Zápisy z jednání pro členy RV (pravidelná jisti)
Moderátoři: Republikové předsednictvo - asistenti, Komise předsedajících
-
- Návštěvník – nepatří k Pirátům
- Profese: překladatelka
- Dal poděkování: 3 poděkování
- Dostal poděkování: 15 poděkování
Zápisy z jednání pro členy RV (pravidelná jisti)
Ahoj, zakládám nové vlákno, kde lze zveřejňovat zápisy z mumble pro členy RV. Rovnou přikládám zápis ze včerejší porady.
Mimořádný mumble ke kandidátce v Hranici
11.9.2018
20:00
Přítomni:
Za RV:
Andrej Ramašeuski
Daniela weissová (moderátor, ověření zápisu)
Jiří Rezek
Jitka Novotná
Marek Nečada
Petra Smutná
Martin Šmída
Hosté:
Jan Bednařík
Jiří Ducháček
Václav Schwarz
Tomáš Svoboda
Pavel Štěpánek
Zápis:
Elizabet Kovačeva
Jan Bednařík: Nemohu se za něj postavit a bít, pochybuju, že to zvládne.
Tomáš Svoboda: Exekuce nejen nepřiznal, ale přímo popřel. Na otázku, zda má dluhy, řekl že nemá. Ztráta důvěry z mé strany.
Radim Raček: Mohl to kdykoli přiznat, neudělal to, takže ani já za ním nestojím.
Pochybnosti jsou i o č. 2 kandidátky.
Daniela Weissová: Kolik má Hranice obyvatel?
Radim Raček: Do 20 tisíc.
Daniela Weissová: 2 možnosti: vyloučíme č. 1, anebo č. 1 i č. 2. Nelíbí se mi možnost rušit celou kandidátku.
Tomáš Svoboda: To ale nic nevyřeší, jsem proti.
Marek Nečada: Kromě Hynka a tady Radima se nikdo ani neobtěžoval něco napsat do rozpravy. Jak ten tým funguje? Někteří ještě ani nejsou oficiálně Piráty, ačkoli tak jsou zapsaní, možná neví, jak strana funguje. Jak jim svěřit důvěru aby kandidovali naším jménem? Ano, asi se to může týkat i dalších kandidátek, ale teď už jednáme o této. Návrh odvolat celou kandidátku proto klidně podpořím.
Připojila se Jitka Novotná
Radim Raček: Petr se vyhýbá odpovědím a komunikaci, takto si zastupitele nepředstavuju. V tuto chvíli jsem pro zrušení komplet.
(Zmocněncem je Miloš Zmeškal, krajský koordinátor. Zmocněnec může písemně odvolat kandidáta.)
Daniela Weissová: Média se na to vrhnou, připravme se.
Tomáš Svoboda: Konzultoval jsem s Karolínou Sadílkovou, tolik bych se toho nebál. Dát na web, říct že to tam visí a hotovo.
Marek Nečada: Zdaleka nejsme jediní, kdo odvolává kandidáty.
Daniela Weissová: Tak to udělejme hned, ne těsně před volbami.
Tomáš Svoboda: Hned jak budeme mít výsledek.
Petra Smutná: Proberme a zamysleme se, jestli to opravdu chceme udělat a zda jsou ty problémy natolik vážné.
Jan Bednařík: Ano, je to vážné, tuto kandidátku bych sám nevolil.
Odkazy na jednání: viewtopic.php?f=248&t=43577 a viewtopic.php?f=248&t=43576
Mimořádný mumble ke kandidátce v Hranici
11.9.2018
20:00
Přítomni:
Za RV:
Andrej Ramašeuski
Daniela weissová (moderátor, ověření zápisu)
Jiří Rezek
Jitka Novotná
Marek Nečada
Petra Smutná
Martin Šmída
Hosté:
Jan Bednařík
Jiří Ducháček
Václav Schwarz
Tomáš Svoboda
Pavel Štěpánek
Zápis:
Elizabet Kovačeva
Jan Bednařík: Nemohu se za něj postavit a bít, pochybuju, že to zvládne.
