Jiří Hlavenka ví o zahraniční politice hovno?

Moderátoři: KoKS Jihomoravský kraj, PKS Jihomoravský kraj

Pravidla fóra
  • Toto je veřejné fórum. Stanoviska nevyjadřují názor Pirátů, pokud nebyla schválena příslušnými orgány. Stanoviska se publikují na krajském webu.

• V anketách mohou hlasovat i návštěvníci bez přihlášení. Ankety proto nelze v žádném případě považovat za závazná hlasování.

• Moderátorem tohoto fóra je krajské předsednictvo.

• Toto fórum je viditelné pro návštěvníky bez přihlášení. Kdokoliv do něj může psát nebo hlasovat v anketách.

• Registrovaní uživatelé (včetně členů a RegP) si mohou fórum zneviditelnit, viz návod.

Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Profese: Celkem Spokojený Důchodce
Dal poděkování: 21195 poděkování
Dostal poděkování: 17568 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Jiří Hlavenka ví o zahraniční politice hovno?

Příspěvek od Petr.Vileta »

S Rusem je to těžké. Oni nejsou rasisti ani xenofobové, jen jsou vlastenci. ;) Například poslední velké válce se všude říká "2. světová", protože se vedla v podstatě na celém světě, jen Rusové jí nazývají "Velká vlastenecká". Ty ostatní národy tehdy asi nebojovaly za osvobození svých okupovaných států, ale za zájmy amerického kapitálu. :D

Rusové mají také velice často originální řešení. Například mám hodně vojáků a málo pušek a nábojů, tak budu hnát proti německému kulometu vojáky ve dvojicích, ale s jednou puškou a jednou sadou nábojů. Až držitel pušky padne, ten druhý, neozbrojený, si ji vezme a poběží dál. Když bude mít někdo z nich štěstí, možná i vystřelí. A nebo, proč se té smrtelně nebezpečné "hře" s bubínkovým revolverem říká "ruská ruleta"? Proč ne třeba německá, italská, česká? Protože by tak riskantní a brutální hovadina nemohla napadnout nikoho jiného. No a dokonce ruská "mafie" je obecně hodnocena jako brutálnější než italská a dokonce i japonská.

Rus je velmi statečný, pokud brání svou vlast (území nebo ideje/tradice?), ale poměrně zbabělý, pokud jde o útoky na cizí území. Krym, Severní Osetie, Čečensko, Afghanistán, ČSSR, Maďarsko ...

Jsou vřelí a pohostinní, ale chraň vás Příroda, když odmítnete další stakan vodky. To jsou schopni vás na místě zabít (pěstí).

Potkal, poznal, ozkoušel a ... nelíbí. :evil: Mnohem raději mám sucharského Angličana, ukřičeného Němce, rozevlátého Francouze atd. Ale já vím, moje celoživotní zkušenosti jsou nedostatečné a podléhám západní propagandě. :P Takže za mě, s Rusem jednat, ale asi jako s kobrou královskou - velice opatrně a s dostatečným odstupem. Z jeho pohledu totiž vypadáme jako takový malý roztomilý králík, k obědu.

Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista

Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.

(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)

Josef.Kadlecek
Člen KS Praha
Profese: revizní technik elektro, energetik
Dal poděkování: 1113 poděkování
Dostal poděkování: 1053 poděkování

Příspěvek od Josef.Kadlecek »

Petr.Vileta píše:S Rusem je to těžké.... Takže za mě, s Rusem jednat, ale asi jako s kobrou královskou - velice opatrně a s dostatečným odstupem. Z jeho pohledu totiž vypadáme jako takový malý roztomilý králík, k obědu.
Řečeno přesně!
Až nám poteče do bot, to už Angličani, Nemci i Fratíci je budou mít plný a nás - kopnou do p_dele až jim po_erem špičku a spadneme přes palubu. Udělali to každý a udělají to bez jakýchkoli pochyb znova a znova. NATO neNATO. Nevěřim jim ani Dobrý den.
Existuje princip: je hrází pro jakékoli informace, odolává všem argumentům a úspěšně drží lidi ve věčné ignoranci: zavrhnout věc ještě před prozkoumáním
Herbert Spencer, 1820-1903 https://cs.wikipedia.org/wiki/Herbert_Spencer
Za sebe - mám vás všecky rád. Akorát před fanatickými "souložníky teoretiky" mě i u Pirátů naučilo se už mít na pozoru.
Neomylné lidi bez váhání devitalizovat!
Robert.Cuma
Člen KS Jihomoravský kraj
Profese: manažer
Dal poděkování: 1190 poděkování
Dostal poděkování: 2284 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robert.Cuma »

lídr naší společné kandidátky v první větě zmiňovaného postu píše: nejsem žádný turkolog. a že se jedná o příspěvek do diskuse.

