Pirátský nový vítr - aneb Štréblovy kšefty

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Návštěvník
Návštěvník – nepatří k Pirátům

Pirátský nový vítr - aneb Štréblovy kšefty

Příspěvek od Návštěvník »

Firma napojená na piráta v komunále - 660x větší obrat.
Byznys opřený o import z Číny.

Je v tom všechno. Všechno, co jde od Pirátů skutečně čekat.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/firm ... ici-146913
Vojtech.Pikal
Kontrolní komise
Profese: politik, informatik
Dal poděkování: 11364 poděkování
Dostal poděkování: 9050 poděkování

Re: Pirátský nový vítr - aneb Štréblovy kšefty

Příspěvek od Vojtech.Pikal »

Tak, přidáme odpověď, ať tu je.

https://praha3.pirati.cz/aktuality/reak ... rebla.html

A tagnu @Stepan.Strebl , kdyby cítil potřebu něco dodat.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Vojtech.Pikal za příspěvky (celkem 6):
Ondrej.Profant, Martin.Stanek, Pavel.Moravec, Jan.Hora, tomashawer, Jiri.Belsan

Profil, Vedoucí AO; člen KaS; člen 2012 až 2025
„Nakonec vám budou vládnout ti nejneschopnější z vás. To je trestem za neochotu podílet se na politice.“*
Podporuji myšlenky. Volbu předsednictva vyhrál DFW.

Dalibor.Zahora
Profese: zakládající člen
Dal poděkování: 11520 poděkování
Dostal poděkování: 6591 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dalibor.Zahora »

A já přidám to, že za sebe odpověď nepovažuji za uspokojující a stále tu záležitost vidím jako problém, který je třeba řešit.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Dalibor.Zahora za příspěvky (celkem 7):
Miloslava.Karfilatova, Michael.Polak, tomashawer, Vaclav.Vcelica, Libor.Adamek, anonym51641, Filip.Mezera

zakládající člen, více na profilu lide.pirati.cz, občas píšu na Deník Referendum, preferuji twitter @daliborzz před FB fb.com/dlbrz, najdete mě i na Mastodon witter.cz/@daliborzz
tel. 773 993 465, e-mail: dalibor.zahora(zav)pirati.cz

Miroslav.Sedlar
Komunální zastupitel/ka
Profese: Front-end developer, programátor, kodér
Dal poděkování: 12 poděkování
Dostal poděkování: 13 poděkování

Příspěvek od Miroslav.Sedlar »

Štěpán mě ještě před kauzou se svojí firmou překvapil spíš svým veřejným projevem:

"Přátelé, už jsem to vymyslel. Navrhuju tam místo toho sloupu postavit souložící sousoší. A pojďme vést debaty o tom, zda je vhodnější švédská nebo ruská trojka nebo bukkake, ale hlavně už žádné laciné kopie! Bude to originál, který nikde ve světě nenajdete! Skvělý symbol svobody a myšlenkové otevřenosti naší země hoden jednoho z nejvýznamnějších českých náměstí. 🇨🇿 A klidně z toho můžou i padat kuličky, to se v Brně docela ujalo. Z toho teprve turistům spadne brada."

Příspěvek na FB 19. února s nadpisem: "Je tu teď málo lidí, ideální doba ten hnusnej fejk strhnout... 🤔"

Od člověka, co má za Piráty na starost školství, mě to prostě minimálně uráží.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Miroslav.Sedlar za příspěvek:
Michael.Polak
Michael.Polak
Profese: programátor, poskytovatel Internetu
Dal poděkování: 1030 poděkování
Dostal poděkování: 2444 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michael.Polak »

Člověk by čekal, že když je nás jenom tisíc, že o sobě navzájem budeme něco víc vědět....
Tito uživatelé poděkovali autorovi Michael.Polak za příspěvek:
Tomas.Vymazal

⁂ Mastodon/Fediverse @xChaos@f.cz | @xChaos@mastodon.pirati.cz | nyx.cz XCHAOS | http://www.pirati.cz/lide/michael_polak
zakládající člen | člen MS P6 | spolupracovnk TO, zájmy: informatika/doprava/energetika | zdání kompetence se vytváří absencí viditelné nekompetence

vojtech.drapal
Příznivec Pirátů – Jihomoravský kraj
Profese: IT Engineer
Dal poděkování: 10 poděkování
Dostal poděkování: 25 poděkování

Příspěvek od vojtech.drapal »

Rovin, ve kterých se ta situace dá označit jako střet zájmů (navzdory tomu, že to třeba bylo kompletně legální) a solidní chucpe se dá najít mnoho. Za všechny bych zmínil fakt, že ten stejný Štěpán Štrébl, který veřejně vystupuje dost zásadně proti Číně, je vlastníkem a byl i jednatelem firmy, která s Čínskými společnostmi čile obchoduje. Mě ale osobně zaráží, a byl bych nerad kdyby zapadla, tato informace:
Komu firma patří, nelze na první pohled z údajů v obchodním rejstříku zjistit, jejím vlastníkem je totiž společnost s akciemi na jméno. Až z notářských dokumentů ve sbírce listin lze vyčíst, že majitelem společnosti je Štěpán Štrébl.
Rád bych věděl do jaké míry je takový způsub vlastnictví běžný, protože to působí všelijak, jen ne transparentně.
karabinm
Profese: vědec a vysokoškolský pedagog
Dal poděkování: 8 poděkování
Dostal poděkování: 32 poděkování

