Proč jsou pro mne Piráti nevolitelní
Moderátor: Komise předsedajících
Pravidla fóra
Toto je veřejné fórum, které neprezentuje oficiální stanoviska
Diskutujte slušně a respektujte Pravidla internetového fóra
-
- Návštěvník – nepatří k Pirátům
Proč jsou pro mne Piráti nevolitelní
Dobrý den,
nejsem člen Pirátské strany, ale rád bych se stal jejím voličem. Moc si cením toho, co se vám daří prosadit, mnoha vašich postojů a v neposlední řadě solidního vystupování.
Bohužel poslední dobou stále víc vnímám jednu překážku, abych se tím voličem stal a musím říct, že v mém okolí nejsem zdaleka sám. Touto překážkou je pan Jakub Michálek. Nedávno jsem dokonce slyšel od několika vašich poslanců, že právě on je jedním z důvodů, proč jsou Piráti tam, kde jsou - myšleno pozitivně. Proti tomu se již musím ohradit, přesně kvůli němu nejsou Piráti dnes dál. Jeho vystupování je víc než nevhodné. Arogance, absence pokory, nevhodné vyjadřování se o ostatních stranách (dnešní 2019-06-12 vyjádření o TOP09), jistota vlastní neomylnosti a nadřazenosti, dřívější kauza bossingu atd. Přesně toto jsou přece věci, proti kterým vaše strana vystupuje, myslím tím onu aroganci moci. Je možné, že je to pracant, ale s takovým vystupováním je to zcela irelevantní. Prakticky v něm vidím mladého Babiše, aby ne ještě hůře. Promiňte, ale takto jste pro mne nevolitelní. Nebo se snad mýlím?
Přeji všem hezký den a moc omlouvám se za negativní příspěvek, ale nedalo mi to.
Ondrej Frantisek
ondrej.frantisek@gmail.com
nejsem člen Pirátské strany, ale rád bych se stal jejím voličem. Moc si cením toho, co se vám daří prosadit, mnoha vašich postojů a v neposlední řadě solidního vystupování.
Bohužel poslední dobou stále víc vnímám jednu překážku, abych se tím voličem stal a musím říct, že v mém okolí nejsem zdaleka sám. Touto překážkou je pan Jakub Michálek. Nedávno jsem dokonce slyšel od několika vašich poslanců, že právě on je jedním z důvodů, proč jsou Piráti tam, kde jsou - myšleno pozitivně. Proti tomu se již musím ohradit, přesně kvůli němu nejsou Piráti dnes dál. Jeho vystupování je víc než nevhodné. Arogance, absence pokory, nevhodné vyjadřování se o ostatních stranách (dnešní 2019-06-12 vyjádření o TOP09), jistota vlastní neomylnosti a nadřazenosti, dřívější kauza bossingu atd. Přesně toto jsou přece věci, proti kterým vaše strana vystupuje, myslím tím onu aroganci moci. Je možné, že je to pracant, ale s takovým vystupováním je to zcela irelevantní. Prakticky v něm vidím mladého Babiše, aby ne ještě hůře. Promiňte, ale takto jste pro mne nevolitelní. Nebo se snad mýlím?
Přeji všem hezký den a moc omlouvám se za negativní příspěvek, ale nedalo mi to.
Ondrej Frantisek
ondrej.frantisek@gmail.com
-
Re: Proč jsou pro mne Piráti nevolitelní
Rozdělování namísto spojování. Michálkovo ambicí je viditelně jen moc.
Babiš se v kuloárech směje. Díky podobným opozičním žabomyším válkám je jeho pozice neotřesitelná.
Babiš se v kuloárech směje. Díky podobným opozičním žabomyším válkám je jeho pozice neotřesitelná.
-
Mladá verze Babiše, s tím souhlasím. Michálek prostě sestřeli Piráty a ty si to nechaji líbit, protože nejsou jak ostatní strany, ne? Jsou jak ANO - strana jednoho muže (Michálek), bossing, koryta.
Prostě ANO Lite
Prostě ANO Lite
- Jan.Zavadil
- Člen KS Praha
- Profese: Product Manager
- Dal poděkování: 1636 poděkování
- Dostal poděkování: 575 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
ondrej.frantisek píše: ↑06 pro 2019, 14:45 ...
