Obsazení komisí RJmK
Moderátoři: KoKS Jihomoravský kraj, PKS Jihomoravský kraj
-
Toto je veřejné fórum. Stanoviska nevyjadřují názor Pirátů, pokud nebyla schválena příslušnými orgány. Stanoviska se publikují na krajském webu.
-
V anketách mohou hlasovat i návštěvníci bez přihlášení. Ankety proto nelze v žádném případě považovat za závazná hlasování.
-
Moderátorem tohoto fóra je krajské předsednictvo.
-
Toto fórum je viditelné pro návštěvníky bez přihlášení. Kdokoliv do něj může psát nebo hlasovat v anketách.
-
Registrovaní uživatelé (včetně členů a RegP) si mohou fórum zneviditelnit, viz návod.
- Michal.Svagerka
- Krajské předsednictvo
- Profese: místostarosta města Dubňany
- Dal poděkování: 897 poděkování
- Dostal poděkování: 571 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Obsazení komisí RJmK
Milí Piráti,
dovolte, abych Vám nabídl své služby, znalosti a zkušenosti v nově tvořených komisích JMK. Mám zájem pracovat v komisích Investiční a majetkové a Regionálního rozvoje a rozvoje venkova. Můžu se však uplatnit i v komisích Cestovní ruch, meziregionální vztahy a marketing, Sociálně-zdravotní, případně Organizační a legislativní.
Úvodem mé prezentace si dovoluji upozornit na případný střet zájmů. OHK Hodonín, kde působím na pozici ředitele již více než 20 let, dostává každý rok z krajského rozpočtu 400 tis. Kč. Podpora JMK jde na zajištění aktivit v oblasti podpory začínajících i stávajících podnikatelů, spolupráce škol a zaměstnavatelů, rozvoj inovačního potenciálu MSP, mezinárodní obchod a další. Pokud bude komise jednat o této dotaci, tak se samozřejmě zdržím hlasování a ohlásím střet zájmů.
V roce 2019 jsem nastartoval a i nadále jako garant rozvíjím KET Finance, hospodářství, majetek a investice. KET se úspěšně rozšiřuje a nyní již po roce lze říct, že funguje standardně a plní svou funkci. Naší nejdůležitější misí letošního roku bylo zpracování ekonomické části programu a pomoc kolegům z příbuzných KETů s jejich programovými tématy. V roce 2019 KET našim tehdejším zastupitelům poskytl odborné konzultace k návrhu krajského rozpočtu 2020.
Vnímám tedy jako přirozenou cestu a navázání na dosavadní odvedenou práci činnost v obou komisích Investiční a majetkové a regionálního rozvoje a rozvoje venkova zároveň. Obě tyto komise pokrývají témata KETu. Rád bych v obou komisích rozvíjel témata, které jsme s kolegy v rámci krajského programu navrhli.
Moje případné angažmá ve výše uvedených komisích také logicky a přirozeně navazuje na mou profesní činnost, kde se regionálním rozvojem a investicemi věnuji po celou dobu. Regionální rozvoj vnímám zejména z pohledu vyrovnávání disparit JMK a nutnosti hospodářského rozvoje všech jeho části v synergii. V oblasti investic za sebou mám několik desítek investičních projektů z veřejných zdrojů pro obce, podnikatele, školy, neziskovky v objemu více než 1 mld. Kč.
Výše uvedené zkušenosti můžu případně zužitkovat i v komisi Cestovní ruch, meziregionální vztahy a marketing. Zde mohu nabídnout více než 15leté zkušenosti s několika přeshraničními projekty ČR – SR a ČR – Rakousko. Byl jsem u vzniku destinační agentury Turistická asociace Slovácko i u zakládání Centrály cestovního ruchu jižní Moravy.
Sociální a zdravotní komisi můžu obohatit z hlediska znalosti finančního fungování sociálních služeb. Dlouhodobě spolupracuji s odbory sociálních služeb měst Hodonín a Kyjov, poslední 2 roky také se sociálním odborem kraje. Působil jsem jako hlavní ekonom poskytovatele sociálních služeb SPC Fénix, o.p.s., kde se mi podařilo stabilizovat finanční situaci a výrazně přispět k získání CDZ. Nyní zde působím jako dobrovolník pro oblast ekonomiky. Velmi podrobně znám finanční toky MPSV – kraj – poskytovatel sociální služby a město – poskytovatel sociální služby.