Příspěvek od karabinm »

vojtech.drapal píše: 14 bře 2021, 21:16 Rovin, ve kterých se ta situace dá označit jako střet zájmů (navzdory tomu, že to třeba bylo kompletně legální) a solidní chucpe se dá najít mnoho. Za všechny bych zmínil fakt, že ten stejný Štěpán Štrébl, který veřejně vystupuje dost zásadně proti Číně, je vlastníkem a byl i jednatelem firmy, která s Čínskými společnostmi čile obchoduje. Mě ale osobně zaráží, a byl bych nerad kdyby zapadla, tato informace:
Komu firma patří, nelze na první pohled z údajů v obchodním rejstříku zjistit, jejím vlastníkem je totiž společnost s akciemi na jméno. Až z notářských dokumentů ve sbírce listin lze vyčíst, že majitelem společnosti je Štěpán Štrébl.
Rád bych věděl do jaké míry je takový způsub vlastnictví běžný, protože to působí všelijak, jen ne transparentně.
Tak zjistit vztah mezi firmou a osobou je práce na dvě minuty, která spočívá v zadání jména té firmy do googlu a kliknutí na některý z prvních odkazů...a mimochodem, co je špatného na akciích na jméno? Buď mi něco uniká nebo je to výrazně transparentnější než anonymní akcie na majitele.
Tito uživatelé poděkovali autorovi karabinm za příspěvky (celkem 4):
Ivor.Kollar, Jiri.Belsan, Michal.Gill, Pavel.Moravec
Michael.Polak
Profese: programátor, poskytovatel Internetu
Dal poděkování: 1030 poděkování
Dostal poděkování: 2444 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michael.Polak »

Mno, zejména to bije do očí ve srovnání třeba s touhle "korupční kauzou", ve které proti tomu fakt šlo o drobné:
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/pira ... icii-80958

Samozřejmě, proti těm miliardovým tunelům na jiných level to působí spořádaně, ale protože Pirátů na různých zastupitelstvech asi bude přibývat, tak by bylo zajímavé teda stanovit nějaké hranice, co je ještě přijatelné a co ještě ne. Třeba já bych se mohl na šestce nechat zvolit, je šance, že v příštím komunále už nebudeme v opozici, no a mám telco firmu, tak bych si třeba mohl přihrát třeba zasíťování základních a středních škol.... to umíme a dělá se to teď pořád. No a jestli to je tak jednoduchý, jako vygumovat svoje jméno aby nefigurovalo přímo v s.ro., tak na co vlastně čekám?
Tito uživatelé poděkovali autorovi Michael.Polak za příspěvky (celkem 2):
Martin.Svadlenka, Tomas.Vymazal

⁂ Mastodon/Fediverse @xChaos@f.cz | @xChaos@mastodon.pirati.cz | nyx.cz XCHAOS | http://www.pirati.cz/lide/michael_polak
zakládající člen | člen MS P6 | spolupracovnk TO, zájmy: informatika/doprava/energetika | zdání kompetence se vytváří absencí viditelné nekompetence

karabinm
Profese: vědec a vysokoškolský pedagog
Dal poděkování: 8 poděkování
Dostal poděkování: 32 poděkování

Příspěvek od karabinm »

Michael.Polak píše: 14 bře 2021, 22:14 Mno, zejména to bije do očí ve srovnání třeba s touhle "korupční kauzou", ve které proti tomu fakt šlo o drobné:
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/pira ... icii-80958

Samozřejmě, proti těm miliardovým tunelům na jiných level to působí spořádaně, ale protože Pirátů na různých zastupitelstvech asi bude přibývat, tak by bylo zajímavé teda stanovit nějaké hranice, co je ještě přijatelné a co ještě ne. Třeba já bych se mohl na šestce nechat zvolit, je šance, že v příštím komunále už nebudeme v opozici, no a mám telco firmu, tak bych si třeba mohl přihrát třeba zasíťování základních a středních škol.... to umíme a dělá se to teď pořád. No a jestli to je tak jednoduchý, jako vygumovat svoje jméno aby nefigurovalo přímo v s.ro., tak na co vlastně čekám?
Tak ty zmíněné smouvy nevyplývaly z otevřeného výběrového řízení, nebo ano?

A co se týče toho zbytku... Štrébl se neúčastnil výběrka na Praze 3, takže si logicky nic nepřihrál. Když už chceš něco porovnávat, tak to musí mít srovnatelné parametry...
Janek.Wagner
Profese: ICT konsultant, novinář
Dal poděkování: 1058 poděkování
Dostal poděkování: 1101 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Janek.Wagner »

Od samého počátku jsem tvrdil, že je Štěpán bezskrupulozní podrazák. Od okamžiku, kdy si ho koupil Dobeš z VV.
Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“