Zdravím,
bohužel, když se podíváte na jakoukoliv stranu, asi byste mohli identifikovat nějakého člověka, často i vysoce postaveného, se kterým se zásadně člověk ztotožnit nemůže. Vezmu zleva, u komunistů to jsou lidé jako "soudruh pendrek" Ondráček, hulvát, komunistický totalitní fízl, Skála, stalinista, co obhajuje politické procesy a kydá špínu na generála Píku nebo Miladu Horákovou, u ČSSD lidé jako Jandák, neschopný šašek, který se vyjadřuje jak hospodský vysedavač, opět hulvát, Foldyna, polofašista s kremelskými sklony, Zimola, starý intrikán a přihravač obecních peněz kamarádům, ANO, SPD, Trikolora, nemá smysl zmiňovat, tam je to nával, ODS lidé jako Udženija, Bellu, populisté par excellence... dalo by se dlouze pokračovat.
Možná má smysl spíš než nějakou konkrétní osobnost hodnotit program, záměry té které strany, její celkovou pozici, rétoriku a práci. V tomhle kontextu Piráti jednoznačně dominují a ukazují denodenně, že pracují, že jsou věcní, že jdou po podstatě problémů, a na tom nezmění nic ani pro mnohé kontroverzní výroky Jakuba Michálka, co by odcházejícího místopředsedy, oznámil, že na post nehodlá kandidovat.
Šetřil bych tak slovy jako "nevolitelní", na Vašem místě, protože při podobném schématu uvažování prostě nenajdete stranu, kde vám bude vyhovovat naprosto každý. V Pirátech je velmi silná demokracie. Občas to má stinné stránky, ale většinou jednoznačně převažují stránky dobré.
Neházel bych flintu do žita

- Tito uživatelé poděkovali autorovi Jan.Zavadil za příspěvky (celkem 3):
- Lenka.Kozlova, Michael.Polak, Roman.Pasek
“There are naive questions, tedious questions, ill-phrased questions, questions put after inadequate self-criticism. But every question is a cry to understand the world. There is no such thing as a dumb question.” Carl Sagan
-
- Dal poděkování: 2568 poděkování
- Dostal poděkování: 2729 poděkování
hm, každá partaj má něco, nebo někoho, proč je "nevolitelná". když je to někdo, je to překonatelné, horší je když jde o názorový nesoulad. pak záleží na tom, jak je ten nesoulad zásadní. easy. ale že bych kvůli tomu šel na forum té partaje a spouštěl záchranářské akce ve prospěch jiné partaje? je to skutečně tak bolavé?
- Tito uživatelé poděkovali autorovi anonym2064 za příspěvek:
- Marek.Krejpsky
-
Nesoulad s Piráty se i u mne bohužel prohlubuje. Program hezký, ale jeho implementace v praxi dost kulhá. A to i tam, kde mohou aktéři věci přímo ovlivnit.Martin.Shanil píše: ↑06 pro 2019, 21:41 hm, každá partaj má něco, nebo někoho, proč je "nevolitelná". když je to někdo, je to překonatelné, horší je když jde o názorový nesoulad. pak záleží na tom, jak je ten nesoulad zásadní. easy. ale že bych kvůli tomu šel na forum té partaje a spouštěl záchranářské akce ve prospěch jiné partaje? je to skutečně tak bolavé?
Specificky kolem Jakuba Michálka vystupuje stále více kontroverzí. A to i v rovině transparentnosti, která byla vždy nosným programem Pirátů. A praxe? Jeho drahá polovička se potají stýká s kdekým a je Jakubem ještě obhajována. Zamete se to tím, že madam se stáhne do pozadí, ale Jakub nijak postižen není. Arogance mocných je zvláště u pražských a parlamentních Pirátů dávána najevo stále okatěji. Stále častěji se zvláště z Prahy ozývají hlasy na omezování pirátské transparentnosti. Debaty kolem pirátské NDA jsou jen špičkou ledovce.
Tím,že se aktuálně Jakuba Michálka zastává i Ivan Bartoš a další je vysílán jasný signál, že klíčové osobnosti jsou se současným fungováním Pirátů spokojeny. Hodně zklamal už i on. Zapomíná se, že pýcha předchází pád.
TOP09 hodně ztratila s Pospíšilem, ale s Pekarovou se může znovu vyhoupnout. Nejde se zbavit dojmu, že v nejvyšších pirátských patrech zavládl z této dámy strach. Strach z toho, že bývalí voliči TOP09 (včetně mne) utečou od Pirátů - zpět k té TOPce. A pokuď nenastane ve velmi krátké době značná sebereflexe a veřejná omluva celého zúčastněného vedení, budu jedním z nich. Krajské volby jsou ostatně ne až tak daleko.
