Stabilizace personální fluktuace a strategické řešení vyostřené politické situace na Praze 11
Moderátoři: KoKS Praha, PKS Praha, Pražští předsedající, PMS Praha 11
- Jan.Mejsnar
- Člen KS Praha
- Profese: meteorolog
- Dal poděkování: 293 poděkování
- Dostal poděkování: 85 poděkování
Re: Stabilizace personální fluktuace a strategické řešení vyostřené politické situace na Praze 11
Spoustu funkcí klubu (koaliční porady, nominanti do komisí, jednání klubu před zastupitelstvem) nemusí řešit klub, ale klidně si je může vyhradit MSko. Jednání klubu před zastupitelstvem bychom podle mě měli konečně začít dělat veřejné, stejně se řeší materiály, které jsou veřejné.
Takže zbývá pravidelné nedělněvečerní porady klubu? nad materiály do pondělní porady vedení a do rady a případné další ad hoc rozhodnutí.
Za piráty jsme získali 9 mandátů. 4 (4) z nás jsou uvolnění.
Já a Martin Muzikant (5,6) uznáváme demokracii. Řekneme si svoje, uvnitř týmu (koaliční piráti= MS Pir= klub= normální lidi; já to budu zaměňovat) si nějak zahlasujeme, ale pak navenek ctíme ten tým.
Láďa Kos ml.(7) nepodepsal koaliční smlouvu; stále zůstává členem klubu. Koaliční partneři ho nijak neřeší. Já bych ho dávno přesadil. V zásadních hlasováních zastupitelstva bývá proti hlasování našeho klubu. Nemá logicky přístup k materiálům a poradám klubu, popravdě sám se často z časových důvodů z různých setkání na P11 omlouvá. Jede si nějaký svůj vlastní styl politiky, který jsem do dneška nepochopil.
Michal Veselský (8) jako náhradník +- na jaře 2020 nakonec i po (no nebylo to asi ani dohadovací řízení v koalici) podepsal koaliční smlouvu, ale necítí se být součástí klubu, protože je člen strany Zelených. Nemá přístup k materiálům, nezůčastní se provozních porad. Nelíbí se mu půdorys naší koalice. Jeho návrh na to, jak měla koalice vznikat je ideově a teoreticky správný, ale v praxi nerealistický. Přijde mi, že tomu taky nevěnuje moc času. V zásadních hlasováních na zastupitelstvu je proti (nebo zdržel se) jen občas, ale to logicky předpověditelnosti zastupitelstev a serióznosti nás jako koaličního partnera moc neprospívá.
A teď Míšo (9) ty. Nechceš být zatažena do politiky, ale zakládáš si nově FB stránku. Oháníš se tisíci lidí, co tě volili, ale dalo ti hlas 150 lidí, co volili HPP11, ale znají i tebe a dali ti křížek. Tvrdíš, že jsi připravená pomáhat, vstoupit do strany, ale kladeš ultimáta a podmínky a požadavek na 100 dnů hájení. Chceš pomoci vymáhat v koalici program z koaliční smlouvy (a jako, že je co zlepšovat!)? Chceš pomoci Pepovi zjistit/zlepšit, jak fungují pravidla přidělování bytů v DPSkách? Chceš pomoci Zuzce a Jirkovi s hlídáním/nastavováním toho, jak koaliční Ondra Prokop a jeho odbor vypisuje a dozoruje rekonstrukce varen na školách?
Takže souhrně, chceš se stát členem elitní jednotky Muzikant, Poláková, Mejsnar, jako zastupitelka nějak pracovat, podepsat koaliční smlouvu a neřešit nesmysly?
Pokud ano, tak super, vítej a pravděpodobně vítej i v MS.
Pokud ne, tak sbohem a šáteček.
Jinak píšu to čistě za sebe, a je to můj první a poslední příspěvek do této diskuze.
Ale jelikož jsem také místopředseda klubu (ano, tato funkce na mě jediná zbyla), tak klidně mě ber jako odpovědného funkcionáře a příspěvek jako tebou žádané oficiální a konečné závazné stanovisko.
- Martin.Muzikant
- Profese: Quality Manager
- Dal poděkování: 86 poděkování
- Dostal poděkování: 66 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Stabilizace personální fluktuace a strategické řešení vyostřené politické situace na Praze 11
Od paní Polákové jsem jako předseda zastupitelského klubu nikdy neobdržel ani jednu zprávu o tom, že má zájem o vstup do pirátského zastupitelského klubu. Pokud má tedy zájem, prosím o zaslání emailu na mou adresu a pokud se klub rozhodne, že bude paní Poláková novým členem našeho zastupitelského klubu, učiním kroky k její registraci u administrativního orgánu.
