PN - rozšíření kompetencí ÚOOÚ (infokomisař)
Moderátor: Komise předsedajících
Pravidla fóra
Fórum slouží pro diskuzi, připomínkování a přípravu předpisů vnějšího světa(zákonů, vyhlášek, evropské legislativy, mezinárodních smluv) - vnitrostranické předpisy diskutujeme zde
Fórum slouží pro diskuzi, připomínkování a přípravu předpisů vnějšího světa(zákonů, vyhlášek, evropské legislativy, mezinárodních smluv) - vnitrostranické předpisy diskutujeme zde
- Do fóra vkládejte návrhy předpisů označené jejich názvem případně návrhy na změnu předpisů.
- Do prvního příspěvku v tématu vložte odkaz na plný text návrhu.
- Jakub.Michalek
- Poslanec/poslankyně Parlamentu ČR
- Profese: poslanec
- Dal poděkování: 1162 poděkování
- Dostal poděkování: 5349 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
PN - rozšíření kompetencí ÚOOÚ (infokomisař)
Ahoj, zpracovávám pozměňovací návrh k ST 138, vládnímu návrhu zákona o zpracování osobních údajů v návaznosti na GDPR, který opětovně zřizuje Úřad pro ochranu osobních údajů (ÚOOÚ). Dále v § 52 nově upravuje výčet kompetencí ÚOOÚ. Mým pozměňovacím návrhem bude doplněn do zákona dohled nad poskytováním informací. Navazujeme tím na připomínky Pirátů z roku 2012, kde jsme již tento záměr prosazovali vůči Ministerstvu vnitra, ale bezúspěšně (viz následné zpracování problematiky od MVČR). Já jsem se rozhodl jít cestou rozšíření kompetencí ÚOOÚ, protože to je IMHO jediná prosaditelná verianta, vyžádal jsem od tohoto úřadu stanovisko a budu návrh prosazovat ve výborech, aby se nám konečně podařilo zavést reálnou vymahatelnost práva na informace, jak ho mají v 14 jiných státech. 

- Přílohy
-
- Zdůvodnění PN-UOOU.pdf
- (512.49 KiB) Staženo 74 x
Jakub Michálek, předseda poslaneckého klubu Pirátů a vedoucí resortního týmu Spravedlnost
V případě potřeby mě prosím kontaktujte napřímo přes telefon, Signal nebo přes mail - viz kontakty. Jiné zprávy nečtu.