jsme strana, která prosazuje odpovědnost politiků a úředníků. Věřím, že dělat nákupy a implementovat různá technická řešení by měli v prvé řadě ti, kdo za ně nesou odpovědnost.
Protože Martin Kučera efektivně blokuje snahy zavést systém podle přání FO a člena RP, který za systém nese odpovědnost, a navrhuje řešení jiné, měl by podle mě nést odpovědnost on. Je to logické. Pokud dojde k problémům, nebude možné z nich vinit RP nebo vedoucího FO. Ti jen řeknou, že vybrali řešení, které jim vnutil někdo jiný.
Existují různá řešení tohoto systému. Ve sporu o účetní systém jsem i já sám navrhoval jiné řešení, ale respektoval jsem přání těch, kdo byli do svých funkcí zvoleni a kdo za ně nesou politickou odpovědnost. Koneckonců, při selhání systému nebudu členy souzen já, ale oni.
Proto navrhuji, aby se odpovědnost za implementaci nového účetního systému přenesly na Martina Kučeru a jeho Administrativní odbor.
Jsme konstruktivní strana a Martin by měl také dostat šanci na to, aby se předvedl a aby připravil transparentní účetnictví pro stranu i dceřinou firmu strany, které nám budou ostatní závidět a které budou přebírat města, jejich firmy a další otevřené organizace po celé České republice.
Návrh usnesení
Celostátní fórum
ukládá administrativnímu odboru připravit a koordinovat implementaci systému transparentního účetnictví a souvisejících systémů strany a její dceřiné firmy;
ukládá realizovat transparentní a rozklikávací účetnictví a rozpočet strany do konce roku 2018.