Komisi Organizační a legislativní nabízím své organizační schopnosti v pořádání a přípravě zasedání všech typů orgánů u OHK a různých zájmových spolků. V kombinaci s kolegou, který je pevný v legislativě bych mohl být přínosem.
Děkuji za čas strávený při čtení mé nominace, i za případnou důvěru.
- místopředseda MS Slovácko a KS JMK
e-mail: michal.svagerka@seznam.cz
místostarosta města Dubňany, člen KET JMK Finance, hospodářství, majetek a investice a RT Finance
- Alena.Pavlasova
- Návštěvník – nepatří k Pirátům
- Dal poděkování: 70 poděkování
- Dostal poděkování: 65 poděkování
ráda bych se ucházela o komisi pro kulturu a památkovou péči.
Více než deset let pomáhám organizovat nejen kulturní akce. Jsem dobrovolnou členkou produkčního týmu LVHF.
Zároveň jsem nahlédla i do zákulisí divadla jako herečka v CEDu v projektu Divadlo žen a mužů, kde jsem působila téměř dva roky.
Chci nadále aktivně podporovat kulturu, protože ji v tuto chvíli vnímám jako jednu z nejvíce zasažených oblastí COVIDem.
Jsem novou zastupitelkou na magistrátu, ráda tak propojím magistrát s krajem v této oblasti. Nejsem členkou žádné komise ani výboru.
Alča
Alena Pavlasová
Manažerka štěstí
- Filip.Vitek
- Člen KS Jihomoravský kraj
- Profese: lektor a expediční průvodce
- Dal poděkování: 133 poděkování
- Dostal poděkování: 208 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Ucházím se o místo v komisi Cestovní ruch, meziregionální vztahy a marketing.
Komisemi jsem nedotčený, tak jsem sepsal důvody, proč mi to i bez zkušenosti přijde, jako dobrý nápad.
1. Moje druhé povolání je expediční průvodce. Pro Expedition club průvodcuji v ČR i zahraničí. Destinace si sám vybírám a celou expedici i plán zajišťuji osobně. Opravdu hodně cestuji a věřím, že to je obor, ve kterém mám slušné zkušenosti jako konzument, ale i poskytovatel.
2. Živím se patnáct let jako lektor ve vzdělávání dospělých a jedno z mých hlavních témat je budování značky, hodnotový leadership. Vnitřní i vnější marketing ve spojení s hodnotami. Věřím, že v rámci propagace kraje, mohou mnohé principy fungovat.
3. Propojování lidí, spolupráce s chytřejšími než jsem já, otevřenost, hledání výhod, je něco, co je přirozenou součástí mého života a co mi jde. Proto by mě bavilo hledat možnosti spolupráce se všemi regiony kolem našeho kraje. Mohou mi pomoci i nasbírané kontakty v ČR a zahraničí.
Do práce jsem připraven se pustit s chutí a odhodláním čeřit vody.
filip
"Leader je dealerem naděje."
Filip Vítek
Člen KS Jihomoravský kraj
+420604202854
filip.vitek@pirati.cz
-
- Příznivec Pirátů – Jihomoravský kraj
- Profese: topič teplárenský, student reklamy
- Dal poděkování: 2 poděkování
- Dostal poděkování: 21 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
i já se připojuji se zájmem se zapojit. Konkrétně o členství v komisi Cestovní ruch, meziregionální vztahy a marketing.
Jsem absolventem bakalářského studia marketingových komunikací, mohu tedy nabídnout svou odbornost hlavně v tomto oboru. V oblasti cestovního ruchu mám letité praktické zkušenosti s vedením rodinných podniků v oblasti ubytovacích služeb a pohostinství. Jsem fanouškem vinařství a regionální gastronomie.
Práce v této komisi mi přijde velmi zajímavá, o oblast marketingu cestovního ruchu se zajímám a dovzdělávám se v ní. No a navíc by mě to asi i bavilo a dělal bych to rád.
Mějte se a přeju dobrou ruku při volbě členů komisí.
Pavel Havlík
- Silvie.Mrkvanova
- Komunální zastupitel/ka
- Dal poděkování: 173 poděkování
- Dostal poděkování: 90 poděkování
zajímám se o problematiku zdravotnictví a to se prolíná i do sociální oblasti. Mám zájem pracovat v komisi sociálně - zdravotní jako její členka.
V současné době je problematika zdravotnictví velice důležitá a ráda bych ji chtěla pomoc řešit v našich krajských nemocnicích,
v Zdravotnické záchranné službě JMK i v sociální oblasti.
