Pomoc proti FUP.

Moderátoři: KoKS Jihomoravský kraj, PKS Jihomoravský kraj

Pravidla fóra
  • Toto je veřejné fórum. Stanoviska nevyjadřují názor Pirátů, pokud nebyla schválena příslušnými orgány. Stanoviska se publikují na krajském webu.

• V anketách mohou hlasovat i návštěvníci bez přihlášení. Ankety proto nelze v žádném případě považovat za závazná hlasování.

• Moderátorem tohoto fóra je krajské předsednictvo.

• Toto fórum je viditelné pro návštěvníky bez přihlášení. Kdokoliv do něj může psát nebo hlasovat v anketách.

• Registrovaní uživatelé (včetně členů a RegP) si mohou fórum zneviditelnit, viz návod.

Odpovědět
Zdenek.Frolec
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: IT technik pro MU Kyjov.
Dal poděkování: 153 poděkování
Dostal poděkování: 206 poděkování

Re: Pomoc proti FUP.

Příspěvek od Zdenek.Frolec »

Lukas.Novy píše:Hele me je celkem spekacek, co sis myslel nebo s cim si to zalozil. Vlakno je k tematu FUP. Pokud by to bylo tema, je to proti predpisum a muzes me napraskat na AO. K tomu ale nedoslo.
Zdenek.Frolec píše:Dobře si to věděl si inteligentní, čili si sem došel jenom z nudy a začal si prostě otravovat neboli trolit.
Tohle je diskusni forum, lidi sem chodi diskutovat. Pokud sem chodis hledat fanousky pro svoji FB stranku, tak jsi proste na spatny adrese.
Zdenek.Frolec píše:Mohl bych tě požádat, aby si příště na moje topicky nerágoval, aby si se necítil ukřivděný, že ti nadávám do trola? jelikož když si nebudeš všímat mě, tak ani já nemám zapotřebý ti ničit tvoje topicky. Děkuji ti.
Tak pozadat muzes, coz o to, ale pokud nepouzijes nejaky racionalni argument, bude to zbytecne vynalozena energie. A ze mi nadavas do trola? Bud to jsem trol a pak je to super, protoze ja trollim rad. a jsi tu za blbecka. Nebo nejsem troll a a pak jsi za blbecka.

Nikdo ti nic nenici.
Znovu ti opakuji, že ,,To že si myslíš že máš pravdu, neznamená že ji v realu máš.,, To že to teď nazveš racionální argument je jen změna slova.,,

Prostě jsem chtěl najít lidi co to vidí stejně a pomůžou se svojimi nápady bojovat proti tomu zvěrstvu.
Proto byl topick založen.
Pokud máš rád trolení, tak to znamená že ti něco v životě chybí a potřebuješ budit na sebe pozornost. Vlastně tě lituji, ale pokuď hledáš kamarády na hraní, tak přeci stačí říct a někdo s enajde kdo rád pokecá. Nemusíš přece lozit lidem do topicku a schvalně ho ničit. Jako nahoď téma a já si s tebu popovídám. Pak nebudeš mít nutkání trolit a budit na sebe pozornost. Zřejmě ti asi vaši nedávali pozornost v mládí, jelikož tvoje chování zde je jak bych to řekl, mírně nevychované. Ale chápu, že ti při dorůstání asi něco chybělo a teď si to nahrazuješ vynucenou pozorností. Tak promiň, že jsem ti kdy nadával. Asi máš právo mě teď nadávat, jelikož osobě které je už od mládí ubližováno emocionálně by se nemělo ubližovat ještě nadávkamma skrz to, že jsem nechápal tvůj stav. Sorry, ale vážně Lukášku nemusíš na sebe poutat schválně pozornost. Stačí říct a stopro se najde někdo, kdo si s tebou popovídá :D :D
Zakládající a první Předseda MS SLovácka.
Měl jsem snahu změnit politiku, bohužel lidi v ní mě zlomili.
Bacha na IVO Vašíčka. Slíbil u sebe doma, že odejde ze strany jakmile se to stane politikaření. Že to dělá JEN pro radost. A když sám přiznal že už je to politikaření, tak si naráz nevzpomíná, že něco takového vůbec říkal. A to i přes svědky Petra, Ríši, Karla, Toma a jeho Ženy. (Byl to ten den kdy jsme plánovali rozlohu oblasti MS Slovácko.)
Že jsem měl štěstí poznám, až potkám smůlu. - Já :D
Lukas.Novy
Profese: auditor kyber. bezpečnosti, muž z Brna
Dal poděkování: 4786 poděkování
Dostal poděkování: 9990 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukas.Novy »

