Pavel.Moravec píše:Jo, dost by mne zajímalo zdůvodnění ŽTB proč se rozhodli kandidovat, a proč právě s TOPkou. Nevěřím že to dělali kvůli zbavení se konkurence - pro ně jsou konkurencí spíš jiné strany, ne?Zdenek.Frolec píše: Došlo na mé slova, že Žít Brno bude kandidovat a děláto jen, aby se nás zbavilo, svého největšího konkurenta.
1) Nevím, proč by třeba Ivo měl odstupovat z RP, když tato funkce s rozhodnutím o koalici se SZ nijak nesouvisí. To je jako žádat odstoupení ministra zemědělství, protože hlasoval v PSP pro nějaký úchylný zákon. (a to jsem Iva do RP nevolil)Proto doufám, že pokud bude špatný výsledek voleb, tak všichni hlavní aktéři myslím tim Ivo Vašíček, Bártek a spol z Brna a Petr z Hodonína. Odstoupí ze všech volených funkcí minimálně na Rok, aby ukázali, že jim nejde jen o moc že se hrozitánsky spletli.
2) Špatný výsledek by to byl, pokud bychom měli míň procent než samostatná kandidátka (plus minus). Když vidím předvolební výsledky před uzavřením koalice, interpoluji přes minimální viditelnost krajských Pirátů od té doby, odhaduju, že samostatná kandidátka Pirátů by získala 2-3%. Prakticky jistě by se nedostala přes 5% kvórum. Takže k tomuto odhadu ze samostatné kandidátky bych vztahoval volební (ne)úspěch pirátských kandidátů na společné kandidátce.
jedině pokud si chlap a poškodíš tím stranu, jelikož výsledek pod 5 % je jen poškození srany nic nám to nedá a ještě nás zaplete se špinavou stranou, tak by mělo být mužské a morální odstoupit ze všech volených funkcí minimálně na rok a kouknout na vše z jiného pohledu proč se tak stalo a je si kritici neměli v něčem pravdu. Proto b měl ze všeho odstoupit, aby změnil prostředí a i chování, jestli tím to jeho názorem poškodí stranu. Pokud ovšem bude mít nad 5% tak zas já na oplátku se zřeknu na rok komunikace abych si i já uvědomil své chyby. Čili co ti na tom není férové a mužské? Neměl by snad člověk za své chyby platit? Neměl by poslanec ministr předseda atd... za své chyby odpovídajíc platit a pokud udělá chybu velitel, tak by se měl vzdát jakéhokoliv velení nejmíň na rok, aby si pročistil hlavu.
Ale chápu že na to Ivo nemá koule a navíc bych mu to slíbení ani nevěřil. Už jednou dal chlapské slovo přímo mezi 4 oči a nesplnil ho. Čili tohle je spíš mířeno na soudruha Bártka a Petra. Petr to už příjmul. Zbožné přání je aby i Ivo slíbil a i DODRŽEL!!!