Zápisy z jednání PKS

Moderátoři: Předsedající, Krajsti predsedajici, PKS Vysočina, KoKS Vysočina

Odpovědět
Jan.Posvar
Krajské předsednictvo
Profese: Programátor
Dal poděkování: 222 poděkování
Dostal poděkování: 272 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Zápisy z jednání PKS

Příspěvek od Jan.Posvar »

21.11.2023 19:30

Program

č.bodkdominut
1.Zahájení, schválení zapisovatele a ověřovatelů zápisuPředsedající
2.Doplnění, schválení programuPředsedající
3.Nájemné Třebíč
4.Rozpočet 2024
5.Dokument k výběrovému řízení na stratéga voleb
6.Volební zmocněnec KV2024
7.Krajský kandidát do RP
8.Diskuze, různéVšichni5
9.Závěr------------

Přítomni: P. Knežik, V. Vidláková, J. Břížďala, J. Pošvář, B. Pokorná
Hosté: H. Hajnová, M. Daďourek, B. Pokorná, M. Křejpský
Předsedající: P. Knežik
Zapisovatel: B. Pokorná
Ověřovatel: J. Pošvář
Omluveni:

Zahájení, schválení zapisovatele a ověřovatelů zápisu

Zápis udělá Bára, ověří JP.

Doplnění, schválení programu

doplněn bod č.7 kandidát do RP zahájení jednání

Nájemné Třebíč

Proběhla diskuze o aktuálním stavu + je dohoda na postupu, že odpovíme právnímu zástupci protistrany, přes oficiální kanály RP - datovou schránku strany a v kopii na emailový účet právního zástupce protistrany.

Rozpočet 2024

PK: O víkendu jsem posílal návrh rozpočtu v tabulce - zatím je rozpracovaný. Čím si nejsem jistý, to je převod hospodaření pro MS. Na konci roku spadnou do hospodaření pro další rok. Máme tam započítáno do provozu MS asi 91k, jsou v tom dary a je v tom zmatek. Tabulka která ukazuje jak by to mělo příští rok MS naskočit. Zbytek peněz z tohoto roku plus příspěvek na provoz MS na další rok.

HH: Ta otázka s výdajem na provoz MS. Nepochopila jsem, v čem je problém, každý rok dáváme podle nějaké metodiky příspěvek na provoz MS, což je nějakých 105k - máme tam rozpis po jednotlivých MS. Ten rozpis 231k, který tam máš je z letošního roku pokud si to nevyčerpají?
PK: ano
HH: my jsme v minulosti převáděli zbytek jen v případě, že tam měli dary, pokud si šetřili třeba na nějakou kampaň, tak se tvořila dohoda PKS aby ten převod možný byl. Můj dotaz zní - pokud je to z letošního roku, jsou v tom i dary - nebo je to jen provozní příspěvek z KS.
PK: dary tam nejsou, ale byla nepsaná dohoda, že se i provozní příspěvek převáděl do konce roku.
HH- ta se udělala před komunálníma volbami, protože si každý šetřil peníze na kampaň, ale nebylo to tak každý rok.
Viděla bych to na debatu s předsedy MS. Můj názor je, že peníze, které se nevyčerpají mají putovat zpět do rozpočtu KS. Spíš je to o tom, že neděláme tolik aktivit, tak ty peníze neutrácíme, ale dává mi větší to větší smysl. Domluvila bych se s PMS jak s touto položkou naložit.

PK: Mně se to jako předsedovi MS nelíbí, měl jsem za to, že když si jako MS ty peníze ušetříme, tak se nám převedou.
Myslím, že se to nebude líbit i dalším, já bych to chtěl zachovat.
JP: můžeme to probrat na KF
HH: za mě do toho návrhu patří těch 105k a pokud se chceme dohodnout, že to budeme převádět, musí na to být speciální položka.
PK: s tím souhlasím, vymyslím s Jirkou Kárským pokud je možné mít tam převody 2.
HH: možné to není, protože co zbyde spadne do výsledku hospodaření.
PK: cesta je přelít to do rezervy předsednictva, které to pak může vrátit zpět do MS.
HH: jde mi o to jak to procesně ošetřit
JP: já přemýšlím nad tou rezervou předsednictva, je tam nějaký limit, ale asi nevadí, když ho v průběhu roku překročíme. Nevím jak je to definováno.
PK: závěr je pro mě takový, že to zkusím okomentovat. Tohle já opravím, dám tam těch 105k. Zkusím obepsat PMS nebo uděláme jednání, dám vědět.

PK: má ještě někdo něco k rozpočtu? Výsledky jsem kontrolovat s Jirkou Kárským.

JP: chtěl jsem se zeptat na výdaje na kampaň do europarlamentu, jestli se všechno pošle na centrálu nebo část necháme na kampaň.
a potom u těch výdajů, abychom to saldo měli přesnější tak bychom měli víc odhadnuty výdaje - personální a nějaké výdaje na politickou činnost.
Měli bychom to nějak odhadnout, tím to saldo asi trochu spadne.

HH: Pavel Štěpánek počítá s tím, že z těch 100k bude do rozpočtu eurokampaně a bude s nimi nakládat on jako s celou částkou.

JP: s tím jsem v pohodě. Otázka je jestli to pak tedy bude hradit všechno centrála, nebo jestli něco budeme zahrnovat do krajský kampaně nebo jestli to půjde z rezervy PKS.

PK: moje informace, že za ty peníze si kupujeme kompletní službu a my už to jen odmakáme.

JP: já bych dopočítal ty odhady k 31.12.
PK: můžeš tam přepsat rozpočet k 5.11. to zazálohuju a pak můžeme dopočítat k tomu 31.12.
JP: založím tam nový sloupeček

ÚKOL PK: opravit částku vyhrazenou pro MS - obvolat předsedy MS jak se staví k převodu nevyčerpané podpory
ÚKOL JP: přidat sloupec do návrhu rozpočtu a dopracovat odhad nákladů k 31.12.2023

Dokument k výběrovému řízení na stratéga voleb

PK: zapracoval jsem body k tomu dokumentu, poslala jsem vám to. Nikdo neměl připomínky. Pokud není výhrad, přiřadil bych jednací číslo a dal bych o tom diskutovat a hlasovat. abychom to dali co nejdříve na zpracování PO. Kde mám dotaz je termín, dal jsem 17.12. ale nevím, jestli je to ok.

Dokument k výběrovému řízení na

ÚKOL PK: Přiřadit jednací číslo k draftu inzerátu a dále předat na zprocesování na PO přes koordinátorku

Volební zmocněnec KV2024

BP: AO chce vědět jméno zmocněnce
PK: Měl by to být někdo zodpovědný, bylo by fajn kdyby mě datovou schránku.
Nerozumím tomu proč to chtějí tak brzo, když ještě nemáme ani kandidátu.
BP: nevím proč to chtějí, ale zjistím to.
PK: uzavřel bych to s tím, že o tom člověku budeme přemýšlet. Ten člověk nesmí být na kandidátce.

ÚKOL BP: zjistit proč je to tak brzo a předat naše vyjádření že to budeme řešit až se uzavře kandidátka

Krajský kandidát do RP

PK: bude CF leden 13 a 14. Bude se převolovat RP, kraje mají dodávat své nominanty.

Měli bychom se domluvit koho tím PKS pověří a kdo si vezme na starosti jednání.

JB: Klidně si to vemu

USNESENÍ: PKS 16/2023: PKS pověřuje Jan Břížďala k zahájení jednání o krajských nominacích do RP

Hlasovani:
PK: Pro
JP: Pro
JB: Pro
VV: nehlasuje

ÚKOL JB: po zahájení jednání jej doručit do vlákna na CF: viewtopic.php?t=65668

JP: návrhy byly nějak do 18.12.

