Ukončení

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
anonym28341
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: podnikatel
Dostal poděkování: 2 poděkování

Ukončení

Příspěvek od anonym28341 »

Drazí kamarádi,
události posledních dní mi pomohly v dlouhém rozhodování o mém setrvání v opavském veřejném životě, tedy v politice a Pirátské straně.
Před třemi lety, když jsme společně začali budovat tým pirátů, jsem byl přesvědčen, že budu schopen svými silami přispět dobré věci a pracovat pro občany Opavy. Myšlenky, na jejichž základě Pirátská strana vznikla, jsou mi pořád blízké, bohužel realita, tedy počínání vedení strany v Opavě je pro mne velkým zklamáním.
Tak jako v ostatních stranách, i ve vedení naší strany začali politici prosazovat vlastní zájmy, politikařit a názor nás řadových členů nikoho nezajímá. Dokonce ani ve chvíli, kdy se vedení strany rozhodlo vypovědět koaliční smlouvu, nepovažovalo za nutné o tomto závažném kroku své členy informovat.
Faktem je, že za necelé dva roky po volbách se kromě neustálých hádek, lustrování kandidátů, vzájemné osočování, hledání výmluv a problémů u druhých, nepovedlo pro Opavu udělat vůbec nic. Vzhledem k výše uvedeným skutečnostem považuji moje další setrvání ve straně za zbytečnou ztrátu času.
Nemohu říci, že mne moje rozhodnutí nemrzí. Do politiky jsem vstoupil i přes varování mé rodiny a přátel, ale v současné situaci jiné východisko nevidím. Přesto si myslím, že jsou mezi námi lidé, kteří mají potenciál a vůli něco změnit a těm budu držet palce a kdykoliv jim rád pomůžu.
Díky všem
Andreas
Vojtech.Pikal
Kontrolní komise
Profese: politik, informatik
Dal poděkování: 11091 poděkování
Dostal poděkování: 8913 poděkování

Re: Ukončení

Příspěvek od Vojtech.Pikal »

Zdravím.

Chceš opustit Opavské sdružení, nebo i stranu jako celek?

Profil, Vedoucí AO; člen KaS; člen 2012 až 2025
„Nakonec vám budou vládnout ti nejneschopnější z vás. To je trestem za neochotu podílet se na politice.“*
Podporuji myšlenky. Volbu předsednictva vyhrál DFW.

anonym28341

Vojto končím úplně, opravdu nevidím zde světlo na konci tunelu sorry. Na hoře makáte super, dole v podpalubí je to katastrofa. Mám tolik podnětů, že by se z toho hlava zatočila, ale vždy se to nějak okecá, vždy se najde nějaká odpověď a to jen proto, že nikdo nechce slyšet opačný názor. Tím spodek nazývám sektou, nechtějí a nepustí nikoho, kdo byť by jen trochu měl ohrozit pozice. To co se děje v Opavě je tomu příkladem, ale chápu to, když si s někým od začátku, tak přeci nebudeš podporovat nějakého nováčka ještě s odlišnými názory. V Opavě jsme neudělali nic pro občany, vůbec tady nejde o občana, ale o své zájmy. Vyhazují tě borci, kteří říkají, že do strany nikdy nevstoupí, asi to tak má být. kvůli pracovně právnímu vztahu jsme ukončili koalici, dostalo se to tak daleko, že dali podmínku - buď vyhodíte ředitelku, nebo my odcházíme. To, že se pak spojíme s lidmi o kterých se mluvilo celou dobu nevalně a najednou se nám hodí, to jsou poslední kapky. To, že o odchodu z koalice ví 3 piráti ze 7 opavských asi mluví za své. To, že ani koaliční partneři to nevěděli oficiálně ( sorry teda až na jednoho, který se nám teď hodí Juříčka z ANO) je pro mě šílené. To, že si opět do vyjednávacího teamu dali borce, který nikdy jak prohlašuje do pirátu nevstoupí, který obhajuje svého bratra, kvůli kterému skončila celá koalice - tudíž má asi přímý nadhled, je pro mě šílený a opět o tom nevěděli další piráti. O NÁS BEZ NÁS. pro mě je to smutné, protože práci, kterou Vy odvádíte na hoře tady dole je dehonestována. Ale chápu stačí zavolat na kraj zeptat se a odpověď bude jaká, jo je tam pár takových, ale zbytek je ok. Jenže tady nechodí lidi na schůze jen proto, že rezignovali.
tak přeji mnoho úspěchu, Andreas
Vojtech.Pikal píše: 13 zář 2020, 17:08 Zdravím.

