřeba si pomáhat.

V PPEU předsednictvu bych se rád soustředil na:

• Rozvíjení spolupráce Pirátských stran na konkrétních tématech. Obzvláště bych chtěl vytvořit v rámci PPEU infrastrukturu a celkovou představu PPEU jako prostředníka a partnera rozvoje spolupráce mezi místními stranami. Konkrétně bych to viděl například jako vytvoření registru lidí se zájmem o přeshraniční spolupráci a seznamu témat, kterými se momentálně místní strany zabývají a rády by se dozvěděly zkušenosti z jiných stran a popřípadě i sdílely zdroje (jako např. zpracované dokumenty, návrhy…) a podobně.
    To by taky mohlo dál sloužit jako zdroj celkového přehledu o tématech, jakými se zabývají strany v jiných zemích. Myslím si, že stranu a celkové nastavení je mnohem lepší poznat podle konkrétních projektů a témat, na kterých pracují než jen z mediálních výstupů apod.

• Jako čerstvý dobrovolník bych rád využil tuto zkušenost a pokusil se nabrat další dobrovolníky do spolupráce. Myslím si, že PPEU je velmi atraktivní projekt a má potenciál získat další dobrovolníky pro spolupráci a nabídnout získání zkušeností v jiném než jen v českém prostředí (se vším, co k tomu patří).

• Rád bych taky dál aktivně podpořil kontinuitu ve snaze o další rozvoj PPEU a přiučil se z dosavadních zkušeností, především vzhledem k zapojení dalších stran a také dále podporoval rozvoj komunikace navenek.

Dosud jsem se výrazněji zapojil především do následujících projektů:

• Dobrovolničím v PP-EU (Working group Media and Communication). Například jsem rozpracoval návrh „PPEU Working Group Media and Communication strategy“.

• Pro ZO jsem sepsal: Rešerše a analýzy stavu Pirátských stran – RUMUNSKO, nedávno jsem například také překládal argumentační manuál.

• Pro resortní tým finance jsem zpracoval počáteční studii dopadu návrhu změny Horního zákona (zákon č. 44/1988).

Jinak bych chtěl hlavně nabídnout motivaci a hodně času, odpovědnosti a energie se této pozici věnovat, jak jen bude potřeba a jak si zaslouží, aby PPEU dále rozvíjelo svůj potenciál a také z toho mohla mít prospěch PPCZ.

Můj profil, pokud se chcete mrknout: https://lide.pirati.cz/profil/3077/

Děkuji za případnou podporu!

Tito uživatelé poděkovali autorovi Petr.Kocourek za příspěvky (celkem 2):
Lukas.Dolezal, anon130
Odpovědět

Zpět na „Zahraniční odbor“