Obsazení komisí RJmK

Moderátoři: KoKS Jihomoravský kraj, PKS Jihomoravský kraj

Pravidla fóra
  • Toto je veřejné fórum. Stanoviska nevyjadřují názor Pirátů, pokud nebyla schválena příslušnými orgány. Stanoviska se publikují na krajském webu.

• V anketách mohou hlasovat i návštěvníci bez přihlášení. Ankety proto nelze v žádném případě považovat za závazná hlasování.

• Moderátorem tohoto fóra je krajské předsednictvo.

• Toto fórum je viditelné pro návštěvníky bez přihlášení. Kdokoliv do něj může psát nebo hlasovat v anketách.

• Registrovaní uživatelé (včetně členů a RegP) si mohou fórum zneviditelnit, viz návod.

Eva.Havlova
Předseda/předsedkyně místního sdružení
Profese: majitelka kosmetického salónu
Dal poděkování: 526 poděkování
Dostal poděkování: 214 poděkování

Re: Obsazení komisí RJmK

Příspěvek od Eva.Havlova »

Ahoj, Filipovi se nedaří kvůli technice vložit jeho příspěvek, tak přeposílam:

Ahoj,
rád bych se ucházel o nominaci na člena Kulturní komise a památkové péče. Ve Strážnici, kde jsem i zastupitelem, mám na starosti již čtvrtým rokem vedení letního kina, kde nejenom promítáme filmy, ale snažíme se každý rok uspořádat hudební koncert a divadelní představení, proto si myslím, že mám dostatečný přehled o kulturním dění v JMK a rád bych své zkušenosti předal v rámci komise.

S pozdravem a přáním hezkého dne všem

Filip Chlud
Lukas.Dolezal
Profese: Politolog, analytik mezinárodních vztahů
Dal poděkování: 3365 poděkování
Dostal poděkování: 2478 poděkování

Příspěvek od Lukas.Dolezal »

Ahoj všem,
ještě dodávám, že bych měl zájem o následující komise (v případě potřeby).

Regionální rozvoj a rozvoj venkova – část mojí rodiny žije v obci Česká (Brno-venkov). Můj otec je zastupitelem v České a předsedou finančního výboru. Často se bavíme o potřebách obcí, jako je problematika evropských dotací či rozpočet. Zajímá mě, jak obce v Jihomoravském kraji plánují vegetační prvky či jak připravují územně plánovací dokumentaci nebo celkově, jaké problémy trápí venkov OFFTOPIC(např. nezaměstnanost, vylidňování, což je spíše problém obcí dále od Brna). Agenda transparentního přidělování dotací je to, na co bych se v komisi rád soustředil.

Organizační a legislativní komise – jako politologovi, je mi blízký zájem o legislativu a to, jak vzniká. Protože kraj může připomínkovat a navrhovat zákony, zajímá mě, jak se připravují podklady pro přípravu zákonodárných iniciativ. I přes absenci právnického vzdělání, bych se rád v tomto oboru vzdělával, protože právo obecně definuje naše konání. Letmo jsem se mrknul do některých Věstníků právních předpisů JMK a zaujala mě různorodost obsahu. Od definice vztahů mezi městy, po nařízení Jihomoravského kraje ze dne 25. 5. 2020, o stanovení maximálních cen jízdného v IDS JMK.

Proč se hlásím do dalších komisí? Vzhledem k tomu, že už máme i jiné zájemce, je možné, že nebudu vybrán do Komise Cestovní ruch, meziregionální vztahy a marketing.

Rád bych nabral zkušenosti s činností komise jako poradního orgánu Rady. Momentálně za Piráty nesedím v žádné komisi, ani dozorčí radě a myslím, že by se šance na nabrání reálných zkušeností s politikou a činností Rady kraje, měla dát co nejvíce zájemcům a členům České pirátské strany.

Jak jsem psal v předchozím příspěvku, mám zkušenosti ze zahraničních univerzit, které bych rád uplatnil v kraji, kde jsem se narodil.

Děkuji. Lukáš.

Podporuji ██████████████████████████████████████████████████████████████.

Pomoz vytlačit okupanty z Ukrajiny. Слава Україні! Героям і Героїням слава! 🇨🇿 🇪🇺 🇺🇦 🇬🇪✌️. Make ruzzia Small Again.

Člen MF Brno, KF Jihomoravský kraj, Rezortního týmu pro záležitosti Evropské unie, zahraničních věcí a obrany 🌍 (RT EZO), lukas.dolezal@pirati.cz.

Eva.Havlova

Děkuji všem za přihlášení. Komise byly obsazeny dle přiložené tabulky.
Eva.Havlova

Ahoj vespolek. Nejspíše budeme přeobsazovat jedno místo v komisi Kultura a památková péče. Proto dodatečně otevíráme přihlašování pro zájemce o tuto komisi a to do 8. 1. 2021 do 22:00.
Filip.Havlicek
Místní předsednictvo
Dal poděkování: 123 poděkování
Dostal poděkování: 129 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Filip.Havlicek »

Zdar všem Pirátkám a Pirátům,

rád bych se ucházel o nominaci do Komise kultury a památkové péče. Vystudoval jsem Ústav archeologie a muzeologie a řadu let jsem se účastnil záchranných i systematických archeologických výzkumů v ČR i v zahraničí. Během studia archeologie jsem pracoval dva roky jako Vědecký asistent na Oddělení Archeologie Akademie věd České Republiky v Brně. Krom jiných předmětů jsem v postgraduálním studiu lektoroval např. kurz experimentální archeologie v součinnosti s Univerzitou ve Vídni. Ohledně památkové péče mám dále zkušenost s rekonstukcí historického objektu a to konkrétně domu na adrese Pekařská 9 v Brně. Zde jsem koordinoval vcelku rozsáhlou rekonstukci ve spolupráci s Národním památkovým ústavem a Odborem pamákové péče Mmb. Vzhledem k tomu, že má odbornost je zejména v oblasti tzv. neživé kultury (památkové péče), domnívám se, že bych se dobře doplňoval s již schváleným nominantem Pavlem Uretšlégrem, který se soustředí naopak na kulturu živou.

čau Filip
Odpovědět

Zpět na „Jihomoravský kraj“