Obsazení komisí RJmK

Moderátoři: KoKS Jihomoravský kraj, PKS Jihomoravský kraj

Pravidla fóra
  • Toto je veřejné fórum. Stanoviska nevyjadřují názor Pirátů, pokud nebyla schválena příslušnými orgány. Stanoviska se publikují na krajském webu.

• V anketách mohou hlasovat i návštěvníci bez přihlášení. Ankety proto nelze v žádném případě považovat za závazná hlasování.

• Moderátorem tohoto fóra je krajské předsednictvo.

• Toto fórum je viditelné pro návštěvníky bez přihlášení. Kdokoliv do něj může psát nebo hlasovat v anketách.

• Registrovaní uživatelé (včetně členů a RegP) si mohou fórum zneviditelnit, viz návod.

Lukas.Hejduk
Člen KS Jihomoravský kraj
Profese: bookmaker, IT developer
Dal poděkování: 1015 poděkování
Dostal poděkování: 2906 poděkování

Re: Obsazení komisí RJmK

Příspěvek od Lukas.Hejduk »

Ahoj,

pokud by byl zájem, tak nabízím své služby do komise pro vzdělávání, výchovu a sport. Mojí hlavní odborností je sport, kterému bych samozřejmě měl zájem se věnovat primárně. Věřím, že mě k tomu případně předurčují zkušenosti, které jsem dosud ve sportovním prostředí načerpal a to ať už jako aktivní hráč a trenér dospělých a mládeže (basketbal + fotbal), tak i jako 'bafuňár' v rámci vedení klubu (u čehož jsem se musel popasovat s dotačním systémem MČ, města i kraje) a i jako činovník krajské basketbalové organizace. Dlouhodobě mám pocit, že české sportovní prostředí by potřebovalo mnohem větší míru transparence, otevřenosti, férovosti a narovnání podmínek. Přispět tomu drobnou měrou z krajské úrovně by bylo fajn.

Odborný background ve vzdělávání nemám, jak vhodné je do této komise umístit někoho s primárním zaměřením na sport, ať posoudí vybírající :) Laicky se o oblast vzdělávání relativně zajímám + mám pocit, že část agendy (třeba soustředěná na rozdělování peněz) bude podobná. V ostatních otázkách bych samozřejmě případně nejednal na vlastní pěst a věci konzultoval s lidmi, kteří jsou ve světě školství zběhlejší.

Díky.

Machiavelli z Wishe <3

Republikový výbor

+420 777 2I2 272

Simon.Foucek
Profese: programátor
Dal poděkování: 93 poděkování
Dostal poděkování: 196 poděkování

Příspěvek od Simon.Foucek »

Ahoj,
měl bych zájem o jednu z komisí - IT a e-goverment, Vzdělávání, výchova a sport (primárně v pořadí, v jakém jsem je napsal). V oboru IT tento rok dodělávám bakaláře a chci pokračovat ve studiu dál. Práci už mám také v oboru, konkrétně ve firmě Red Hat. Tématy z IT a e-govermentu se zabývám i na komunální úrovni, kde jsem v této oblasti pomáhal s tvorbou programu před 2 lety do komunálních voleb a stále se ji snažím na komunální úrovni věnovat a pomáhat s tvorbou návrhů. Co se týče druhé komise, tak jsem celé dětství procházel docela netradičními sporty(šachy, florbal) a znám toto prostředí i z organizační úrovně. Ve vzdělávání mě vždycky zajímala podpora a začlenění neziskových organizací do vzdělávacího systému, jedné takové organizací pomáhám dobrovolnicky i teď.
David.Lenger
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: Elektromechanik
Dal poděkování: 34 poděkování
Dostal poděkování: 77 poděkování

Příspěvek od David.Lenger »

