Sběr dat pro lítačku
Moderátor: Komise předsedajících
Pravidla fóra
Toto je veřejné fórum, které neprezentuje oficiální stanoviska
Diskutujte slušně a respektujte Pravidla internetového fóra
- David.Wagner
- Profese: vykonavatel vůle
- Dal poděkování: 348 poděkování
- Dostal poděkování: 3856 poděkování
Sběr dat pro lítačku
Ahoj,
v posledních dnech mě docela hodně překvapily tyhle dva články.
https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/li ... 180600_cib
https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/gd ... 130600_cib
Ochranu soukromí a s tím souvisejících osobních dat považuji za úplně klíčovou a zajímalo by mě tak, jaké je další řešení situace a hlavně jestli je v plánu nějaký vychytralý plán jak podobným naprosto nadbytečným sbíráním dat v budoucnu v Praze předejít.
(a když u toho někdo vysvětlí lépe vztah Prahy a Operátora ICT a tam pracujících Pirátů, bude to super)
Ochranu soukromí a s tím souvisejících osobních dat považuji za úplně klíčovou a zajímalo by mě tak, jaké je další řešení situace a hlavně jestli je v plánu nějaký vychytralý plán jak podobným naprosto nadbytečným sbíráním dat v budoucnu v Praze předejít.
(a když u toho někdo vysvětlí lépe vztah Prahy a Operátora ICT a tam pracujících Pirátů, bude to super)
- Tito uživatelé poděkovali autorovi David.Wagner za příspěvky (celkem 6):
- Roman.Kucera, Jan.Suchanek, Dalibor.Zahora, Marek.Necada, Janka.Michailidu, xmorgan
Podporuji myšlenky.
- Roman.Kucera
- Návštěvník – nepatří k Pirátům
- Profese: IT
- Dal poděkování: 2946 poděkování
- Dostal poděkování: 5856 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Sběr dat pro lítačku
A tak my si tady v Prase žijeme...Stanovy Pirátské strany píše: Čl. 2 Poslání a programové cíle
(1) Cílem České pirátské strany je na prvním místě prosazování základního lidského práva člověka na svobodné šíření přijaté informace a striktní ochranu soukromí občana jako odraz změněné reality informační společnosti 21. století. ....
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Roman.Kucera za příspěvky (celkem 2):
- Jan.Suchanek, V__
Pirátem se člověk nestává, pirátem se rodí!
-
Plán není žádný. Jen se improvizuje. Panu Bláhovi se nepodařilo vychytat ani start kuponů v mobilech. Nikdo pořádně nevysvětlil ani ten paskvil, proč je nutné mít buď kupon v aplikaci a nebo na kartě. Prostě se to zmršilo už v návrhu, takže zatímco platební kartu do mobilu nahrajete a můžete současně používat i její fyzickou verzi, v případě Lítačky to možné prostě není. Takhle to vypadá, že se panu Bláhovi především zajistilo teplé místečko.David.Wagner píše: ↑21 led 2020, 11:19Ochranu soukromí a s tím souvisejících osobních dat považuji za úplně klíčovou a zajímalo by mě tak, jaké je další řešení situace a hlavně jestli je v plánu nějaký vychytralý plán jak podobným naprosto nadbytečným sbíráním dat v budoucnu v Praze předejít.