Obrázek

Máte pocit, že Vás KK nebo jiný funkcionář šikanuje, pomlouvá či zesměšňuje? Nejsem právník, ale zastoupím Vás v jednání s přezkumnými orgány. Pište nestranickému ombudsmanovi na ombudsman@krtek.net
Tel: 777-5-KRTEK

Zdenek.Frolec
Profese: IT technik pro MU Kyjov.
Dal poděkování: 153 poděkování
Dostal poděkování: 206 poděkování

Příspěvek od Zdenek.Frolec »

Lukas.Novy píše:Obrázek

Asi tak no :D :D :D
Zakládající a první Předseda MS SLovácka.
Měl jsem snahu změnit politiku, bohužel lidi v ní mě zlomili.
Bacha na IVO Vašíčka. Slíbil u sebe doma, že odejde ze strany jakmile se to stane politikaření. Že to dělá JEN pro radost. A když sám přiznal že už je to politikaření, tak si naráz nevzpomíná, že něco takového vůbec říkal. A to i přes svědky Petra, Ríši, Karla, Toma a jeho Ženy. (Byl to ten den kdy jsme plánovali rozlohu oblasti MS Slovácko.)
Že jsem měl štěstí poznám, až potkám smůlu. - Já :D
Lukas.Novy
Kontaktovat uživatele:

Obrázek

Máte pocit, že Vás KK nebo jiný funkcionář šikanuje, pomlouvá či zesměšňuje? Nejsem právník, ale zastoupím Vás v jednání s přezkumnými orgány. Pište nestranickému ombudsmanovi na ombudsman@krtek.net

Rostislav.Reha
Komunální zastupitel/ka
Profese: informatik
Dal poděkování: 5779 poděkování
Dostal poděkování: 6631 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rostislav.Reha »

Zdenku, osobne se nezname, ale muzu te ubezpecit, ze (ac to tak mozna pro tebe nevypada), tak zadny Krtkuv trol nejsem.

Rad bych se ale pokusil te presvedcit o tom, ze tento topic neni v poradku:
Precti si sve uvodni slovo. Zadas o to, zda byste vy jako kraj, pripadne cela strana, mohli "bojovat proti FUP". Cast lidi tady se ti snazi vysvetlit, ze to neni politicke tema (tedy alespon ne politicke tema pro slusnou stranu, u nekterych by to slo :) ). Datove tarify jsou predmetem konkurencniho boje mezi operatory a budou se vyvijet, ale nemuzeme jim narizovat, jake balicky maji prodavat - oni budou prodavat to co jim technika umoznuje a co lidi budou ochotni platit. Prubezne se to zlepsuje, ale je to dusledek trhu a vyvoje technologii a ne nejake regulace. Dneska mam 10GB za stejnou cenu jako jsem mel pred rokem 4GB (mluvim o smluvnich cenach, ktere jsem si sam domluvil). Za rok to bude zase jinak - i kdyz dnes nejsem schopen tech 10GB vycerpat :) Proc by meli vsichni, kdo si stahnou denne 3 maily a 5x se pripoji na FB, platit stejne jako ti, kdo pojedou nonstop cely mesic stahovani velkych souboru? Pokud to bude technika a obchodni modely umoznovat, tak se jich dockame, stejne jako jsme se dockali pausalu na volani. nekdo s tim proste prijde a ostatni se pridaji.
Krtek te presvedcuje (dost neobratne, ale uz je takovy), ze to za soucasnych technickych podminek ani nejde. Mi osobne prijde muj duvod stejne dulezity, ne-li dulezitejsi.

