Ahoj,
jak jsem inzeroval, tímto zakládám podnět na spuštění hlasování o převolbě rady při příležitosti zařazení Mladého Pirátstva pod CF.
Vidím dva docela dobré důvody, proč:
1) Je standardním a podle mě dobrým zvykem po velkých změnách skládat účty. U oblastních sdružení se často skládají mandáty po volbách, aby členská základna mohla dát předsednictvům dát jasnou zpětnou vazbu, jestli jsou spokojeni s jejich výkonem. Máme za sebou skoro třičtvrtě rok od toho, co se schválil Jednací řád a co byla zvolena rada. Tento velmi aktivní třičtvrtěrok vyvrcholuje zařazováním Mladého Pirátstva pod CF, a to zní jako velmi vhodný moment složit účty.
2) Zaznamenal jsem hlasy kritizujíci aktivitu, neaktivitu či postupy některých členů rady či rady jako celku. Nevím, jak moc jsou silné, a proto mi tohle přijde jako dobrý způsob, jak se ujistit, že rada opravdu dobře reprezentuje zájmy členské základny. Je zdravé podporovat v mladém členstvu využívání vnitrostranické demokracie a jejích prostředků. a tohle je jeden z nich.
Takže tak. Navrhuji teda hlasovat o převolbě rady Mladého Pirátstva, která se spustí v den zařazení Mladého Pirátstva pod CF, nejpozději však 1.10.
Protože nejde nastavit, aby v anketě mohli hlasovat jen členové MPi, tak považuji palečky pod tímto postem za sbírání podpory tomuto podnětu (a samozřejmě počítám jen palečky členů MPi).