Tomáš Svoboda: Exekuce nejen nepřiznal, ale přímo popřel. Na otázku, zda má dluhy, řekl že nemá. Ztráta důvěry z mé strany.
Radim Raček: Mohl to kdykoli přiznat, neudělal to, takže ani já za ním nestojím.
Pochybnosti jsou i o č. 2 kandidátky.
Daniela Weissová: Kolik má Hranice obyvatel?
Radim Raček: Do 20 tisíc.
Daniela Weissová: 2 možnosti: vyloučíme č. 1, anebo č. 1 i č. 2. Nelíbí se mi možnost rušit celou kandidátku.
Tomáš Svoboda: To ale nic nevyřeší, jsem proti.
Marek Nečada: Kromě Hynka a tady Radima se nikdo ani neobtěžoval něco napsat do rozpravy. Jak ten tým funguje? Někteří ještě ani nejsou oficiálně Piráty, ačkoli tak jsou zapsaní, možná neví, jak strana funguje. Jak jim svěřit důvěru aby kandidovali naším jménem? Ano, asi se to může týkat i dalších kandidátek, ale teď už jednáme o této. Návrh odvolat celou kandidátku proto klidně podpořím.
Připojila se Jitka Novotná
Radim Raček: Petr se vyhýbá odpovědím a komunikaci, takto si zastupitele nepředstavuju. V tuto chvíli jsem pro zrušení komplet.
(Zmocněncem je Miloš Zmeškal, krajský koordinátor. Zmocněnec může písemně odvolat kandidáta.)
Daniela Weissová: Média se na to vrhnou, připravme se.
Tomáš Svoboda: Konzultoval jsem s Karolínou Sadílkovou, tolik bych se toho nebál. Dát na web, říct že to tam visí a hotovo.
Marek Nečada: Zdaleka nejsme jediní, kdo odvolává kandidáty.
Daniela Weissová: Tak to udělejme hned, ne těsně před volbami.
Tomáš Svoboda: Hned jak budeme mít výsledek.
Petra Smutná: Proberme a zamysleme se, jestli to opravdu chceme udělat a zda jsou ty problémy natolik vážné.
Jan Bednařík: Ano, je to vážné, tuto kandidátku bych sám nevolil.
Odkazy na jednání: viewtopic.php?f=248&t=43577 a viewtopic.php?f=248&t=43576
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Elizabet.Kovaceva za příspěvek:
- Marek.Necada
-
Re: Zápisy z mumble pro členy RV
Ahoj,
aby se to zbytečně nevětvilo, můžete psát přímo sem, co chcete probrat na příštím mumble 3.10.2018 od 20h.
aby se to zbytečně nevětvilo, můžete psát přímo sem, co chcete probrat na příštím mumble 3.10.2018 od 20h.
-
- Člen KS Vysočina
- Dal poděkování: 802 poděkování
- Dostal poděkování: 665 poděkování
Pro mumble 3.10.2018 od 20h :
tento datum je pro mě špatný, mám mumble PO ve stejný čas
nicméně mám na srdci dvě věci, které bych chtěla probrat, spíš "předpřipravit" na jednání RV v Olomouci
tento datum je pro mě špatný, mám mumble PO ve stejný čas
nicméně mám na srdci dvě věci, které bych chtěla probrat, spíš "předpřipravit" na jednání RV v Olomouci
- diskuze o tom, jak předcházet podobným událostem, jako byl "děčínský a hlinský program" (změna volebního řádu, odpovědnost na PKS atp.)
