Zverejnovani vysledku kontrol
Moderátor: Komise předsedajících
Pravidla fóra
Toto je veřejné fórum, které neprezentuje oficiální stanoviska
Diskutujte slušně a respektujte Pravidla internetového fóra
-
- Návštěvník – nepatří k Pirátům
Zverejnovani vysledku kontrol
Ahoj,
nekteri uz vedi, ze se zajimam o prava lidi s dusevnim onemocnenim a ze jsem velice aktivni, protoze chci vymest z osmicky posledni hnuj a humus po modrych ptacich z ptakostrany. Psychiatricka nemocnice Bohnice je jeden z nich. Vcera se pan redaktor, ktery zverejnuje pribehy pacientu a zastupci pacientu sesli se zastupci Ministerstva Zdravotnictvi. Ministerstvo o tom, co se v Bohnicich pacientum deje vi, pri kontrolach narazeji na hodne hnusny veci, ktery by 21. stoleti nemely byt vubec mozny, ale pry nesmi vysledky kontroly zverejnit kvuli lekarskemu tajemstvi. Ja tomu ale neverim. Takze bych rada znala vas nazor.
nekteri uz vedi, ze se zajimam o prava lidi s dusevnim onemocnenim a ze jsem velice aktivni, protoze chci vymest z osmicky posledni hnuj a humus po modrych ptacich z ptakostrany. Psychiatricka nemocnice Bohnice je jeden z nich. Vcera se pan redaktor, ktery zverejnuje pribehy pacientu a zastupci pacientu sesli se zastupci Ministerstva Zdravotnictvi. Ministerstvo o tom, co se v Bohnicich pacientum deje vi, pri kontrolach narazeji na hodne hnusny veci, ktery by 21. stoleti nemely byt vubec mozny, ale pry nesmi vysledky kontroly zverejnit kvuli lekarskemu tajemstvi. Ja tomu ale neverim. Takze bych rada znala vas nazor.
- Vojtech.Pikal
- Kontrolní komise
- Profese: politik, informatik
- Dal poděkování: 11092 poděkování
- Dostal poděkování: 8913 poděkování
Re: Zverejnovani vysledku kontrol
Museli by odstranit ze zprávy veškeré věci, které mohou sloužit k identifikaci konkrétního pacienta nebo k jinému porušení osobnostních práv (lékařského tajemství) někoho zúčastněného.
Nevím nakolik je to možné.
Nevím nakolik je to možné.
-
A to se nedá zjistit, nakolik by bylo možné anonymizovat zdravotnickou dokumentaci?
Soudní rozhodnutí se anonymizují běžně a tedy jen otázkou, kolik anonymizace stojí, zda by mělo smysl anonymizovat na více úrovních atp.. To je opravdu tak složité zjistit? To skutečně není ani možné z dat získat statistiky, rozdělit podle tříd (matematický pojem) a získat četnost? Ani to není možné?
A medializovat čistě statistické výsledky očištěné o osobní údaje???
To opravdu má problém zajistit člověk se stotisícovým platem v Poslanecké sněmovně?
Opravdu je tak složité říct u 5% byly porušeny tyto práva, 10% jiná, 60% drobné prohřešky, zbytek v pořádku???
Já dokážu pochopit, že Piráti potřebují čas na rozkoukání ve sněmovně, ale volil jsem Vás kvůli práci a kvůli tomu, aby byla vidět. A místo toho vidím, že kašlete na každého, kdo se vám ozve s nějakým méně známým nebo neobvyklým problémem, občas uděláte nějaké to fau pax kvůli podpoře ANO, a když je potřeba bojovat proti problémům v Bruselu, tak se to dozvím ze Seznamu a Wikipedie, místo z pirátských mediálních výstupů. K čemu dostáváte ty prachy od státu za každý hlas? Bojíte se o preference, že nechcete podporovat lidi s problémy? Volil jsem bojovníky se schopností přemýšlet a analyzovat, ne mainstreamové přizdihráče.
Pracujete i v médiích, nejen v Poslanecké sněmovně!

