Stabilizace personální fluktuace a strategické řešení vyostřené politické situace na Praze 11

Moderátoři: KoKS Praha, PKS Praha, Pražští předsedající, PMS Praha 11

mipol
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Dal poděkování: 62 poděkování
Dostal poděkování: 75 poděkování

Stabilizace personální fluktuace a strategické řešení vyostřené politické situace na Praze 11

Příspěvek od mipol »

Vážené Pirátky, vážení Piráti,
děkuji za pozvání na tuto komunikační platformu a za váš čas, který věnujete mému zaškolování.
V tomto týdnu jsem obdržela oficiální vyrozumění od paní Volkové, vedoucí Oddělení organizačního ÚMČ Praha 11, protože ke mně došel zastupitelský mandát už čtvrtého náhradníka, který na mě vůbec neměl padnout. Personální fluktuace zastupitelů začíná být vážná, a proto se ptám, jak situaci bude naše politická reprezentce řešit a stabilizovat. Ráda bych při rozhodování o přijetí či nepřijetí tohoto mandátu měla k dispozici relevantní informace jako racionální podklady pro další rozhodování o podílu na osudu Jižního Města.
Děkuji za spolupráci
Poláková Michaela
Josef.Kocourek
Komunální zastupitel/ka
Profese: Provozní dispečer
Dal poděkování: 181 poděkování
Dostal poděkování: 124 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Stabilizace personální fluktuace a strategické řešení vyostřené politické situace na Praze 11

Příspěvek od Josef.Kocourek »

Ahoj Míšo,

děkuji ti za projevenou aktivitu a prosím tě, za sebe a žádám jako předseda MS Piráti 11, aby jsi mi zavolala na můj telefon 778 421 042.
Domluvíme se na společné schůzce i formátu, během příštího týdne, tedy od 8.3.2021.

Díky moc - Pepa
mipol

Re: Stabilizace personální fluktuace a strategické řešení vyostřené politické situace na Praze 11

Příspěvek od mipol »

Ahoj, Pepo,
děkuji za rychlou reakci.
Zdá se, že se nám komunikace trošku tříští, protože Zuzka mi na Zulipu podala info, že jednáním má být už snad dávno pověřený Jirka. Nerada bych do věci vnášela nevědomky nějaký zbytečný komunikační zmatek. Kde najdu zápis o Jirkově pověření a jeho rozsah?
Nemám problém komunikovat najednou s několika lidmi, ale pak raději přejděme na Jitsi. Navrhni nějaké termíny s odkazem, zkusím si vybrat.
Dále jsem byla úředně poučena, že jsem v "modu zastupitel" technicky už zpětně několik nemálo dní, konkrétně následující den od data, kdy odstoupil můj předchůdce, aniž bych chtěla nebo nechtěla. Mám svoje pracovní závazky a tuto situaci jsem neplánovala. Stavím se k tomu ale čelem, zítra budu na jednání v prvé řadě s kolegy řešit a diskutovat slučitelnost funkcí. Myslím si, že každý, kdo k tomu má co říci, by měl dostat prostor říci svůj názor na věc a podat užitečné návrhy.
Děkuji za spolupráci MP
Josef.Kocourek
Komunální zastupitel/ka
Profese: Provozní dispečer
Dal poděkování: 181 poděkování
Dostal poděkování: 124 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Josef.Kocourek »

Ahoj míšo,
Znáš piráty, ano, původně to měl na starost Jirka, nakonec jsme se v klubu operativně dohodli, že bychom se rádi spíše sešli na větší platformě a tak tě kontaktuji já. S tím pověřením, dohoda proběhla pouze ústně, nikoliv oficiálně na schůzi klubu.
Jitsi je v pohodě, tak ti navrhuji čt. 11.3. od 19h a dále. Čas si upřesni sama, já se přizpůsobím. Taky si řekni v jakém formátu to chceš (solo, MS P11,ZKP, konkrétní lidi atd.) a já ty lidi, které řekneš pozvu. Bude pak na nich, zda se připojí.
Adresa na Jitsi: https://jitsi.pirati.cz/PredsedaP11
Klidně mi zavolej a upřesníme podrobnosti.