- členské příspěvky - někdy se stane, že zaplacení prvního členského příspěvku od přijetí trvá třeba půl roku apod., Vysočina si teď diskutuje omezení:
viewtopic.php?f=84&t=43366&p=582409#p582227 - bylo by fajn to pořešit na půdě RV a pokud se shodneme, dopnit PCP
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Michaela.Vodova za příspěvky (celkem 2):
- Ondrej.Tuma, Daniela.Bila
- Frantisek.Kopriva
- Dal poděkování: 1053 poděkování
- Dostal poděkování: 534 poděkování
Proberme prosím dneska naše náměty k Pirátské strategii.
pirátský profil |< >| momentálně freelancer, bubeník, pisálek |< >| člen 2014-2025, dříve také: RT EZO + Lidská práva, RV, PKS SčK, PMS MB, ZO, MP/YPE, cca 9 kampaní |< >| emeritní poslanec, nenapravitelný idealista |< >| internet je naše moře, ale být offline má taky něco do sebe
-
Pravidelný Mumble RV 3.10.2018
20h
Přítomni:
Daniel Halamíček
Jiří Rezek
Marek Nečada
Míša Vodová (odchod po probrání bodu 1)
Daniela Weissová
Martin Šmída
Vojta Pikal 20:44
Zápis: Elizabet Kovačeva
Zápis ověřil: Marek Nečada
1. Registrovaní příznivci.
Míša Vodová k RegP: co s těmi, kteří jsou nově přijati a nezaplatí první členský příspěvek, takže "visí"? Na kraji navrhujeme dvouměsíční lhůtu pro zaplacení. Současný stav velice komplikuje byrokracii, musí se to hlídat, řešit s AO.
Marek Nečada: Jak funguje praxe?
Míša Vodová: Předsednictvo přijímá člena, koordinátor/ka zpracovává přihlášku a spol. Čeká se na platbu, emailem se posílá potvrzení, že proběhla.
Marek Nečada: Technické řešení by bylo nejlepší.
Jiří Rezek: To jsem netušil, že dosud takto "ručně".
Dohoda: Vyřeší se v Olomouci, probere se to s AO, v případě potřeby se zaúkolují příslušné orgány.
2. Jednatelé a proces zahájení jednání: Nutné, aby bylo zajištěno včasné zahájení jednání, zejména v urgentních věcech. Třeba formou přebírání "služby" například po týdnu (jeden týden hlídá František, jeden týden zase Petr, pak Jiří, pak Marek) Probere se osobně mezi jednateli a nastaví se dopředu. V případě, že jednatel přesto nemůže, zajistí, že věc zahájí jiný jednatel.
3. Kandidátka Praha 16 (Martin Šmída)
Na kandidátce se objevila osoba, která o své kandidatuře neví (nesouhlasila). Zjišťuje se, jak se to stalo a zvažuje se možnost podat TO. Zítra by mohlo být vyřešeno (Vojta Pikal), pak RV může podniknout případné kroky (podnět KK aj.)
4. Pirátská strategie (František Kopřiva-omluven): dokument od Jakuba Michálka/RP, připomínkování.
viewtopic.php?p=583240#p583240
Jiří: líbilo by se mi přidat něco k obecným personálním rizikům, to tam chybí.
Vlákno k neoficiální diskuzi RV o strategii: viewtopic.php?f=248&t=43904
5. Daniela Weissová: jaký máte pocit z kampaně?Jiří Rezek: super! lidi nám fandí a vyjadřují podporu, jsme v obležení, ostatní stánky na náměstí se nudí.
20h
Přítomni:
Daniel Halamíček
Jiří Rezek
Marek Nečada
Míša Vodová (odchod po probrání bodu 1)
Daniela Weissová
Martin Šmída
Vojta Pikal 20:44
Zápis: Elizabet Kovačeva
Zápis ověřil: Marek Nečada
1. Registrovaní příznivci.
Míša Vodová k RegP: co s těmi, kteří jsou nově přijati a nezaplatí první členský příspěvek, takže "visí"? Na kraji navrhujeme dvouměsíční lhůtu pro zaplacení. Současný stav velice komplikuje byrokracii, musí se to hlídat, řešit s AO.
Marek Nečada: Jak funguje praxe?
Míša Vodová: Předsednictvo přijímá člena, koordinátor/ka zpracovává přihlášku a spol. Čeká se na platbu, emailem se posílá potvrzení, že proběhla.
Marek Nečada: Technické řešení by bylo nejlepší.