Diskuze, různé

ÚKOL JP: Odpověď za PKS jako reakce na forum: viewtopic.php?p=859620#p859620

BP a HH: Informace k prezentaci krajského sdružení na CF, domluvili se že HH to převezme a prezentaci zaštítí

Jan.Brizdala
Republikový výbor
Profese: Učitel a lektor, manažer ve vzdělávání
Dal poděkování: 91 poděkování
Dostal poděkování: 179 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan.Brizdala »

05.12.2023 19:30
Program

č. bod kdo minut

1. Zahájení, schválení zapisovatele a ověřovatelů zápisu Předsedající
  2. Doplnění, schválení programu Předsedající
  3. Karta na dary.pirati.cz - MS Telčsko - Kuba Šafář
  4. Rozpočet na rok 2024 + převod pro MS
  5. Setkání se zástupci PO - veřejnost, neveřejnost jednání PKS
  6. RP a PKS - followup ze setkání RP-PKS na Kompotu
  7. Report z volebního štábu J.Pošvář
  8. Spisové a jednací značky - helios, fórum
  9. Zrušení mailových skupin
  10. Dovolba PKS
  11. Zahájení jednání programu ke krajským volbám 2024
  12. Diskuze, různé Všichni 5
  13. Závěr ------- -----
    Přítomni: P. Knežik, J. Břížďala, J. Pošvář
    Hosté: B. Pokorná, T. Bouda, M. Křejpský, J. Rychlý, J. Svoboda
    Předsedající: P. Knežik
    Ověřovatel: J. Břížďala
    Omluveni:

**Bod 1 a 2: **

Doplnění, schválení programu

Bod 3: Karta na dary.pirati.cz - MS Telčsko
Kontaktoval mě Michal Zachar z fundreisingu,s tím, že je zpracováno a bude se spouštět.

JR: je to už venku a půjde k tomu post, chci pustit placenou propagaci
udělat záměr s položky z rozpočtu na placenou reklamu

Mluvil jsem s ním i okrajově o kartě na sponzorské dary pro Krajské volby
a sdělil mi, že na tom pracují a že vznikne něco podobného jako karta EU
https://dary.pirati.cz/volby/podporme-l ... st-evropy/
Spojí se s Jakub Rychlý a doreší detaily. Jakub je informován i ode mě (PK)

JR: je draftnutý text, a tu kartu zveřejníme ven se základními informacemi.
Chybi fotky, ale je možné využit i ty co jsou z minulých voleb, karta se dá upravovat.
Fotky doplníme, nejlépe to začit promovat pod každým příspěvkem.

Bod 4: Rozpočet na rok 2024 + převod pro MS

Na KF proběhla diskuse na toto téma. Prosím do uvedení situace.

Pavel sdíli pracovní dokument.

JB: Dohoda byla, že finanční protředky se budou převádět jednotlivým MS a to s ohledem na jejich využívání. Každé MS s nimi má jiné záměry. Nikdo nebyl proto, aby to propadlo.

JP: důležitá věc je, že si to máme opravit v rozpočtu. A příště to dát už rovnou do návrhu, aby to bylo zřejmé, že s tím převodem počítáme.

PK: Druhá cesta je, že jsem navrhl do rezervy PKS větší částku a pak by se to mohlo převezt zpět na MS. Co je lepší?

JB: Nepřeváděl bych to do rezervy

PK: Dobře, v tom návrhu to zohledním.

PK: Znovu bych jmenoval hospodáře za jednotlivá MS.

personální ohodnocení nad rámec dobrovolnických hodin (odměna, aktivním členům vol štábu, vol výboru)
PK: Stalo se několikrát, že jsme aktivnimu členovi chtěli dát odměnu, jde tam přidat položku na personální výdaje? Abychom to neřešili zpětně.

JP: U dodavatelů by tam měli být dodatky smlouvy, a u ostatních také smlouva.

PK: Já se bavil s PO a bylo by potřeba to tam mít započítané dopředu.

Dohodli jsme se, že Bára zjistí od PO, zda je v pořádku mít do toho zahrnuté kanidáty a jak by takové odměny měly vůbec vypadat.

spustit jednání na půdě PKS a přenést na KF ke schválení
úkol: Pavel dořešit MS a položky na volby
úkol: Bára proplácení na smlouvu nad rámec dobrovolnických hodin, zjistit u PO a ostatních krajů na jednání PO

Bod 5: Setkání se zástupci PO - veřejnost, neveřejnost jednání PKS

Na mimořádném jednání PKS které bude svoláno na 12.12.2023 v 19:30
dorazí zástupce Personálního odboru strany, protože budeme probírat personální
věci, týkající se našeho dodavatele.
Navrhuji aby bylo toto jednání neveřejné. S jednání bude pořízen zápis a zveřejněn na foru.

úkol PAVEL: svolat veřejně ? (napsat Janě, Báře nevadí veřejné)

Bod 6: RP a PKS - followup ze setkání RP-PKS na Kompotu

PK: Sešli jsme se zástupci všech PKS s Ivanem, ten z toho zpracoval dokument, který nám poslala, abychom ho mohli okomentovat. Musíme se domluvit jestli ho vypracujeme společně nebo rámcově.

JP: Mně přijde rozumné, když si to dáme k sobě na drive a tam k tomu budmee mít přístup všichni. Protože se možná v některých věcech neshodneme, tak by tam mohlo zaznít více názorů. A necháme na něm, jak to zpracuje.

úkol PAVEL: převést dokument do cloudu a okomentovat

Bod 7: Report z volebního štábu

proběhla reorganizace štábu (rozpad na menší pracovní týmy, napojení na MO, kontaktní kampaň, merch je zvlášť)
řešili se cíle kampaně a stěžejní témata
a rozpočet na volby (počítá se s příspěvkem krajů)
Bod 8: Spisové a jednací značky - helios, fórum

https://wiki.pirati.cz/ao/pravidla/spis ... a_sdruzeni

Pro oblastní orgány je součástí jejich zkratky zkratka sdružení, která následuje za označením orgánu:

KF Krajské fórum

PKS Předsednictvo krajského sdružení

ZK Zastupitelský klub na úrovni kraje

MF Místní fórum

PMS Předsednictvo místního sdružení

ZK Zastupitelský klub na místní úrovni

VYS - KS Vysočina

VYS-HB - MS Havlíčkův Brod

VYS-Jih - MS Jihlavsko

VYS-Pel - MS Pelhřimovsko

VYS-Tel - MS Telčsko

VYS-Tre - MS Třebíčsko

VYS-Zda - MS Žďársko

Výsledné označení orgánu ve spisové značce tak vypadá např. následovně:

KF VYS - Krajské fórum Vysočina
PKS VYS - Předsednictvo VYS
ZK VYS - Zastupitelský klub Vysočina
MF VYS-Pel - Místní forum Pelhřimovsko
PMS VYS-Pel - Předsednictvo Pelhřimovsko
ZK VYS-Pel - Zastupitelský klub Pelhřimovsko
úkol: Bára zpracovat a informovat MS

(Za PKS Vys XX/2023 nám asi nikdo hlavu neutrne)

Bod 9: Zrušení mailových skupin
clenove-kraj@pirati.cz
Garanti@pirati.cz
Vedouci_organu@pirati.cz
kraje@pirati.cz
MSzastupitele@pirati.cz
komunalni@pirati.cz
krajsti@pirati.cz
kluby@pirati.cz
medialni.spojky@pirati.cz

Globální zprávy na členy je třeba posílát přes chobotnici.
Jsou tam zpracovány skupiny a týmy.

Pozor na Tým KF - tak aby se dobře směřoval zulip !
Pozor odeslání je až na další stránce !

Bod 10: Dovolba PKS

Jak na dovolbu členů PKS, jestli vytvářet nové jednání nebo doplnit do stávajícího.

JP: padl proceduralní návrh v již probíhajícím jednání

viewtopic.php?p=861756#p861756

Zahájení jednání programu ke krajským volbám 2024

Na posledním programovém tým vzešel požadavek na brzké projednání programu, na poli KF.