Neverim na mensi zlo. Je jen velke zlo a zlo, co zatim nemelo sanci vyrust.
exJunior clen KK.
Podporuji myšlenky Renesance Pirátů. web | forum | zulip
"I love democracy. I love the Republic." Senator Palpatine

Roman.Kucera
Profese: IT
Dal poděkování: 6906 poděkování
Dostal poděkování: 12561 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roman.Kucera »

Krtek žije v minulém desetiletí, kdy vládlo GPRS a zkratka FUP částečně plnila svůj význam.
Dnes je technologie úplně jinde, lidi, kteří tomu rozumějí, volají pro zrušení FUP, nebo aspoň nahrazení té zkratky něčím pravdivým (omezené množství dat).
OFFTOPICKrtka bych ignoroval, nemá k tématu žádnou kompetenci a trolí.
Pirátem se člověk nestává, pirátem se rodí!
Lukas.Novy
Kontaktovat uživatele:

Roman.Kucera píše:Krtek žije v minulém desetiletí, kdy vládlo GPRS a zkratka FUP částečně plnila svůj význam.
A ty zijes v nejaky iluzi, ze tu mame solidni pokryti 4G nebo co. Ve skutecnosti tady porad vladne GPRS/EDGE, i to 3G stoji zahovno.

Pavel.Moravec
Profese: IT
Dal poděkování: 8854 poděkování
Dostal poděkování: 4353 poděkování

Příspěvek od Pavel.Moravec »

Lukas.Novy píše:
Roman.Kucera píše:Krtek žije v minulém desetiletí, kdy vládlo GPRS a zkratka FUP částečně plnila svůj význam.
A ty zijes v nejaky iluzi, ze tu mame solidni pokryti 4G nebo co. Ve skutecnosti tady porad vladne GPRS/EDGE, i to 3G stoji zahovno.
A to je ten problém. Okolní státy mají aspoň to 3G velmi slušně pokryté, tady naši mobil.operátoři kašlali na plošné zavádění 3G i 4G a regulátor kašlal na nějaké vynucení. IMHO chyba v podmínkách prodeje licencí na daná pásma. Chceš licenci na 3G? Rezervovaná pásma? Fajn, tady ji máš, ale musíš ji využít (musíš pokrýt X procent území a Y procent obyvatel). Je to omezený zdroj, a stát ti dává monopol na jeho použití. Pokud jej nepoužíváš pro občany, jen bráníš konkurenci v rozvoji rychlého mobilního připojení.

Bývalý správce @PiratiJMK i @PiratePartyCZ, bývalý člen KK, bývalý člen.

Michael.Polak
Profese: programátor, poskytovatel Internetu
Dal poděkování: 1752 poděkování
Dostal poděkování: 3831 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michael.Polak »

Popravdě, co jsem ale projížděl v létě Evropu (vč. západních zemí - Bavorsko,Rakousko, severní Itálie), tak ono 3G pokrytí na venkově je vzácnost všude. LTE = Leda tak Edge (já teda neměl LTE mobil, myslím ani ten první se kterým jsem vyrážel), nejčastější bylo všude Edge pokrytí, pokud se dobře pamatuju. Tam je samozřejmě možnost připojení bez FUP dost iluzorní (větší dosah znamená, že jednu BTS sdílí více uživatelů, než u 3G, AFAIK - zabývám se FWA,ne mobilními sítěmi, takže nemám technické detaily v paži...)

@xChaos@f.cz | @xChaos@mastodon.pirati.cz | nyx.cz XCHAOS | http://www.pirati.cz/lide/michael_polak
zakládající člen | člen MS P6 | pozorovatel TO a KETů doprava/energetika | maloburžoazní centrista | zdání kompetence se vytváří absencí viditelné nekompetence

Ondrej.dj-bobr.Ulehla
Profese: architekt IT bezpečnosti
Dal poděkování: 1520 poděkování
Dostal poděkování: 951 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondrej.dj-bobr.Ulehla »

S nástupem LTE v CZ se pokrytí "mobilním broadbandem" dost zlepšilo a 4G je na tom v mnoha lokacích o dost líp než již "hotové" 3G.
Osobně používám jako uplink pro wifi router v autě kombinaci CDMA (ex-Ufon) a 3G (Vodafone) a dá se to..

Samozřejmě na venkově bude vždycky dřív nebo později kapacitní problém, když jedna BTS obslouží sektor o poloměru 10km a v dosahu žijí stovky uživatelů.. problém je momentálně většinou v páteři. Backhaul za sedmero horami nebude na optice dost možná nikdy a ony ty Minilinky nemají nekonečnou kapacitu.

Bývalý Pirát, úzce spjatý s tradičními dávnými pirátskými hodnotami
2016/2017 flipped to XSFP MBTI co se na vojně naučíš, za to tě v civilu zavřou
porcelánové zařízení, spojující výhody umyvadla a klosetové mísy, se jmenuje umyvadlo (citace, třetí komentář)

Odpovědět

Zpět na „Jihomoravský kraj“