Jiří Rezek: To jsem netušil, že dosud takto "ručně".
Dohoda: Vyřeší se v Olomouci, probere se to s AO, v případě potřeby se zaúkolují příslušné orgány.
2. Jednatelé a proces zahájení jednání: Nutné, aby bylo zajištěno včasné zahájení jednání, zejména v urgentních věcech. Třeba formou přebírání "služby" například po týdnu (jeden týden hlídá František, jeden týden zase Petr, pak Jiří, pak Marek) Probere se osobně mezi jednateli a nastaví se dopředu. V případě, že jednatel přesto nemůže, zajistí, že věc zahájí jiný jednatel.
3. Kandidátka Praha 16 (Martin Šmída)
Na kandidátce se objevila osoba, která o své kandidatuře neví (nesouhlasila). Zjišťuje se, jak se to stalo a zvažuje se možnost podat TO. Zítra by mohlo být vyřešeno (Vojta Pikal), pak RV může podniknout případné kroky (podnět KK aj.)
4. Pirátská strategie (František Kopřiva-omluven): dokument od Jakuba Michálka/RP, připomínkování.
viewtopic.php?p=583240#p583240
Jiří: líbilo by se mi přidat něco k obecným personálním rizikům, to tam chybí.
Vlákno k neoficiální diskuzi RV o strategii: viewtopic.php?f=248&t=43904
5. Daniela Weissová: jaký máte pocit z kampaně?Jiří Rezek: super! lidi nám fandí a vyjadřují podporu, jsme v obležení, ostatní stánky na náměstí se nudí.
- Vojtech.Pikal
- Kontrolní komise
- Profese: politik, informatik
- Dal poděkování: 11364 poděkování
- Dostal poděkování: 9050 poděkování
Jen poznámka, že proběhlo mumble ke strategii RV a výsledek je v příslušném vlákně tu: viewtopic.php?f=248&t=43904
- Marek.Necada
- Člen KS Praha
- Profese: silozpytec
- Dal poděkování: 3217 poděkování
- Dostal poděkování: 2479 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Možná nemusíme zakládat vlákno ke každé mumble schůzi zvlášť, ale byl bych rád, abychom pro přehlednost v takovém případě měli zvláštní vlákno jen na zápisy a druhé na podněty k diskusi.Elizabet.Kovaceva píše: ↑01 říj 2018, 23:09 Ahoj,
Ministerio de Educación, ¡afuera!
Долой царя!
- Marek.Necada
- Člen KS Praha
- Kontaktovat uživatele:
Včerejšek zde. Děkuji Daniele Weissové za to, že se ujala zapisování.
3. 11. 2018 - Pravidelný Mumble RV
Přítomní: Daniela Weissová, Marek Nečada, Jiří Rezek, František Kopřiva, Mikuláš Peksa, Markéta Gregorová, Jitka Novotná, Petr Tkadlec, Jakub Michálek, Daniel Halamíček, Andrej Ramaseuski
Marek - úvod
1) Rozpočet
Rozprava: viewtopic.php?f=248&t=44181
Závěr ze zasedání RV Olomouc - špatně spočítané saldo - krátí se některé položky
Navýšen rozpočet na Eurovolby - kolem 1 mil - budou z přebytku
Jaký je dopad, pokud narostou peníze násobně (fundreising)? Máme si už rezervovat místa na PR - plánování.
Jakub: Naplánovat přidružené zdroje - plus rozpočet - efektivita všemi směry. Srovnání s kampaní do PS. Využívat všech možností (lampy v Praze) - media - pravidelné výstupy - dobrovolníci - trojnožka.
Kampaň rok- třičtvrtě před volbama - zapojovat tam evropské prvky.
Mik. P. - shrnutí debaty s Mik. F - musíme počítat i s dalšími volbami
Jakub: - je dobré mít předstih v reklamě - prostor
Marek: Jak to fuguje jinde než v Pha?
Jakub: individuální - to se musí řešit přímo v daném místě, online centrále, outdoor lokálně. Nezapomínat na aktivační balíček a bonusy.