Pracovala jsem jak u nevidomých, tak i zdravotně postižených jako sociální pracovnice.
Z praxe vím, že některé informace, které se projednají v komisích se do rady nedostanou, buď není vůle a nebo se to prostě do zápisu nedá.
Některé krajské zápisy jsem si četla a nenašla jsem to, co by v nich mělo být. Chtěla bych zlepšit postavení komisí na kraji.
Také postrádám více informací na webu kraje k tématům zdravotnictví a k sociální oblasti. I toto je potřeba díky tlaku z komisí zlepšit.
Přeji všem pevné zdraví a ať se zase naživo sejdeme.
Silvie Mrkvanová
- Tomas.Pastircak
- Profese: Informatik, student práv
- Dal poděkování: 384 poděkování
- Dostal poděkování: 2599 poděkování
- Kontaktovat uživatele:

Asi nejvíce nabídnout v komisi pro IT a e-government. Mám vystudovanou informatiku na FI MU, oborem jsem primárně programátor, jisté manažerské zkušenosti mám, ale není jich mnoho (zejména z toho důvodu, že mě programování pořád ještě baví, hlava taky funguje, tak se ho nechci úplně vzdávat).
Nějaké vize, které k této komisi mám:
- Pokud máme počítat s výraznějším rozšířením otevřeného softwaru ve veřejné sféře, bude nezbytné to dělat nějak organizovaněji - v tomto směru je potřeba zejména hledat, kde jsou v potřebném softwaru překryvy a nějak spolupracovat s ostatními podobnými subjekty (kraji a obcemi, klidně i zahraničními ekvivalenty).
- Otevřená data - skoro jsem přemýšlel, jestli je zmiňovat, to je tak samozřejmý bod, že si to ani nezaslouží. Data by měla být zveřejněna vždy, pokud není opravdu legitimní důvod je nezveřejnit.
Mým "druhým hlavním" oborem je pak téma dopravy, tedy komise dopravní a pro územní plánování.
Co můžu nabídnout tady:
- byl jsem garantem programových bodů k dopravě v Plzni: https://plzen.pirati.cz/program/
- půl roku jsem pracoval pro firmu PTT Software (tímto také hlásím v tomto směru střet zájmů), takže mám i určitou představu, jak může pomoci dobrý plánovací software.
Jako mínusy můžete vyhodnotit právě ten výše zmíněný střet zájmů, dále v tuto chvíli se v KETu Doprava nijak aktivně neangažuju. A pak, můj názor na elektromobilit je poměrně rezervovaný - s programem jsem ve shodě (je v pořádku mít pro ní infrastrukturu a počítat s ní jako s variantou), ale pokud by někdo chtěl prosazovat krajskou MHD v elektromobilech (což asi není aktuální, ale kdyby náhodou), na rovinu říkám, že budu patrně proti. A pak, komise se zabývá i územním plánováním, o kterém toho moc nevím.
A můžu se nabídnout i ve svém třetím oboru, a to je komise organizační a legislativní. Tady ale na rovinu říkám, že nemám až tak moc co nabídnout - jediná kvalifikace, kterou v tomto směru mám, je, že jsem studentem brněnských práv ve druhém ročníku. Účast v této komisi by spíš nějakým způsobem pomohla v osobním rozvoji mně.
Závěrem bych rád dodal: Jako pracující na plný úvazek a k tomu ještě student práv jsem poměrně vytížený - proto bych nechtěl členství ve více než jedné komisi. Můj záběr je poměrně širší, ale na úkor toho, že nejdu až tak do hloubky. Jestli vám tyhle mezioborové přesahy vyhovují, tak rád pomůžu, jestli v těch oborech hledáte radši špičkové odborníky, asi se tu nabízí spousta lepších kandidátů, než jsem já

- Jiri.Kaderavek
- Návštěvník – nepatří k Pirátům
- Profese: programátor, hoteliér, manažer, trenér
- Dal poděkování: 1948 poděkování
- Dostal poděkování: 5648 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
„Svobodu nekoupíte, tu si volíte“
https://lide.pirati.cz/personProfile/96/
- Vendula.Svobodova
- Místní předsednictvo
- Profese: geoinformatička
- Dal poděkování: 157 poděkování
- Dostal poděkování: 275 poděkování
ráda bych se ucházela o místo členky komise "Regionální rozvoj a rozvoj venkova" nebo "Životní prostředí a zemědělství"
K mým dosavadním zkušenostem, vzdělání a relevantním výstupům:
- vystudovala jsem obor Aplikovaná geografie (Mgr.) na Přírodovědecké fakultě Masarykovy univerzity, dále pokračuji na doktorském oboru Sociální geografie a regionální rozvoj, kde jsem již získala titul RNDr.