Protože je to strategický dokument, navrhuji zvážit zda projednání nemít jako neveřejné,
minimálně zabezpečit soubor v přístupu jen pro členy.
Dokud nepominou důvody. (což je otázka zda na foru mame sekci neverejne)

Usnesení PKS (viewtopic.php?p=684411#p684411)

Návrh usnesení na forum PKS: PKS schvaluje zahájení jednání KF o programu pro krajské volby Vysočina 2024. Pověřuje Pavel Knežik založením vlákna, s formulací návrhu usnesení a předložením textu programu, pověřuje Pavel Knežik zahájením jednání s možností určit náhradní předsedající.
Ukládá Pavel Knežik spuštění jednání od 15.1.2024

Poznámka: úvodní slovo vyzvat člena KPT !

Odůvodnění: KPT se shodlo, že není možné z časových důvodů čekat na uhlazenou finální verzi, a že je třeba schválit program jako ideové východisko - tedy s nezávaznou textací. Následně bude až cca v dubnu předložena finální veřejná verze.

KF Vys 02/2020 Program pro krajské volby Vysočina 2020 - rozprava:
viewtopic.php?t=51606

Vol řád: § 21 Krajské volby - odst. (1) Krajské fórum, a) schvaluje jednotlivý volební program,
https://wiki.pirati.cz/rules/vr#krajske_volby

úkol PAVEL: zahájit jednání na poli PKS - nejsem si jist formulaci

Bod 12: Diskuze, různé

záměr reklama fb - úkol PAVEL- vytvorit zamer 2023: Online reklama facebook
nájemné Třebíč - komunikace pokračuje
JB: zavedeni operativnich schůzek v úterý od 19:00-19:30 - na začatku jednání PKS setkáni s dodavateli služeb jako předřazený bod

Jan Břížďala
KS Vysočina, MS Třebíč, RT Školství
Profil na wiki.pirati.cz

Jan.Brizdala
Republikový výbor
Kontaktovat uživatele:

02.1.2024 19:30
Program

č. bod kdo minut

3. Informace od dodavatelů slůžeb KS
  4. Nastavení plánů práce PKS Vysočina pro rok 2024
  5. Stanovení volebního výboru
  6. Koncepce MO Vysočina 2024
  7. Diskuse
  8. Různé
  9. Závěr
    Přítomni:J. Břížďala, J. Pošvář, Markéta Šimková, Marek Křejspký
    Hosté: B. Pokorná, H.Hajnová, Dan Škarka
    Předsedající: J. Břížďala
    Ověřovatel: Markéta Šimková
    Omluveni:

Založit nové codi, je plné

Informace od dodavatelů služeb

Na úvod jen shrnutí pro nové členy PKS, o práci dodavatelech.

JR: pracuji na NL, reklama na IG a FB, řešíme snidani pro novináře

JB: je potřeba do NL zapracovat, že bude probíhat nominace na kandidátku.

Pojďme udělat nějaký dokument, do kterého budeme moci zaposisovat připomínky do NL, aby tam šlo všechno.

BP: Před vánocema se dotáhla sbírka do azylových domů. Máme nové lidi v chobotnici, starám se o ně. Řešíme s Markem úpravy na webu, nastavíme se i pravidelné schůzky, aby byl web aktuální.

Bude se aktivizovat KET IT. Vzal si to na starosti JP.

Řešila jsem NDA pro nové členy PKS. Pak projedeme chobotnici.

Řešíme výběrko na stratéga

Nastavení plánů práce PKS Vysočina pro rok 2024

JB: Máme nového člena a členku PKS. Měli bychom se domluvit, zda vám vyhovuje termín jednání.

MK: v pohodě
MŠ: já nemohu jen každé druhé úterý

JB: používáme na operativní domluvu chat na signallu

mohou oba

JP: můžeme udělat druhý chat na zulipu, na kterém se můžeme více vykecávat

JB: Máte nějakou agendu, které byste se chtěli více věnovat? Příště až tu bude i Pavel, můžeme se dohodnout jak si rozdělíme kompetence.

MK: Já bych se rád zaměřil na práci s novými členy. A měli bychom naplnit kandidátku do Krajských voleb.

MŠ: Priorita jsou pro mě krajské volby.

JP: Můžeme rozeslat tabulku kompetencí

Stanovení volebního výboru

HH: Není na co čekat, potřebujeme ustanovit VŠ, tak aby už začal plnit jednotlivé věci. Budeme muset řešit otázku PR MO. Bude výběrko na stratéga. Připravit si harmonogram. Pokud budeme chtít video, tak je čas na objendání. Prostě začít skládat všehno dohromady. Budu ráda, pokud to v nějakém krátkém čase zvládneme dát dohromady.

JB: Jak by měl být velký volební štab?

HH: Nedávala bych limit, vytvořila bych jádro, ke kterému se budou zapojovat dobrovolníci.

JB: potřebuješ, abychom dnes jmenovali nějaký základní tým, asi PKS plus ty jako lídr, plus někdo z kandidátů?

HH: Pokud se bude kdokoliv chtít zapojit, bude to jen dobře. Měli by tam být taky naši dodavatelé.

JB: My teda jako PKS ustanovíme volební štáb.

HH: Nemělo by tam být celé PKS pokud je zároveň volebním výborem.

JB: Bude tam tedy Hanka, dodavatelé a výběr za PKS - dva nebo tři lidi maximálně.

JP: My bychom nad tím měli mít nějaký dozor, abychom věděli co se tam děje, ale nemusíme být přímo ve štábu.

usnesení:PKS Vysočina zřizuje volební štáb pro Krajské volby 2024 a jmenuje Hanu Hajnovou, Jana Břížďalu, Milana Daďourka, Barboru Pokornou, Jakuba Rychlého, Jana Pošváře a dalšího člena PKS dopnovaného dle potřeby volebního štábu.

JP: Pro
JB: Pro
MK: Pro
MŠ: Pro

Usnesení bylo přijato.

Koncepce MO Vysočina 2024

JB: Jakub nás požádal o snížení úvazku. Zůstaval by mediálním MO z hlediska kooridanace, komunikace s novináři, vydávání TZ. Ale oddělila by se činnost tvůrce obsahu, správce sociálních sítí.
Začali jsme sepisovat co zůstává u něj a tu část, která by šla jinam. Sestavujeme inzerát.Máme soubor k připomínkování. Jakub by dělal plný úvazek, dokud někoho nenajdeme.

MK: neměli bychom hledat někoho na plný úvazek?

JB: je to možnost, pokud by nám to tak nevyhovovalo. Ale přišlo nám rozumný ještě využívat jeho služeb.

HH: uvidíme jestli se nám povede někoho na tento úvazek sehnat. Ale zkusíme to zkombinovat. Pokud se nám to povede, ideálně do konce ledna.

JB: nechali bychom to ještě tak dva dny a pak řešili s PO VŘ. Prvně 0,6 a pokud bychom sehnali někoho s velkým přínosem, můžeme dodatečně nabídnout vyšší úvazek.

diskuse

JB: Sestavení kandidátní lístiny. Navrhnul jsem na fóru, že by to mohlo jít ve čtyřech vlných.

Hlasován ve dvou kolech a vždy dvě kola v každé vlně.

JP: Na nominaci se již nemusí sbírat podpora podle našeho JdŘ.

JB: Klidně převezmu předsedání.

Usnesení: PKS Vysočina zahajuje jednání z hlediska obsazení 10.-50. místa kandidátky pro Krajské volby 2024 a pověřuje Jana Břížďalu předsedáním.

HH: Podmínky přijatelnosti kandidátky, budou to jen členové a regP a nebudeme dělat žádnou vyjímku. Ráda bych věděla proč, abych měla argument pto ty co by chtěli být na kanaidátce, ale nechtějí být regP. Zároveň se na to ptal Tom Bouda z Ji.

JP: Už jsme to řešili a dle předpisů to nejde.

MŠ: stát se regP je nějaký problém? Myslím si, že pokud chce být někdo na kandidátce, tak souzní s programem a neměl by to být problém.

HH: Vím třeba od středoškoláků, kteří si třeba nejsou jistá jestli je dobré v přihlášce na VŠ mít angažovanost v politické straně.