-
- Člen KS Praha
- Profese: Volím STAN :)
- Dal poděkování: 71 poděkování
- Dostal poděkování: 27 poděkování
Rodný list? Nestačí donutit rodiče, aby si pořídil mojeid nebo datovku? Na registraci platících zákazníka potřebuje DPP rodný list? 😂
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Jan.Suchanek za příspěvek:
- V__
- Milan.Krch
- Profese: IT manager
- Dal poděkování: 110 poděkování
- Dostal poděkování: 94 poděkování
ahoj Lítačku komentovat nemůžu...můj odhad je, že to proste někdo z týmu zanedbal a nikoho to nenapadlo, že to bude problém...David.Wagner píše: ↑21 led 2020, 11:19 Ahoj,
Vztah Prahy a Operátora ICT okomentovat můžu. Je to čistě vztah obchodní...Operátor ICT je 100% vlastněn MHMP, ale v představenstvu není žádný "pirát" jsou tam "profesionálové"...Pirati co pracují v OICT pracují jako "zaměstnanci OICT" mají své šéfy a vrcholově odpovědné představenstvo OICT a na ně dohlížející Dozorčí radu, kde jsou 3 členové s podporou pirátů...tot asi tak...kdybys chtěl více info Davide jsem IN OICT...zatim
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Milan.Krch za příspěvky (celkem 2):
- David.Wagner, V__
- Jan.Podhajsky
- Člen KS Praha
- Profese: sociolog,
- Dal poděkování: 826 poděkování
- Dostal poděkování: 754 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Cus,
Jedu na papiru, protoze kdyz jsem se ptal mejch zastupitelu behem OpenCard krize a instalace Litacky, jestli si ji mam poridit, tak mi rikali, ze at radsi zustanu s papirovejma kuponama, ze podle vseho bude s Litackou jeste hodne srandy a to hlavne s datama. Myslim, ze to byl Ondrej Profant, kdo me takle navigoval tehda :D Zda se, ze Litacka teda se ztratila z naseho radaru :D
Jedu na papiru, protoze kdyz jsem se ptal mejch zastupitelu behem OpenCard krize a instalace Litacky, jestli si ji mam poridit, tak mi rikali, ze at radsi zustanu s papirovejma kuponama, ze podle vseho bude s Litackou jeste hodne srandy a to hlavne s datama. Myslim, ze to byl Ondrej Profant, kdo me takle navigoval tehda :D Zda se, ze Litacka teda se ztratila z naseho radaru :D
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Jan.Podhajsky za příspěvky (celkem 2):
- Dalibor.Zahora, Marek.Necada
Stopuji zásadně v županu.
Pište mi na email jan.podhajsky@pirati.cz ; https://lide.pirati.cz/profil/2811/
Sem pirát i bez předpicu.
- Roman.Kucera
- Profese: IT
- Dal poděkování: 2946 poděkování
- Dostal poděkování: 5856 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Já jedu samozřejmě taky na papíru, ale problém je u dětí a slev.
Pirátem se člověk nestává, pirátem se rodí!
- Ondrej.Profant
- Vedoucí resortního týmu
- Profese: Náměstek člena vlády
- Dal poděkování: 3729 poděkování
- Dostal poděkování: 1966 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Papír je důležitá součást, kterou jsme v minulém volebním období zavedli. Je to levná a anonymní cesta. Škoda, že teď není víc propagovaná.
Ad lítačka: Napsal jsem Michalovi Bláhovi (předsedovi dozorčí rady OICT), abychom to řešili s MVČR. Pokud vím, tak MVČR má špatnou metodiku a nedovoluje jim věci, které by podle mě měl (přístup do ZR).
Ad lítačka: Napsal jsem Michalovi Bláhovi (předsedovi dozorčí rady OICT), abychom to řešili s MVČR. Pokud vím, tak MVČR má špatnou metodiku a nedovoluje jim věci, které by podle mě měl (přístup do ZR).
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Ondrej.Profant za příspěvky (celkem 9):
- David.Wagner, Jan.Hamal.Dvorak, Vojtech.Pikal, Jan.Hora, Jan.Podhajsky, Marek.Necada, Adam.Jaros, Karel.Nejedlik, Zbynek.Janoska
profant.eu
vedoucí resortních týmů Informatika
- Milan.Krch
- Profese: IT manager
- Dal poděkování: 110 poděkování
- Dostal poděkování: 94 poděkování
Myslím, že Lítačka ani na MVČR není propojená přes ZR...ale jak říkám do toho nevidím, pokud by ale byla potřeba...zjistímOndrej.Profant píše: ↑21 led 2020, 11:51 Ad lítačka: Napsal jsem Michalovi Bláhovi (předsedovi dozorčí rady OICT), abychom to řešili s MVČR. Pokud vím, tak MVČR má špatnou metodiku a nedovoluje jim věci, které by podle mě měl (přístup do ZR).

-
A proč by dopravci (v obecné rovině) měli mít přístup do základních registrů se spoustou osobních údajů?Ondrej.Profant píše: ↑21 led 2020, 11:51 Pokud vím, tak MVČR má špatnou metodiku a nedovoluje jim věci, které by podle mě měl (přístup do ZR).
Jádrem sporu je uchovávání předložených dokladů ze strany dopravce. Na vydání jízdního dokladu i s eventuelním nárokem na slevu stačí doklad obsahující osobní údaje předložit, zaevidovat ve vlastním systému konec nároku na slevu, rozhodně není žádný důvod tyto v jakékoliv podobě archivovat rodné listy a shromažďovat jiné osobní údaje.