-
- Návštěvník – nepatří k Pirátům
- Dal poděkování: 62 poděkování
- Dostal poděkování: 75 poděkování
Že není úplně vhodné komunikovat navenek nekonzistentně , jste se mohli sami několikrát přesvědčit a následně i poučit. Podle tvrzení Martina Muzikanta, předsedy ZKP, tedy nejsem členka ZKP, ale už se o tom informujeme občany v článku : https://praha11.pirati.cz/tiskove-zprav ... -polakova/ Politika je především o důvěře a tu si nezískáme tím, že budeme vypouštět ambivalentní zprávy. Schovívavě to přisuzuji malé politické zkušenosti a bylo by vhodné se napříště takových pomýlení vyvarovat a dát tyto nesrovnalosti rychle administrativně do pořádku. Zejména bych ocenila proaktivní přístup a následný odkaz na formulář té přihlášky do ZKP, která vám tedy nedorazila, přestože měla, a o které asi nemá tušení ani samotný předseda MS Praha 11, jinak by mi o ní ochotně řekl.
Rozumím také nepříznivé situaci, kdy procesní úkony MS částečně paralyzuje zatím neproběhnutá dovolba třetího místopředsedy. Ve výsledku podobných prodlev bohužel zneužívá ambiciozní koaliční partner a vás to celkově dále oslabuje. Za sebe říkám, že toho nebudu využívat, po dohodě s mediálním poradcem vyčkávám na výsledky jednání a zdržuji se všech prohlášení v této věci. Pro nezáviděníhodnou situaci, ve které se dlouhodobě ocitáte, mám pochopení a vím, že její řešení vyžaduje dostatek času a klid na rozhodování. Nemám mandát zasahovat do běhu jednání a ani to nebudu dělat. Zároveň jsem tomu ráda, protože za chybná rozhodnutí nebudu muset nést v budoucnu žádnou politickou odpovědnost. Zároveň se ale nabízí otázka, jaké dohody se mnou mohlo neúplné předsednictvo vyjednat, když chybí třetí místopředseda a nemohou se možná ani procesně přijímat noví členové, jak se slouze diskutovalo na poslední schůzi. Se stejnou procesní analogií pak ani vzájemný závazek spolupráce a další ujednání nemá žádnou vymahatelnou váhu.
Dále potom také úplně nechápu, kde se berou zavádějící informace uvedené v zápise u jednání ZKP, že bych mohla hlasovat proti pirátskému programu. Od samého začátku říkám, že podporuji pirátský programu a vše, co je ku prospěchu obyvatel Prahy 11, a zároveň není v rozporu s platnou legislativou, veřejným zájmem, naplňující institut péče řádného hospodáře a není v rozporu s dobrými mravy. Podle toho už také hlasuji a vyhýbám se podobným politickým výtržnostem, kterým je podávání útočných bodů na koaličního partnera a navrhování odvolávání radního pro majetek v době, kdy za něho není předem vyjednána adekvátní náhrada. Podle mého názoru je vkompetenci předsedy klubu, aby situaci zklidnil a jednal především konstruktivně.
Pokud zatím nedošlo k finální dohodě, neznamená to ultimátní konec. Má nabídka stále leží na stole a je pouze na vás, jak a kdy ji uchopíte či neuchopíte. Nutit k tomu nikoho nemohu. Politka je především založena na důvěře, není o ultimátech a hrozbách časovou tísní. V rámci rovnocenné partnerské spolupráce ale nemůžete čekat, že potenciál mandátu svěřeného mi našimi občany promrhám za rok a půl na sbírání papírků, roznášení novin a focením se u toho. Fyzická práce je sice dobrý relax, ale pokud dvě hodiny volného času budu věnovat spíše výuce cizinců českému jazyku nebo psaní protikorupčních analýz, přinese to naší zemi v budoucnu větší užitek a možná i nějaké kvalitní diplomatické vztahy. Od začátku preferuji, že zapojení by mělo být aktivní, ne pouze formalistické a vymezuji se proti plýtvání svých schopností a dovedností.
Závěrem bych ráda aspoň částečně odpověděla na velmi zajímavou Honzovu otázku, jak si představuji dělat nepoliticky politiku. Vycházím z myšlenek TGM nebo Václava Havla, kteří čerpali od Kierkegaara, Jasperse a KHB. V součsnoti o tomto názorovém proudu hodne publikuje Pehe nebo Belohradský a vychá z nich částečně Pirátská myšlenka kontruktivné opozice – hlasujeme pro všechno, co je ku prospěchu společnosti. Byla by to diskuze na zajímavé téma a pokud plánujete nějakou veřejnou přednášku pro občany, ráda se se svým příspěvkem připojím.