Nevím jaký je důvod u Jihlavy, možná řekne víc Dan.

Dan: Někteří jsou zástupci fóra Jihlava a snížili by jeho víc identitu pro jeho budoucnost.

Jan Břížďala
Profil na wiki.pirati.cz

Jan.Brizdala
Republikový výbor
Kontaktovat uživatele:

23.01.2024 19:30
Program

č. bod kdo minut

3. Informace o činnosti dodavatelů
  4. Prostor pro Krajské Sdružení
  5. Sociální Sítě pro PiFo (Jihlava)
  6. Termín Zasedání Krajského Fóra
  7. “Odchod PR Mediálního manažera” - co s mediálním týmem dál
  8. Diskuze, různé Všichni 5
  9. Závěr ------- -----
    Přítomni: P. Knežik, J. Břížďala, J. Pošvář, M. Šimková. M. Křejpský
    Hosté: B. Pokorná, J. Rychlý, Hana Hajnová, Tadeáš Krejčí, Hana Stuchlík Kašpaříková, Lukáš Gross, Jakub Vrzal, Ivo Líbal, Viktor Dvořák,
    Matyáš Černý, Jakub Stočes,
    Předsedající: J. Pošvář
    Zapisovatel: P. Knežik
    Ověřovatel: J. Břížďala
    Omluveni:

https://codimd.pirati.cz/-Wg4HxosThGOtaowjPs49w?both
Bod 3: Informace o činnosti dodavatelů
JR: informuje o své činnosti - výstupy na sociálních sítích, eDoklady, darovací karta na KV,
BP: matice zodpovednosti za sebe, chobotnice regp a budou žadosti o členství, schůzky,
řeší billboardy posun termínu, setkání s MS Havlíčkobrodsko a jejich zasedání MS,
vlčí máky a řešení darovací karty
výběrko na dodavatele viewtopic.php?t=66252
zpětná vazba na dodavatele podnět od PO

JB: doplňuje informaci o činnosti koordinátorky - agenda k volbám, matice zodpovědnosti jako podnět od Jirky Svobody
PRRM: setříháním spotu k aplikaci eDoklady, řeší i lokální témata, zastupitestvo

Ke zpětné vazbě:
JB: navrhuje tabulkové hodnocení jako úkol pro dodavatele, bodově, např. je dostupný dodavatel
JP: k bodovému hodnocení jestli nenechat na textem, body jsou neosobní a v minulosti se to neosvědčilo
-> Každý dle svých potřeb

Bod 4: Prostor pro Krajské Sdružení
Hanka Stuchlík Kašpaříková: informuje o setkávání u PiFo, chystají reginální konferenci a pozvánka by šla i členům v rámci kraje,
domluva na mentorigu a setkávání jednou za čtvrt roku s možností pozvání pirátsva a podobně.
Jsou ve fazi úvah a že by si PiFo vydefinovalo jaké bude mít požadavky.
S tím že by se mohlo sdílet napříč i dalšími MS.

HH: je potřeba vyřešit prostory pro krajsky volby, jeji představa je prostor kancelář velikosti střední zasedačky
bylo tam zázemí kuchynka a záchod a pripadne pak resit atraktivitu jako bonus
v prní rade chybí prostor kde se setkávat, visibilita není tak moc podstatná
finance: maximálně do 10 000,- za měsíc

JB: když se ted chceme setkat pouzivame prostory na krajskem urade (±max deset lidi)
větší shůzka je problém. Bylo by lepší mít zasedačku plus prostory na skladovaní menších prostorů.
V období voleb by si dokaze predstavit kofinancovaní z krajskejch penez

HSK: střední zasedačka by byla ideální, za Jihlavu je představa taky kolem 10 000,-

Proběhla obecná diskuze o místě v rámci jihlavy a v ulici Matky Boží by měli být nějaké volné prostory.
Kavárna do patra - ale tam by to bylo strašně drahé.

BP: ne každýmu se líbilo, že kraj přispívá jednomu MS na prostory, ale má obavu aby ta péče neskončila na jednom dvou lidech

HSK: navrhuje pronájem na dobu voleb s tím že by Jihlavsko přispělo

HH: k letošnímu roku (volebnímu) potřebujeme zázemí ve formě pro volby, proto pro ní není velká výloha priorita
bere to jako krátkodobý prostor pro setkávání pokud to bude využít MS Jihlasvko proč ne.
Je to prostor na potkávání volebního štábu jako kandidáti a Jihlava je strategická.

JP: shrnuje potřeby z PiFa z volebního štábu potažmo z PKS nebo celku jako KFka

navrhuje sdílenej dokument kde se to sepíše aby se to sešlo v jednom dokumentu

HSK: ano nějaká chuť do toho je, vyjasní si kolik na to budou ochotni uvolnit
bude dávat prostory na zulip

JP: Dokument by se měl uzavřít do 14 dnů

Bod 5: Sociální Sítě pro PiFo (Jihlava)
HSK: navrhuje poptávat člověka společně na správu sociálních sítí a zvažuje zda by se do toho nezapojili ostatní MS
aby spravoval sociální sítě i ostatním.

JB: v základním rozsahu by měl fungoval mediální manažer na regionální úrovni, tam by mohla mediální spojka mohla být k dispozci hranice je studium materiálů do rady zastupitelstva
a vytipování témat.
Pokud se někdo bude věnovat intenzivně jen vaše sítě pak je to na individálního odboru.
Proto se naše mediální bude dělat na toho content createra, a na mediálního manažera.

HH: nikdy jsme nenašli člověka který bude fungovat jako správce sociálních sítí jednoho mska.
Je to spíš o tom se pobavit co jako chceme. Z pozice by jsme si měli zastabilizovat krajske sociální síte.
Má otázka to bude pro místní sdruzení nebo pro koalicní projekt.
Protoze stejne problemy resi v telci.

HSK: ano chceme to na sociální sítě, funguje to tak, že nás ten člověk uhání, ten ty texty nepíše,
píšeme si je sami.

HH: hledáte tedy creativce, stratega nebo tak podobně na částečný úvazek to asi fungovat nebude

JB: když budeme pro KS hledat dodavatele, můžeme se zeptat zda by to dělal i pro MS

HSK: bylo by tam spolu financování k personálním úvazku kraje

PK: je to teda pro MS Jihlavsko nebo PiFo?

HSK: je to aby stravoval facebook PiFa

HH: v běžícím výběrku to neni, je možné otevřít v diskuzi až budeme hledat PRistu nebo Mediálního manažera.

HSK: jen jsem předala pro informaci, obrací se na kraj pokud by se našel někdo tak ho dohodit PiFu

JB: varuje před koaličním uskupením a tomu že tomu nemusí být dodavatel nakloněn

HH: No a nebo můžeme zkusit udělat společnou poptávku za MSka a najít někoho nad rámec toho, co poptávané pro KS

HSK: že by i jiny MSka hledají na správu sociálních sítí

PK: pta se zda pochopil správně ten koncept

HH:

ÚKOL PKS: Prezentace a socialní síte krajského sdružení zabezpečit ze strany PKS

Správce sociálních sítí pro místní sdružení a koaliční projekty byl by sdílení
Správou socíálních sítí pro MSka - uhání a vkládá

Bod 6: Termín Zasedání Krajského Fóra
JP: navrhuje pravidelné setkávání, pokud by se někdo

HH: měla požadavek od stratéga zda by mohlo příští KF bylo k představení strategie kampaně
aby to bylo v Jihlave a aby to mělo širší formát. Navrhuje termín 25.02.2024.
A je otazka jestli na strategický meeting pozvat nový tváře.
Začít od 15:00 dát si dvouhodinovku se stratégem a pak to otevřít veřejně.
Navrhuje pravidelnější formu setkávání.

