Jsem trestně stíhaný kvůli herní konzoli

Pirátská strana podporuje liberální autorské právo a odstranění výsadního postavení OSA.

Moderátoři: Komise předsedajících, Kampaňový tým, Finanční tým, Zahraniční, Vedoucí RT

Pravidla fóra
  • V tomto fóru odpovídají členové a příznivci Pirátů na vaše dotazy k platnému autorskému zákonu a také k naší politice v oblasti kopírování.

• Před položením dotazu zkuste najít odpověď v seznamu Často kladených otázek

Návštěvník
Návštěvník – nepatří k Pirátům

Re: Jsem trestně stíhaný kvůli herní konzoli

Příspěvek od Návštěvník »

Dnes jsem vyhral soud nad Jirim Jakubkem,je potreba si na to vzit advokata,nema platne plne moci od sony nenechte se okrast!!!
Hextus
Dostal poděkování: 1 poděkování

Příspěvek od Hextus »

Mám rovnaký problém kvôli PS3 a tiež s Jakubkom. Dostal som pokutu 1110€, ale neviem či má zmysel si zháňať advokáta a prídem ešte o vyše peňazí než keby to zaplatím...

Robert.Magni
Příznivec Pirátů – Plzeňský kraj
Profese: vrátný
Dal poděkování: 12560 poděkování
Dostal poděkování: 2835 poděkování

Příspěvek od Robert.Magni »

Hextus píše: 05 zář 2023, 17:49

Mám rovnaký problém kvôli PS3 a tiež s Jakubkom. Dostal som pokutu 1110€, ale neviem či má zmysel si zháňať advokáta a prídem ešte o vyše peňazí než keby to zaplatím...

Podvodníkovi nic neplať. Proč bys to dělal ?

Nelíbí se vám moje názory ? Tak vypadněte na bar !
Roger Waters, Praha 2023

Hextus

Příspěvek od Hextus »

Tak ale čo mi iné zostáva, nezaplatím a môžem ísť sedieť a ked sa s nim budem súdiť tak je tam stále šanca že to aj tak prehrám. A ked zaplatím tak dostanem ešte aj podmienku

anon1925
Dal poděkování: 62 poděkování
Dostal poděkování: 161 poděkování

Příspěvek od anon1925 »

Hextus píše: 07 zář 2023, 17:34

Tak ale čo mi iné zostáva, nezaplatím a môžem ísť sedieť a ked sa s nim budem súdiť tak je tam stále šanca že to aj tak prehrám. A ked zaplatím tak dostanem ešte aj podmienku

Posli sem nascanovane vsechny dokumenty a uvidime. Verim, ze to muze byt scam, co by slo jeste obratit proti nemu.

Hextus

Příspěvek od Hextus »

Nemám nič, iba čo mi prišlo uznesenie z jeho výpovede. Na googli je o ňom milion člankov, živí sa tým od roku 2000 a ma uzavretu zmluvu so Sony

Robert.Magni

Tak pošli to. Svoje osobní údaje začerni a vlož sem sken.

Roger Waters, Praha 2023

Hextus

Příspěvek od Hextus »

tu to je.

Přílohy
Document_2023-09-07_230608.jpg
Robert.Magni

Tak hlavní průser je, že jsi v inzerátu napsal, že je upravená. Takže jediná rada fakt je vzít si právníka.
Také i proto, jelikož stíháný jsi v jiném státě (z mého pohledu) a jak funguje justice na Slovensku a jaké tam platí zákony a judikáty nevím.

Roger Waters, Praha 2023

Vojtech.Pikal
Kontrolní komise
Profese: politik, informatik
Dal poděkování: 11365 poděkování
Dostal poděkování: 9053 poděkování

Příspěvek od Vojtech.Pikal »

Hele, čí je to usnesení, jaká autorita ho vydala?

§ (1) Ak je na podklade trestného oznámenia alebo zistených skutočností po začatí trestného stíhania dostatočne odôvodnený záver, že trestný čin spáchala určitá osoba, policajt bez meškania vydá uznesenie o vznesení obvinenia, ktoré ihneď oznámi obvinenému a doručí najneskôr do 48 hodín prokurátorovi a ak je obvineným súdny exekútor, notár, znalec, tlmočník alebo prekladateľ, aj ministrovi spravodlivosti, a ak je obvineným advokát, aj Slovenskej advokátskej komore; o tomto úkone upovedomí bez meškania oznamovateľa a poškodeného. Ak bolo uznesenie o vznesení obvinenia oznámené jeho vyhlásením, je policajt povinný vydať obvinenému rovnopis tohto uznesenia bez meškania.

Policista?

Ta klasifikace trestného činu je zajímavá:

(1) Kto uvedie do obehu tovar alebo poskytne služby neoprávnene označené označením zhodným alebo zameniteľnými s ochrannou známkou, ku ktorej právo používať ju patrí inému, potrestá sa odňatím slobody až na tri roky.

Což tedy tím, že Konzole Sony byla v inzerátu označena za Konzoly Sony a současně za hacknutou vlastně nevím, jestli lze uplatnit. Taky bych řekl, že to úplně nemíří na jednorázové případy. Ale zase, poradit s právníkem.
OFFTOPIC(Protože kdyby byla označena jen za Konzoly Sony a byla nedovoleně upravená, tak by možná byla neoprávněně označená, protože je pozměněná, ale takhle?)

Pak je tam ještě ten § 60 AZ:

(1) Do autorského práva neoprávnene zasahuje ten, kto vedome obchádza účinné technologické opatrenia na ochranu práv podľa tohto zákona alebo obchádza nevyhnutnosť získať súhlas na použitie diela podľa tohto zákona.

Což prostě asi je neoddiskutovatelné, leda bys doložil že už si to tak koupil a že jsi toho nevyužil. Pak je tam na stole ještě otázka určení škody, což asi tak nebude úplně reálné, no.

Profil, Vedoucí AO; člen KaS; člen 2012 až 2025
„Nakonec vám budou vládnout ti nejneschopnější z vás. To je trestem za neochotu podílet se na politice.“*
Podporuji myšlenky. Volbu předsednictva vyhrál DFW.

Odpovědět

Zpět na „Kopírování“