čus Pepa
mipol

Příspěvek od mipol »

Sumarizace témat jednání se zastupitelem náhradníkem
Termín: 11. 3. 2021, 19h, Jitsi
Účastníci: Dohnal (JD), Kocourek (JK), Poláková (MP)

1. V minulém týdnu mi přišlo oficiální vyrozumění od úřadu, že na mě přešel zastupitelský mandát náhradníka. (MP)

2. Nepřijde mi smysluplné v době zvýšeného mediálního a politického tlaku vyvíjeného hned z několika směrů na místní Piráty Praha 11, bez rozmyslu odložit relativně silný mandát. Mohlo by to být účelově dezinterpretováno kýmkoliv jako nepřímé vyslovení nedůvěry starostovi, zjm. beru v potaz současně vyhrocenou rétoriku s koaličním partnerem. Podobným politickým tahům rozhodně nechci podléhat, stejně tak nebudu nabízet komukoli snadnou záminku k osočování Pirátské strany v očích veřejnosti, že by tu snad doházelo k názorovým čistkám mezi zastupiteli. Pokud by schopnější kolega, využil mandát k prosazení více věcí nebo přivedení více podporovatelů PS, nemám problém s kolegiálním postoupením této funkce schopnějšímu členovi. Věřím, že kdokoliv méně výkonný člen zastupitelstva by učinil to samé. (MP)

JD: Považuje fluktuaci zastupitelů za běžný jev.
MP: Z hlediska stability, efektivnosti odvedené práce pro občany, prosazování programu a přípravu členů na kariéru zastupitele to vidím na dlouhodobou práci s lidmi. Není to není mezi námi nijak zásadní rozpor, pouze dva pohledy na jednu věc: politický a manažerský.

3. JK předestřel, že prioritou PS je stabilita na klíčové pozici starosty.
MP: Souhlasím s posílením pozice starosty, nejsou mi prozatím známy žádné závažné důvody, pro které bych byla nucena nevyslovit podporu současnému starostovi. Pokud snad někdo někde tvrdí opak, měl by své výhrady a důkazy transparentně předložit.
Jsou nějaké další věci, které bych měla vědět, abych mohla přijmou kvalifikované rozhodnutí? (téma spíše na další diskuzi)

MP: Přidávám, že je potřeba normalizovat vztahy vůči
- pirátské členské základně (diskuze Zulip, komunikace vůči členské základně)
- uvnitř MS Praha 11 (personální oslabení, odchody členů)
- vůči opozici (mediální kauzy)
Všechny tato komunikační nedorozumění ubírají energii na práci. To si musí MS vyřešit interně a přijít s návrhem řešení. Možnost pomoci a nabídky spolupráce tu jsou i od podporovatelů PS i externistů.

4. JK informoval, že je potřeba normalizovat vztahy v koalici, aby současná koalice mohla fungovat do konce volebního období .
JD: Koaliční partneři se každé 2 týdny dotazují.
MP: Není důvod přistupovat na časový nátlak koaličního partnera, zatím je dost času. Problém je potřeba řešit s dlouhodobou perspektivou. Koalice zatím nestojí na jednom hlasu, stále funguje pohodlná většina.

4. JK vznesl připomínku, že můj mandát vzešel z nominace Pirátská strany a jak to budu respektovat.
MP: Subjektivně považuji mandát zastupitele jako legálně vzešlý z hlasů udělených kandidátovi voliči, pak až teprve jako politický mandát. Proto by názory voličů měly být brány v úvahu a s některými ještě budu jednat, uplatňují svoje zájmy. Pokud jednání PS není v rozporu se zájmy občanů, neočekávám, že by měl vzniknout zásadní rozpor. Pokud bych mandát přijala, budu jednat koherentně se zájmy Pirátské strany.

