[OT z Kandidatury do PP-EU] Nefunkční hodnost

Zahraniční odbor komunikuje s dalšími členy mezinárodního Pirátského hnutí, zejména přináší v zahraničí osvědčené nápady do strany, vypracovává společný postup při projednávání mezinárodních problémů.

Moderátor: Zahraniční

David.Wagner
Profese: vykonavatel vůle
Dal poděkování: 348 poděkování
Dostal poděkování: 3856 poděkování

[OT z Kandidatury do PP-EU] Nefunkční hodnost

Příspěvek od David.Wagner »

Jan.Mares píše: 17 zář 2019, 15:42 A abychom předešli Severokorejským poměrům, které jsme měli ve volbě Vedoucího ZO, a dosáhli stavu, kde je počet kandidátů aspoň o jednoho vyšší, než počet obsazovaných pozic, tak zakandiduju sám.

Takže vážení straničtí soudruzi, jmenuji se Honza Mareš a kolem evropských/zahraničních záležitostí se ve straně motám už nějakou dobu. Improvizovaně koordinuju a udržuji kontakt mezi ČPS a německými Piráty (spíše tedy Saskými Piráty), k tématu PPDE jsem taky sestavil ještě lehce nehotovou rešerši pro ZO, kterou jste doufám všichni dostali ve zprávě. Až ji dobrousíme, bude to zatím nejkompletnější pojednání o PPDE v češtině (já vím, je to trochu weird flex).
Kromě toho taky udržuji kontakty s MKKP v Maďarsku, byť tady to trochu vázne na celkovém nezájmu na obou stranách.
Jsem také na výzvědách jako člen německé Die PARTEI, která je největším inovátorem kampaňových metod v Německu od dob Adolfa Hitlera.

Přes svou převážně rešeršní dobrovolnickou činnost v ZO jsem si měl možnost udělat obrázek o výhledech evropských Pirátů a bohužel až na pár ostrůvků pozitivní deviace to obrázek zatím hezký není.
PPEU bych chtěl vidět jako primární komunikační linii mezi všemi těmito stranami. K tomu by ale bylo třeba ji trošičku zakčnit a zglajšaltovat:
1) Organizaci jasně (nově) definovat a dát ji jasný proaktivní Mission Statement - tak jak to už napsal Mikuláš
2) zavést forum PPEU - především tedy k diskuzím a možnosti členů se spontánně networkovat i mimo období kampaně a bez gatekeepingu svých koordinátorů a vedoucích (což ulehčí práci i jim). Forum s dobře a věcně vedenou diskuzí by mohla být i dobrá vizitka a vstupní brána pro zájemce ze zemí, kde Piráti nejsou. Jazyk by byl AJ, of course.
3) Každá členská organizace dostane za úkol vyrobit přehledný a aktuální schematismus své strany. Organizačně se totiž Pirátské strany hodně liší a někdy ani nejde pořádně zjistit, jak ona strana funguje, aniž by se člověk musel opakovaně doptávat. Bude taky sloužit i trochu k vzájemné kontrole vnitrostranické transparence. Nebylo by hezké, mít za partnery nějakou rigidně hierarchickou stranu.
4) Přinejmenším na úrovni PPEU prodebatovat pořádání Pirátských akcí v "nepirátských" zemích. Kampaně po internetu jsou sice hezké, ale jak šlo vidět např. u copyrightu, tak v nepirátské zemi nakonec z pirátského úsilí profituje nějaká jiná strana, která vytvořený aktivismus shrábne (Momentum v Maďarsku třeba)
Předně, díky moc za kandidaturu. Zároveň tady vidím jednu věc, která mě zaujala - podle fora nejsi člen strany. Máš momentálně nezaplacený poplatek nebo co se stalo?
Tito uživatelé poděkovali autorovi David.Wagner za příspěvek:
V__

Podporuji myšlenky.

Marek.Necada
Člen KS Praha
Profese: silozpytec
Dal poděkování: 3217 poděkování
Dostal poděkování: 2479 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Kandidatury do PP-EU

Příspěvek od Marek.Necada »

David.Wagner píše:V tuto chvíli uzavírám kandidatury.
Nějak brzo, ne?
David.Wagner píše: 18 zář 2019, 01:17Věřím, že @Jan.Mares to současné nečlenství nějak vysvětlí a zase status člena rychle získá.
Koukej pořádně a uvidíš, že je členem. ;) (nápověda)

Ministerio de Educación, ¡afuera!

Долой царя!

David.Wagner
Profese: vykonavatel vůle
Dal poděkování: 348 poděkování
Dostal poděkování: 3856 poděkování

Příspěvek od David.Wagner »

Marek.Necada píše: 18 zář 2019, 09:46
Nějak brzo, ne?

Kandidatury do 18.9., je 18.9. Pokud jsme se nepochopili na "včetně" a chceš kandidovat, tak samozřejmě nevidím problém, je pravda, že ta formulace umožňuje obě interpretace, moje chyba.
David.Wagner píše: 18 zář 2019, 01:17Věřím, že @Jan.Mares to současné nečlenství nějak vysvětlí a zase status člena rychle získá.
Koukej pořádně a uvidíš, že je členem. ;)
Já bych si hrozně přál, abych nemusel koukat pořádně a aby to bylo jasné i pro všechny hrozně kolemjdoucí:)
Tito uživatelé poděkovali autorovi David.Wagner za příspěvek:
V__

Podporuji myšlenky.