Ahojte,
Chtěl bych se přihlásit do Dopravní komise nebo Sportovní komise. 25let pracuji v dopravě, pracoval jsem na jednom projektu ve městě, ve kterém jsem žil a vyrostl. Pracoval jsem jako programátor čipových karet, řidič MHD, nyní opravují saliny v Medlankach. Celý život jsem vyrůstal ve sportu, hrával závodně tenis za TK Opava, trénoval jsem mladé žáky a vychovávál jak ke sportu, tak zdraví a ke správné životospráve. S otcem jsme měli vlastní klub a pořádali s umělci a zpěváky různé sportovní akce. Jsem zároveň velkým fanouškem společenských akci, divadla, koncerty a kultura všeobecně. Bude mi ctí vás zastupovat alespoň v jedné z komisi a podílet se na rozvoji JMK, kde začínám novou etapu života. Jsem vyučen obor elektromechanik a mám nadstavbové studium ukončené maturitou obor Ekonomika Marketing a Management

Dejv

Jitka.Matyskova
Profese: dula
Dal poděkování: 1 poděkování
Dostal poděkování: 19 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jitka.Matyskova »

Zdravím,
měla bych zájem o zdravotní komisi. Sloučením porodnic na Obilném trhu a Bohunic by mohl vzniknout porodní dům, který by uspokojil velkou poptávku žen po jisté alternativě k současným možnostem.
Je čas na otevření diskuze a ideálně realizaci takových alternativ k porodům v nemocnici, což se s novou a velkou porodnicí přímo nabízí.
Jsem dula a znám přání a potřeby žen v období těhotenství, porodu a šestinedělí.
Lukas.Dolezal
Profese: Politolog, analytik mezinárodních vztahů
Dal poděkování: 3373 poděkování
Dostal poděkování: 2480 poděkování

Příspěvek od Lukas.Dolezal »

Ahoj kamarádi a kamarádky 🙂,
tímto bych se rád ucházel o místo v komisi Cestovní ruch, meziregionální vztahy a marketing.

Mám vystudovanou Politologii a evropská studia (titul Bc.) na Univerzitě Palackého v Olomouci. V současné době dálkově dokončuji MSc. studium Evropských studií na University of Gothenburg (Švédsko). Během bakalářského studia jsem byl na ročním Erasmus pobytu na University of Helsinki a na měsíčním kurzu finštiny na University of Lapland v Rovaniemi. Také jsem stážoval přes Aiesec v Moskvě, na Stálé misi ČR při Radě Evropy ve Štrasburku nebo na Velvyslanectví ČR v Bruselu.

Jsem aktivní v zahraničním odboru, kde pomáhám s přehledy ze zahraničí. Momentálně jsem v užším výběru v primárkách do vedení PPEU OFFTOPIC(Evropská pirátská strana ).

Chtěl bych být členem komise, protože v ní jako poradním orgánu Rady můžu získat cenné zkušenosti se správou kraje. A myslím si, že kraj by měl rozvíjet meziregionální vztahy nejenom se sousedními regiony v ČR, ale i mimo hranice kraje. OFFTOPIC(Rakousko, Slovensko).

Co se týká cestovního ruchu, pracoval jsem v Kiwi.com na pozici Travel consultant a jsem členem KETu Cestovní ruch, obchod a služby. S marketingem mám zkušenost z práce pro Heineken (Order to Cash Administrator - Collection & Disputes). Respektive, mám zkušenost s tím, že jsem viděl, co firma dělala, aby prodala různé druhy piva a nealka maloobchodníkům i velkoobchodníkům 🙂. Celkově marketing je odvětví, kde se chci dál vzdělávat, proto se také hlásím do této komise.

Proč? Protože marketing je úzce spojen s politikou. V dnešní době slýcháme mnoho o tzv. marketingové politice, kdy se prodává politika jako produkt. OFFTOPICTo je pravda, ale u Pirátů je ten produkt pořád navázán na ideje, takže pro mě jako politologa je zajímavé, jak ideje "prodat" našim voličům 🙂.