JP: byl problém udělat atraktivních program, navrhuje zjednodušené jednání KF, abychom zapojili ostatní

HH: program je důležitej první dvě hodiny pro členky a členy kde by byla strategie kampaně
po těch dvou hodinách

BP: ptá se na formát KFka

ÚKOL: KF jednou za dva měsíce nastavit periodicitu
ÚKOL: najít prostory na navrhovaný termín 25.02.2023 (Pivovar) od 14:00
ÚKOL: Zrychlené jednání na sestavení programu KF
ÚKOL JP: odpredseda zrychlené jednání na sestavení programu a dá ho na fóru

JP: ja bych to zahrnul o jednání do programu kde by se to resilo, byla by sonda jak se na to tvari clenove KF

Bod 6: Darovací karta ke krajským volbám
JR: v minulém týdnu bylo možné komentovat textaci darovací karty,
v podstatě je třeba to schválit.
https://docs.google.com/document/d/1Ynx ... GD8Q8/edit
Navrhuje propagovat to jako placenou reklamou.

PK: ptá se zda je nutné usnesení

JP: usnesení není potřeba nanejvýš se jmenovitě jestli jsou s tím všichni v pohodě nebo jestli si to chtějí,

PKS se shoduje na tom ze je mozné zverejnit s finalcní cástkou 1. milionu

Bod 7: Vlčí máky prostředky
BP: je vybráno asi 12 000,- zjišťovala v jaký formě se nechá proplatit

PK: zminuje stavajici stav

Bod 8: “Odchod PR Mediálního manažera” - co s mediálním týmem dál

PK: shrnuje stávající stav a vyzývá k diskuzi v širším orgánu
a vyjasnění si priorit toho čeho chceme dosáhnout a jaké na to máme prostředky,
tak aby to v budoucnu opět nedopadlo tak, že vyhoří další dodavatel.

MK: navrhuje aby se jelo jako v minulých volbách do kraje
PK: technicka: to nejde protoze to vedla Hanka a ta uz na to ted nebude mit prostor

JB: Vraci se k predchozimu MM je to ve schopnostech jednoho cloveka jako v kvalitativnich vystupu,
jedna s vecí je problematická komunikace s některými místním sdruženími nedokázali
dodávat mediální výstupy. (krizova komunikace)
K Jakubovi nevyhovujeme to tvoreni obsahu, ale jsou i agendy co mu jdou.
Bohuzel je silne demotivovam a pak vaznou napr. terminy.
Vysla dohoda ze se uvazek rozdelil na na cinnost medialniho manazera (medialni spojka),
a dodavatele obsahu.

Obecne se da rict ze se hledají pracovní pozice na PR, socky, web a nemuzeme sehnat nikoho kdo to dela
dlouho a spolehlive.

JP: jde více obecně, vzdyky je to otazka prostredku, znalosti a zkusenosti.
Na zaklade toho delame co muzeme a to ze nekdy neco nebude, to se může stát a my si to musime rict, vykomunikovat.
Dalsi vec, musime umet pracovat s lidma,
a sahat si pro dobrovolniky a pecovat o ten medialni tym. Motivovat se navzájem.
Jaky si to udelame takovy to budeme mit.

JB: dokud nenajdeme novyho cloveka tak je ochoten furt pracovat a predavani agendy by probehlo pozvolne

JR: tech faktoru je vicero, nejvetsi faktorem je rozsirenost samotne agendy to je proste fakt,
zjistoval jsem si jak to funguje v jinych krajich. V kazdym kraji je jiny.
Krasny dva priklady Praha jsou penize a lidi a druha strana je Usti kde lidi nejsou a penize nejsou.
Za me pokud se to rozdeli a stranicky to moc taky neumime.
Delame to jinak nez jiny strany a to nemusi nutne znamena ze vsechno delame dobre.
Je to o tom ze socialni site a podklady musi delat nekdo kdo ma lokalni znalost.
A ty temata dokaze vytezovat.
Jedna vec je komunikace, strategie a druha je ta regionalni uroven a vytezovani krajskych temat.
Z 80% ty veci musi byt predpripraveny, ty veci se obcas dari ale vetsinou ne.
V konecnem dusledku nevypada dobre.
Za me plati aktivity kolem ktere vyrostli v podzimnich mesicich kdy tam prisli veci kolem investice,
rozdeleni pozice je dobrej krok.
Pokud to bude fungovat tak to bude priklad pro zbytek strany.
U poslancu to funguje jsou tam lidi na mensi uvazky.
Navrhuje aby k tomu bylo pristupovano proaktivne a resilo se to s ohledem na termin voleb.

JP: toto tema je hodne dulezite a navrhuje zaradit na zasedani KF a primlouva se za to
aby to bylo s pohledem do budoucna s novym nastavenim a nepachtit se v ty minulosti.
A bavit se spis o tom jak to bude nove.

JB: posledni poznatek zamysleni do budoucna jsme ve vedeni rady mest,
tak ti zvoleni neuvazuji o propagace sve prace.
Bude potreba abychom se zamysleli nad tim abychom tem lidem zvysili chut publikovat.
Zastupitele nevidi v tom smysl.

HSK: ma poznatek k tematu, to co se tyce k vytahovani temat je ze se narazi na to,
ze je system zmeni a vysledek je znám az po schválení zastupitelstva . Je treba definovat i temata ktery jsou dulezity a ktery se budou komunikovat.

JP: osvedcilo se informovat i o stavu, v jakem to je.

JB: k tomu co povidala Hanka aby ta informace byla pravdiva, a definuje pripad z dopravni komise,
a mel by k tomu nejakej post. A je dobré mít podporu radních. Publicita od clenu komisi a vyboru,
by byl nastandartni luxus.

HH: jakakoliv prace zalezi na tom jaky podklady a vstupy tomu davate,
potrebujeme PRistu, kterej presne public relation story.
Jen to chce proste nekoho kdo je v tom profik a dokaze si ty veci stavet.

Bod 9: Matice odpovědnosti členů PKS

Probehla diskuze o funkci matice a prenosu pravomoci.
A jak z matici nalozit.

Predsednictvo se sejde na informativni schuzce k predani povinnosti predsednictva
a ke konceptum a dokumentum a rozpoctu.
Navrh je patek vecer.

Bod 10: Diskuze, různé

Seznámení s rozpočem na rok 2024 nových členů PKS - pracovní schůzka (necháváme na osobní schůzku)

Jan Břížďala
Profil na wiki.pirati.cz

Jan.Brizdala
Republikový výbor
Kontaktovat uživatele:

30.01.2024 19:30
Program

č. bod kdo minut

3. Informace o činnosti dodavatelů
  4. Výběrové řízení na volebního manažera
  5. Zahájení jednání o volebním programu do Krajských voleb
  6. Různé
    Přítomni: Marek Křejpský, Jan Pošvář, Markéta Šimková
    Hosté: Hana Hajnová, Barbora Pokorná, Jiří Wiche, Ivo Líbal, Hana Stuchlík Kašpaříková, Lukáš Gross, Stanislav Zíma
    Předsedající: Marek Křejpský
    Zapisovatel: Barbora Pokorná, HH (od bodu 4.), Ověřovatelka: Hanka Stuchlík Kašpaříková
    Omluveni: Pavel Knežik, Jan Břížďala

Informace o činnosti dodavatelů

přeloženo na příště

Výběrové řízení na volebního manažera

volební štáb se v neděli na svém prvním jednání dohodl s přítomnými zástupci PKS na potřebě vyhlásit výběrové řízení na koordinátora krajských voleb (Volební štáb žádá PKS, aby zahájilo kroky k výběru volebního manažera krajské kampaně)
shoda panovala spíše na pozici “koordinátora”, v odhadovaném rozsahu půl úvazku
BP založí dokument, ve kterém bude vytvořen inzerát (zadání poptávané pozice, časový rozsah, finanční ohodnocení včetně příp. odměn)
dokument prosím okomentovat do 6.2. do dalšího PKS
Zahájení jednání o volebním programu do Krajských voleb

Usnesení PKS

Předsednictvo krajského sdružení zahajuje jednání krajského fóra o volebním programu do krajských voleb 2024 s účinností 6.2.2024 a pověřuje Marka Křejpského předesedáním jednání.

