Reporty členů i nečlenů

Moderátoři: KoKS Praha, PKS Praha, Pražští předsedající, PMS Praha 11

Jan.Mejsnar
Místní předsednictvo
Profese: meteorolog
Dal poděkování: 293 poděkování
Dostal poděkování: 85 poděkování

Reporty členů i nečlenů

Příspěvek od Jan.Mejsnar »

Ahoj, zakládám vlákno/ téma pro agregované reporty členů i nečlenů Prahy 11. Pro diskuzi nad konkrétními tématy prosím založme nová vlákna.
Death is the enemy. The first enemy. And the last.
Jan.Mejsnar
Místní předsednictvo

Re: Reporty členů i nečlenů

Ahoj, pro začátek za sebe k reportu dodávám i pár dojmů nebo návrhů řešení, ale do budoucna chci v tomto vlákně dávat jen fakta. A dojmy a návrhy řešit v jiných vláknech.

ZASTUPITELSTVO PRAHY 11

Činnost zastupitelstva je dlouhodobě paralyzována na jedné straně neschopností menšinové koalice ANO a TOP vyjednat si podporu pro svoje návrhy, na druhé straně taktikou HPP11 (čím hůře, tím lépe; navrhování spousty bodů; odvádění diskuze od tématu). HPP11 je největší (16?zastupitelů ze 45) opoziční stranou. V letech 2014-2016 bylo HPP11 součástí koalice. Pirátští zastupitelé Filip Miler a Jirka Dohnal jsou součástí klubu HPP11.

Osobně navrhuji vyzývat koalici, ať pár bodů od HPP11 do programu vždy bez podmínek přijme. HPP11 navrhuji, ať při nepřijetí bodů nechá v sále dva zástupce, odejde z jednání a jednání sleduje na internetu.

VÝBORY

Všechny 3 výbory (kontrolní, finanční, pro územní rozvoj a životní prostředí) jsou veřejně přístupné. Každý klub má jednoho zástupce, tedy HPP11 má typicky 1 ze 7.

Listopadový výbor pro územní rozvoj schválil 5 hlasy všech přítomných usnesení k BD Benkova s bodem 2: ("konstatuje, že záměr stavby vhodně doplňuje stávající výstavbu v dotčeném území a vytváří nenásilný přechod mezi vilovou zástavbou a protilehlými panelovými domy.") Podle mě takovéto politické prohlášení, které dává projektu politickou zelenou, má padnout případně až po diskusi s občany a se zástupci developera na nejbližší základní škole.

Únorový výbor pro územní rozvoj nebyl usnášeníschopný a po 15 min. se rozpustil. 3 členové z 8 (p. Belaník, ČSSD; p. Sedeke,? ; p. Lorenc, KSČM) se neomluvili. Na jednání dorazili dotčení občané, aktivní opozice i 4 zástupci jednoho ze stavebních záměrů. Neusnášeníschopnost je neprofesionalitou nebo záměrem.

Únorový kontrolní výbor zjevnou věc o porušení pravidel svolávání zastupitelstva starostou nekonstatoval (pro jen p. Krautwurm (HPP11)). Naopak mě ne zjevné údajné porušení usnesení MČ posláním dopisu J. Štylera do Bruselu v 06/16 konstatoval.

SETKÁNÍ s vedením MČ k různým tématům

Od října 2017 jsou diskuze moderovány moderátorem. Poslední debata v únoru 2018 k tématu dopravy byla podle mě nejvěcnější, i když zrovna na ni dorazilo jen minimum občanů, převládali politici a prezentéři návrhů dopravních staveb v okolí Prahy 11.

NÁVŠTĚVNÍ DNY u členů rady

Byl jsem v lednu u Jakuba Lepše.

PARTICIPATIVNÍ ROZPOČET

MČ Praha 11 zavádí letos po vzoru jiných MČ, měst v ČR i měst v zahraničí participativní rozpočet. Je to veselé, barevné a volební. Na obou úvodních prezentacích bylo asi 25 lidí (budu vždy uvádět čísla včetně úředníků, politiků, moderátorů a dětí – tedy zbyde asi 15 lidí). Hlasování v červnu má být zabezpečené standartním potvrzením na webu a pak SMS.

Mě se na PARO MČ velmi líbí participace občanů ve vyrábění nápadů, tohle roli bych osobně posiloval. Naopak hlasovací fázi bych výhledově včlenil k nějakým volbám v podobě multianket (ne referend). Umím si to představit např. v květnu 2019 s Eurovolbami.