5. JK: Upozorňuje na nepodložené zákulisní spekulace o možnosti mého odchodu s tímto mandátem do jiné politické strany (HPP 11?)
MP: Kategoricky tuto možnost vyvracím a v zájmu personální i politické stabilizace bych předsedovi následně doručila podepsanou žádost o vstup do PS. Předpokládám, že tímto činem dojde ke zklidnění situace na politické scéně.
Podobný postoj zaujímám k mediálnímu odstřelování radní (ZU). Nezamýšlím žádná unáhlená rozhodnutí, která by mohla v současnosti nebo později oslabit preference PS. V případě žádostí z jiných směrů o hlasování proti jejímu setrvání ve funkci je nehodlám vyslyšet. Dejme kolegyni férově dostatek času nekomfortní situaci řešit a přijmout to nejlepší možné rozhodnutí. Cílem každého rozumného politika je nastolit stabilitu, tím se chci řídit.

6. JK vysvětloval podrobnosti práce zastupitele
MP: Zhruba podobný obsah práce dělám, jen s menší intenzitou, oblasti zájmu: překlady pro MČ, články Klíč, integrace cizinců, neziskový sektor, městská technická infrastruktura, knihobudky, SVJ atd.

7. JK se ptá na můj postoj vůči koaliční smlouvě v případě přijetí mandátu.
MP: Postoj mám zcela nevyhraněný. Hodnotící kritéria mají být objektivní a měřitelná, na jejich vyhodnocení by se měli podílet všichni. Není to věc jednoho zastupitele. Například podtatná je ochota všech zúčastněných aktivně pracovat a podílet se na plnění cílů uvedených v programu. Je to věc vnitřní diskuze místního sdružení nejen s členy, ale i s těmi, kdo s PS budou chtít jít do dalších voleb. Předpokládám, že zastupitelský klub si vede nějaké statistiky toho, kolik se podařilo prosadit pirátských návrhů a kolik koaličních, jaká je tam aktivita zastupitelů a podobně (věc interních nástrojů, na pozdější diskuzi). Každý z členů a příznivců by měl dokázat odpovědět voličům i sobě na otázku, proč jsou Piráti na radnici? Má tato koalice pro Pirátskou stranu i občany přínos a jaký?

Termín dalšího jednání: 14. 3. 2021 ve 20:00 , Jitsi tamtéž https://jitsi.pirati.cz/PredsedaP11
Zapsala MP (neredigováno)
mipol

Příspěvek od mipol »

Děkuji všem, kteří projevili ochotu se v těchto týdnech zapojit do spolurozhodování, podělit se o své zkušenosti a poskytnout mi cennou zpětnou vazbu. Všechna vámi zmíněná témata beru vážně, proto se budu snažit dodržovat pirátskou cestu transparentnosti a o všech svých krocích a činnostech zde průběžně informovat.
Ve věci prohlášení o přijetí mandátu zastupitele náhradníka uvádím, že řádný výkon funkce zastupitele započíná až složením slibu. Jelikož kolem nástupu mého předchůdce už proběhla mediální kauza, ráda bych podobným nepříjemnostem, které by mohli poškodit Pirátskou stranu jako celek, předešla otevřeným dialogem s veřejností. Své námitky či dotazy mi můžete sdělit osobně na ideokonferenci, která se bude konat v sobotu 27. 3. od 16 h a ve středu 31. 3. od 18 h na adrese https://jitsi.pirati.cz/MP . Diskuze by měla probíhat do doby, než budou on line poslední přihlášení, minimálně však 1 hodinu.
Těším se na viděnou. MP
mipol

Příspěvek od mipol »

Události od posledního záznamu
- komunikace s vedoucí oddělení organizačního (rady, zastupitelstva), termín složení slibu 15. 4. 2021
- administrativa s personálním oddělením ÚMČP11
- byla jsem přizvána k těmto dvěma jednáním s Pir8tz na Praze 11:
I. veřejné setkání pirátů 6. 4. 2021
pozvánka (viewtopic.php?f=941&t=40398&start=10)
zápis (bude doplněn do složky viewtopic.php?f=941&t=55989)
II. Mimořádné jednání klubu ZMČ + PMS 7. 4. 2021
pozvánka (pirátský interní pracovní kalendář)
zápis (?)

