Falešné uvedení ve finanční zprávě za rok 2017
Moderátor: Komise předsedajících
Pravidla fóra
Toto je veřejné fórum, které neprezentuje oficiální stanoviska
Diskutujte slušně a respektujte Pravidla internetového fóra
-
- Návštěvník – nepatří k Pirátům
Falešné uvedení ve finanční zprávě za rok 2017
V roce 2017 před volbami do PS ČR chtěl podpořit Českou pirátskou stranu vyvěšením bannerů na dům. Přestože jsem byl v komunikaci s Pavlem Štěpánkem z ČPS, tak mi žadné propagační materiály doručeny nebyly. Před týdnem jsem zjistil, že jsem na webových stránkách hlídače státu uveden jako osoba sponzorující Pirátskou stranu, po dalším pátraní jsem zjistil, že jsem uveden včetně mých osobních údajů uveden ve Výroční finanční zprávě politické strany za rok 2017. Taková informace by mě mohla poškodit a diskreditovat můj budoucí profesní profil a zároveň považuji za více než nekorektní uvádět ve finanční zprávě člověka mezi nímž a stranou k žádnému plnění nedošlo, ať už nedopatřením, nebo omylem.
-
- Dal poděkování: 4649 poděkování
- Dostal poděkování: 1885 poděkování
Re: Falešné uvedení ve finanční zprávě za rok 2017
@Pavel.Stepanek
- Tito uživatelé poděkovali autorovi anon539 za příspěvky (celkem 2):
- Pavel.Stepanek, V__
- Martin.Kucera
- Člen KS Moravskoslezský kraj
- Profese: nakladatel
- Dal poděkování: 561 poděkování
- Dostal poděkování: 12523 poděkování
Můžeme se pokusit zjistit, odkud se vaše údaje dostaly do výroční finanční zprávy, nenapadá mě ovšem jiný zdroj než smlouva o daru, neb dle zákona "Dar nebo jiné bezúplatné plnění, jehož výše nebo obvyklá cena přesahuje částku 1000 Kč, může strana nebo hnutí přijmout pouze na základě písemné smlouvy."
Nicméně uvedení osobních údajů dárců ve výroční finanční zprávě vyžaduje zákon. A stejně tak zákon stanoví, že výroční finanční zprávy zveřejňuje Úřad na svých internetových stránkách.
Nicméně uvedení osobních údajů dárců ve výroční finanční zprávě vyžaduje zákon. A stejně tak zákon stanoví, že výroční finanční zprávy zveřejňuje Úřad na svých internetových stránkách.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Martin.Kucera za příspěvky (celkem 3):
- Ondrej.Profant, Michal.Stepanik, V__
Jak jednoduchý by byl svět, kdybychom četli a dělali věci hned správně. -- Lucie Spáčilová
- Pavel.Stepanek
- Profese: živnostník
- Dal poděkování: 112 poděkování
- Dostal poděkování: 208 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Dobrý den,
dle mé evidence vám byl balík s propagačními materiály zaslán. Z toho důvodu bylo zákonnou povinností Vás uvést jako dárce nehmotného daru. Nejsem si vědom toho, že by k podpoře/plnění z vaší strany nakonec nedošlo.
dle mé evidence vám byl balík s propagačními materiály zaslán. Z toho důvodu bylo zákonnou povinností Vás uvést jako dárce nehmotného daru. Nejsem si vědom toho, že by k podpoře/plnění z vaší strany nakonec nedošlo.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Pavel.Stepanek za příspěvky (celkem 2):
- Ondrej.Profant, V__
Centrální volební manažer
pavel.stepanek@pirati.cz
telefon: 770113647