Ondrej Profant píše:200 000 imigrantů s tím stále až tak moc nezamává (spočítejte si to přesně jestli chcete, já to, ale dělat nebudu). Navíc imigrant přichází typicky za prací. Zde jde velmi silně o školy, kde se setkávají děti bez reálné možnosti ovlivnit některé věci... když někdo do třídy zavleče vši, tak je velmi rychle mají všichni. Stejně tak s nemocemi. Dospělý má lepší možnosti obrany etc.
Čím sem podjatý? Problém je, že pokud se člověk nechce zcela izolovat (to vyžaduje mimo jiné ohromné finance), tak musí s lidmi žít. Proto je rozumné usilovat o celkově zdravou populaci (stejně tak o co nejmenší míru násilí). A já chci žít svobodně, nechci se izolovat a schovávat. Některé věci je jednoduší řešit plošně a ono to funguje.
Popisujete zanedbání péče při operacích, proto se ptám, kolik z těch operací umíte provést vy? Popřípadě nějaký laik?
Neříkám, že situace je šťastná, ale ve vašich návrzích nenacházím řešení situace.
Dávám vám za pravdu v tom, že choroby a paraziti se nejvíce šíří mezi dětmi. Proto jsem zastánce toho, aby se matka mohlo o své dítě starat mnohem déle a nemusela ho posílat do infekčně labilního prostředí školky.
Ale toto je problém dnešních vysokých daní. Pracující muž živý půlku důchodce + jednoho flákače ve státní správě + půlku bl**** z intergramu, a už není dostatečně silný, aby k tomu mohl připočíst ženu a dvě děti. Takže žena musí jít do práce.
Já neumím operovat vůbec, nejsem však takový magor, abych zaoperoval velký nástroj (a nebyl mi nijak divný tvar břicha) nebo abych si spletl pravou a levou stranu.
Porod bych zvládnul, u porodu není nutné řezat vůbec. Ale když nějaký ***** má potřebu nožem zkrátit porod z hodiny na 3 minuty, tak to se potom komplikuje.