I. shrnutí jednání ze 6. 4. 2021
Témata dle zápisu, na který odkazuji výše, za sebe doplňuji podrobněji jen informace týkající se mé osoby nebo navazující na výkon funkce.
Představení zastupitelky, pirátský profil: https://praha.pirati.cz/lide/michaela-polakova/

Zuzana Ujhelyiová informovala o aktuální situaci, která ji vede k obavám, že by vyhrocená situace mohla vést k podání návrhu na její odvolání z funkce radní na příštím zasedání zastupitelstva dne 15. 4. 2021
Zdroje:
https://www.facebook.com/ANOPraha11/pos ... 7467186788
https://www.blesk.cz/clanek/regiony-pra ... adnim.html

Subjektivně: Podle tvrzení a prezentace koaličního partnera (koaličních partnerů) řádně nefunguje gesce školství, a proto chtějí gesci ještě více destabilizovat, radní vynervovat různými nepříjemnými komunikačními nátlaky, mediálními výstupy, a nakonec čekat, kdo z opozice ochotně připraví gesci o vedení bez předem odsouhlaseného náhradníka. Po takovém zásahu školství určitě začne fungovat optimálně. Za této situace vstupuji do politiky, poprvé se účastním zasedání zastupitelstva , kde se mohu s popisovanou situací potkat. Zvolený způsob řešení problémů v koalici na mě působí poněkud neprofesionálním dojmem.

K věci zaujímám toto stanovisko:
- nepodpořím zařazení bodu programu na odvolání radní Mgr. Zuzany Ujhelyiové
- nepodpořím odvolání Mgr. Zuzany Ujhelyiové z funkce radní
Avizované hlasování v obou případech: zdržuji se

Odůvodnění stanoviska:
- nemám k dispozici žádnou informaci, že by na její pozici byl koalicí schválen odborně schopnější nástupce
- bez současného zařazení bodu volba nového radního považuji jednání za účelové až nátlakové
- v době pandemie existují konstruktivnější metody řešení problémů, například mentoring odborně zdatnějších kolegů kupříkladu i z koalice
- nemám k dispozici žádné objektivní podklady, které by současnou radní usvědčovaly ze záměrné ignorace problémů nebo neochoty je řešit, přestože se jí z ostatních gescí dostalo kvalitní podpory a veškeré možné součinnosti. Naopak na schůzi zazněl názor, že kupříkladu informace od pirátského zástupce v JMM neplynou zcela optimálně.

Návrh nápravných opatření:
- okazuji na své vyjádření na foru ze 14. bře 2021, bod 7, viewtopic.php?f=941&t=56510
Kdyby tyto výstupy byly už nyní k dispozici , měla by radní v současadé době kvalitní argumentační podklady. Koaliční partner se zavázal podílet na spoluplnění programového prohlášení a jestli tak činí nám odpoví objektivní vyhodnocení, kterým můžeme argumentovat vůči CF i voličům (předsedova MS, ZK ?)
- personálně posílit komisi pro školství
- analýza informačního toku mezi městskými firmami a zastupitelským klubem (pozitivně přijata možnost vytvořit pracovní tým)
- v souladu s pirátskými zásadami transparentně deklarovat své politické postoje, eliminuje se množství zákulisních spekulací

II. shrnutí jednání ze 7. 4. 2021
Zuzana Ujhelyiová seznámila přítomné s aktuálním stanoviskem zastupitelského klubu ANO ve věci řešení záležitostí kolem otevřeného dopisu ředitelů škol. JD informoval, že některé krizové scénáře prakticky nemohou nastat. ZU vypracuje seznam možného vývoje a krizových postupů a reakcí na alternativy, které by mohly nastat. Seznámí zastupitele na přístím jednání.

