Proboha víš ty vůbec, že ty tvé USA vedl jako prezident člověk po obrně na invalidním vozíku? Jmenoval se Roosevelt, tak si to vygoogli. Ovšem tam byli a jsou mnohem nteligentnější a hodnotí obsak slov a vyřčených myšlenek a fakta, ne to jestli je někdo o holi, nebo na vozíku, či bez hendikepu.Jiri.Koudelka píše:Dokážu respektovat, že má někdo jiný názor a očekává od kandidáta jiné odpovědi než já (na adopce, na uprchlíky a pod). Jenže jestli Zeman něco během posledních let předvedl, tak především, že názory mění tak jak je zrovna potřeba. O jeho zahraničních cestách dávno nerozhoduje jeho světonázor (natož aby byly v souladu s politikou vlády), ale ekonomické zájmy HomeCreditu. Zatímco na konci 90. let vyjednával náš vstup do EU, tak dnes jsou jeho největšími "přáteli" autokrati Putin a Xi Jinping. A pak je tu fakt, že ačkoliv duševně na tom asi ještě vcelku dobře, tak fyzicky je v dost strašném stavu. Opravdu máme zapotřebí, aby nás na mezinárodních konferencích zastupoval člověk, který je fyzicky nezvládá a u kterého bude malý zázrak, pokud se dožije konce funkčního období?Radim.Stach píše:Můžete se mnou nesouhlasit, ale respektujte můj názor, tak jako respektuji já váš.
Anketa: prezidentské volby 2018 - 1. kolo
Moderátoři: Odbor - administrativni, Predsedajici
V tomto fóru se zjišťují pomocí anket názory členů na nějakou oblast (např. pokud přijde dotaz zvenku). Odpovídat na otázky zde mohou pouze členové strany.
Chcete-li vyvolat jednání nebo hlasování celostátního fóra, použijte Členské podněty.
-
- Uživatel fóra – není člen Pirátů
- Profese: ...
- Dal poděkování: 666 poděkování
- Dostal poděkování: 609 poděkování
Re: Anketa: prezidentské volby 2018 - 1. kolo
- Tito uživatelé poděkovali autorovi rst za příspěvek:
- Pavel.Cisar
- Petr.Vileta
- Člen KS Plzeňský kraj
- Profese: Celkem Spokojený Důchodce
- Dal poděkování: 30932 poděkování
- Dostal poděkování: 25404 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Tak především 1. občan státu by tohle slovo neměl vypustit z huby ani kdyby se praštil kladivem do prstu. On má být vzorem slušnosti, poctivosti, inteligence a dokonce i správného oblékání ke slavnostním příležitostem. I kdyby v něčem ve skutečnosti zaostával, alespoň na veřejnosti se má pokoušet předstírat, že je lepší. Na mě to naopak dělá dojem, že mnohdy naopak předstírá, že je ještě horší hulvát a "úplný idiot", než ve skutečnosti.Radim.Stach píše:Co se týká vulgárnějších citací Zemana, např. "kunda sem, kunda tam" tak je potřeba poslouchat, nebo číst celek, ne se jen zaseknout u slova kunda.
Znám spoustu lidí, co si dají denně dvě piva, někdo dokonce i 4, ale to není alkoholismus. OvšemRadim.Stach píše:A alkoholik? To snad nemůžeš myslet vážně. 90% plnoletých obyvatel ČR jsou větší alkoholici než Zeman.
https://domaci.ihned.cz/c1-60363900-hol ... remni-pitiŠest skleniček vína a tři panáky tvrdého alkoholu není žádné extrémní pití, zhodnotil ministr zdravotnictví Martin Holcát denní spotřebu alkoholu prezidenta Miloše Zemana.
Já si i ve svých "nejlepších časech" dal maximálně litr a půl běžného vína, ovšem pak jsem měl opici dva dny. Tohle už alkoholismus je. A Alkoholici pro svou závislost udělají cokoliv, třeba i vlastizradu.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Petr.Vileta za příspěvky (celkem 5):
- Zdenek.Hrib, Adam.Jaros, Frantisek.Hagara, Jan.Licka, Jiri.Kratky
Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista
Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.
