Pozice v krajských organizacích

Moderátoři: KoKS Jihomoravský kraj, PKS Jihomoravský kraj

Pravidla fóra
  • Toto je veřejné fórum. Stanoviska nevyjadřují názor Pirátů, pokud nebyla schválena příslušnými orgány. Stanoviska se publikují na krajském webu.

• V anketách mohou hlasovat i návštěvníci bez přihlášení. Ankety proto nelze v žádném případě považovat za závazná hlasování.

• Moderátorem tohoto fóra je krajské předsednictvo.

• Toto fórum je viditelné pro návštěvníky bez přihlášení. Kdokoliv do něj může psát nebo hlasovat v anketách.

• Registrovaní uživatelé (včetně členů a RegP) si mohou fórum zneviditelnit, viz návod.

Robert.Cuma
Člen KS Jihomoravský kraj
Profese: manažer
Dal poděkování: 1190 poděkování
Dostal poděkování: 2284 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Pozice v krajských organizacích

Příspěvek od Robert.Cuma »

Jednání stále probíhají a naše možnosti se budou odvíjet od jejich výsledků. Je třeba brát v potaz, že složení komisí a výborů se může změnit, můžou vzniknout nové komise a výbory, nebo některé stávající zaniknout. U společností a organizací krajem zřizovaných platí, že kontrolní orgány se volí na určenou dobu a konec funkčních období se nemusí krýt s termínem voleb. Pro představu uvádím soupis, který platil minulé volební období.

Výbory zastupitelstva JMK (u výboru platí, dle zákona o krajích, že jeho předsedou musí být volený zastupitel). Ze zákona o krajích vyplývá, že první tři uvedené jsou povinné, zbytek bude záležet na vůli nového zastupitelstva (konečný počet a gesce se mohou lišit):

Výbor finanční
Výbor kontrolní
Výbor pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost
Výbor pro meziregionální vztahy
Výbor pro regionální rozvoj
Výbor pro územní plánování a dopravu

Komise Rady kraje - (nejsou vymezeny zákonem, jejich počet a gesce se můžou lišit, opět to bude záležet na novém zastupitelstvu, resp. radě):

Komise finanční a majetková
Komise investiční
Komise pro meziregionální vztahy
Komise organizační a legislativní
Komise regionálního rozvoje
Komise dopravy a územního rozvoje
Komise pro sociální věci a rodinu
Komise pro zdravotnictví
Komise pro rozvoj venkova a zemědělství
Komise pro výchovu a vzdělávání
Komise pro sport a mládež
Komise životního prostředí
Komise kultury a památkové péče
Komise pro IT a otevřenost (pracovní název)

Dozorčí rady krajem zřizovaných obchodních společností a právnických osob (výčet je pravděpodobně neúplný, bude dopněn v závislosti ne vyjednávání):

Obchodní společnost v oblasti dopravy KORDIS JMK, a. s. (tam zástupce koalice momentálně je - Radim Cenek)
Obchodní společnost v oblasti lázeňství Thermal Pasohlávky a. s.
Obchodní společnost v oblasti zadávání veřejných zakázek CEJIZA, s. r. o.
Ústav archeologické památkové péče Brno
Centrála cestovního ruchu

škrtnuté subjekty nejsou v tomto volebním období k dispozici. nově se můžeme ucházet o pozice v těchto organizacích:

CL JUNIOR AUTO BOSKOVICE, s.r.o.
Agropodnik, a.s.
Jihomoravská rozvojová společnost, s.r.o.

Zvažte prosím své možnosti a pokud cítíte, že byste mohli být přínosným členem některého z výše uvedených subjektů, zaregistrujte se prosím do tohoto formuláře:

https://dudle.inf.tu-dresden.de/pirati-komise-jmk/

Do tohoto vlákna pak napište důvody, proč byste měli být nominováni koalicí (motivace, vzdělání, zkušenosti). Přednost dostanou uchazeči s lepším profesním profilem.

