Nomiace Lukáše Černohorského na lídra kandidátky MSK do voleb do PSP 2021

Moderátoři: PKS Moravskoslezský kraj, KoKS Moravskoslezský kraj, Krajsti predsedajici

Odpovědět

Pdporuji nominaci Lukáše Černohorského na lídra krajské kandidátky do PSP 2021

PRO
25
83%
PROTI
5
17%
ZDRŽUJI SE
0
Žádná hlasování

Celkem hlasujících: 30 - Celkem hlasů: 30

Veronika.Murzynova
Zahraniční odbor
Profese: Expertka na energetickou transformaci
Dal poděkování: 1133 poděkování
Dostal poděkování: 1089 poděkování

Nomiace Lukáše Černohorského na lídra kandidátky MSK do voleb do PSP 2021

Příspěvek od Veronika.Murzynova »

@Lukas.Cernohorsky byl nominován v jednacím vlákně, prosím jej tedy o vyjádření, zda nominaci přijímá a kandidátskou řeč.
Prosím klikejte v anketě pro podporu :)

Děkuji!

So long, and thanks for all the fish.

Lukas.Cernohorsky
Republikový výbor
Profese: Projektový manažer
Dal poděkování: 52 poděkování
Dostal poděkování: 1451 poděkování

Re: Nomiace Lukáše Černohorského na lídra kandidátky MSK do voleb do PSP 2021

Příspěvek od Lukas.Cernohorsky »

Ahoj,

v následujícím roce nás čeká nelehký boj, kdy se budeme chtít znovu probojovat do Poslanecké sněmovny. A já bych opět rád vedl Piráty v Moravskoslezském kraji v blížících se volbách.

Do Poslanecké sněmovny jsem byl zvolen v roce 2017 z čela kandidátky. Od té doby se v rámci Poslanecké sněmovny věnuji svým výborům a komisi ke kauze OKD. O kauze OKD si můžete podrobněji přečíst na našem webu.

Dále je mým úkolem v rámci poslaneckého klubu organizace jednání sněmovny, k čemuž slouží jak moje role místopředsedy v Organizačním výboru, tak dále koordinuji a řeším přítomnosti, potažmo nepřítomnosti poslanců na jednáních sněmovny. V době sníženého počtu poslanců na plénu funguji jako “hokejový” trenér. Součástí pozice 1. místopředsedy klubu je také, že zastupuji předsedu klubu na jednáních, kterých se nemůže účastnit.

Již rok jsem členem Výboru pro evropské záležitosti, kde jsem nahradil Mikuláše Peksu po jeho odchodu do EP. Přestože se směrem k EU jedná o docela silný výbor, jehož usnesení mají stejnou váhu, jako by se usnesla celá sněmovna, tak velmi často to funguje tak, že musíte blokovat snahy ODS prosadit svoje stanovisko při hlasování o věcech v oblasti Green deal, a v případě migrace blokujeme snahy SPD.

Ve sněmovně se věnuji prioritně oblasti kontroly v rámci Kontrolního výboru. Tento výbor má jistou výhodu v tom, že se zabývá stěžejně kontrolními závěry NKÚ z mnoha oblastí, a to zpětně. A tudíž je v případě vymáhání informací a dalších věcí většinou shoda napříč výborem včetně vládních stran, a to nezávisle na obsazení ministerstva. Tyto závěry jsou v dosti široké oblasti a věnují se problémům tohoto státu.

V rámci legislativní činnosti jsem podepsán pod návrhem rozšiřující pravomoci NKÚ pro kontroly samosprávných celků, veřejnoprávních médií a dalších subjektů. V tuto chvíli se povedlo sehnat ve sněmovně ústavní většinu, která odeslala zákon do Senátu, a zde ho od té doby ODS úspěšně brzdí.

V rámci kontrolní činnost pod mou gesci spadá ještě i další problém, kterému se věnuji, a to je reforma a budování Úřad pro dohled nad hospodařením politických stran.

Mám na starosti i oblast památkové péče, které se aktivně věnuji už od dob, kdy jsem působil v petičním výboru za zachování historických budov Ostravica-Textilia. V současnosti zkoušíme přeměnit část naší novely a vložit je jako pozměňovací návrhy, a prosadit tak pár věcí v rámci novely stavebního zákona, tak aby alespoň část mohla být do legislativy vložena již v tomto volebním období.

V rámci Poslanecké sněmovny pořádám i mimo legislativní akce, kdy v rámci např. několika setkání u kulatého stolu k uzavření dolu Frenštát došlo postupně ze strany OKD k předložení postupného plánu uzavření a zasypání dolu Frenštát, a to jsme ještě nevěděli, jak OKD skončí.

V současné chvíli máme již připraveno několik návrhů zákonů, tyto však již v této sněmovně zajisté nestihnou projít. Rád bych tedy kandidoval do sněmovny a pokračoval ve své započaté práci i v dalším volebním období.
tel. : 601573955
Daniel.Altman.Galuszka
Vedoucí resortního týmu
Dal poděkování: 436 poděkování
Dostal poděkování: 753 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Daniel.Altman.Galuszka »

Ahoj,

rád bych veřejně podpořil Lukáše a to zejména z toho důvodu, že spolu sdílíme ve Sněmovně kancelář a tak jsem mohl doslova z první řady sledovat jeho činnost po celé volební období. Coby insider tak můžu potvrdit vše, co zde Lukáš psal. Je to jedna z výraznějších tváří klubu a troufám si říct, že i ve Sněmovně se těší nadstandardnímu respektu. Jeho činnost ve vedení klubu byla příkladná a doufám, že mu dá KF důvěru stejně jako přes 3 roky.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Daniel.Altman.Galuszka za příspěvek:
Hana.Brnakova
Gabriela.Maceckova
Komunální zastupitel/ka
Profese: máma
Dal poděkování: 220 poděkování
Dostal poděkování: 261 poděkování

Příspěvek od Gabriela.Maceckova »

Rovněž se přikláním k podpoře Lukáše. Z mého pohledu, jak Lukyho znám, je to velmi pracovitý člověk, bez kterého by chod poslaneckého klubu ve Sněmovně neměl tak bezproblémový průběh, jako má. I když většina jeho témat, kterými se zabýval a stále zabývá, pro voliče nejsou příliš dobře uchopitelná. Nemám nejmenších pochyb o tom, že Luky z lídrovské pozice bude schopen předat srozumitelně a jasně náš program širokému spektru voličů.
Myslím si, že následující volby do PSP, budou klíčové nejen pro Piráty, ale i pro Českou republiku a nedokážu si představit lepšího lídra, než jakým by byl Lukáš.
Bude to spousty práce, krev a pot, smích i pláč, ale doufám, že Lukáš bude pro nás všechny motivací a naopak my pro něj a celou kampaň přežijeme ve zdraví a míru.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Gabriela.Maceckova za příspěvky (celkem 2):
anon780, Hana.Brnakova
Odpovědět

Zpět na „Členské podněty a nominace“