předem se omlouvám, že Vás budu obtěžovat, ale bohužel nikde nemohu sehnat podrobnější informace. Nechci pak dopadnout tak, že mně do budoucna finanční úřad bude kontrolovat a budu muset dokládat, zda-li jsem byl opravdu koronavirem omezen. Zvláště pak, když vláda onu výpomoc OSVČ tak neskutečně prodlužovala. K věci.
Jsem OSVČ (hlavní) již tomu bude 10 let. Mám živnost na programování a reklamu a pracuji pouze z domova. Pokud se podívám na tržby, mám pokles, ale ten mám i během roku. Mám ženu na rodičovské a druhé dítě je doma, protože školka je zavřená. Bohužel ošetřovné díky rodičovské u manželky mít nemohu. Přesto musím hlídat děti (manželka šila, šije roušky pro rodinu i jednou pro obec). Jezdím hlavně na nákupy já a prostě práci nedělám na 100%. Manželka do toho peče rohlíky a chleba. Prostě je to všechno jiné než jindy.
Dosáhnu taktéž na bonus 25000 Kč? Bude nutné tohle moje omezení nějak dokazovat? Třeba čestné prohlášení od ženy, že mně musela v domácnosti zaúkolovat více než bylo nezbytné? Vím, že bude nadávat, že to takhle veřejně někomu píši, ale zeptat se musím.

Hrozně moc děkuji za jakoukoliv výpomoc.