Róbert Čuma

Jaroslav.Kamen
Předseda/předsedkyně místního sdružení
Profese: Programátor a výrobce deskových her
Dal poděkování: 623 poděkování
Dostal poděkování: 319 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Pozice v krajských organizacích

Příspěvek od Jaroslav.Kamen »

Ahojte, rád bych chtěl pomoci napravit situaci, kdy v JmK chybí alternativní střední škola. Přeji si, aby obyvatelé našeho kraje měli možnost využít pro středoškolské vzdělání Waldorfskou školu. V rámci mé závěrečné práce doplňujícího pedagogického studia jsem se zabýval výzkumem efektivity středních škol v ČR s výsledky, že na školách je kriticky zanedbaný prvek přizpůsobení výuky žákům, reflexe jejich individuálních potřeb a prostor k rozvoji jejich specifického potenciálu. Jako bývalý učitel jsem si tento fakt ověřil i během mé několikaleté praxe. Slyšíme to všude kolem, je chybou hodnotit rybu podle její schopnosti lézt po stromech. My se ji ještě navíc k tomu snažíme naučit létat. Waldorfský přístup - škola svobodného myšlení - je konkrétní a ověřená metoda, jak to změnit k lepšímu.

V ČR máme aktuálně 4 Waldorfské střední školy - v JmK ani jednu: http://www.iwaldorf.cz/skoly.php?druh=s&menu=sko-s

Víme, že i ze strany veřejnosti je tento požadavek aktuální, viz petici z dubna letošního roku http://e-petice.cz/petitions/chceme-wal ... -brne.html podanou ze strany občanské iniciativy, která byla tehdejšími zastupiteli symptomaticky zamítnuta.

Jedním z hlavních poslání Pirátů by měla být dlouhodobá podpora vzdělanosti a zvyšování počtu inteligentních, svéprávných a nemanipulovatelných jedinců v populaci zajímajících se o své okolí a schopných svobodně fungovat v moderním světě. Tak, jak to máme v programu. Myslím si, že založení Waldorfské školy by mohlo být reálným uvedením tohoto záměru v praxi.

Jako člen orgánu pro vzdělávání bych chtěl aktivně zjistit, proč alternativní střední školu v JmK nemáme, co je třeba pro to udělat a pomoci odstranit případné překážky.

🖤 Karvinsko + Třinecko 🖤
Bio | Facebook | Twitter | LinkedIn | Web | tel: 608 552 333 | mail: jaroslav.kamen@pirati.cz

Radek.Holomcik
Krajské předsednictvo
Profese: Člověk
Dal poděkování: 369 poděkování
Dostal poděkování: 1659 poděkování

Příspěvek od Radek.Holomcik »

Ahoj,

jak jsem napsal do tabulky, mám zájem o pozice člena Kulturní komise nebo dozorčí rady Centrály cestovního ruchu.

Předpoklady:
- vzdělání - teorie umění a management v kultuře (s velké části zaměřený na ekonomiku neziskových organizací a veřejné finance)
- pracovní zkušenosti - 10 let se motám okolo marketingové komunikace
- mimopracovní aktivity - od r. 2007 pořádání a spolupořádání celé řady kulturních akcí zaměřených hlavně na alternativní hudbu, literaturu a výtvarné umění
- zkušenosti z komunální politiky - od r. 2010 jsem předseda kulturní komise ve Strážnici, od r. 2014 člen komise cestovního ruchu tamtéž

Jako primární vnímám post v dozorčí radě CCR, tam jsou 2 problémy:
1. členové dozorčí rady se volí na období 2 let a nepodařilo se mi zjistit, kdy proběhne příští volba
2. v dozorčí radě je 5 lidí, z toho 2 jsou nominanti kraje, lze tušit, že o to bude zájem a těžko říct, jestli se nám podaří tam nějakého člověka dostat
V této pozici, podaří-li se, bych rád "hlídal" marketingovou prezentaci našeho kraje, aby se neopakovaly úlety jako vysmívaný spot, web jizni-morava.cz. Chtěl bych se zaměřit také na zpětnou kontrolu realizovaných akcí CCR, z nichž některé budí minimálně lehké podezření. Pokud by vyšla nominace sem, nebudu se o další post ucházet.

V případě angažmá v kulturní komisi bych se rád zaměřil na systematizování grantové politiky, víceleté financování kulturních projektů, rozvoj kreativních průmyslů a užší spolupráci s Národním ústavem lidové kultury ve Strážnici. Pokud o tento post projeví zájem Rostislav Koryčánek, stáhnu svou kandidaturu, protože jej považuju v této oblasti za jednoho z nejkompetentnějších lidí v naší zemi.