- V mezičase jsem pracovala ve dvou brněnských firmách GaREP spol. s.r.o. (vznik strategických dokumentů pro obce) a ENVIPARTNER, s.r.o. (projektový management v rámci OP Životní prostředí), v současné době spolupracuji na zpracovávání strategického plánu statutárního města Jihlavy.
- V rámci doktorátu se zabývám tématy participace a vládnutí v rámci malých měst (např. článek v odborném impaktovaném periodiku Mocenské uspořádání a vztahy v prostředí malého města a jeho místních částí), dále pak vlivem ekonomických subjektů na rozvoj regionu (např. výzkum a následné publikace Vliv věznice Světlá nad Sázavou na město a postoj místních obyvatel). Další publikace vycházely ze zkoumání percepce obyvatel v kontextu vlivu turistického ruchu na jejich město.
- V rámci nejnovějších výstupů (konference ČGS v Plzni, září 2020) jsem se zabývala participačními manuály Prahy a Vídně a také participací na plánování veřejných prostorů ve Vídni.
- V poslední době se angažuji ve Studentské komoře Akademickém senátu PřF MU a také v prosazování cílů SGDs v rámci univerzitních i fakultních strategických dokumentů.
- K dalším zkušenostem se dá přidat zapojení či plánování činností na podporu rozvoje komunity v rámci mého bydliště (výstavy fotek, promítání, sportovní a kulturní akce - hasičské závody, poutě, posvícení, ...).
Myslím, že mám dobré komunikační dovednosti a dovedu být asertivní. Zároveň jsem zvyklá pracovat s obsáhlými daty, která zvládnu vyhledávat i v cizím jazyce a v odborných databázích.
Takže nabízím svoje služby

Díky
Vendula Svobodová
zastupitelka MČ Brno-Starý Lískovec
- Petr.Springinsfeld
- Předsedající celostátního fóra
- Dal poděkování: 2443 poděkování
- Dostal poděkování: 3097 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj,
rád bych se touto cestou ucházel o nominaci jakožto zástupce v Organizační a legislativní komisi Rady Jihomoravského kraje.
Co se týče kvalifikace, vystudoval jsem obor právo na Právnické fakultě Masarykovy univerzity, přičemž nyní působím na pozici asistenta soudce u Městského soudu v Brně s trestněprávní specializací. Před tímto zaměstnáním jsem rovněž pracoval v advokacii, a to jako advokátní koncipient s generální praxí.
Jak znalosti nabyté studiem práv, tak i již mnohaleté praktické zkušenosti získané prací v oboru jsou tedy dobrými předpoklady pro zastávání funkce člena předmětné Organzační a legislativní komise, v rámci jejíž činnosti bych mohl uplatnit mimo jiné zkušenosti s výkladem a aplikací právních norem, tvorbou či revizí smluvní dokumentace, případně stanov společností či neziskových organizací.
Věřím, že má činnost v rámci příslušné komise by byla přínosem jak pro komisi samotnou, tak i pro působení pirátské organizace v rámci Jihomoravského kraje, potažmo mě samotného.
V rámci příloh připojuji svůj strukturovaný životopis.
Díky za pozornost.
David Konderla
- Přílohy
-
- Strukturovaný životopis.pdf
- (124.43 KiB) Staženo 57 x
Petr Springinsfeld
zastupitel městské části Brno-střed
608 366 554, petr.springinsfeld@pirati.cz
- Lukas.Dolezal
- Profese: Politolog, analytik mezinárodních vztahů
- Dal poděkování: 3383 poděkování
- Dostal poděkování: 2490 poděkování

protože Ondrovi Štaudovi a Česlavu Ulrichovi nejdou vkládat příspěvky, vkládám jejich představení skrz můj profil.
Podporuji ██████████████████████████████████████████████████████████████.
Pomoz vytlačit okupanty z Ukrajiny. Слава Україні! Героям і Героїням слава!
. Make ruzzia Small Again. Dosť bolo fica
.
Člen MF Brno, KF Jihomoravský kraj, Rezortního týmu pro záležitosti Evropské unie, zahraničních věcí a obrany (RT EZO), lukas.dolezal@pirati.cz.