Požadavek na lepší a častější komunikaci s veřejností vznikl na základě několika již proběhých setkání s občany. Další veřejné setkání (https://www.facebook.com/events/463693498044517/)
s občany plánuji na 27. 5. od 18:30 na odkaze https://jitsi.pirati.cz/MP
Při té příležitosti se můžete přesvědčit, co občany zajímá a probrat méně běžná témata, která nelze z časových důvodů řešit na pirátských schůzích.
Velmi uvítám, pokud si někdy v dohledné době vyšetříte časový slot a uděláte prezentaci protikorupčních a transparentních opatření, která se vám už povedla v městských firmách implementovat. Myslím si, že to může být mnohostranně obohacující zkušenost. Těším se na další spolupráci a pevně doufám, že se efektivita komunikace bude už jen zlepšovat.
- Zuzana.Ujhelyiova
- Člen KS Praha
- Profese: Projektová manažerka
- Dal poděkování: 209 poděkování
- Dostal poděkování: 283 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Můžeme si hrát se slovy, zda pirátská kandidátka (ne strana, ale seznam kandidátů, se kterými šla do voleb) ztratila nebo nezískala zastupitele, ale faktem je, že ho NEMÁ. Na základě toho se děje, co se děje. A je jedno, jak to nazveme. Výsledek je stejný.
Myslela jsem si, že Piráti mají program, ideje, jestli mají ideologii, tak vystupuji…
K členství - opět prosím @Josef.Kocourek, aby sem vložil své vyjádření, jak je to s přihláškou, taky jsme o tom mluvili na schůzi. Jinak ne, Pepa nemá mandát na jednání s Tebou. Pepa je člen předsednictva, o přijetí rozhoduje předsednictvo a může přijímat i když není plně dovoleno, což bylo řečeno na "grilovací schůzi".
Opakovaně bylo vysvětleno, jak došlo k situaci, že se v článku psalo, že jsi členem klubu, i když to tak reálně není. @Zuzana.Bohmova to někde jistě má a znovu sem svou odpověď vloží (i když mám dojem, že už je snad v každém vláknu).
Docela mě udivuje, že píšeš „ocitáte“ a přitom chceš vstoupit do strany. Z Tvých vyjádření je dlouhodobě cítit, že se nepovažuješ za člena týmu. Pak nechápu, proč chceš vstupovat do strany. Protože i naše MSko JE součástí strany. A mohu Tě uklidnit, KAŽDÝ nese za svá rozhodnutí odpovědnost, jak morální, tak politickou.
Prosím o upřesnění, co je míněno tímto: „zápise u jednání ZKP“ případně odkaz na ten zápis, nejsem si jista, že vím o čem je řeč.
Souhlasím, že politika je založena na důvěře. Bez ní nelze dělat politická partnerství ani lidsky fungovat.
-
- Dal poděkování: 62 poděkování
- Dostal poděkování: 75 poděkování
Zásadně nepracuji v rovině doměnek ale faktů. Ať se tedy procesně posuneme vpřed a můžeme efektivně fungovat. Vypracovala jsem samostaně přihlášku. Nevím, podle jakého interního předpisu mám postupovat a jak, ale tady je: viewtopic.php?f=1117&t=57300
Děkuji MP
- Zuzana.Boehmova
- Místní předsednictvo
- Profese: středoškolský pedagog
- Dal poděkování: 140 poděkování
- Dostal poděkování: 185 poděkování
Dle mých informací od OKS jsem také psala článek, odpověď a podle těchto informací jsem postupovala.
"Členství v klubu je dle zvyklostí úřadu přiřazeno dle kandidátky, pouze v případě, že kandidát být členem klubu nechce, napíše žádost na organizační oddělení. Změny v členství klubu může také nahlásit předseda klubu. Odkaz na hlasování místního fóra o kandidátní listině jako celku: viewtopic.php?f=1117&t=57300"
Pokud se mé informace liší od informací předsedy klubu, tak je to naše chyba a v tomto ohledu má samozřejmě předseda pravdu.
- Ladislav.Kos
- Profese: konzultant online marketingu
- Dal poděkování: 305 poděkování
- Dostal poděkování: 245 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Aktuální vývoj v MS Piráti Praha 11 ukazuje, že 8 členů (většina) není spokojeno s výsledky dohodovacího řízení I, jehož výstupem je dobrovolné obětování naší pirátské radní Zuzany Ujhelyiové. Zdroj: viewtopic.php?p=761266#p761266
Co k takovému kroku (obětování kolegyně) asi vyjednávací "tým" ve složení Dohnal - Muzikant vedlo? Jednoduché řešení situace? Interní boj o moc v pirátské buňce? Snaha zavděčit se ANO/ODS/TOP? Snaha udržet koalici a placené pozice? Myslím si, že od všeho trochu.
