Kterak získat potencionálního voliče

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
krakonos
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: technik
Dostal poděkování: 6 poděkování

Kterak získat potencionálního voliče

Příspěvek od krakonos »

Různé politické strany rozhazují miliony korun na billboardy , odznáčky , párek , nebo volební guláš atd. a Česká pirátská strana by mohla proti této přesile peněz maximálně využít internet .
Mezi prioritami České pirátské strany je , svobodný internet a k svobodnému internetu neodmyslitelně patří Free Software (svobodný software) . Takže teď jsem u jádra myšlenky .
Co takhle vytvořit stránku s nejlepším (nejpoužívanějším) Free Softwarem ke stažení , kde návštěvník dostane něco konkrétního zadarmo (i s radou koho volit a proč) . V zásadě 1 přístup = 1 potencionální (poučený) volič a to za maximálně minimální náklady . No , ale , je to jen takový momentální nápad …..
………..jste příznivci svobodného internetu ? jste příznivci svobodného softwaru (Free Softwaru) ? , tak podpořte Českou pirátskou stranu , ta prosazuje tyto priority a vaše zájmy ………………

http://www.gnu.org/philosophy/free-soft ... om.cs.html
http://www.gnu.org/philosophy/why-free.cs.html
Adam.Soukal
Příznivec Pirátů – Plzeňský kraj
Profese: právník
Dal poděkování: 428 poděkování
Dostal poděkování: 517 poděkování

Re: Kterak získat potencionálního voliče

Příspěvek od Adam.Soukal »

To není vůbec zlý nápad. Dá se říct: BSA Vás viní, že máte na počítači nelegální software? Zde můžete na jednom místě najít veškeré free soft, který na počítači užijete. Mluvím o základním uživateli. Profíci potřebuji profi software a nejspíš si ho i profi zaplatí.
Petr.Stehlik
Profese: všeuměl
Dal poděkování: 139 poděkování
Dostal poděkování: 354 poděkování

Příspěvek od Petr.Stehlik »

Adam Soukal píše:To není vůbec zlý nápad. Dá se říct: BSA Vás viní, že máte na počítači nelegální software? Zde můžete na jednom místě najít veškeré free soft, který na počítači užijete.
Tato myšlenka se periodicky vynořuje a pak zase ponořuje. Přitom není problém ji zrealizovat, stačí např. na http://www.ceskapiratskastrana.cz/wiki/ založit novou stránku (pro nečleny a neregistrované příznivce bych musel uvolnit oprávnění) a zkopírovat tam obsah řekněme z http://www.slunecnice.cz a navrch přihodit třeba http://www.linux.cz.
Ondrej.Profant
Vedoucí resortního týmu
Profese: Náměstek člena vlády
Dal poděkování: 3725 poděkování
Dostal poděkování: 1965 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondrej.Profant »

Přesně tak, abclinuxu má srovnání svobodného a komerčního softwaru velmi rozsáhlé, zde je skvělý seriál pro úvod: http://www.pruvodce-linuxem.cz/, jako něco lze sepsat...

Je tu někdo, kdo by to chtěl dělat? Pomohu vědomostmi, ale na přehlednost, styl etc. (věci, co si wiki zaslouží) nebudu mít v nejbližším týdnu čas. Pokud by to někdo opravdu chtěl dělat, tak se ozvěte. Mám i nějakou představu...

profant.eu
vedoucí resortních týmů Informatika

next_ghost
Profese: programátor
Dal poděkování: 465 poděkování
Dostal poděkování: 1741 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od next_ghost »

Spíš než pokoušet se udělat 101. vyčerpávající seznam svobodného software a svobodné tvorby by to chtělo nějaký portál, který bude odkazovat na už existující seznamy a sem tam přihodí něco vlastního, třeba překlady návodů z angličtiny, vlastní návody, tipy a triky, licenční informace... Na odkazovací část portálu by to chtělo wiki stránku, vlastní návody by pak potřebovaly vlastní sekci v Pirátských novinách, protože na wiki se špatně organizují podobné články.

Chceš, aby organizace fungovala? Komunikuj!
Česká pirátská strana: Neškodná.

krakonos
Profese: technik
Dostal poděkování: 6 poděkování

Příspěvek od krakonos »

next_ghost píše:Spíš než pokoušet se udělat 101. vyčerpávající seznam svobodného software a svobodné tvorby by to chtělo nějaký portál, který bude odkazovat na už existující seznamy a sem tam přihodí něco vlastního, třeba překlady návodů z angličtiny, vlastní návody, tipy a triky, licenční informace... Na odkazovací část portálu by to chtělo wiki stránku, vlastní návody by pak potřebovaly vlastní sekci v Pirátských novinách, protože na wiki se špatně organizují podobné články.
Nějaký , jakýkoliv portál by byl dobrý . V každé kategorii softwaru je dobrých , použitelných programů jen několik , takže by bylo dobré je řadit podle preferenčních hlasů za sebe . Tím by byli stále seřazeny podle užitečnosti a oblíbenosti . Poté by mohl žít svým životem .
gamehoror

Příspěvek od gamehoror »

OFFTOPICtoto vlákno s dobrou myšlenkou založeno v červnu 2009 :-)
Kde se dočtu jak jste to zrealizovali ? :-)
Ondrej.Profant
Vedoucí resortního týmu
Profese: Náměstek člena vlády
Dal poděkování: 3725 poděkování
Dostal poděkování: 1965 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondrej.Profant »

gamehoror píše:toto vlákno s dobrou myšlenkou založeno v červnu 2009 :-)
To vlákno je asi 2 dny staré, myslím, že si četl datum registrace autora (taky si je pořád pletu).

profant.eu
vedoucí resortních týmů Informatika

Petr.Stehlik
Profese: všeuměl
Dal poděkování: 139 poděkování
Dostal poděkování: 354 poděkování

Příspěvek od Petr.Stehlik »

gamehoror píše:toto vlákno s dobrou myšlenkou založeno v červnu 2009 :-)
gamehorrore, klidně to zrealizuj ty, dám ti přístup na wiki. V této i předchozích diskusích zazněly i argumenty vysvětlující, že tuto myšlenku už provedlo mnoho jiných před námi a bylo by to víceméně jen duplikování něčí práce. Navíc udržovat takový seznam aktuální (což je podmínkou jeho užitečnosti) je dost práce. Ujmeš se toho?
gamehoror

Příspěvek od gamehoror »

OFFTOPICA fakt.
Opravdu jsem datum registrace uživatele nicku považoval za datum založení vlákna.
Hamba mi.

Ale byl tu dotaz jestli bych se toho ujal a musim prohlásit že tohle neni obor ve kterým bych byl zdatnej a pirátské straně přínosnej.
Pokud už bych se k pirátům dal našel bych si jiné využití které bych ovládal nejspíš líp a tím by můj přínos straně byl produktivnější.
Ale zatim se tu rozhlížim a zjišťuji jestli je tohle opravdu partaj kde se chci na dobu neurčitou zabydlet a zkusit být tomuto kolektivu nápomocný.
Uvidíme až to tu propátrám a jak se rozhodnu.
Teď začít něco slibovat by bylo předčasné a nezodpovědné :-)
Přesto děkuji že jste mi toto s důvěrou nabídli i když mne neznáte.
Dáváte mi tím najevo že mne chcete do kolektivu a já si toho nesmírně vážím :-)
Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“