Jsem trestně stíhaný kvůli herní konzoli
Moderátoři: Komise předsedajících, Kampaňový tým, Finanční tým, Zahraniční, Vedoucí RT
V tomto fóru odpovídají členové a příznivci Pirátů na vaše dotazy k platnému autorskému zákonu a také k naší politice v oblasti kopírování.
Před položením dotazu zkuste najít odpověď v seznamu Často kladených otázek
-
- Návštěvník – nepatří k Pirátům
Re: Jsem trestně stíhaný kvůli herní konzoli
-
- Dostal poděkování: 1 poděkování
Mám rovnaký problém kvôli PS3 a tiež s Jakubkom. Dostal som pokutu 1110€, ale neviem či má zmysel si zháňať advokáta a prídem ešte o vyše peňazí než keby to zaplatím...
- Robert.Magni
- Příznivec Pirátů – Plzeňský kraj
- Profese: vrátný
- Dal poděkování: 12560 poděkování
- Dostal poděkování: 2835 poděkování
Podvodníkovi nic neplať. Proč bys to dělal ?
Nelíbí se vám moje názory ? Tak vypadněte na bar !
Roger Waters, Praha 2023
-
Tak ale čo mi iné zostáva, nezaplatím a môžem ísť sedieť a ked sa s nim budem súdiť tak je tam stále šanca že to aj tak prehrám. A ked zaplatím tak dostanem ešte aj podmienku
-
- Dal poděkování: 62 poděkování
- Dostal poděkování: 161 poděkování
Posli sem nascanovane vsechny dokumenty a uvidime. Verim, ze to muze byt scam, co by slo jeste obratit proti nemu.
-
Nemám nič, iba čo mi prišlo uznesenie z jeho výpovede. Na googli je o ňom milion člankov, živí sa tým od roku 2000 a ma uzavretu zmluvu so Sony
- Robert.Magni
Tak pošli to. Svoje osobní údaje začerni a vlož sem sken.
Roger Waters, Praha 2023
-
- Robert.Magni
Tak hlavní průser je, že jsi v inzerátu napsal, že je upravená. Takže jediná rada fakt je vzít si právníka.
Také i proto, jelikož stíháný jsi v jiném státě (z mého pohledu) a jak funguje justice na Slovensku a jaké tam platí zákony a judikáty nevím.
Roger Waters, Praha 2023
- Vojtech.Pikal
- Kontrolní komise
- Profese: politik, informatik
- Dal poděkování: 11365 poděkování
- Dostal poděkování: 9053 poděkování
Hele, čí je to usnesení, jaká autorita ho vydala?
§ (1) Ak je na podklade trestného oznámenia alebo zistených skutočností po začatí trestného stíhania dostatočne odôvodnený záver, že trestný čin spáchala určitá osoba, policajt bez meškania vydá uznesenie o vznesení obvinenia, ktoré ihneď oznámi obvinenému a doručí najneskôr do 48 hodín prokurátorovi a ak je obvineným súdny exekútor, notár, znalec, tlmočník alebo prekladateľ, aj ministrovi spravodlivosti, a ak je obvineným advokát, aj Slovenskej advokátskej komore; o tomto úkone upovedomí bez meškania oznamovateľa a poškodeného. Ak bolo uznesenie o vznesení obvinenia oznámené jeho vyhlásením, je policajt povinný vydať obvinenému rovnopis tohto uznesenia bez meškania.
Policista?
Ta klasifikace trestného činu je zajímavá:
(1) Kto uvedie do obehu tovar alebo poskytne služby neoprávnene označené označením zhodným alebo zameniteľnými s ochrannou známkou, ku ktorej právo používať ju patrí inému, potrestá sa odňatím slobody až na tri roky.
Což tedy tím, že Konzole Sony byla v inzerátu označena za Konzoly Sony a současně za hacknutou vlastně nevím, jestli lze uplatnit. Taky bych řekl, že to úplně nemíří na jednorázové případy. Ale zase, poradit s právníkem.
Pak je tam ještě ten § 60 AZ:
(1) Do autorského práva neoprávnene zasahuje ten, kto vedome obchádza účinné technologické opatrenia na ochranu práv podľa tohto zákona alebo obchádza nevyhnutnosť získať súhlas na použitie diela podľa tohto zákona.
Což prostě asi je neoddiskutovatelné, leda bys doložil že už si to tak koupil a že jsi toho nevyužil. Pak je tam na stole ještě otázka určení škody, což asi tak nebude úplně reálné, no.