Jan Pošvář - pro
Marek Křejpský - pro
Markéta Šimková - pro
Usnesení bylo schváleno schváleno

Jmenování hodnotící komise k výběrovému řízení na pozici content creatora

výběrové řízení končí 31. 1.
Usnesení PKS

PKS Vysočina jmenuje hodnotící komisi výběrového řízení k CC ve složení Hana Hajnová, Jan Břížďala, Jan Pošvář, Barbora Pokorná a zástupce MO.

Jan Pošvář - pro
Marek Křejpský - pro
Markéta Šimková - pro
Usnesení bylo schváleno schváleno

Různé

Jan Břížďala
Profil na wiki.pirati.cz

Pavel.Knezik
Předseda/předsedkyně místního sdružení
Profese: IT Administrator
Dal poděkování: 164 poděkování
Dostal poděkování: 212 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pavel.Knezik »

Zápis z jednání z 20.02.2024 19:30

Program

č.bodkdominut
3.Stav úkolů členů předsednictva a dodavatelů
4.Ustavení hodnotící komise pro VŘ na PR manažera
5.Záměry mediálního týmu
6.Různé

Přítomni: Pavel Knežik, Jan Pošvář, Markéta Šimková, Jan Břížďala, Marek Křejpský
Hosté: Tomáš Vovsík, Jakub Rychlý, Barbora Pokorná, Marek Nováček
Předsedající: Pavel Knežik
Zapisovatel: Barbora Pokorná
Omluveni:

Bod: 1 a 2
Ověřovatel zápisu: Pavel Knežik

Bod 3: Stav úkolů členů předsednictva a dodavatelů

JB: Vedu stále jednání o volbě kandidátní listiny pro Krajské volby 2024.

Po nedělním KF budeme muset vyhodnotit postup volby na čele a nabízím se, že pak ty jednání klidně také povedu. Mohu vykopnout i věci co se týkají výběrek a Bára to pak řeší s PO.

MŠ: Já nevím jestli jsem měla nějaké úkoly, ale mám schůzku s Jarkou Šmídkovou, abychom zkusili nakopnout MS Žďársko

BP: Já mám nějaké nové lidi do MS Žďársko, bylo by super je s vámi propojit.

MK: Já jsem zahájil jednání o programu pro Krajské volby a byl tam dodán program, byli stanoveny nové lůty pro hlasování a bylo zahájeno jednání.

PK: děkuji za shrnutí, jen se zeptám ty jsi zvolil v jednacím vlákně zveřejnení programu celkem nestandartně, nemělo to být třeba na Mraku nebo jinde?

MK: Já si myslím, že je to přehlednější pro jednání, já mraku nevěřím, ale raději jsem to dal na fóru rovnou.

JP: K těm prioritám, já jsem to zavnímal tak, že se ustanoví konečná fáze programu a po té se budou řešit priority.

MK: Otázka je, zda to musíme schvalovat jako KF, díky tomu jak rychle se mění politická situace.

JB: Asi nestanovovat, mysleli jsme si, že budeme před 4 roky mít největší problém s kůrovcem a nakonec se řešil covid a podnikatelé. To nám stejně poví stratég, na co se máme zaměřit a nemá smysl se svazovat pořadím.

JP: Já bych ten bod rád udělal tak, abychom mohli používat trello a ty úkoly byly přehlednější.

Jednání k programu na KF jsem ukončil a byli tam nějaké drobné úkoly, které si nepamatuji, ale mohu to najít.

PK: Já jsem asi úkoly neměl, visí mi tam jeden úkol z ledna a je to na celé PKS jako prezentace na sociální sítě.

Je ten úkol v tuto chvíli aktuální nebo to zapuzujeme a počkáme na nového PR manažera.

PK: není rekace, beru to tak že počkáme.

K úkolům mám prosbu na vypracovávání úkolů, aby se plnili v dohodnutém termínu. Potřeboval bych přehled o všech úkolech, tak jsem vytvořil tabulku, je to pro můj přehled, můžete to používat nebo ne - sdílím , trello mi nevyhovuje.

Když se bude dělat zápis, bylo by fajn kdybychom používali ">ÚKOL kdo:

JP: Díky za slovo a chválím snahu to nějak menežovat. Mohu nabídnour ještě nějaké školení a jde stahnout i aplikace. Co se týká tanulky, nemám nic proti tabulce, jde o to abychom to používali všichni.

JB: Je potřeba rodělit diskusi do dvou skupin, první je technický formát evidence, připomínkován, je to o tom jak se dohodneme. Větší probém je v tom, že i když to evidujeme, tak současně to vždy znamená, že na to vždy myslíme. Je potřeba tomu nastavit systém a lidi motivovat.

MK: Já bych to dával do redminu

JP: Také jsme ho zkoušeli, kdysi a bylo to to stejné. Protože je to stavěné na větší projekty.

Body jsou vtipné, to bychom se za chvíli hádali jak který úkol obodovat.

PK: děkuji za diskusi, můžeme se o tom pobavit na osobním setkání.

JP: Pokud bude teď ta tabulka jen pro tebe, zkusme k tomu používat to trello a pak to můžeme porovnat.

• "vypracovávání úkolů"
  • do zápisu pokud možno úkoly značit ">ÚKOL kdo:

Bod 4: Ustavení komise pro VŘ na PR manažera

PKS Vys 10/2024: PKS Vysočina jmenuje hodnotící komisi výběrového řízení na PR manažera/ka Vysočiny ve složení: Hana Hajnová, Markéta Šimková, Jan Pošvář, Barbora Pokorná (PO - hlas poradní), Tomáš Vovsík.
Výběrové řízení zde: viewtopic.php?t=66475

Hlasování:
JB: pro
JP: pro
MŠ: pro
MK: pro
PK: pro

PK: konstatuji, že usnesení bylo přijato

ÚKOL Pavel: dát vědět koordinátorce o ustanovení výběrové komise na PR Manažera

Bod 5: Záměry mediálního týmu

Popis problému: Ve schváleném rozpočtu máme schválenou položku 220700423 - Personální výdaje PRMM
Ta se, ale teď bude dělit na možné dvě a více personálních pozic.
Je tedy nasnadě jestli a jak to v rozpočtu zohlednit.

JP: Rozdělil bych na dvě položky

MK: Dám na doporučení hospodáře, jen bych se snažil snižit počty hlasování v tomto, abychom zbytečně nezatěžovali KF.

PK: Mně napadlo, schválit to na KF v neděli. Pokud jsme schopni připravit usnesení.

JP: S tím termínem to nestíhame, protože tam musí být 10dní.

Výběrové řízení na PR manažera:
viewtopic.php?t=66475
Výběrové řízení na CC:
viewtopic.php?t=66252

ÚKOL Pavel: spustit jednáni PKS o zahájení jednání na půdě KF (poslat JP na komentar)
ÚKOL BP(PO): ukončení smlouvy dosavadního PRMM

Bod 6: Různé

ÚKOL Jan Pošvář: domluvit s Jirkou Kárským interní převod z PO -> Vys: https://piroplaceni.pirati.cz/zadost/33275/
Interní převod na činnost KoKS: https://redmine.pirati.cz/issues/43891

• značky PKS Vys na foru ?
  • nájemné Třebíč:

ÚKOL BP: uveřejnění smlouvy/dohody smlouvy.pirati.cz

Marek.Krejpsky
Člen KS Vysočina
Profese: konzultant IT
Dal poděkování: 897 poděkování
Dostal poděkování: 333 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marek.Krejpsky »

05.03.2024 19:30

Program

č.bodkdominut
3.Stav úkolů dodavatelů KS
4.Stav úkolů členů předsednictva
5.Průzkum priorit KF
6.Úkoly z Volebního Štábu
7.Příspěvek na pořádání Kompas 2024 v Pardubicích
8.Ustavení hodnotící komise volební koordinátor
9.Různé