Mik.P: Outodoor řešit hned (mimo Pha) - záleží na krajích - velká města. Navíc EP má malou účast, je potřeba motivovat lidi dřív.
Jakub: změna zapracována do rozpočtu
František: stahuje svůj návrh a doporučuje i stáhnutí Jitce - ta souhlasí
Marek: návrh, zda by ti kandidáti, kteří mají šanci - jestli dá něco zpátky do stranické kasy
Jakub: není v rozpočtu žádná rezerva, bylo by dobré ji mít. - je tam na produkčínho. Ale rezervu je dobré mít, když potřebuješ rychle reagovat.
Marek: Chybí i finance na manažéra - aby se to nesesypalo.
Mik. P: Tuto rezrvu doplnit - cca 400.000 Kč
Jakub: fundr - jde do kampaně a normálně se to utrácí - pokud je to víc než 100.000, tak to jde stand. procesem.
Jitka: Stejný postup jako při PS
Jakub: v rozpočtu upraveno, na PL by to mělo stačit (600.000 ks novin), akuci na tisk - lepší cena
Petr: rozpočet vložit do jednání, abychom ho mohli schválit
Marek: debata s jednateli o dalších výdajích, sloučit je - flexibilita, výdajové stropy - vyhodil specifikaci letenky - pohlídáme si hospodárnost (redmine)
Debata: o tom, komu a jak se bude proplácet cesta ze zahraničí. Rozhodne RV.
2) Zasedání RV
viewtopic.php?f=638&t=44335
František: tým, který se bude zabývat zasedáním RV
Marek: RV bude v Ústí n/L - termín: 12 - 13. 1. 2019
Způsob, jak zajisti dochvilnost - čas na přivítání, kafe a případné změny programu.
Daniel: Musíme ohlídat, aby tam nebyla onemanshow.
Petr: to se někdy stává
Marek: pohlídat, aby se to neřešilo dvakrát - ať si to každý nastuduje, aby se nědělaly úvody dvakrát.
Debata o tom, jak mají být členové RV připraveni. Apelovat na odpovědnost. Jak nastavit systém, aby nám hosté nevrali čas na právi.
Debata o kampani - analýza - trvat na tom, aby mediální odbor udělal analýzu komunálek i senátek
3) Návrh na usnesení k eurovolbám
dával Lukáš Blažej - byl v době, kdy jsme něvěděli, že volební výbor nemá strategii - má být do konce prosince - je potřeba opravit termín v usnesení
do budoucna - předsednictvo ne z PS
Marek: návrh zasedán RV aspoň na 9 měsíců dopředu - ideálně 4 zasedání za rok - termíny i místa
Долой царя!
- Marek.Necada
- Člen KS Praha
- Kontaktovat uživatele:
V pondělí „řádný“ zápis nebyl, tak alespoň stručně z mé hlavy, než to zapomenu a než ztratím/vyhodím i tu obálku, na kterou jsem si naškrábal pár poznámek. Kdyžtak mi napište nebo doplňte sem, pokud jsem něco důležitého vynechal.
Přítomni: Marek Nečada, Martin Šmída, Daniel Halamíček, Lenka Kozlová, Vojtěch Pikal (chvilku), Jiří Demel, + možná několik dalších lidí, na které jsem zapomněl, za což se omlouvám a na žádost je doplním
Chceme řešit Ukrajinu?
V tuto chvíli asi není nutné vydávat stanovisko, není to „naše“ téma, ale mediální výstupy Honzy Lipavského jdou mnohým z členům i příznivců proti srsti a nechtějí, aby to bylo vnímáno jako stanovisko Pirátů. Řešení: promluvit si s Honzou, popřípadě jako další krok udělat k vybraným tématům členskou anketu, na kterou lze odvolávat.
Nadcházející zasedání (duben, červen)
Dořešit místo, potvrdit červnový termín anketou.
Teambuilding RV
Pozjišťovat zájem (termín) a udělat si specifičtější představu, jak to má probíhat (zeptat se Lydie). Míša Vodová kvůli vytíženosti organisovat nebude.