Chceš opustit Opavské sdružení, nebo i stranu jako celek?
Ondra.kl
Příznivec Pirátů – Moravskoslezský kraj
Profese: IT administrátor
Dal poděkování: 258 poděkování
Dostal poděkování: 1393 poděkování

Příspěvek od Ondra.kl »

Andreas.Drastik píše: 17 zář 2020, 08:09 ... dole v podpalubí je to katastrofa.
Hele a co to tak otevřít na fóru? Podobně jako v viewtopic.php?f=417&t=52539

Ono je jedna věc, když se o tom mluví mezi pár lidma na schůzi bez záznamu a jiná když si to může přečíst kde kdo.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Ondra.kl za příspěvky (celkem 3):
Vit.Fux, Dalibor.Zahora, Petr.Vileta
Vojtech.Pikal
Kontrolní komise
Profese: politik, informatik
Dal poděkování: 11091 poděkování
Dostal poděkování: 8913 poděkování

Příspěvek od Vojtech.Pikal »

Ok, předávám na @Martin.Kucera , má to jako kraj v gesci on.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Vojtech.Pikal za příspěvek:
V__

Profil, Vedoucí AO; člen KaS; člen 2012 až 2025
„Nakonec vám budou vládnout ti nejneschopnější z vás. To je trestem za neochotu podílet se na politice.“*
Podporuji myšlenky. Volbu předsednictva vyhrál DFW.

anonym28341

No nevím , myslím že o za to nestojí. Kdybych věděl, že je nějaká šance něco změnit asi bych do toho šel a bojoval, ale opravdu si myslím , hlavou zeď nezboříš. Mrzí mě to, je tady pár lidí, kteří mají chuť - sorry měli chuť pracovat, ale mají to podobně jako já. Oni jsou sice jen příznivci, ale také proto, že už je tyto hádky, politikaření omrzelo. A když pořád na něco upozorňuješ, tak si na obtíž. A já bohužel neumím držet hubu na rozdíl od zbytku.
Ale díky
Ondra.kl píše: 17 zář 2020, 10:28
Andreas.Drastik píše: 17 zář 2020, 08:09 ... dole v podpalubí je to katastrofa.
Hele a co to tak otevřít na fóru? Podobně jako v viewtopic.php?f=417&t=52539

Ono je jedna věc, když se o tom mluví mezi pár lidma na schůzi bez záznamu a jiná když si to může přečíst kde kdo.
Martin.Kucera
Člen KS Moravskoslezský kraj
Profese: nakladatel
Dal poděkování: 561 poděkování
Dostal poděkování: 12523 poděkování

Příspěvek od Martin.Kucera »

Pokud není vůle řešit nějaký problém v rámci MS, je třeba ho otevřít na úrovni KS, ať už na krajské schůzi, nebo na fóru.
Nicméně vidím že Opavě má být věnován velký prostor na dnešní vaší schůzi, zkusím se připojit online.
Ale prosím vysvětlit "To, že si opět do vyjednávacího teamu dali borce, který nikdy jak prohlašuje do pirátu nevstoupí," protože podle viewtopic.php?p=713194#p713194 je vyjednávací tým složen ze dvou členů strany.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Martin.Kucera za příspěvek:
Vojtech.Pikal

Jak jednoduchý by byl svět, kdybychom četli a dělali věci hned správně. :) -- Lucie Spáčilová

anonym28341

Měl tam být Petr Kunze, obhájce svého bratra. Kdo byl nakonec ve vyjednávacím teamu nevíme. Nikdo to s nami nekonzultoval. Upozorňoval jsem na to na slepici, že nesouhlasím. Nikdo to další to nevěděl, ale Petr nabídku přijal. Takže členové PS o to nevědí a dotyčný ano?
Myslím, že řešit něco na KR je stejně jako na MS. Asi tak to takto to dopadlo i s odpovědí na poloanonym na nás, kdy za nás někdo odpověděl. Když se do toho naši borci zamotali a nevěděli jak z toho ven, kdo prispěchal rychle na pomoct a celou věc utnout?
Martin.Kucera píše: 17 zář 2020, 13:52 Pokud není vůle řešit nějaký problém v rámci MS, je třeba ho otevřít na úrovni KS, ať už na krajské schůzi, nebo na fóru.
Nicméně vidím že Opavě má být věnován velký prostor na dnešní vaší schůzi, zkusím se připojit online.
Ale prosím vysvětlit "To, že si opět do vyjednávacího teamu dali borce, který nikdy jak prohlašuje do pirátu nevstoupí," protože podle viewtopic.php?p=713194#p713194 je vyjednávací tým složen ze dvou členů strany.
Martin.Kucera
Člen KS Moravskoslezský kraj
Profese: nakladatel
Dal poděkování: 561 poděkování
Dostal poděkování: 12523 poděkování