Nicméně v komisi mi nejde o Piráty, ale o to, jak dokážeme jako produkt prodat náš kraj v cestovním ruchu. Každý ví o Lednicko-valtickém areálu, vile Tugendhat atd., ale za mě má smysl propagovat, tj. prodávat i méně známé pamětihodnosti. Věděl(a) někdo z Vás o Kristkově domě ? Ale není to samozřejmě jenom Brno, proto bych byl rád, kdybychom využívali otevřená data ke zlepšování možností cestovního ruchu v Jihomoravském kraji.

Kraj musí být i chytře propagován. Dřív jsem hrál geocaching, postupem času mě to přestalo bavit, protože lidi začali dávat kešky za každý pátý okap 😀. Nicméně mě zaujala aplikace Loxper, která zajímavým způsobem, s využitím GPS, přibližuje historii a zajímavá místa. Takhle si představuji moderní marketing cestovního ruchu 🙂.

P.S. Také mě zajímá o jaké dotační programy bude kraj žádat.

Děkuji za přečtení. Lukáš.

Podporuji ██████████████████████████████████████████████████████████████.

Pomoz vytlačit okupanty z Ukrajiny. Слава Україні! Героям і Героїням слава! 🇨🇿 🇪🇺 🇺🇦 🇬🇪✌️. Make ruzzia Small Again. Dosť bolo fica 🇸🇰.

Člen MF Brno, KF Jihomoravský kraj, Rezortního týmu pro záležitosti Evropské unie, zahraničních věcí a obrany 🌍 (RT EZO), lukas.dolezal@pirati.cz.

Pavel.Uretslegr
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: projektový manažer
Dostal poděkování: 15 poděkování

Příspěvek od Pavel.Uretslegr »

Ahoj,
Tímto bych se rád přihlásil do konkurzu na člena Kulturní Komise JMK. Kompletní informace o mě najdete v příloze. Tady bych jen shrnul asi to klíčové v souvislosti s možným členstvím v KK JMK: aktivně se pohybuji v kultuře asi posledních 12 let: úspěšně mám za sebou studia Managementu v kultuře na FF MU, které se se v různých formách snažím rozvíjet i v mém (polo)profesním životě. V minulosti jsem působil jako dramaturg Českého centra v Bratislavě, aktuálně (od roku 2010) působím v produkčním týmu festivalu Beseda u Bigbítu (www.besedaubigbitu.cz), poslední tři roky pak náš festival vedu…Od roku 2011 také působím jako spoluzakladatel a koordinátor platformy na podporu nezávislé hudby Vinyla (www.vinyla.cz). Od roku 2018 jsem členem odborné hodnotící komise Magistrátu Města Brna (klubová činnost). První dva roky jako zástupce odborné veřejnosti, od letošního roku pak jako zástupce Kulturní komise Rady města Brna, kde zastupuji společně s Monikou Spilkovou Piráty. Obecně asi můžu říci, že mám bohaté zkušenosti na trase veřejná správa - nezřizovaná kultura, a to na různých úrovních (MKČR, SFK, JMK, Brno, další obce…)…A dovolím si tvrdit, že dokážu pojmenovat největší neduhy současného stavu kultury na JMK (a sdnad i nabídnout smysluplná řešení)….V CV není uvedena ještě má profesní zkušenost coby spolumoderátora a spoluproducenta pořadu ČRo Radia Wave (2016 – 2017), což vlastně není možná až tak podstatné….kdyby bylo potřeba cokoli doplnit, klidně volejte….Díky.

Hezký den všem

Pavel
Přílohy
CV_P. Uretslegr.docx
(34.86 KiB) Staženo 60 x
Jana.Logrova
Profese: Sociální pracovnice
Dal poděkování: 56 poděkování
Dostal poděkování: 46 poděkování

Příspěvek od Jana.Logrova »

Dobré odpoledne!