čímž jasně sděluje 2 věci: necítí se být dost erudovaný ohledně Turecka, ale přesto má na puč nějaký názor a chce o něm diskutovat.

na tom nevidím nic závadného a nemyslím si, že by to mohlo Piráty poškodit.

jedná se o jeho osobní komentář, na jeho osobním profilu. což opravdu cenzurovat nechceme a ani nemůžeme.

my přece podporujeme svobodu projevu, což mimo jiné znamená, že podporujeme názorovou pluralitu. cituji z našeho programu:

"Piráti se zasazují o liberální společnost, kde má každý člověk právo projevit svůj názor."

to přesně Jiří udělal – projevil svůj názor. se kterým samozřejmě nemusíme souhlasit, ale přesto má na něj právo.

jiná situace nastává, když Jiří něco komentuje z pozice lídra koalice do krajských voleb: každé takové prohlášení musí být před publikováním schváleno volebním štábem. protože v takové chvíli Jiří nemluví sám za sebe. už se stalo, že jsme nějaké jeho vyjádření zamítli. demokraticky - v hlasování nebylo schváleno.

chtěl bych připomenout nedávné dění ve Velké Británii: někteří ministři Cameronovy vlády byli v kampani pro brexit, někteří ministři byli pro setrvání v EU. obě strany vedly velmi intenzivní kampaň, ve které se vzájemně uráželi a obviňovali z neschopnosti. obě strany strašili tím, že ta druhá varianta je velmi špatná a přinese dalekosáhlé negativní důsledky.

členové vládní konzervativní strany měli na tak zásadní otázku, jako je “zůstat/odejít” opačné názory a veřejně je projevovali.

přesto jsem nezaznamenal, že by se strana nějak štěpila, nebo že by někdo navrhoval vyloučit nebo umlčet stranické názorové oponenty.

máme svobodu projevu a chceme to tak mít i dál. mějme různé názory. diskutujme o nich. a chápejme, že je to tak správně. protože není žádoucí, aby všichni šlemové strany měli identické názory na všechno.

je to přesně naopak – názorová pluralita je nenahraditelná, protože jedině znalost různých pohledů na věc přináší možnost najít optimální řešení, které je v souladu
s přáním většiny.

Róbert Čuma

Roman.Kucera
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: IT
Dal poděkování: 6906 poděkování
Dostal poděkování: 12561 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roman.Kucera »

A když někdo projeví názor v diskusi u postu, je označen za hlupáka. Pirát jak poleno!
Pirátem se člověk nestává, pirátem se rodí!
Radek.Holomcik
Krajské předsednictvo
Profese: Člověk
Dal poděkování: 370 poděkování
Dostal poděkování: 1665 poděkování

Příspěvek od Radek.Holomcik »

Roman.Kucera píše:A když někdo projeví názor v diskusi u postu, je označen za hlupáka. Pirát jak poleno!
Bohužel, když se podíváš na posledních 100 let vývoje naší republiky, byli její obyvatelé po výraznou část této doby vystaveni působení "černobílých" ideologií. A v posledním čtvrtstoletí se náprava podařila jen u části lidí. Dneska hlásá svobodu projevu a názorů kde kdo, ale opravdu ji respektovat už umí hodně málo lidí. Ano, někdy je to obtížné, když někdo říká velmi zjevný nesmysl nebo věci, které jsou ideově hodně vzdálené našemu vlastnímu pohledu na svět. Sám s tím občas dost válčím.

Souhlasím s Róbertem - pokud máme být opravdu demokratická strana, musíme se naučit respektovat odlišné názory. A obzvlášť to platí u témat, která prostě jednoduchá řešení nemají (což je asi většina). Jinak můžeme začít jednat o sloučení s Okamurou nebo podobnýma mrdkama...

I proto jsem na naši středeční schůzi navrhl bod, který by se svobodě projevu a respektování odlišných názorů měl věnovat.

Radek Holomčík

Někdo z JmK

tel.: 728 034 460, mail: radek.holomcik@pirati.cz

"Na počátku byl stvořen vesmír. Spoustu lidí to naštvalo a většinou se to považovalo za chybný krok." Douglas Adams

Robert.Magni
Příznivec Pirátů – Plzeňský kraj
Profese: vrátný
Dal poděkování: 17317 poděkování
Dostal poděkování: 3495 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robert.Magni »

Roman.Kucera píše:A když někdo projeví názor v diskusi u postu, je označen za hlupáka. Pirát jak poleno!
Ale pořád mám radši křapíčky,co mě označí za pitomce než ty,kteří mě ignorují... :D

Robert Magni
zabzicek@gmail.com
799796575
Nelíbí se vám moje názory ? Tak vypadněte na bar !
Roger Waters, Praha 2023

Odpovědět

Zpět na „Jihomoravský kraj“