Přítomni: Pavel Knežik, Jan Pošvář, Markéta Šimková, Jan Břížďala, Marek Křejpský
Hosté: Tomáš Vovsík, Jakub Rychlý, Barbora Pokorná, Martin Kaman
Omluveni:

Bod 1 a 2: Zahájení, schválení zapisovatele, overovatele a doplnení programu
Zapisovatel: Barbora Pokorná Ověřovatel (úkol): Marek Křejpský

Bod 3: Stav úkolů dodavatelů KS
JB: shrnul práci dodavatelů pro předsednictvo a informoval o jejich agendě
Tomáš Vovsík: bude rád za témata spolupracuje s Hankou a JB, ale byl by rád za další - dejme mu je vědět

• online kampaň na dary.pirati.cz

Bod 4: Stav úkolů členů předsednictva

bod 5: Pruzkum priorit KF
dle navrhu DŠ

JP: jde o to že se Dan Škarka nabídl z průzkumem který by se týkaly našich priorit ze kterými jsme kandidovali do předsednictva
má to sloužit k zlepšení naší práce a budeme prioritizovatg ty témata které si členstvo myslí
je to převzato z reakce na zulipu.
Jediné období kdy by se to dalo uskutečnit je teď, s ohledem na další agendu k volbám.
PK: od PKS potřebujete co aby se to rozjelo
JP: v zásadě zelenou a zkusime to zpracovat a zorganozovat s pomocí PO
PK: vyzývá členy pks zda má někdo něco proti, nemá. Je consensus na to aby se v tom pokračovalo.

ÚKOL JP: Průzkum práce PKS (spolupráce Dan Škarka, Bára Pokorná (PO)) - (pošlou se otázky na pedsednictvo)

bod 6: úkoly z VŠ
pokud vznikají požadavky z VŠ na dodavatele, jak se k tomu postavit (viz billboardy)
Některé veci mohou byt samozřejmé, ale pokud je to ukol náročnější, který žere kapacity našich dodavatelů,
tak je třeba si říct, jak to procesně řešit, aby se pak nestalo, ze my nevíme,
že se neco děje a pak budeme smutní, ze se na tom spálilo mnoho 4asu a nic z toho.

JP: byl to myšlenkový proud, bavil jsem se o tom s Bárou a byl tento požadavek.
Více měně to souvisí i s nastavovaním procesů především dodavatelé, když budou něco takového dělat
tak s tím nebude problém.

JP: vyřešíme s nastavováním procesů

PK: je to na osobním jednání

Bod 7: KOMPAS 2024 - Pardubice

Ve dnech 22. - 24. 3. 2024 proběhne pirátská akce KOMPAS 2024
Informace naleznete zde: https://kompas.pirati.cz/
Pořadatelé nás požádali zda bychom jako KS Vysočina podpořili,
částkou na pořádání.
Interním převodem do záměru:
https://piroplaceni.pirati.cz/zamer/5114/

Zároveň by bylo dobré propagovat tuto událost i s kartou darů
mezi našimi členy a registrovanými.
https://dary.pirati.cz/daruj-piratum/ko ... 4-kam-dal/

PKS Vys 12/2024: PKS schvaluje převod prostředků v hodnotě 10 000 Kč z položky 220700900 - Rezerva předsednictva do položky 220700510 - Výdaje na politickou činnost a schvaluje interní převod v hodnotě 10 000 Kč do záměru: 2024 RP - Kompas (https://piroplaceni.pirati.cz/zamer/5114/)

Hlasovat:
JP: PRO
JB: PRO
MK: PRO
MŠ: PRO
PK: PRO

usnesení bylo schváleno

ÚKOL JP: přesunout částu 10000,- interním převodem do záměru 2024 RP - Kompas

Bod 8: Ustavení hodnotící komise volební koordinátor

PKS Vys 13/2024: PKS Vysočina jmenuje hodnotící komisi výběrového řízení na volební koordinátor/ka Vysočiny ve složení: Hana Hajnová, Pavel Knežik, Barbora Pokorná

Inzerát zde: viewtopic.php?t=66647
Hodnotící komise proběhne online 7.03.2024 v 16:00
(ověřit u hodnocených)

Hlasování:
JP: PRO
JB: PRO
MK: PRO
MŠ: PRO
PK: PRO

usnesení bylo schváleno

Bod 9: Různé

• proklik na místní sdružení webovky - je potřeba dát do redmine (jakákoliv změna na webu)
    MK: ať dají požadavek na redmine a musí tato aktivita vycházet s místních sdružení

Martin Kaman: se ptá na veřejnost jednání a Marek mu odpovídá, že přístup na jednání týmu je veřejné

Marek Křejpský
emeritní místopředseda KS Vysočina, zakládající člen MS Žďársko
profil na webu
Instagram profil

LinkedIn profesní web

Jan.Posvar
Krajské předsednictvo
Profese: Programátor
Dal poděkování: 222 poděkování
Dostal poděkování: 272 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan.Posvar »

19.03.2024 19:30

Program

č.bodkdominut
3.Pub Kvíz
4.Stav úkolů dodavatelů KS
5.Stav úkolů členů předsednictva
6.Navýšení hodinovky pro koordinátorku - spolupráce s MS Jihlavsko
7.Různé

Přítomni: Pavel Knežik, Jan Pošvář, Markéta Šimková, Jan Břížďala
Hosté: Tomáš Vovsík, Barbora Pokorná, Hana Hajnová, Tomáš Bouda, Nikola Mrázová, Vojtěch Kříž
Omluveni: Marek Křejpský

Ověřovatel: Jan Pošvář

Bod 3: Pub kvíz Třebíč
HH: je tam pár věcí co je třeba dořešit
VolŠtáb:

• je třeba scénář, ale to se řeší Hanka a David dořeší
  • okénko pro novináře - nabídka 15 minut na přítomné čelní piráty, domluví se s vojtou ohledně medialistu - dořešíme během zítřka
  • zbývá dořešit ceny pro vítěze (první tři místa), ceny moc merche nemáme
  • aktivizovat členy aby nás tam dorazilo co nejdřív (Barbora obvolá)
  • podpora finanční s KS
  • výzdoba (vlajky banery a tak)

NM: potřeba připravit záznamový archy na odpovědi, rozlosovat týmy, plus budget na občerstvení
plus věci co se týká pirátů, vlajky
pirátský menu, pirátsky hodnoty a všechno za nulu a kód na naloděni

HH: mám podklady od Natálie a jen to musím připravit, je tedy prezentační technika, a jestli je ozvučení.
meníčko jsem pro ale nemam čas to tvořit

BP: může vytisknout, a ještě obvolá piráty od nás

TV: s prezentací a dokumenty pomůže není to problém

Z položky:
https://piroplaceni.pirati.cz/rozpocet/polozka/4268/

Navrhovaná částka 3-4

ÚKOL JP: Založit záměr na akci na hodnotu 4000,-
JP hotovo: https://piroplaceni.pirati.cz/zamer/5302/

Zbytek dořeší operativně volební štáb.

Bod 4: Stav úkolů dodavatelů KS
JB: seznámil s činností dodavatelů PKS a a představil proběhlou agendu.
Proběhla domluva na zaškolení nového PR Manažera.
Proběhla i informace o ustavení o vedoucím volebního štábu.
TV: informuje ze bude bud natáčet nebo fotit
HH: doplňuje organizaci pub kvízu

HH a BP: proběhla informace u ukončení spolupráce s Jakubem Rychlým

Bod 5: Stav úkolů členů předsednictva

PK: prošel tabulku s úkoly a označil si úkoly které byly splněny
JP: je možno kontrolovat s možností zápisu úkoly v Trellu, kde je zaznamenávám taktéž

Bod 6: Navýšení hodinovky pro koordinátorku - spolupráce s MS Jihlavsko
BP a TB: v Jihlavě jsme hledali spolupráci s dodavatelkou, která nám spravovala sociální sítě.
Obsahuje to od 10 do 15 hodin měsíčně. Je to spíš nárazové. Nově máme spolupráci která nám pomáhá kompletně nové PR.
Dodavatelce skončila smlouva a chceme v tom pokračovat. Oslovujeme prvně někoho zevnitř strany.
Oslovili jsme tedy i Barboru a ta projevila zájem.
Proběhla konzultace s personálním odborem.
BP: diskutovala s vedoucí PO, ale protože mám plný úvazek, jde to řešit tak, že by se navýšila hodinovka
a to navýšení by šlo z rozpočtu MS Jihlavsko.
Je tedy otázka na PKS jestli je s tím PKS takto v pohodě.
Částka je 200/h na 15 hodin měsíčně. Se záměru by se to proplácelo do krajských peněz.
JB: zajímá technikálie v oblasti spolupráce nebo jestli to spojit do jedné částky
BP: je potřeba nastavit interní převod z MS Jihlavsko do položky na výdaje na koordinátorku.
Musela by se na to uzavřít smlouva.