ZÁVĚR

Celkově za sebe vidím cestu, že soustavným tlakem na věcnost a slušnost a využíváním aktuálních otevřených nástrojů, které vedení MČ provozuje, můžeme dosáhnout prostředí bez osobních animozit, v kterém budou mít nekalé záměry obtížnou cestu proplout.
Jan.Mejsnar
Místní předsednictvo

Březen 2018

NÁVŠTĚVNÍ DEN u Říčaře

Přišel jsem na radnici 19.20 a překvapil paní uklízečku. Pan vrátný mi přišel říci, že už tam nikdo není. Našel mi v papírech, že pan Říčař tam kancelář nemá a prý by na mě měl už správně zavolat policii. Tak jsem mu pěkně poděkoval a zkusím to zase příště.

VNITROBLOK Hviezdoslavova mezi poštou a poliklinikou

Na setkání bylo 11 občanů a 11 úředníků, architektů, zastupitelů (budu říkat establishment a počítám se do něj). Čekal jsem, že bude nabito lidmi ze sousedství. Paní vedoucí odboru Fišarová zvládá rekultivace vnitrobloků podle mě dobře. V květnu 2017 bylo setkání nad pasportem pobytových prostranství Prahy 11, nevím co se na něm dělo. Participace není nikdy dost, ale možná je rekonstrukce vnitrobloků lidem z okolí šumák.

mimořádný výbor Ú. ROZVOJE a ŽP

Městská část potřebovala akutně zaslat vyjádření k EIA k zakrytí Spořilovské spojky. Jedinou a hlavní výtkou výboru byl aktuálně neřešený nájezd aut z Jižního města 2 na Spořilovskou spojku, který po zakrytí zanikne.
Jan.Mejsnar
Místní předsednictvo

výbor Ú. ROZVOJE a ŽP 21.3.2018

výbor měl na programu 4 stavební záměry

BENKOVA pánové Šmrha (KDU/HPP11), Kováč (ANO), Mlejnský (JMND), hlasovali (každý podle mě z jiného důvodu :) ) pro revokaci usnesení výboru i pro revokaci usnesení rady MČ. Oboje neúspěšně. Prošel jen požadavek na zpracování dopravní studie.

Nové Roztyly? Crescon? zdravotnické zařízení některé stavební záměry mají bonusové otázky jako pod nimi ležící metro, už teď narušená statika okolních řadovek, spodní vody, nejasnost hluku z odrazů nové stavby který přibyde

VÝSTAVNÍ + častý jev: změna územního plánu v letech 2009+-

Opatov mezi Billou a poliklinikou za mě:dotvoření území nečím malým průchozím: Ok, Osmipatrák: fakt ne
Jan.Mejsnar
Místní předsednictvo

KONTROLNÍ VÝBOR 23.5.2018

3/ Právník MČ p. Pištora referoval o 19 letech různých soudních sporů ohledně budovy ubytovny Sandry na Opatově.
cca 5/ Necelá polovina bytů v Zahradách Opatov je již pronajatá. Nezájem je především o menší byty. Na konci června po 5. vlně Jihoměstská majetková především ty menší vybaví kuchyněmi a zkusí je pronajmout v režimu né na 5 let, ale na rok.

setkání PARTICIPATIVNÍ ROZPOČET 23.5.2018

z 53 projektů jich bez úprav nebo s úpravami prošlo tuším 30. Některé z těch 30 si na setkání odprezentovali sami navrhující, zbytek přestavila Martina Sádlová.
Za mě až sem dobrý. To do list: Jaké jsou alternativně možnosti pro hlasování; Jestli nebylo vyřazení projektů s ohledem na osobu navrhujících; Jestli to má organizovat projekťačka a nebo přímo úředníci s garantujícím radním.