Subjektivně: Možnost, že by pro zařazení bodu ve věci odvolání radní, pro návrh na její odvolání, svým hlasováním podpořili zastupitelé z koalice, nebo snad dokonce návrh podal někdo z koalice, považuji za absurdní. Jednalo by se prakticky o porušené koaliční smlouvy, Piráti by byli nuceni na zbytečně vyhrocenou krizi reagovat. Ať už by byla jejich odezva jakákoliv, rozhodně by další sled reakcí jen oddaloval urychlené řešení podstaty problému, o kterou koaliční partner aspoň na oko usiluje. Záležitost hodnotím jako postup nezkušených politiků, kteří nemají strategii důkladně promyšlenou, ve výsledku se rovná hazardu s důvěrou voličů i kolačních partnerů. Navenek vyvolává dojem, že tato skupina je slabý článek týmu, protože není ochotna řešit věci efektivně, jen na sebe strhává nezaslouženou pozornost. V nepřítomnosti na jednáních nedokážu spolehlivě rekognoskovat, jak moc je palba na pracovních poradách na ZU silná, ale spolehám na její úsudek. Pokud jí někdo hrozí odvoláním, ale pak následně nekoná, vysílá to a něm také dost a chaotický obrázek, bez dalšího komentáře.

Své politické stanovisko a scénář možných reakcí v této věci uvádím výše v oddílu I.
Od MM padl návrh, na součinnost s LK v případě aktivace části krizového scénáře. Očekávám konfirmaci, že MM zajistí předem od LK jeho souhlasné stanovisko a zajistí instruktáž, protože nebyl přítomen na jednání.

Nastavení pravidel a podmínek spolupráce
Z mé strany byla vyjádřena ochota a souhlas vstoupit do zastupitelského klubu Pirátů.
Následuje úkol zprocesovat oficiální přijímací proces, hlasování, zápis, oficiální seznámení s výsledkem hlasování : ano/ne (kompetence předsedy ZK?)

Z mé strany vyjádřena ochota a souhlas vstoupit do PS na Praze 11.
Následuje úkol zprocesovat oficiální přijímací proces (pokud se už tak nestalo), hlasování, zápis, seznámení s výsledkem hlasování : souhlas/ nesouhlas (kompetence předsedy MS?)

Ve věci koaliční smlouvy
- odkazuji na své vyjádření na foru ze 14. bře 2021, bod 7, viewtopic.php?f=941&t=56510
Postačí odkaz na jiný alternativní revizní proces koaliční smlouvy. Předpokládám, že v polovině volebního období už proběhlo objektivní a ucelené vyhodnocení plnění základních bodů volebního programu, abychom nabyli jistotu, že pirátské body se náhodou nedopatřením neplní méně než dílčí programy ostatních koaličních stran. OP a další nám opakovaně mediálně hodnotí kvalitu práce radní ZU, je na místě mít po ruce vyhodnocené také výsledky jeho práce.

MD informoval o tlaku koaličních partnerů na dodání chybějícího hlasu do koalice. V situaci, kdy Piráti čelí během krátké doby rychlé personální výměně a dalším nepříjemným výzvám, nedat nové zastupitelce ani obvyklých 100 dní hájení na rozkoukání se, dost vypovídá o zdejší úrovni politické kultury. Člen SZ ve stejné věci dostal půlroční lhůtu na rozmyšlenou. Se mnou proběhla z mé iniciativy dvě veřejná setkání, kdo chtěl, mohl se účastnit ve vlastním zájmu. Byla k tomu opakovaně příležitost. K nervozitě a umělému vytváření dusného pracovního prostředí vůči Pirátům není objektivní důvod a mělo by být respektováno alespoň základní komunikační minimum.
https://www.facebook.com/pirati11.cz/po ... 4619750330
viewtopic.php?f=941&t=56510