Marek.Necada
Člen KS Praha
Profese: silozpytec
Dal poděkování: 3217 poděkování
Dostal poděkování: 2479 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marek.Necada »

David.Wagner píše: 18 zář 2019, 09:50Pokud jsme se nepochopili na "včetně" a chceš kandidovat, tak samozřejmě nevidím problém, je pravda, že ta formulace umožňuje obě interpretace, moje chyba.
Asi nepochopili, ale to nevadí; o kandidatuře jsem sice uvažoval, nicméně raději podpořím někoho, kdo nesedí už teď na několika židlích a u koho je šance, že na svědomitý výkon funkce si dokáže vyhradit patřičný čas.
Já bych si hrozně přál, abych nemusel koukat pořádně a aby to bylo jasné i pro všechny hrozně kolemjdoucí:)
@Martin.Kucera?
Tito uživatelé poděkovali autorovi Marek.Necada za příspěvek:
David.Wagner

Ministerio de Educación, ¡afuera!

Долой царя!

Jan.Mares
Profese: Spisovatel slevových letáků
Dal poděkování: 147 poděkování
Dostal poděkování: 1040 poděkování

Příspěvek od Jan.Mares »

David.Wagner píše: 18 zář 2019, 09:50
Nějak brzo, ne?

Kandidatury do 18.9., je 18.9. Pokud jsme se nepochopili na "včetně" a chceš kandidovat, tak samozřejmě nevidím problém, je pravda, že ta formulace umožňuje obě interpretace, moje chyba.
Me se to clenstvi na foru deaktivovalo asi 10 minut po tom, co jsem napsal prispevek o tom, ze by se lidi mohli bat kritizovat Mikulase :shock:
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jan.Mares za příspěvky (celkem 2):
Marek.Necada, Marketa.Gregorova
Vojtech.Pikal
Kontrolní komise
Profese: politik, informatik
Dal poděkování: 11364 poděkování
Dostal poděkování: 9051 poděkování

Příspěvek od Vojtech.Pikal »

OT for @Jan.Mares
Jak si nastavit hodnost/barvičku na fóru:
1) Přihlas se do fóra
2) Uživatelský panel (Horní lišta, vpravo vedle jména šipečka, uživatelský panel)
3) Záložka skupiny
4) Výběr skupiny, kterou se chci hlavně prezentovat (vlevo vedle každé skupiny, jejichž jsem moderátor nebo člen, je radiobutton (kolečko), zaškrtnu kterou chci)
5) Potvrzení (Na konci seznamu skupin vlevo je tlačítko "Změnit výchozí skupinu", kliknu)

Člověk může výchozí skupinu ztratit, když si šibuje s členstvím ve skupinách nebo to dělá někdo jinej. Pak spadne na default.

Profil, Vedoucí AO; člen KaS; člen 2012 až 2025
„Nakonec vám budou vládnout ti nejneschopnější z vás. To je trestem za neochotu podílet se na politice.“*
Podporuji myšlenky. Volbu předsednictva vyhrál DFW.

Mikulas.Peksa
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: fyzik v IT
Dal poděkování: 2749 poděkování
Dostal poděkování: 4664 poděkování

Příspěvek od Mikulas.Peksa »

Jan.Mares píše: 18 zář 2019, 10:20
David.Wagner píše: 18 zář 2019, 09:50
Nějak brzo, ne?

Me se to clenstvi na foru deaktivovalo asi 10 minut po tom, co jsem napsal prispevek o tom, ze by se lidi mohli bat kritizovat Mikulase :shock:
Kecko! OFFTOPIChttps://www.diepartei-koblenz.de/wp-con ... sthirn.jpg
Mám blog, jsem na Facebooku, Twitteru, Instagramu a Mastodonu.

Chcete se zapojit do evropské politiky? Náš konzultační tým na Mattermostu evropských Pirátů najdete zde!
Jan.Mares

Příspěvek od Jan.Mares »

Dik @Vojtech.Pikal za radu, ale zmenit barvicky jsem umel uz predtim. A hlavne to s tim mym clenstvim vubec nic nedela.
Vojtech.Pikal
Kontrolní komise
Profese: politik, informatik
Dal poděkování: 11364 poděkování
Dostal poděkování: 9051 poděkování

Příspěvek od Vojtech.Pikal »

Změň si to prosím na KS, nebo CF to by ti mělo nastavit hodnost; (Teď jsi na MS, tam hodnosti určitě nastavené nejsou.)

Profil, Vedoucí AO; člen KaS; člen 2012 až 2025
„Nakonec vám budou vládnout ti nejneschopnější z vás. To je trestem za neochotu podílet se na politice.“*
Podporuji myšlenky. Volbu předsednictva vyhrál DFW.

Jan.Mares

Příspěvek od Jan.Mares »

To uz jsem zkousel, a ted jeste znova.
Zamčeno

Zpět na „Zahraniční odbor“