VÝBOR pro územní rozvoj 30.5.2018

Na výboru se má projednávat 5 drobných objektů, vesměs trafostanice v soukromých rukách (kdysi dávno prodané, a řekl bych, že spíše bohužel prodané). Objekty chce majitel rozšířit nebo zvednout, předělat na služební byty nebo tiskárnu nebo bio-prodejnu, posunout přechod pro chodce, ubrat trávu (tedy zeleň), přidat stromy. Město se zahustí, průměrná dojížďka za prací nebo za službami klesne. Lokality budou barevnější a upravenější. Na výbor se podívat nejdu, osobně proti tomu asi vesměs nic nemám, ale nevím, jaká je přesně škála možností, co by všechno šlo z pohledu MČ dělat.
Jan.Mejsnar
Místní předsednictvo

ubytovna SANDRA setkání 17.9.2018

Dne 17.9.2018 proběhlo veřejné setkání o rekonstrukci ubytovny SANDRA ve stravovacím zařízení Křejpského.
Přítomno bylo cca. 50 lidí.
Po úvodním zákazu/nezákazu/zákazu natáčení (starosta Jirava (ANO), Martin Farmačka (HPP11), Vašíček (SPD))
proběhlo představení projektu od Říčaře (ANO) a od projektanta.

Projekt např. zde : https://www.praha11.cz/cs/aktuality/akt ... niory.html
Na každém patře cca. 10 bytů: 1 bezbariérový, další startovací, seniorské, ve veřejném zájmu. Přiděluje bytová komise.?

Zaujaly mě otázky/ nebo poznámky od Štylera (HPP11): " i po těch 200 milionech zůstane budova nedoopravená, nezateplená a bude potřebovat další peníze"
a od Radky Soukupové (STAN): "v sociální komisi jsme navrhovali proložit patra kancelářemi nebo zdravotním zařízením".

Se svojí otázkou jsem se nedostal nařadu. Zajímalo mě jen, jestli projekt ležel několik let v šuplíku nebo byl teď vypracován v souvislosti s možností získat 200 mil. od magistrátu. Prostě jestli se uvažovalo o tom, vypsat novou soutěž na zpracování projektové dokumentace.
+ technická otázka, zda jsou dokumenty a prezentace někde veřejně viditelné.

Lidi z okolí chtějí budovu rekonstruovat, ale bojí se o nárůst potřeby parkování.

S budovou Sandry souvisí i sousední budova, kterou má prý rekonstruovat magistrát za 500 milionů za možná podobným účelem jako Sandru nebo možná za jiným účelem.
Josef.Kadlecek
Člen KS Praha
Profese: revizní technik elektro, energetik
Dal poděkování: 1113 poděkování
Dostal poděkování: 1053 poděkování

Příspěvek od Josef.Kadlecek »

Hola, tak se mi dostaly do rukou květnové JIHOMĚSTSKÉ NOVINY, a musím říct, že jak znám Jirku Štillera (tak řečeného Štrůdla), tak obsah mě vskutku nepotěšil.
V práci je mým kolegou Vláďa Nárožný (bývalý manžel Jarky Nárožné) a i z jeho vyprávění mi přišlo, že Jirka Dohnal je místy pěknej střelec.
Bylo by príma, kdyby se ty informace z Jihoměstských novin uvedly na pravou míru dřív, než se to rozmaže v celoplošných médiích.

Existuje princip: je hrází pro jakékoli informace, odolává všem argumentům a úspěšně drží lidi ve věčné ignoranci: zavrhnout věc ještě před prozkoumáním
Herbert Spencer, 1820-1903 https://cs.wikipedia.org/wiki/Herbert_Spencer
Za sebe - mám vás všecky rád. Akorát před fanatickými "souložníky teoretiky" mě i u Pirátů naučilo se už mít na pozoru.
Neomylné lidi bez váhání devitalizovat!
Zuzana.Boehmova
Komunální zastupitel/ka
Profese: středoškolský pedagog
Dal poděkování: 140 poděkování
Dostal poděkování: 185 poděkování

Příspěvek od Zuzana.Boehmova »

Josef.Kadlecek píše: 16 kvě 2021, 10:43

Hola, tak se mi dostaly do rukou květnové JIHOMĚSTSKÉ NOVINY, a musím říct, že jak znám Jirku Štillera (tak řečeného Štrůdla), tak obsah mě vskutku nepotěšil.
V práci je mým kolegou Vláďa Nárožný (bývalý manžel Jarky Nárožné) a i z jeho vyprávění mi přišlo, že Jirka Dohnal je místy pěknej střelec.
Bylo by príma, kdyby se ty informace z Jihoměstských novin uvedly na pravou míru dřív, než se to rozmaže v celoplošných médiích.

Díky za podnět, koukneme na to.

Odpovědět

Zpět na „Praha 11“