Zdravím,
zajímalo by mne, zda se někdo z Pirátů účastní přípravy "NÚKIB cloudové vyhlášky", tedy přípravy dokumentu, který bude definovat požadavky na kvalifikaci dodavatelů pro tzv. eGovernance Cloud (minimálně v části "Komerční eGC").
Proč jsou lokální poskytovatelé služeb virtuálních datových center oproti globálním poskytovatelům typu Microsoft apod. diskriminováni nákladově a časově náročným požadavkem na SOC2 TypeII Report pro bezpečnostní úroveň 3 a 4 a nestačí certifikovaný soulad s normou ČSN EN ISO/IEC 27001, na který české firmy mohou dosáhnout???
Děkuji a přeji hezký den...
eGovernance Cloud
Moderátoři: Komise předsedajících, Kampaňový tým, Finanční tým, Zahraniční, Vedoucí RT
- Ondrej.Profant
- Vedoucí resortního týmu
- Profese: Náměstek člena vlády
- Dal poděkování: 3725 poděkování
- Dostal poděkování: 1965 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: eGovernance Cloud
Zdravím,
přímo se neúčastníme. Nemáme jak (vyhlášky jsou zcela bez součinnosti parlamentu
).
Řediteli NÚKIB jsem předával náš postoj, kde jsme vznesli obavy tohoto typu. Kontaktuji ho v této věci.
přímo se neúčastníme. Nemáme jak (vyhlášky jsou zcela bez součinnosti parlamentu

Řediteli NÚKIB jsem předával náš postoj, kde jsme vznesli obavy tohoto typu. Kontaktuji ho v této věci.
profant.eu
vedoucí resortních týmů Informatika
- Ondrej.Profant
- Vedoucí resortního týmu
- Profese: Náměstek člena vlády
- Dal poděkování: 3725 poděkování
- Dostal poděkování: 1965 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: eGovernance Cloud
Ještě doplním, že bychom velmi uvítali kontakty na české poskytovatele cloudu, kteří mají zájem se účastnit. Je dosti složité argumentovat jen teoretickými případy.
profant.eu
vedoucí resortních týmů Informatika