1) problém s nadúvazkem nikdo nemá
2) dořešit technikálie ohledně proplácení s centrálním PO
3) dořešit i pohled finanční tak aby odpovídal rozpočet a záměr

Bod 7: Různé
Do různého nebyl příspěvek

Pavel.Knezik
Kontaktovat uživatele:

02.04.2024 19:30

Program

č.bodkdominut
3.Stav úkolů dodavatelů KS
4.Stav úkolů členů předsednictva
5.Dary (Tomáš Bouda)
6.Záměry KV2024 dle strategie
7.Různé

Přítomni: Pavel Knežik, Jan Pošvář, Markéta Šimková, Jan Břížďala, Marek Křejpský, Jan Pošvář
Hosté: Barbora Pokorná, Tomáš Bouda, Nikola Mrázová, Vojtěch Kříž, Tomáš Vovsík
Zapisovatel: Pavel Knežik, Barbora Pokorná (se záznamu)
Omluveni:

ověřovatel: Barbora Pokorná

Bod 3: Stav úkolů dodavatelů KS
JB: představil práci dodavatelů, informoval o funkčním pirátském emailu pro Vojtu Kříže.
S tím, že Vojta dostal za úkol vypracovat tiskovou zprávu, kde bude čerpat z již vydanách TZ.
Informoval i o práci volebního koordinátora a možných akcích na volby.
BP - řeší zájemce do volebních komise do EU a dopracuje případně kandidátní listinu v chobotnici.
Na který už začal pracovat Pavel. (poznámka dnes tj. 02.04.2024 bude vyhlaseni dovolby 39-50 místa)

Bod 4: Stav úkolů členů předsednictva

Byly projety úkoly za minulé období. A zdá se, že kromě těch dlouhodobých předsednictvo své závazky splnilo.

Bod 5: Dary
TB: prochazel rozpocet a chybí mu tam dary z minulého roku 2023.
A nejsou tam aktualizované dary z tohoto roku 2024.
PK: pavel odpověděl na položené dotazy, s tím že:
add 1: ve funkcionalitě piroplacení jsou dary nastaveny tak, že se přičtou na příjmové straně
a zároveň se limit záměru navýší. Potom je tedy dovozováno, že jsou převody na konci roku správně.
(vše se potvrdilo v různé kde to Tomáš potvrdil)
add 2: čeká se na nasazení piroplacení v 2.0 kde by pak mělo dojít k doúčtování příchozích darů za tento rok
(zase si pohlídáme zda se tak opravdu stane)

TB: se dotazuje na dalsi funkcionality piroplaceni a Pavel jej odkazuje na skoleni a doplnuje,
ze spousta veci snad bude doprogramováno.

Skoleni na piroplaceni k nalezeni zde:
https://tv.pirati.cz/w/84uFGJQzk8g9NQGjEAWKoV

Bod 6: Záměry KV2024 dle strategie
PK: pavel představil svoji vizi jak se vyrovnat s rozdílným nastavením záměrů
ve schváleném rozpočtu a od navrženého rozpočtu stratégem.
Vesměs jsme finančně kryti až na dva záměry které bude muset doschválit KF.
Finanční pokrytí těchto položek je možné provést s darů případně s rezervy předsednictva.
Případně převést z nevyčerpaných položek. (ropr paragraf 15 c))

ÚKOL PK - nasdílet tabulku s aktualizací záměrů k další diskuzi
ÚKOL PK - vytvořit záměry dle schváleného rozpočtu

Bod 7: Různé

• prezentace strategie celostát

ÚKOL - pavel odpoví janě s tím ze primárně dorazí pavel, a jenda zbytek si dáme vědět na signálu

• zahajení kampane k EU volbám
    MP: 30.04 jestli pojede někdo do prahy na zahájení kampaně
    JP: odpovídá, že pojede

• zpět k rozpoctum a darum
    TB: behem jednání potvrdil domenku, ze se dary prenasi a jednotlive zamery jsou dary navysovany
    a zbytek na konci roku byl preveden + k teto casce byla pripoctena castka dle dohody na půdě KF
    Vše si ale ověříme po nasazení nové verze piroplacení, které se doprogramovává.

Pavel.Knezik
Kontaktovat uživatele:

09.04.2024 19:30

Program

č.bodkdominut
3.Program KF 21.04.2024 - Moravské Budějovice
4.Informace k volbě kandidátní listiny KV2024
5.Různé

Přítomni: Pavel Knežik, Jan Pošvář, Jan Břížďala, Marek Křejpský
Hosté: Barbora Pokorná, Nikola Mrázová, Vojtěch Kříž, Tomáš Vovsík
Zapisovatel: Pavel Knežik
Omluveni: Markéta Šimková

ověřovatel: Barbora Pokorná

Bod 3: Program KF 21.04.2024 - Moravské Budějovice

Navržený program:

1. Zahájení zasedání, schválení zapisovatele a ověřovatelů zápisu a navrženého programu
  2. Informace z Krajského Sdružení Vysočina
  3. Volná diskuze, různé

Maximální časová dotace na zasedání je 1 hodina od 14:30-15:30
Bude probíhat v souběhu doprovodného programu.

NM: Je možné přetáhnout program nebude úplně nebude navazovat.

PK: Otevírá diskuze k návrhu programu na KF - a k jeho formě. Kdy by mělo být KF pojato víceméně
volnějším průběhem na nějaké dlouhé projednávání s ohledem na kombinaci akcí nebude moc prostor.

ÚKOL Pavel -> Rozeslat svolání zasedání KF + paralelní akce

JP: návrh bodu 2.
Vnitrostranický přehled
- sdílení nejnovějších informací a aktualit z různých částí Pirátské strany. V rámci tohoto přehledu krátce vystoupí zástupce předsednictva krajského sdružení, zastupitelského klubu, republikového výboru a předsednictva místních sdružení. Každý z nich poskytne stručný přehled o důležitých událostech, iniciativách a plánech, které se týkají jejich konkrétního orgánu a oblasti působnosti.
- interně se pak domluvit se zástupci orgánů, kteří budou vystupovat, na formátu 3 věty na orgán, 2 věty na PMS

ÚKOL Nikol -> Dodat podklady k paralelní akci

NM: Vznáší na PKS požadavek na proplácení akce s položkami, které nesouvisí s volebními výdaji.

Na zakladě emailu od Nikol, vznikne záměr na pořádání paralelní akce ke KF
půjde to z této položky bude to určitě do 20 000,- a je to v gesci hospodáře,
PKS souhlasí s tímto postupem
Položka ze které bude propláceno zde:
https://piroplaceni.pirati.cz/rozpocet/polozka/4268/

Ostaní položky budou proplaceny z již schválených záměrů ke krajským volbám 2024

Bod 4: Informace k volbě kandidátní listiny KV2024
viewtopic.php?p=874263#p874263

JB: podal informaci o tom, že si na výzvu osvojil postup opakované volby míst 39-50
další informace je možné získat ve volebním vlákně výše.

Bod 5: Různé
Do bodu různé se nikdo nepřihlásil

Předsedající tedy jednání ukončil.

Odpovědět

Zpět na „Vysočina“