-
- Dal poděkování: 2568 poděkování
- Dostal poděkování: 2729 poděkování
"kamarádství" topky a pirátů vzniklo ani nevim jak. souladem programů to imho nebylo. nebo tomu aspoň nerozumim. pro mě je topka programově uplně jinde hlavně v oblasti sociální. takže těch pár společných zájmů až tolik nevidim. znám lidi co přešli z topky (nebo s ní koketovali) k pirátum. samí prospěcháři.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi anonym2064 za příspěvek:
- Nikezeus
-
ANO, každá strana má něco proč je nevolitelná. Ale piráti dobrovolně začli volit ve vodách Babišových volíčů, protože jim vyšlo, že někteři volíči ANO uvažuji o volení pirátů. Jenže jim nedošel jeden detail.Martin.Shanil píše: ↑06 pro 2019, 21:41 hm, každá partaj má něco, nebo někoho, proč je "nevolitelná". když je to někdo, je to překonatelné, horší je když jde o názorový nesoulad. pak záleží na tom, jak je ten nesoulad zásadní. easy. ale že bych kvůli tomu šel na forum té partaje a spouštěl záchranářské akce ve prospěch jiné partaje? je to skutečně tak bolavé?
Oni volí ANO kvůli Babišovi, který reprezentuje komunistický režím, kdy jim bylo dobře a nemuseli se o sebe umět postarát.
Piráti možná pár hlasů přetahnou z ANO, ale s takovou těch 5% už nezvladnou.
-
Bolavé je něco jiného: Pirátská strana je stranou, která se tváří, že jí vadí střet zájmů premiéra oligarchy. Ovšem v okamžiku, kdy se premiér Babiš ocitne v asi největších problémech za svou kariéru a je na něj upřena pozornost médií současně kvůli auditům i kvůli trestnímu stíhání pro dotační podvod, pokusí se pirát Michálek odvést mediální pozornost od Babiše ke Kalouskovi, a přitom se ještě přikloní k Babišově argumentaci o nedostatcích páně Kalouska.Martin.Shanil píše: ↑06 pro 2019, 21:41 ale že bych kvůli tomu šel na forum té partaje a spouštěl záchranářské akce ve prospěch jiné partaje? je to skutečně tak bolavé?
To působí nekonzistentně a tudíž nedůvěryhodně. Možná to potěší pár babišovců (kolik z nich ale poběží volit Piráty?), ale naštve to antinbabišovce (kolik z nich asi tak přestane uvažovat o tom, že by příště volili Piráty?).
Současně Michálek zaútočí na opoziční TOP09 a tím se vysměje výzvám Milionu chvilek, aby opoziční strany táhly za jeden provaz - to je (podle Milionu, ale nejenom podle nich) jediný způsob jak ve volbách porazit ANO.
To působí tak, že Piráti si chtějí hrát své hry na svém písečku, chybí jim schopnost kooperace a možná i koaliční potenciál. Něco takového by si mohla dovolit strana s věrným vyhraněným elektorátem. Jenomže Piráti mají voliče kteří přebíhají sem a tam.
Ale prosím, jestli si Piráti myslí, že nejlíp jim sluší pozice někde na polovině cesty mezi ANO a Milionem/demokratickou opozicí, a věří že k nim záhy přejde 15% voličů od ANO a jejich voliči jim přitom zůstanou věrní, pak je vše v pořádku.
- Michael.Polak
- Profese: programátor, poskytovatel Internetu
- Dal poděkování: 1030 poděkování
- Dostal poděkování: 2444 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Myslím, že vláken s podobným názvem na fóru za 10 let jeho existence vznikalo několiik ročně. Jen ty důvody nevolitelnosti byly různé 
Žádná strana nemůže být volitelná pro každého. Každá sociální struktura navíc nějak funguje, zvlášť pokud jde o moc a peníze. Pokud by pozici powermongera neobsadil Jakub Michálek, obsadí jí někdo jemu velice podobný a můžeme se jen domýšlet, jestli y to dopadlo líp nebo hůř...

Žádná strana nemůže být volitelná pro každého. Každá sociální struktura navíc nějak funguje, zvlášť pokud jde o moc a peníze. Pokud by pozici powermongera neobsadil Jakub Michálek, obsadí jí někdo jemu velice podobný a můžeme se jen domýšlet, jestli y to dopadlo líp nebo hůř...
⁂ Mastodon/Fediverse @xChaos@f.cz | @xChaos@mastodon.pirati.cz | nyx.cz XCHAOS | http://www.pirati.cz/lide/michael_polak
zakládající člen | člen MS P6 | spolupracovnk TO, zájmy: informatika/doprava/energetika | zdání kompetence se vytváří absencí viditelné nekompetence