Je velmi pravděpodobné, že neobsadím ani jeden z těchto postů, v takovém případě bych chtěl úzce spolupracovat s naším členem kontrolního výboru na prověření marketingových aktivit kraje v minulost, na kauzu rekonstrukce Jízdárny v Lednici a podezřelé nákupy v Záchranné zdravotní službě.

Tolik za mě,

Radek

Radek Holomčík

Někdo z JmK

tel.: 728 034 460, mail: radek.holomcik@pirati.cz

"Na počátku byl stvořen vesmír. Spoustu lidí to naštvalo a většinou se to považovalo za chybný krok." Douglas Adams

Ivo.Vasicek
Místní předsednictvo
Dal poděkování: 7071 poděkování
Dostal poděkování: 6943 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivo.Vasicek »

S Jirkou Kadeřávkem (zakladatel) jsem projednával, že by byl v komici Investiční. Je úspěšným podnikatelem a ve financích se vyzná, zájem má.
"Skutečná svoboda slova je právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet"(George Orwell)
vydal
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: sociolog
Dostal poděkování: 3 poděkování

Příspěvek od vydal »

Zdravím,

nabízím kompetence využitelné ve výboru či komisi orientované na problematiku trhu práce a regionálního rozvoje.

Vzdělání:
Sociologie – FSS MU Brno
Social Policy Analysis – University of Leuven, Belgie

Praxe:
15 let ve výzkumu sociální politiky a trhu práce

Kraje dnes hrají významnou roli v oblasti řízení středního a učňovského školství a skrze programy regionálního rozvoje také v oblasti tvorby pracovních míst. Přesto se nedaří řešit například problém vysokého podílu dlouhodobě a opakovaně nezaměstnaných, což do značné míry souvisí se strukturou znalostí a dovedností, které poskytuje právě střední a učňovské školství.

Vedle zvyšování kvality středních škol a učilišť by kraje měly hrát významnější úlohu koordinaci regionálního trhu práce, především prostřednictvím distribuce kvalitních informací. Pirátský program uvádí, že ‚lidé mají právo rozhodovat se na základě informací‘. Krajský úřad by měl být například schopen poskytovat kvalitní a přehledné informace o regionálním trhu práce. A to jak těm, kteří jsou již ekonomicky aktivní, tak těm, kteří se o své budoucí kariéře teprve rozhodují.

Jsem případně připraven spolupracovat se zástupcem Pirátů ve výboru/komisi orientované na trh práce či regionální rozvoj.

Jiří Vyhlídal
Radek.Holomcik
Krajské předsednictvo
Profese: Člověk
Dal poděkování: 369 poděkování
Dostal poděkování: 1659 poděkování

Příspěvek od Radek.Holomcik »

vydal píše:Zdravím,

nabízím kompetence využitelné ve výboru či komisi orientované na problematiku trhu práce a regionálního rozvoje.

Vzdělání:
Sociologie – FSS MU Brno
Social Policy Analysis – University of Leuven, Belgie

Praxe:
15 let ve výzkumu sociální politiky a trhu práce

Kraje dnes hrají významnou roli v oblasti řízení středního a učňovského školství a skrze programy regionálního rozvoje také v oblasti tvorby pracovních míst. Přesto se nedaří řešit například problém vysokého podílu dlouhodobě a opakovaně nezaměstnaných, což do značné míry souvisí se strukturou znalostí a dovedností, které poskytuje právě střední a učňovské školství.

Vedle zvyšování kvality středních škol a učilišť by kraje měly hrát významnější úlohu koordinaci regionálního trhu práce, především prostřednictvím distribuce kvalitních informací. Pirátský program uvádí, že ‚lidé mají právo rozhodovat se na základě informací‘. Krajský úřad by měl být například schopen poskytovat kvalitní a přehledné informace o regionálním trhu práce. A to jak těm, kteří jsou již ekonomicky aktivní, tak těm, kteří se o své budoucí kariéře teprve rozhodují.

Jsem případně připraven spolupracovat se zástupcem Pirátů ve výboru/komisi orientované na trh práce či regionální rozvoj.

Jiří Vyhlídal
Zdravím Jiří,

díky za nabídku. Prosím, napište mi na radek.holomcik@pirati.cz kontakt, jakmile bude více jasno o obsazení komisí a dalších orgánů, ozval bych se.