Příspěvek od Martin.Kucera »

Bohužel z tohohle tvého příspěvku vůbec nejsem moudrý. Kdo co udělal nebo neudělal?

Jak jednoduchý by byl svět, kdybychom četli a dělali věci hned správně. :) -- Lucie Spáčilová

Rostislav.Reha
Komunální zastupitel/ka
Profese: informatik
Dal poděkování: 2819 poděkování
Dostal poděkování: 3341 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rostislav.Reha »

Andreas.Drastik píše: 17 zář 2020, 08:09 Vojto končím úplně, opravdu nevidím zde světlo na konci tunelu sorry. Na hoře makáte super, dole v podpalubí je to katastrofa. Mám tolik podnětů, že by se z toho hlava zatočila, ale vždy se to nějak okecá, vždy se najde nějaká odpověď a to jen proto, že nikdo nechce slyšet opačný názor. Tím spodek nazývám sektou, nechtějí a nepustí nikoho, kdo byť by jen trochu měl ohrozit pozice. To co se děje v Opavě je tomu příkladem, ale chápu to, když si s někým od začátku, tak přeci nebudeš podporovat nějakého nováčka ještě s odlišnými názory. V Opavě jsme neudělali nic pro občany, vůbec tady nejde o občana, ale o své zájmy. Vyhazují tě borci, kteří říkají, že do strany nikdy nevstoupí, asi to tak má být. kvůli pracovně právnímu vztahu jsme ukončili koalici, dostalo se to tak daleko, že dali podmínku - buď vyhodíte ředitelku, nebo my odcházíme. To, že se pak spojíme s lidmi o kterých se mluvilo celou dobu nevalně a najednou se nám hodí, to jsou poslední kapky. To, že o odchodu z koalice ví 3 piráti ze 7 opavských asi mluví za své. To, že ani koaliční partneři to nevěděli oficiálně ( sorry teda až na jednoho, který se nám teď hodí Juříčka z ANO) je pro mě šílené. To, že si opět do vyjednávacího teamu dali borce, který nikdy jak prohlašuje do pirátu nevstoupí, který obhajuje svého bratra, kvůli kterému skončila celá koalice - tudíž má asi přímý nadhled, je pro mě šílený a opět o tom nevěděli další piráti. O NÁS BEZ NÁS. pro mě je to smutné, protože práci, kterou Vy odvádíte na hoře tady dole je dehonestována. Ale chápu stačí zavolat na kraj zeptat se a odpověď bude jaká, jo je tam pár takových, ale zbytek je ok. Jenže tady nechodí lidi na schůze jen proto, že rezignovali.
tak přeji mnoho úspěchu, Andreas
Andreasi, ja se bojim, ze pulka z tech veci co tvrdis neni pravda a bylo to jinak. Ja ti rozumim, ze historicky mas s nekterymi jednanimi ostatnich v Opave problem, ale ten problem byl oboustranny. Opakuju, oboustranny. Apeloval jsem na vas, at spolu zkusite rozumne komunikovat a at zacnete kazdy sam u sebe - bohuzel toho asi nejste schopni. Ted ty vyklizis prostor, ale tehle aktivite uz vubec nerozumim. Pirati fungujou primarne odspodu, my vam shora muzeme pomoct, ale problemy za vas nevyresime, to musite sami. Ja uprime rikam, ze bych tu koalici asi shodil uz davno (a mozna do ni ani nevlezl), odejit do opozice fakt neni ostuda a konec sveta a pro lidi se toho porad da udelat hodne.

Neverim na mensi zlo. Je jen velke zlo a zlo, co zatim nemelo sanci vyrust.
exJunior clen KK.
Podporuji myšlenky Renesance Pirátů. web | forum | zulip
"I love democracy. I love the Republic." Senator Palpatine

Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“