Ráda bych se stala komisařkou v komisi Sociálně-zdravotní. Jsem garantka KETu pro sociální politiku a zdravotnictví, nicméně mým core tématem je převážně sociální politika. Ideálním řešením je podle mě obsadit tuto komisi jedním člověkem ze sociálna a jedním ze zdravotnictví, a ti by se pak setkávali na tzv. zdravotně-sociálním pomezí v souladu s celostátním pirátským trendem :-)

Díky za pozornost!
Lukas.Dolezal
Profese: Politolog, analytik mezinárodních vztahů
Dal poděkování: 3373 poděkování
Dostal poděkování: 2480 poděkování

Příspěvek od Lukas.Dolezal »

Eva.Havlova píše: 13 říj 2020, 16:48 Zastupitelský klub vybere vhodné uchazeče v součinnosti s KETy daných oblastí.
Ahoj Evi,
výběr bude probíhat hlasováním všech deseti zastupitelů a zastupitelek? Díky.

Podporuji ██████████████████████████████████████████████████████████████.

Pomoz vytlačit okupanty z Ukrajiny. Слава Україні! Героям і Героїням слава! 🇨🇿 🇪🇺 🇺🇦 🇬🇪✌️. Make ruzzia Small Again. Dosť bolo fica 🇸🇰.

Člen MF Brno, KF Jihomoravský kraj, Rezortního týmu pro záležitosti Evropské unie, zahraničních věcí a obrany 🌍 (RT EZO), lukas.dolezal@pirati.cz.

Martin.Boxan
Profese: ředitel vzdělávacího a grantového centra
Dostal poděkování: 31 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin.Boxan »

Ahoj, velmi rád bych byl aktivní v rámci komise Sociálně-zdravotní. Dovolím si repost z medailonku, ať nevymýšlím vymyšlené :-)

Vystudoval jsem psychologii a sociální práci na FSS MUNI a nějakou dobu jsem pracoval s lidmi bez domova a uživateli drog. Od roku 2008 vedu Institut expertních služeb ve Společnosti Podané ruce o.p.s., kde se zabýváme hlavně vzděláváním lidí v pomáhajících profesích, přípravou a realizací projektů a tuzemskou i mezinárodní spoluprací. Zaměřením práce se pohybuji na pomezí neziskového i business sektoru, což mi hodně sedí. Navíc mi to umožňuje věnovat v naší organizaci projektům, které jsou přesahové a inovativní. Aktuálně třeba téma participace klientů a lidí s žitou zkušenost ve službách nebo využití nových technologií (možná jste někdo slyšeli o aplikaci „Čára“ pro uživatele drog a lidi bez domova v Brně, kterou vyvíjíme).

I když už dlouho nedělám přímo s klienty v soc. službách, práce s lidmi mě hodně baví a absolvoval jsem výcvik v systemické supervizi a koučování. Proto i mimo zaměstnání spolupracuji s jednotlivci i týmy v rámci konzultační činnosti a vzdělávání (např. akcelerační programy v Impact HUB Brno, supervize v soc. službách,…).

Chtěl bych se zasadit za stabilní podporu a rozvoj služeb (vč. financování), síťování, přenos dobré praxe a inovace.
Martin Boxan (KS Jihomoravský kraj, MS Brno)
KET JMK sociálně-zdravotní, tým Návykové chování, tým Duševní zdraví, člen sociálně zdravotní komise RJmK
+420 777 916 277, martin.boxan@pirati.cz
Petr.Ilgner
Dostal poděkování: 28 poděkování

Příspěvek od Petr.Ilgner »

Ahoj,
rád bych se ucházel o místo v komisi regionálního rozvoje a rozvoje venkova. Mám vystudovaný bakalářský obor zabývající se ekonomickou stránkou zemědělství a potravinářství, pokračuji v navazujícím studiu na Vídeňské univerzitě a zaměřuji se na dotace v oblasti zemědělství a rozvoje venkova. Můžu přinést netradiční pohled na venkov takzvaně "zvenčí" a insPiraci od našich sousedů.
Díky
Odpovědět

Zpět na „Jihomoravský kraj“