(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)
- Adam.Jaros
- Příznivec Pirátů – Praha
- Profese: Teoretický alchymista
- Dal poděkování: 2231 poděkování
- Dostal poděkování: 2353 poděkování
Zeman vytváří s Andrejem Babišem nebezpečný tandem. https://www.irozhlas.cz/komentare/prezi ... 050721_mis
Zeman lhal od naprostého začátku. https://www.youtube.com/watch?time_cont ... 1r2INhKZoc.
Zeman byl jedním z hlavních aktérů tzv. opoziční smlouvy. https://cs.wikipedia.org/wiki/Opozi%C4% ... AD_smlouva
Zeman omilostnil odsouzeného vraha, odmítá jmenovat profesory vysokých škol, chová se jako arogantní hovado,...
Tak a teď se zeptám, Radime: Ty, jako Pirát, cítíš, že tohle všechno je v naprostém pořádku a vrcholnou funkci našeho státu má zastávat právě tento člověk?
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Adam.Jaros za příspěvky (celkem 15):
- Petr.Vileta, Vojtech.Pikal, Jan.Bednarik, Vit.Fux, Ludek.Blaha, Michael.Polak, Mikulas.Peksa, Ivo.Vlasaty, bape, Martin.Duska, Roman.Kubat, Zbynek.Konvicka, Jiri.Kratky, Martin.Hradela, Viktor.Mahrik
-
- Profese: ...
- Dal poděkování: 666 poděkování
- Dostal poděkování: 609 poděkování
- Tito uživatelé poděkovali autorovi rst za příspěvek:
- Pavel.Cisar
- Zdenek.Hrib
- Republikový výbor
- Profese: konzultant
- Dal poděkování: 1021 poděkování
- Dostal poděkování: 3187 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
OK, tady toho asi opravdu moc nevymyslímeRadim.Stach píše:Co se týká opoziční smlouvy, tak podle mě byla nejlepším možným řešením v té době a ukázala, že tehdy se byť nesmiřitelní rivalové dokážou dohodnout a dokážou respektovat výsledek voleb. To že tam během trvání vzniklo několik vážných kauz je něco jiného. Ale vznik oné smlouvy považuji za přínos politické kultuře v ČR.

Ale jsou k tomu i pohyblivé obrázky, kdyby někdo třeba měl tu potřebu více informací ...
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1 ... me-nerusit
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Zdenek.Hrib za příspěvky (celkem 9):
- Vojtech.Pikal, Adam.Jaros, Petr.Vileta, Roman.Kucera, Zbynek.Konvicka, Jan.Adam, Jiri.Kratky, Jitka.Novotna, Ondrej.Moravcik
- Martin.Smida
- Krajské předsednictvo
- Profese: Kompostář
- Dal poděkování: 2889 poděkování
- Dostal poděkování: 5284 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
ač na každým kandidátovi bych našel nějakou mochu, na Zemanovi už se mi dneska líbí asi jen to, že fest kalí

- Tito uživatelé poděkovali autorovi Martin.Smida za příspěvky (celkem 6):
- Michaela.Nepejchalova, Adam.Jaros, Vlastimil.Efraim, Ivo.Vlasaty, Karel.Nejedlik, Martin.Duska
- Michael.Polak
- Zahraniční odbor
- Profese: programátor, poskytovatel Internetu
- Dal poděkování: 2895 poděkování
- Dostal poděkování: 6675 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Drahoš tuhle šanci podle mě má, skutečně mi přijde většinově přijatelný (i když pro moje rodiče kupodivu přijatelný není, ale to nevím, co přesně znamená). Oslabení Drahoše pravděpodobně nepomůže k postupu do 2.kola Hilšerovi (ten by byl zajímavý a v 2.kole by mohl překvapit), ale spíše by tam postoupili Horáček nebo (nedej bože) Topolánek - kteří podle mě Zemana šanci porazit nemají (sám nevím, jestli bych v druhém kole volil Topolánka... Drahoše, Hilšera i Horáčka klidně).
Vím, že tohle byla otázka na 1.kolo, jenže já budu bohužel už v 1.kole taktizovat: minule jsem dal šanci Táně Fišerové (chtěl jsem podpořit ženskou kandidátku a ona byla jednoznačně nejsympatičtější) - a do 2.kola pak postoupil, kdo postoupil (přitom Dienstbierovi chybělo málo a jeho šance by bývaly nebyly nulové, podle mě byl konsensuálnějším kandidátem, než Karel Schwarzenberg).
