21.11.2023 19:30
Program
č. | bod | kdo | minut |
---|---|---|---|
1. | Zahájení, schválení zapisovatele a ověřovatelů zápisu | Předsedající | |
2. | Doplnění, schválení programu | Předsedající | |
3. | Nájemné Třebíč | ||
4. | Rozpočet 2024 | ||
5. | Dokument k výběrovému řízení na stratéga voleb | ||
6. | Volební zmocněnec KV2024 | ||
7. | Krajský kandidát do RP | ||
8. | Diskuze, různé | Všichni | 5 |
9. | Závěr | ------- | ----- |
Přítomni: P. Knežik, V. Vidláková, J. Břížďala, J. Pošvář, B. Pokorná
Hosté: H. Hajnová, M. Daďourek, B. Pokorná, M. Křejpský
Předsedající: P. Knežik
Zapisovatel: B. Pokorná
Ověřovatel: J. Pošvář
Omluveni:
Zahájení, schválení zapisovatele a ověřovatelů zápisu
Zápis udělá Bára, ověří JP.
Doplnění, schválení programu
doplněn bod č.7 kandidát do RP zahájení jednání
Nájemné Třebíč
Proběhla diskuze o aktuálním stavu + je dohoda na postupu, že odpovíme právnímu zástupci protistrany, přes oficiální kanály RP - datovou schránku strany a v kopii na emailový účet právního zástupce protistrany.
Rozpočet 2024
PK: O víkendu jsem posílal návrh rozpočtu v tabulce - zatím je rozpracovaný. Čím si nejsem jistý, to je převod hospodaření pro MS. Na konci roku spadnou do hospodaření pro další rok. Máme tam započítáno do provozu MS asi 91k, jsou v tom dary a je v tom zmatek. Tabulka která ukazuje jak by to mělo příští rok MS naskočit. Zbytek peněz z tohoto roku plus příspěvek na provoz MS na další rok.
HH: Ta otázka s výdajem na provoz MS. Nepochopila jsem, v čem je problém, každý rok dáváme podle nějaké metodiky příspěvek na provoz MS, což je nějakých 105k - máme tam rozpis po jednotlivých MS. Ten rozpis 231k, který tam máš je z letošního roku pokud si to nevyčerpají?
PK: ano
HH: my jsme v minulosti převáděli zbytek jen v případě, že tam měli dary, pokud si šetřili třeba na nějakou kampaň, tak se tvořila dohoda PKS aby ten převod možný byl. Můj dotaz zní - pokud je to z letošního roku, jsou v tom i dary - nebo je to jen provozní příspěvek z KS.
PK: dary tam nejsou, ale byla nepsaná dohoda, že se i provozní příspěvek převáděl do konce roku.
HH- ta se udělala před komunálníma volbami, protože si každý šetřil peníze na kampaň, ale nebylo to tak každý rok.
Viděla bych to na debatu s předsedy MS. Můj názor je, že peníze, které se nevyčerpají mají putovat zpět do rozpočtu KS. Spíš je to o tom, že neděláme tolik aktivit, tak ty peníze neutrácíme, ale dává mi větší to větší smysl. Domluvila bych se s PMS jak s touto položkou naložit.
PK: Mně se to jako předsedovi MS nelíbí, měl jsem za to, že když si jako MS ty peníze ušetříme, tak se nám převedou.
Myslím, že se to nebude líbit i dalším, já bych to chtěl zachovat.
JP: můžeme to probrat na KF
HH: za mě do toho návrhu patří těch 105k a pokud se chceme dohodnout, že to budeme převádět, musí na to být speciální položka.
PK: s tím souhlasím, vymyslím s Jirkou Kárským pokud je možné mít tam převody 2.
HH: možné to není, protože co zbyde spadne do výsledku hospodaření.
PK: cesta je přelít to do rezervy předsednictva, které to pak může vrátit zpět do MS.