Díky,

Radek

Radek Holomčík

Někdo z JmK

tel.: 728 034 460, mail: radek.holomcik@pirati.cz

"Na počátku byl stvořen vesmír. Spoustu lidí to naštvalo a většinou se to považovalo za chybný krok." Douglas Adams

Patrik.Dolezal
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: pirát
Dal poděkování: 1940 poděkování
Dostal poděkování: 1048 poděkování

Příspěvek od Patrik.Dolezal »

Ahoj, také nabízím co znám do jedné pozice z těch které jsem zaškrtl v padu, především územní plánování nebo Cejiza:

- Výbor pro ÚP+D: to je můj obor – specializoval jsem se na právnické fakultě na pozemkové a finanční právo, dlouhá léta spoluracuju s kdekým při připomínkování, etc. územních řízení, včetně úspěšné žaloby na minulé krajské ZUR (minimální role, ale byl jsem u toho :) ), čili vím o čem to je. Kromě toho mmnt. jsem odborný poradce pro ÚP Brna - totálně neplacená a totálně jen poradní funkce – s působením na kraji by se dobře doplňovaly a byla by to výhoda z komunikačních i praktických důvodů, zvlášť v kauzách které jsou v pir. programu nebo se jimi Piráti už zabývali (R43 apod.).

- Cejiza: centralizované zadávání zakázek je dobrý směr, spíš než na hledání minulých problémů bych se soustředil na lepší fungování v budoucnu, tj. přehlednější a transparentnější procesní nastavení a metodiku. To platí i pro ostatní organizace. Opět by mě pomohlo studium práva a dlouhodobá spolupráce s organizacemi a lidmi kteří se oblastí zabývají.

- Kordis: o Kordis se zajímám od 2010, kdy na KS přisla obsáhlá anonymní rešerše zevnitř organizace. Nepodařilo se mě info ověřit, ale pořád mě to zajímá. Kromě studia na právech nemám další spec. předpoklady.

- Komise ŽP: státnice z práva ŽP, roky účasti na projektech v oblasti a velký zájem, toť vše.

- Ústav arch.pam. Péče: studium historie a dějin umění na FF, žádná praxe.

Žádné formě spolupráce se nebráním, v případě územního plánování to nejspíš bude nutné.
Hodně síly při vyjednávání, snad z toho nebudou jen komise.

Díky za přečtení

Politika jest těžký,robotný úřad,vysilující duši,ochromující fantazii,pijící z organizmu.
Oponenti, leč často též kolegové, jsou zlé,svéhlavé,bludně vychované bytosti,rafinované,zlomyslné,zhýčkané,zbloudilé,instinktivně nepřátelské a ve velikém procentu úžasně neschopné. Vracím se fyzicky i duševně vysílen,disgustován,zatemněn,mdlý a sešlý. Pouze noc jest vyhražena mé práci a i tu nedostavuje se vždy dispozice, vstřebaná celodenním rozechvíváním nervového systému a stálým krvácením intelektuálním.
*1892

Robert.Cuma
Člen KS Jihomoravský kraj
Dal poděkování: 1190 poděkování
Dostal poděkování: 2284 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robert.Cuma »

nabízím svůj čas a dovednosti na tyto pozice:

- dozorčí rada Thermal Pasohlávky a.s. - (viz příloha)

- Komise pro sport a mládež:

- sport mě velmi zajímá a baví - aktivně i pasivně.
- jsem přesvědčen, že dostupná a kvalitní sportoviště jsou jednou z klíčových podmínek pro zdravý rozvoj mládeže, proto má smysl stavět/rekonstruovat sportoviště a pořádat sportovní akce.
- mám korektní vztahy s Jakubem Koudelkou (Česká unie sportu - regionální manažer pro Jmk) a René Novotným (předseda komise RMB pro tělesnou výchovu a sport), kteří se podílejí na organizaci celé řady sportovně zaměřených akcí pro mládež. rád bych nejen s nimi spolupracoval na smysluplných projektech v rámci kraje.
- jsem kolega Marka Fišera, který je členem projektového týmu pro modernizaci fotbalového stadionu v Brně (a taky chcu novej stadec). prostřednictvím Komise bych se snažil získat krajskou podporu pro nový stadion. (neměl by to být zas takový problém, protože ANO v Brně stadion chce a když teď mají primátora a budou mít i hejtmana, tak se zdá být vše na dobré cestě).
Přílohy
Róbert Čuma.pdf
(150.08 KiB) Staženo 149 x

Róbert Čuma

Tomas.Kolacny
Komunální zastupitel/ka
Dal poděkování: 1499 poděkování
Dostal poděkování: 3778 poděkování

Příspěvek od Tomas.Kolacny »

Ahoj,

jak jsem říkal včera na schůzi, rád bych se ucházel o pozici v komisi organizační a legislativní.