Takže Hilšer, jestli zůstane v politice, má moje sympatie - možná někdy příště na prezidenta, možná nejdřív do Senátu, možná ať zkusí vstoupit k nám a jednou budeme mít Pirátského prezidenta. Jenže v současnosti těch experimentů bylo příliš - 9 stran v parlamentu, silná pozice Okamurovců a jejich potenciální podpora oligarchické Babišovy vlády, a tak dál... cítím prostě nějak asi i vzhledem ke svému věku (44) silnou potřebu hledání konsensu a ústupu od další polarizace všech proti všem...
Takže můj hlas pro Drahoše není vyjádřením nekritického nadšení z něj (snad jen, že symbolizuje kontinuitu akademické tradice, odstartované ještě za Rakouska Hlávkou, které podle mě v podmínkách ČR nahrazují na konzervativním křídle roli, kterou jinde v Evropě hraje církev - ano, možná právě tohle je ten český "umírněný konzervativismus", který marně hledal Klaus až se nakonec zbláznil a v zoufalství obrátil pro inspiraci do Ruska).
V dané chvíli je to střet dvou tak či onak konzervativních a tradicionalistických kandidátů - ale ta varianta kterou reprezentuje Zeman, je mi prostě méně sympatická.
Za normálních okolností by to samozřejmě byl Hilšer... ale v současném dvoukolovém většinovém systému bohužel nemáme ten luxus (kdybychom prosadili reformu většinového systému, ve kterém by člověk mohl označit kromě preferovaného kandidáta ještě "náhradníka" (jedoho nebo více) - například systémem více sloupců s poli pro zakřížkování a možností umístit do každého ze 2-3 sloupců právě jeden křížek - tak by kandidáti jako Hilšer měli daleko lepší šance. (Mělo by se s tím něco dělat, nebo časem ti přiměřeně konsensuální, ale nevýrazní kandidáti dojdou úplně a dopadne to u nás jak americké prezidentské volby).
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Michael.Polak za příspěvky (celkem 9):
- Frantisek.Hagara, Jan.Bednarik, Vojtech.Pikal, Vit.Fux, Hana.Ancincova, Jan.Adam, Karin, Milan.Klajn, Jaroslav.Kamen
@xChaos@f.cz | @xChaos@mastodon.pirati.cz | nyx.cz XCHAOS | http://www.pirati.cz/lide/michael_polak
zakládající člen | člen MS P6 | pozorovatel TO a KETů doprava/energetika | maloburžoazní centrista | zdání kompetence se vytváří absencí viditelné nekompetence
- klivan
- Profese: lékař
- Dal poděkování: 472 poděkování
- Dostal poděkování: 770 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
- Tito uživatelé poděkovali autorovi klivan za příspěvek:
- Jan.Bednarik
Will Rogers
- bape
- Příznivec Pirátů – Vysočina
- Profese: Invalidní důchodce
- Dal poděkování: 137 poděkování
- Dostal poděkování: 65 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Mohl by ji někdo založit, prosím? Já bohužel nevím jak na to.Vojtech.Pikal píše:Anketu, kde budou moci hlasovat i příznivci lze založit vedle, ve vnitrostranické diskuzi.
- Jan.Bednarik
- Administrativní odbor
- Profese: vývojář SW
- Dal poděkování: 6080 poděkování
- Dostal poděkování: 7097 poděkování
Tady je.bape píše:Mohl by ji někdo založit, prosím? Já bohužel nevím jak na to.Vojtech.Pikal píše:Anketu, kde budou moci hlasovat i příznivci lze založit vedle, ve vnitrostranické diskuzi.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Jan.Bednarik za příspěvky (celkem 4):
- bape, Ludek.Blaha, Vojtech.Pikal, Tomas.Svoboda
„Vidíš-li, že se člověk mýlí, nehněvej se naň. Pomni, že není možné mýlit se schválně.“ Seneca
člen CF • člen a dělník v TO (vývoj a správa systémů) • člen AO • předsedající CF
RV (11/2019–3/2023) • předseda OLK (6/2018–11/2019) • místopředseda MS Olomouc (12/2017–6/2018)
jan.bednarik@pirati.cz • 603 439 481 • pište mi na Zulip