Původně jsem to chtěl dočasně utajit, aby Piráti mohli být za hvězdy a neukradl nám to třeba Babiš. Ale co, když my pomáháme prosadit jeho nápady, třeba on pomůže prosadit nápad můj.
Mám návrh na úpravu zákona
337/1992 Sb., odstavce 13.
Současné znění je
(13) Daňové identifikační číslo obsahuje kód "CZ" a kmenovou část, kterou tvoří obecný identifikátor. Obecným identifikátorem je u fyzické osoby rodné číslo, popřípadě jiný obecný identifikátor, stanoví-li tak zvláštní zákon, a u právnické osoby identifikační číslo. Není-li obecný identifikátor daňovému subjektu přidělen, přidělí správce daně vlastní identifikátor.
což je blbě.
Nové znění by mohlo být buď
(13) Daňové identifikační číslo obsahuje kód "CZ" a kmenovou část, kterou tvoří obecný identifikátor. Obecným identifikátorem je u fyzické osoby rodné číslo, popřípadě jiný obecný identifikátor, stanoví-li tak zvláštní zákon, a u právnické osoby identifikační číslo. Není-li obecný identifikátor daňovému subjektu přidělen, přidělí správce daně vlastní identifikátor.
Já bych tedy místo CZ5607061603 (12 znaků) měl CZ11623322 (10 znaků)
Nebo, pokud by stát měl vážný důvod podle DIČ rozlišit právnické a fyzické osoby, pak
(13) Daňové identifikační číslo obsahuje kód "CZ" a kmenovou část, kterou tvoří obecný identifikátor. Obecným identifikátorem je u fyzické osoby konstanta 99 a identifikační číslo, popřípadě jiný obecný identifikátor, stanoví-li tak zvláštní zákon, a u právnické osoby identifikační číslo. Není-li obecný identifikátor daňovému subjektu přidělen, přidělí správce daně vlastní identifikátor.
Já bych tedy místo CZ5607061603 (12 znaků) měl CZ9911623322 (opět 12 znaků).
Předat to
do EU by snad neměl být takový problém.
A teď mi napište, jak je to geniální a kdy s tím půjdeme do Sněmovny, nebo proč je to blbost.