Dlouhodobá politická stabilita rozhodně nestojí ani nepadá na jednom jediném hlasu. Pokud někdo dává Pirátům termíny do pondělí (úterý, středa…) a zároveň vysílá signály, že už ve čtvrtek možná koaliční smlouvu poruší participací na politickém chaosu s odvoláváním koaliční radní, pak silně hazarduje nejen s mou důvěrou ale i s důvěrou voličů. Nejsem úplně ochotná bez protestu podléhat takovému druhu manipulace a nezamýšlím pasivně a bezvýhradným podpise podobné jednání vůči radní prakticky mlčky legitimizovat. Tento bod je na důkladnější a hlubší zvážení . Možná se všichni participující do termínu zasedání uklidní a přestanou jednat impulzivně.
Úkoly v této věci: žádám lépe zasvěcené z MS, případně poradce o pádnější zargumentování tohoto logického klinče a zpětnou vazbu .

Pravidla vzájemné spolupráce vzhledem k pokročilé době a náročnoti předchozího jednání budou probírány příště. Podrobnější body si vyvěníme emailem nebo jinak.
Tematicky návodné otázky:
1. Jaké jsou minimální povinnosti zastupitele, které si má plnit vůči klubu, MS, radním a dalším členům PS na Praze 11?
2. Jaká je představa ideálně fungujícího zastupitele v rámci týmu PS na Praze 11? Alepoň základní body pracovní náplně.
3. Jaká má zastupitel práva a podporu od PS ve výkonu své funkce ?
4. MS definuje personální potřeby dle priorit, kde očekává od nové zastupitelky výpomoc s výkonem funkce.
5. MS definuje oblasti plnění programu dle priorit, kde potřebuje výpomoc na projektu v rámci plnění programu.
6. Zastupitelka definuje oblasti, kde se chce realizovat.
7. Definovat výkon funkce zastupitele v mezích koaliční smlouvy, například konkrétně kolik a jaké návrhy smí zastupitel svým jménem podávat, aby byly závazně odsouhlaseny v celém procesu a došlo k jejich úspěšnému schválení, a další podstatná pravidla.

Termín dalšího jednání: 11. 4. 2021 (?)
Ladislav.Kos
Profese: konzultant online marketingu
Dal poděkování: 305 poděkování
Dostal poděkování: 245 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ladislav.Kos »

Ahoj,
i já tímto přispívám do diskuze, s cílem stabilizovat vyostřené dění na Praze 11. Především rozlišujme dvě hladiny - stranickou a koaliční.

Koaliční mě nezajímá, protože jsem už na začátku období nepodepsal koaliční smlouvu (viz viewtopic.php?f=949&t=45984#p604895 a [url][viewtopic.php?p=607178#p607178/url], takže ke koalici nemám žádné závazky. Podporuji takové body, které jsou v souladu s pirátským programem. a naopak.

Stranická hladina - jde mi o to, aby se Piráti na P11 rozvíjeli. Proto se nikdy nevzdám mandátu, neodstoupím ze zastupitelského klubu ani se nevzdám členství ve straně, či nemigruju do jiné MČ, to bych toho moc nezmohl. Někteří kolegové z různých důvodu odešli/museli odejít, já zústávám s pirátskou vlajkou dále. Věřím, že více věcí mohu posunout z této pozice, než kdybych se stáhl do pasivity.

Abych byl alespoň trochu předvídatelný po domluvě s naším MS a PKS vyplňuji před každým zastupitelstvem tabulku, kde naznačuju, jak budu hlasovat.
Stejně tak bych rád deklaroval podporu naší radní pro školství Zuzaně Ujhelyiové, na kterou je vyvíjen tlak rádoby dopisem ředitelů škol, za kterými podle mě stojí koaliční přátelé z ODS. V rámci této kauzy nebudu hlasovat pro její odvolání.
mipol

Příspěvek od mipol »

Výtah ze zápisu jednání ZMČ + PMS
Termín: 12. 4. 202 od 20:00
Pozvánka (interní pracovní kalendář)
Kde: online https://jitsi.pirati.cz/zastupitele
Zápis (?)