8 členů je dost. Třeba na to, aby vyvolalo a odhlasovalo další členský podnět.
Vyzývám vás proto, kolegové Dohnale a Muzikante, k osobní odpovědnosti. Ač jsme si osobně více či méně blízcí, vašimi kroky znavažujete značku Pirátské strany na Praze 11. Svévolné rozhodování bez opory většiny členské základny je proti principům Pirátū.
8 lidí je opravdu dost...
P.S. Zároveň žádám o obnovení přijímacího procesu nováčků, nejsou důvody proces dále blokovat. Noví členové jsou jedním z řešení, jak naši buňku na Praze 11 nasměrovat k restartu.
Ing. Ladislav Kos
https://www.facebook.com/pirat.kosak
https://twitter.com/kos_ladislav
- Martin.Muzikant
- Kontaktovat uživatele:
Ladislav.Kos píše: ↑31 kvě 2021, 23:39Aktuální vývoj v MS Piráti Praha 11 ukazuje, že 8 členů (většina) není spokojeno s výsledky dohodovacího řízení I, jehož výstupem je dobrovolné obětování naší pirátské radní Zuzany Ujhelyiové. Zdroj: viewtopic.php?p=761266#p761266
Co k takovému kroku (obětování kolegyně) asi vyjednávací "tým" ve složení Dohnal - Muzikant vedlo? Jednoduché řešení situace? Interní boj o moc v pirátské buňce? Snaha zavděčit se ANO/ODS/TOP? Snaha udržet koalici a placené pozice? Myslím si, že od všeho trochu.
8 členů je dost. Třeba na to, aby vyvolalo a odhlasovalo další členský podnět.
Vyzývám vás proto, kolegové Dohnale a Muzikante, k osobní odpovědnosti. Ač jsme si osobně více či méně blízcí, vašimi kroky znavažujete značku Pirátské strany na Praze 11. Svévolné rozhodování bez opory většiny členské základny je proti principům Pirátū.
8 lidí je opravdu dost...
P.S. Zároveň žádám o obnovení přijímacího procesu nováčků, nejsou důvody proces dále blokovat. Noví členové jsou jedním z řešení, jak naši buňku na Praze 11 nasměrovat k restartu.
Koukám, ze opravdu jablko ve Vasi rodině nepadá daleko od stromu. Vse bylo řádně prohlasovano a je evidovano, coz ti ale ve lhaní, koukám, vůbec nebrani! Bylo 5 pro a 2 proti (vcetne tebe).
-
- Dal poděkování: 1281 poděkování
- Dostal poděkování: 1190 poděkování
@Martin.Muzikant Ta slova o lhání bych více vážil. Láďa ten výsledek hlasování doložil odkazem. Za to u tebe se ta čísla nějak mění...
- Martin.Muzikant
- Kontaktovat uživatele:
Jiri.Belsan píše: ↑01 čer 2021, 22:56@Martin.Muzikant Ta slova o lhání bych více vážil. Láďa ten výsledek hlasování doložil odkazem. Za to u tebe se ta čísla nějak mění...muzik.png
To je tezke si to spocitat? V klubu je nas 7 celkem, Kos je vzdy proti. Tedy 6 lidi, Zuzana Ujhelyiova prisla s pozadavkem 3 podminek za jakych bude ochotna opustit post radniho. Tedy pokud beru jeji pozadavky, ze je prednesl clovek, ktery si stoji za svym, tak nas bylo presne 6 lidi z klubu, kteri akceptovali tuto moznost. Toto se uskutecnilo na jednani klubu. Svedky si muzes kontaktovat. A ted pozor, pri hlasovani, ktere bohuzel probehlo, diky potizim na Heliosu, v ramci diskuse na Piratskem Foru, bylo 5 clenu PRO, Kos jako vzdy PROTI, a Zuzana Ujhelyiova byla sama proti svemu navrhu, kterym si nadiktovala sve podminky. Tedy vysledek 5:2, ale pri vyjednavani bylo 6 PRO a pouze Kos PROTI. To ze si nekdo spocita vyplatu jako obycejny referent na OŠK a pak si uvedomi, ze vyplata radni je nekde jinde a uplne otoci vse proti vsem, resp. v ramci klubu 5:2, ale v ramci MS 4:8, a to postupy, ktere zde radeji ani nebudu komentovat, tak jsem rad, ze se brzy ocitneme mozna mimo koalici. Heslo, kdyz ne já, tak nikdo, je zde opravdu na spravnem miste. Preji vsem klidnou dobrou noc