CPU a vyjednávání o škodě

Moderátoři: Komise předsedajících, Kampaňový tým, Finanční tým, Zahraniční, Vedoucí RT

Antik
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: zaměstnanec v chemičce
Dal poděkování: 4 poděkování
Dostal poděkování: 1 poděkování

CPU a vyjednávání o škodě

Příspěvek od Antik »

Dobrý den. Po odsouzení mi cpu napsali že chtějí škodu 854.000 ,- zaplatit.
Po té mi došel i majl, že jsou ochotni nabídnout snížení na částku 106 180,-Kč (původně nabízeného snížení před odsouzením na 132 725,-Kč)
Psal jsem jim že víc jak 300,- mesíčne nemam, a to se o to budou dělit s dalšíma (Mrkvosoft a soudní naklady) .
Napsal jsem jim to samé.
Opět nečtou co píšu ale tentokrát odepsali: s ohledem na okolnosti Vašeho případu (doba páchání, vyplacené odměny) jsou
poškození ochotni snížit požadovanou náhradu maximálně na částku 80 000,-Kč
s měsíční splátkou cca 670,-Kč (10 let) .
To je hezký, ale kde to mám sebrat ?

A tedko ta otázka. Jaká je vlastně výše škody? Podle čeho určuje CPU výši škody?
Hážou ciframa jak se jim zlíbí, přitom chtěj po mne abych podepsal na papír a tim pádem uznal výši škody. Já musím v rámci svých možností splácet 2 roky škody způsobené uploadem a šířením odkazů a konat dobrotu. Tak je to v rozsudku.
Pokud jsem to tedy pochopil správně, já zažaluju třeba frantu za dívání se někam a vymyslím si výši škody na miliardu a soud ani nehodlá zjištovat, jestli je výše škody možná ? Odsoudífrantu, aby už to nedělal a snažil se dle svých možností škodu splácet.
To mně může franta splácet třeba korunu měsíčně, že víc nemá a po dvou letech , kdy mu vyprší podmínka následuje nic.

Co si o tom myslíte?
Petr.Novotny
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: student chemie
Dal poděkování: 3 poděkování
Dostal poděkování: 6 poděkování

Re: CPU a vyjednávání o škodě

Příspěvek od Petr.Novotny »

Ahoj,
napiš mi na mail petr.novotny@pirati.cz, nebo si mě přidej na FB: fb.com/petr.e.novotny
Potřebuju vědět o co konkrétně se jedná - budu chtít vidět všechny papíry, které ti k tomuto případu kdy došly a veškerou tvoji komunikaci s orgány v této věci činnými, případně pokud jsi měl právního zástupce (či využíval jinou právní pomoc), tak i tuhle komunikaci. Dále aktuální situaci - úroveň soudu, počet odvolání, kolik dní zbývá do konce lhůty, kdy s tím jde ještě něco dělat atd.

Já si mezitím zkusím nastudovat patřičnou legislativu a uvidíme, jestli a co se s tím dá dělat.
Unjust laws exist; shall we be content to obey them? Or shall we be endeavour to amend them and obey them until we have succeeded? Or shall we transgress them at once?
-- H. D. Thoreau
Odpovědět

Zpět na „Veřejná Poradna“