Ahoj kamarádi a kamarádky 🙂,
tímto bych se rád ucházel o místo v komisi Cestovní ruch, meziregionální vztahy a marketing.
Mám vystudovanou Politologii a evropská studia (titul Bc.) na Univerzitě Palackého v Olomouci. V současné době dálkově dokončuji MSc. studium Evropských studií na University of Gothenburg (Švédsko). Během bakalářského studia jsem byl na ročním Erasmus pobytu na University of Helsinki a na měsíčním kurzu finštiny na University of Lapland v Rovaniemi. Také jsem stážoval přes Aiesec v Moskvě, na Stálé misi ČR při Radě Evropy ve Štrasburku nebo na Velvyslanectví ČR v Bruselu.
Jsem aktivní v zahraničním odboru, kde pomáhám s
přehledy ze zahraničí. Momentálně jsem v užším výběru
v primárkách do vedení PPEU
(Evropská pirátská strana ).
Chtěl bych být členem komise, protože v ní jako poradním orgánu Rady můžu získat cenné zkušenosti se správou kraje. A myslím si, že kraj by měl rozvíjet meziregionální vztahy nejenom se sousedními regiony v ČR,
ale i mimo hranice kraje.
(Rakousko, Slovensko).
Co se týká cestovního ruchu, pracoval jsem v Kiwi.com na pozici Travel consultant a jsem členem KETu Cestovní ruch, obchod a služby. S marketingem mám zkušenost z práce pro Heineken (Order to Cash Administrator - Collection & Disputes). Respektive, mám zkušenost s tím, že jsem viděl, co firma dělala, aby prodala různé druhy piva a nealka maloobchodníkům i velkoobchodníkům 🙂. Celkově marketing je odvětví, kde se chci dál vzdělávat, proto se také hlásím do této komise.
Proč? Protože marketing je úzce spojen s politikou. V dnešní době slýcháme mnoho o tzv. marketingové politice, kdy se prodává politika jako produkt.
To je pravda, ale u Pirátů je ten produkt pořád navázán na ideje, takže pro mě jako politologa je zajímavé, jak ideje "prodat" našim voličům 🙂.
Nicméně v komisi mi nejde o Piráty, ale o to, jak dokážeme jako produkt prodat náš kraj v cestovním ruchu. Každý ví o Lednicko-valtickém areálu, vile Tugendhat atd., ale za mě má smysl propagovat, tj. prodávat i méně známé pamětihodnosti. Věděl(a) někdo z Vás o
Kristkově domě ? Ale není to samozřejmě jenom Brno, proto bych byl rád, kdybychom využívali otevřená data ke zlepšování možností cestovního ruchu v Jihomoravském kraji.
Kraj musí být i chytře propagován. Dřív jsem hrál geocaching, postupem času mě to přestalo bavit, protože lidi začali dávat kešky za každý pátý okap 😀. Nicméně mě zaujala aplikace
Loxper, která zajímavým způsobem, s využitím GPS, přibližuje historii a zajímavá místa. Takhle si představuji moderní marketing cestovního ruchu 🙂.
P.S. Také mě zajímá o jaké dotační programy bude kraj žádat.
Děkuji za přečtení. Lukáš.