Rozdělané věci
Marek: návrh v podatelně (podpořte projednání): pravidla zasedání RV, s tím souvisí Vojtův checklist na zasedání (koukněte, doplňujte).
Do konce funkčního období RV chci dořešit nový systém volebních oznámení – budu řešit s TO – a úpravy volebních předpisů.
V podatelně jsou i další podněty, koukněte na to a podpořte projednání.
Vojta: úpravy předpisů o hospodaření, připomínkujte.
Úkoly od CF – obřízky, letní čas. Marek ověří u Markéty, zda není možno ještě vpašovat problematiku letního času do společného evropského programu (odpověď: není, Švédi jsou proti).
Přítomni: Marek Nečada, Martin Šmída, Daniel Halamíček, Lenka Kozlová, Vojtěch Pikal (chvilku), Jiří Demel, + možná několik dalších lidí, na které jsem zapomněl, za což se omlouvám a na žádost je doplním
Chceme řešit Ukrajinu?
V tuto chvíli asi není nutné vydávat stanovisko, není to „naše“ téma, ale mediální výstupy Honzy Lipavského jdou mnohým z členům i příznivců proti srsti a nechtějí, aby to bylo vnímáno jako stanovisko Pirátů. Řešení: promluvit si s Honzou, popřípadě jako další krok udělat k vybraným tématům členskou anketu, na kterou lze odvolávat.
Nadcházející zasedání (duben, červen)
Dořešit místo, potvrdit červnový termín anketou.
Teambuilding RV
Pozjišťovat zájem (termín) a udělat si specifičtější představu, jak to má probíhat (zeptat se Lydie). Míša Vodová kvůli vytíženosti organisovat nebude.
Rozdělané věci
Marek: návrh v podatelně (podpořte projednání): pravidla zasedání RV, s tím souvisí Vojtův checklist na zasedání (koukněte, doplňujte).
Do konce funkčního období RV chci dořešit nový systém volebních oznámení – budu řešit s TO – a úpravy volebních předpisů.
V podatelně jsou i další podněty, koukněte na to a podpořte projednání.
Vojta: úpravy předpisů o hospodaření, připomínkujte.
Úkoly od CF – obřízky, letní čas. Marek ověří u Markéty, zda není možno ještě vpašovat problematiku letního času do společného evropského programu (odpověď: není, Švédi jsou proti).
Долой царя!
-
- Dal poděkování: 5 poděkování
- Dostal poděkování: 10 poděkování
Zápis z Mumble RV dne 4.3.2019 od 19:00
přítomni: Daniela, Daniel, Vojta, Roj, Punkie, Jiří
omluveni: Michaela Krausová
předsedá: Vojta Pikal
zapisuje: Kristina Marie Kubcová
1) Dojmy z řízení eurokampaně : Dan si chtěl promluvit o kampani, jejím stavu, o financování., nicméně nemá s kýnm
- psal Kamilovi z volebního výboru o materiály, ale ten neodepsal
- Vojta doporučil Martinu Javanovou - někam dávali zápis
a) otázka vyčlenění prostředků na kampaň
- Vojta byl delší dobu na dovolené a má výpadek v dění, ale čtrnáct dní se řešilo, že se nelíbí vyčlenění prostředků pro kampaň na centrálu - např. právě Olomouc si vyčlenil 150 000 a z toho mají větší část do centra
Jiří: To nikdo nemůže nakázat. Tlak na uvolnění financí a není záruka návratnosti, vždycky jen mlhavé nástřely. Myslí si, že VV a tým by měly z pozice centra zajistit nějaké základní placené plochy po celé ČR.
Dan: Na to peníze nezbydou, utratí to za reklamu na sociálních sítích
- Dan se ptá, na co chtějí kraje utrácet své peníze
Vojta: Zuzka Klusová něco domlouvala, nějaké krajské mutace tisku - to se bude financovat. Pak ta kampaň, co si budou dělat sami. FB, plakáty, vlastní tisky (konkrétně ví Zuzka) atd..