Uvádím z pochopitelných důvodů jen informace týkající se činnosti mé osoby, ke kterým sama sobě udílím souhlas se zveřejněním.

ZU informovala, jaké jsou možné varianty statusu zastupitele. Vznesla dotaz, jaký je konečný zamýšlený stav. Deklaruji za sebe, že cílovým stavem je personální a politická stabilita na Praze 11. Tedy stát se plnohodnotnou zastupitelkou PS a pracovat na prosazení pirátského programu v rámci koaliční smlouvy, ke kterému potřebuji odpovídající politický mandát. Přihlášku do PS jsem podala elektronicky 12. 4. 2021. ZU informovala, že formáliní souhlas je v kompetenci předsednictva MS. Čeká se na ověření a formální zprocesování či hlasování předsednictva.

Stanovisko MS Praha 11 není deklarováno, předseda není přítomen, zdržel se na jednání výboru.

Projednání detailní spolupráce započaté v pondělí mezi JK a MP je odloženo, předseda JK je stále na jednání výboru.

JD informoval, že je potřeba převzít gesce ŽP nebo bezpečnost, ZU a MD upřesnili, že prioritní potřebou je VORAD. MP deklaruje, že se bude snažit vyhovět požadavkům, sehnat si odporu konzultantů na výkon této funkce, protože původně preferovala jiné gesce (územní rozvoj, finance, integrace cizinců), ke kterým má odborně blíže. MP si projedná s gesčními radními (s JD, MD, možná ZB), podmínky spolupráce a podpory, možné převzetí této funkce, seznam hotových úkolů a seznam úkolů, které je nutné prosadit v rámci pirátského programu do konce volebního období jak na výboru, tak v městských firmách (info dodá MaM) a upřesní si požadavky na personální podporu (do středy). MP informuje, že už proběhla v pondělí dopoledne předběžná konzultace s JK ohledně některých detailů činností , zbývá je projednat v PS. MP deklaruje ochotu připojit se z zastupitelskému klubu, čeká na formální zprocesování či hlasování klubu.

ZB za mediální tým pošle požadavky na dodání informací od MP (středa).

Dále probíhala diskuze nad materiály pro zasedání ZMČ 15. 4.
Své stanovisko deklaruji : https://zulip.pirati.cz/#narrow/stream/ ... -.20public

mipol

Příspěvek od mipol »

Termín: 15. 4. 2021, čas okolo 10:30
Místo: ÚMČ, P11
Neplánovaná schůzka, k pozvání od JD došlo při mé návštěvě testovacího odběrového místa.
Stručný obsah: JD sdělil, že zatím nejsou dojednány oblasti, ve kterých bych měla pracovně působit, plánuje personální přesuny. Beru na vědomí a ptám se, kdy mě bude informovat o prvním konrétním návrhu, termín mu není znám, ale je tu možnost, že své místo působení si může najít každý zastupitel sám. Informuji, že nemám v úmyslu prozatím zasahovat do běžících procesů bez mandátu PS a budu se pohybovat pouze v intencích daným mi zákonem pro výkon funkce řadového zastupitele. JD se ptá na podpis koaliční smlouvy, odkazuji ho na pirátské forum, kde je postup vyjednávání sepsán, JD reaguje, že forum nemá čas číst, případně že si už nepamatuje. Opakuji rámcově, co bylo doposud řečeno, že podmiňuji reciproční politickou podporou s jasným vymezením pravomocí, odpovědnosti a úkolů, které bych měla do konce volebního období splnit. Informuji, že tímto jeho sdělením dosavadní ujednání s předsedou MS a zastupitelským klubem v podstatě pozbývají validity. Odcházím vyzvednout výsledky testů.
Odpovědět

Zpět na „Praha 11“