Primárně bych rád využil legislativní části obsahu působnosti komise a pokusil se navrhnout zastupitelstvu pomocí zákonodárné iniciativy předložit do sněmovny novelu zákona o návykových látkách a souvisejících zákonů, jejichž změna je nutná pro legalizaci konopí. Sekundárně bychom se mohli pokusit i o prosazení novely zákona o místním referendu a dalších zajímavých zákonů, pokud bude energie na to vytvářet návrhy.

Co se týče oblasti organizace, tak bych rád přenesl na kraj know how z Brna, kde se teď připravuje zejména úplná elektronizace samosprávy, mapování procesů (horizontální) a agend (vertikální) a jejich optimizace. Dál bych se chtěl zaměřit na systemizaci vykazování práce a aktualizaci pracovního řádu úřadu tak, aby znal částečné úvazky, home office, pružnou pracovní dobu a další věci, které by snad v dnešní době měly být standardem. (Běžně jsou úředníci dostávání do situace, že z podstaty své agendy musejí vykazovat práci v jiných časech, než ji reálně konají, jelikož to jinak pracovní řád prostě neumožňuje, nebo třeba když potřebují odejít k lékaři, tak se nemůžou vrátit zpět na úřad, protože si za jeden den můžou zapsat odchod jen jednou a podobných nesmyslů je tam celá řada.)

Dále na Radkovu výzvu nabízím své zkušenosti ze dvouleté praxe na magistrátě (zejména z posledních týdnů, kdy jsem velmi intenzivně připravoval návrh novelizace metodiky zadávání veřejných zakázek zásadním směrem vpřed k otevřenosti) pro společnost Centrálního jihomoravského zadavatele CEJIZA a.s., kde bych rád řešil v současnosti největší problém v zadávání veřejných zakázek malého rozsahu, kdy zákon umožňuje zadávat zcela uzavřeně a netransparentně pouze poptávkou tří firem vlastního výběru až do 2 milionů u dodávek a služeb a až do 6 milionů u stavebních prací. Já bych tu hranici rád dostal alespoň 20x níž.

A nakonec bych se rád zabýval prošetřením kauzy Pasohlávky a jejího financování prostřednictvím dozorčí Rady Thermal Pasohlávky a.s. Nepotřebuji nutně sedět v dozorčí radě, ale rozhodně chci, aby v ní seděl někdo (ideálně Pirát), kdo má alespoň základní povědomí o obchodním právu a kdo se nebude bát na jednání DR aktivně investigovat a případně i soudit, pokud k tomu najdeme nějaké důkazy.

Tomáš Koláčný
statutární město Brno - Zastupitel města Brna, člen výboru pro národnostní menšiny a zastupitel městské části Brno-Židenice
tel: +420 736 661 244 e-mail: tomas.kolacny@pirati.cz

Tomas.Vymazal
Vedoucí resortního týmu
Profese: předseda spolku
Dal poděkování: 5400 poděkování
Dostal poděkování: 4880 poděkování

Příspěvek od Tomas.Vymazal »

Ahoj,

v dudle jsem vyznacil tusim jen komisi zivotniho prostredi, ackoliv moji jedinou kvalifikaci je to, co bylo jadrem kampane konopi misto repky. Z toho duvodu nemam problem dat prednost Patrikovi nebo nekomu jinemu. Pokud ode me v tomto smeru ocekavate jakykoliv dalsi krok, tak mi dejte vedet.

Jinak jsem prirozene vice kvalifikovan na informatiku, ale o te uz jsme se nekolikrat bavili a ja se tam budu cpat jen v pripade, ze se o ni neprihlasi Ondra Kotas, Lada Nesnera nebo Marcel Kolaja.
Odpovědět

Zpět na „Jihomoravský kraj“