Jiří: Myslí si, že vlastní tisky nedávají smysl.
2) Způsob, ve kterém se schvalovalo společné znění evropského programu - nejasnosti? (Vojta)
- bylo tam 15 (8 hlasů potřeba) --> rovnou schváleno
- nikdo žádné nejasnosti nemá
- Kristina: publikovat schválený program
3) Směrnice o copyrightu: Roj
- možná se bude urychlovat přijetí směrnice o copyrightu - není čas zformovat lidový odpor?
- Vojta: šlo by otevřít zítra (5.3.2019) na plénu sněmovny
4) běžící jednání
A) rozpočet kampaně
- pokud nikdo nic nenavrhne, bude ukončeno s tím, že výbor vzal tento pracovní rozpočet kampaně na vědomí.
B) navýšení limitů záměrů
C) lex politický institut
5) Kontrola starých PaRo
- Vojta nemá kapacitu připravit do voleb
- lze zadat finančnímu týmu/odboru
- kam to dát? do newsletteru? --> nejřív se to musí celé udělat a až pak se na to může odkazovat
6) jak donutit lidi, aby víc chodili na mumble?
- cirkulovat agendu?
- malé kroky: kalendář, forum, agenda
přítomni: Daniela, Daniel, Vojta, Roj, Punkie, Jiří
omluveni: Michaela Krausová
předsedá: Vojta Pikal
zapisuje: Kristina Marie Kubcová
1) Dojmy z řízení eurokampaně : Dan si chtěl promluvit o kampani, jejím stavu, o financování., nicméně nemá s kýnm
- psal Kamilovi z volebního výboru o materiály, ale ten neodepsal
- Vojta doporučil Martinu Javanovou - někam dávali zápis
a) otázka vyčlenění prostředků na kampaň
- Vojta byl delší dobu na dovolené a má výpadek v dění, ale čtrnáct dní se řešilo, že se nelíbí vyčlenění prostředků pro kampaň na centrálu - např. právě Olomouc si vyčlenil 150 000 a z toho mají větší část do centra
Jiří: To nikdo nemůže nakázat. Tlak na uvolnění financí a není záruka návratnosti, vždycky jen mlhavé nástřely. Myslí si, že VV a tým by měly z pozice centra zajistit nějaké základní placené plochy po celé ČR.
Dan: Na to peníze nezbydou, utratí to za reklamu na sociálních sítích
- Dan se ptá, na co chtějí kraje utrácet své peníze
Vojta: Zuzka Klusová něco domlouvala, nějaké krajské mutace tisku - to se bude financovat. Pak ta kampaň, co si budou dělat sami. FB, plakáty, vlastní tisky (konkrétně ví Zuzka) atd..
Jiří: Myslí si, že vlastní tisky nedávají smysl.
2) Způsob, ve kterém se schvalovalo společné znění evropského programu - nejasnosti? (Vojta)
- bylo tam 15 (8 hlasů potřeba) --> rovnou schváleno
- nikdo žádné nejasnosti nemá
- Kristina: publikovat schválený program
3) Směrnice o copyrightu: Roj
- možná se bude urychlovat přijetí směrnice o copyrightu - není čas zformovat lidový odpor?
- Vojta: šlo by otevřít zítra (5.3.2019) na plénu sněmovny
4) běžící jednání
A) rozpočet kampaně
- pokud nikdo nic nenavrhne, bude ukončeno s tím, že výbor vzal tento pracovní rozpočet kampaně na vědomí.
B) navýšení limitů záměrů
C) lex politický institut
5) Kontrola starých PaRo
- Vojta nemá kapacitu připravit do voleb
- lze zadat finančnímu týmu/odboru
- kam to dát? do newsletteru? --> nejřív se to musí celé udělat a až pak se na to může odkazovat
6) jak donutit lidi, aby víc chodili na mumble?
- cirkulovat agendu?
- malé kroky: kalendář, forum, agenda
- Tito uživatelé poděkovali autorovi exasistent.RV za příspěvek:
- Vojtech.Pikal