Já dokážu pochopit, že Piráti potřebují čas na rozkoukání ve sněmovně, ale volil jsem Vás kvůli práci a kvůli tomu, aby byla vidět. A místo toho vidím, že kašlete na každého, kdo se vám ozve s nějakým méně známým nebo neobvyklým problémem, občas uděláte nějaké to fau pax kvůli podpoře ANO, a když je potřeba bojovat proti problémům v Bruselu, tak se to dozvím ze Seznamu a Wikipedie, místo z pirátských mediálních výstupů. K čemu dostáváte ty prachy od státu za každý hlas? Bojíte se o preference, že nechcete podporovat lidi s problémy? Volil jsem bojovníky se schopností přemýšlet a analyzovat, ne mainstreamové přizdihráče.

- Vojtech.Pikal
- Kontrolní komise
- Profese: politik, informatik
- Dal poděkování: 11092 poděkování
- Dostal poděkování: 8913 poděkování
Určitě se to zjistit dá. Ale z domku od rodičů to o víkendu fakt nezjistím.
Stejně tak je určitě možné výzkum sestavit statistiky, pokud si člověk odborně stanoví metriky a pak jednotlivé případy projde a kategorizuje.
A opravdu člověk v poslanecké sněmovně, bez ohledu na plat, pokud jeho zaměření je na jednací řád sněmovny, ústava a volební zákony a Olomoucký kraj má problém řešit věci v oblasti psychického zdraví, zdravotnictví a Prahy.
Ideálně by se tomu mohl věnovat nějaký poslanec z Prahy, nebo poslanec, který se věnuje problematice zdravotnicví a třeba už se s ministerstvem nebo přímo ministrem v nějakém kontaktu setkal.
Samozřejmě, pokud chcete výsledky od poslanců, je dobré se na ně obracet skrze oficiální kontaktní emaily a nikoliv skrze dobrovolnické diskuzní fórum.
@Petr.Tresnak za zdravotnictví?
Stejně tak je určitě možné výzkum sestavit statistiky, pokud si člověk odborně stanoví metriky a pak jednotlivé případy projde a kategorizuje.
A opravdu člověk v poslanecké sněmovně, bez ohledu na plat, pokud jeho zaměření je na jednací řád sněmovny, ústava a volební zákony a Olomoucký kraj má problém řešit věci v oblasti psychického zdraví, zdravotnictví a Prahy.
Ideálně by se tomu mohl věnovat nějaký poslanec z Prahy, nebo poslanec, který se věnuje problematice zdravotnicví a třeba už se s ministerstvem nebo přímo ministrem v nějakém kontaktu setkal.
Samozřejmě, pokud chcete výsledky od poslanců, je dobré se na ně obracet skrze oficiální kontaktní emaily a nikoliv skrze dobrovolnické diskuzní fórum.
@Petr.Tresnak za zdravotnictví?
-
Určitě, pokud se bavím o něčem, co prosazuji osobně, tak to tak dělám. Na druhou stranu si myslím, že jakkoliv osobně preferuji e-mail z důvodu formálnosti, diskuse je přeci jen rychlejší. Člověk si může spoustu věcí "vyříkat" výrazně rychleji. Mě to spíše namíchlo z trochu jiného důvodu. Politiku Pirátů sleduji delší dobu a co jste v PS mám dojem, že se bojíte aktivněji řešit problémy, které jsou minoritní. Když k tomu přidám dění okolo svobody internetu, což považuji za stěžejní bod programu Pirátů, tak jsem byl poněkud naštvaný, když jsem viděl, že opět někdo dostává poněkud vyhýbavou odpověď. Pokud se nejen v této věci dostane problému náležitého prostoru, budu samozřejmě jedině rád. Neberte moji kritiku nijak špatně, rád bych viděl Piráty jako vítěze příštích voleb. Ale s tímhle přístupem bych váhal, jestli jim mám ten hlas hodit. Ve volbách do Europarlamentu jej mít nebudete. Pan Zdechlovský zastupuje mé myšlenky lépe a to nejen v oblasti internetu. Jaké to bude na konci volebního období ještě uvidím.