HH: jde mi o to jak to procesně ošetřit
JP: já přemýšlím nad tou rezervou předsednictva, je tam nějaký limit, ale asi nevadí, když ho v průběhu roku překročíme. Nevím jak je to definováno.
PK: závěr je pro mě takový, že to zkusím okomentovat. Tohle já opravím, dám tam těch 105k. Zkusím obepsat PMS nebo uděláme jednání, dám vědět.
PK: má ještě někdo něco k rozpočtu? Výsledky jsem kontrolovat s Jirkou Kárským.
JP: chtěl jsem se zeptat na výdaje na kampaň do europarlamentu, jestli se všechno pošle na centrálu nebo část necháme na kampaň.
a potom u těch výdajů, abychom to saldo měli přesnější tak bychom měli víc odhadnuty výdaje - personální a nějaké výdaje na politickou činnost.
Měli bychom to nějak odhadnout, tím to saldo asi trochu spadne.
HH: Pavel Štěpánek počítá s tím, že z těch 100k bude do rozpočtu eurokampaně a bude s nimi nakládat on jako s celou částkou.
JP: s tím jsem v pohodě. Otázka je jestli to pak tedy bude hradit všechno centrála, nebo jestli něco budeme zahrnovat do krajský kampaně nebo jestli to půjde z rezervy PKS.
PK: moje informace, že za ty peníze si kupujeme kompletní službu a my už to jen odmakáme.
JP: já bych dopočítal ty odhady k 31.12.
PK: můžeš tam přepsat rozpočet k 5.11. to zazálohuju a pak můžeme dopočítat k tomu 31.12.
JP: založím tam nový sloupeček
ÚKOL PK: opravit částku vyhrazenou pro MS - obvolat předsedy MS jak se staví k převodu nevyčerpané podpory
ÚKOL JP: přidat sloupec do návrhu rozpočtu a dopracovat odhad nákladů k 31.12.2023
Dokument k výběrovému řízení na stratéga voleb
PK: zapracoval jsem body k tomu dokumentu, poslala jsem vám to. Nikdo neměl připomínky. Pokud není výhrad, přiřadil bych jednací číslo a dal bych o tom diskutovat a hlasovat. abychom to dali co nejdříve na zpracování PO. Kde mám dotaz je termín, dal jsem 17.12. ale nevím, jestli je to ok.
Dokument k výběrovému řízení na
ÚKOL PK: Přiřadit jednací číslo k draftu inzerátu a dále předat na zprocesování na PO přes koordinátorku
Volební zmocněnec KV2024
BP: AO chce vědět jméno zmocněnce
PK: Měl by to být někdo zodpovědný, bylo by fajn kdyby mě datovou schránku.
Nerozumím tomu proč to chtějí tak brzo, když ještě nemáme ani kandidátu.
BP: nevím proč to chtějí, ale zjistím to.
PK: uzavřel bych to s tím, že o tom člověku budeme přemýšlet. Ten člověk nesmí být na kandidátce.
ÚKOL BP: zjistit proč je to tak brzo a předat naše vyjádření že to budeme řešit až se uzavře kandidátka
Krajský kandidát do RP
PK: bude CF leden 13 a 14. Bude se převolovat RP, kraje mají dodávat své nominanty.
Měli bychom se domluvit koho tím PKS pověří a kdo si vezme na starosti jednání.
JB: Klidně si to vemu
USNESENÍ: PKS 16/2023: PKS pověřuje Jan Břížďala k zahájení jednání o krajských nominacích do RP
Hlasovani:
PK: Pro
JP: Pro
JB: Pro
VV: nehlasuje
ÚKOL JB: po zahájení jednání jej doručit do vlákna na CF: viewtopic.php?t=65668
JP: návrhy byly nějak do 18.12.
Diskuze, různé
ÚKOL JP: Odpověď za PKS jako reakce na forum: viewtopic.php?p=859620#p859620
BP a HH: Informace k prezentaci krajského sdružení na CF, domluvili se že HH to převezme a prezentaci zaštítí