T-mobile od kvetna nespomaluje tarif ale rovnou ho utne. Byla z toho velká aféra. Čili to je omezení, že musím zaplatit za další nesmyslný balíček, aby se mi rozjel net.Pavel.Moravec píše:Asi máme každý jinou představu o nesvobodě. Podle mne je svoboda toto:Zdenek.Frolec píše: Je to pro vás troli tak moc, když žádám, aby jste si šli hrát jinam a aby tu byla diskuze, jak bojovat proti nesvobodě? Jelikož to abych byl omezovaný pocitem, že nesmím to teď otevřít, jelikož by mě to sežralo data je NEsvoboda.
Omezení dat. Už v tem slově je jasně dáno, že je to nesvoboda. Omezení atd........
Z toho mne nic neimplikuje, že zpomalení mobilního internetu je omezením svobody. V čem? Co tak zásadního ke svobodě potřebuješ na mobilu, že se ti to už ani nevejde do FUP?Svoboda je možnost, případně také schopnost volit, rozhodovat a jednat „podle své vůle,“ ať je jakákoli a nést za to přiměřenou odpovědnost. Podle W. Weischedela znamená „volný prostor možností volby, v jehož rámci může člověk rozhodovat sám o sobě ze sebe sama.“[1] Tato podstatná možnost člověka, případně i jiných živých bytostí[2] je ovšem omezena:
- fyzicky, například gravitací;
- zvenčí, například autoritou rodičů, společností, státem;
- zevnitř, například sníženou příčetností, intoxikací, návykem a podobně.
Argumentovat že FUP způsobuje nesvobodu je něco jako říkat že nejsi svobodný protože nemůžeš létat. Nebo že nejsi svobodný protože nevyděláváš dost peněz abys celý den jedl jen kaviár. To ale o svobodě fakt není.. (nebo chceš říct, že dvacet let zpět kdy nebyl žádný mobilní Internet, tak tehdy byli všichni lidi nesvobodní).
Pomoc proti FUP.
Moderátoři: KoKS Jihomoravský kraj, PKS Jihomoravský kraj
-
Toto je veřejné fórum. Stanoviska nevyjadřují názor Pirátů, pokud nebyla schválena příslušnými orgány. Stanoviska se publikují na krajském webu.
-
V anketách mohou hlasovat i návštěvníci bez přihlášení. Ankety proto nelze v žádném případě považovat za závazná hlasování.
-
Moderátorem tohoto fóra je krajské předsednictvo.
-
Toto fórum je viditelné pro návštěvníky bez přihlášení. Kdokoliv do něj může psát nebo hlasovat v anketách.
-
Registrovaní uživatelé (včetně členů a RegP) si mohou fórum zneviditelnit, viz návod.
- Zdenek.Frolec
- Návštěvník – nepatří k Pirátům
- Profese: IT technik pro MU Kyjov.
- Dal poděkování: 153 poděkování
- Dostal poděkování: 206 poděkování
Re: Pomoc proti FUP.
Měl jsem snahu změnit politiku, bohužel lidi v ní mě zlomili.
Bacha na IVO Vašíčka. Slíbil u sebe doma, že odejde ze strany jakmile se to stane politikaření. Že to dělá JEN pro radost. A když sám přiznal že už je to politikaření, tak si naráz nevzpomíná, že něco takového vůbec říkal. A to i přes svědky Petra, Ríši, Karla, Toma a jeho Ženy. (Byl to ten den kdy jsme plánovali rozlohu oblasti MS Slovácko.)
Že jsem měl štěstí poznám, až potkám smůlu. - Já

- Zdenek.Frolec
Sansom píše:Cim se ta tvoje myslenka lisi od komunistickych myslenek? Dochazi v tomto nejak k poruseni hospodarske souteze, nebo necemu podobnemu? Zaplatit si neomezeny tarif prece muzes.Zdenek.Frolec píše:Já založil topic pro lidi, kteří to vidí stejně. Název v topicku je Pomoc proti FUP. Né přijde sem trololo a začnite z toho dělat shi...t topic.
Je to pro vás troli tak moc, když žádám, aby jste si šli hrát jinam a aby tu byla diskuze, jak bojovat proti nesvobodě? Jelikož to abych byl omezovaný pocitem, že nesmím to teď otevřít, jelikož by mě to sežralo data je NEsvoboda.
Rád bych aby tu zůstali lidé co chtějí svobodný přístup k intenetu. Od kud koliv kdykoliv a nebát se otevřít větší stránku aby mi to nesežralo data. Vy kteří říkáte že oemezní dat je svobodné, jste u mě pokrytci a nechápu co děláte ve straně. Já že bojujem za svobodu internetu! A né za tím že se uspokojíme s třema operátorama co si někde navrchu domluví za jakou cenu ot tu budou držet a budou ždímat občany dále.
Omezení dat. Už v tem slově je jasně dáno, že je to nesvoboda. Omezení atd........ Pro začátek chcu přesměrovat Omezení dat na omezení rychlosti. Až se najde lepší technologie, tak poté budu požadovat zrušení omezení rychlosti. Jelikož informace nesmí být ničím omezená a ti co věří,že informace má mít jakákoliv omezení jsou u mě omezení.
PS: před 300 lety kdyby jste řekli někomu, že se dokáže spojit s někým na druhé straně planety by byla tak šílená představa, že by vás chtěli upálit, jelikož jejich znalost byla zatím omezená.
Proto nebuďte staří fagoti a začněte maličko myslet neomezeně. Děkuji.
Neomezený tarif? A kde :DDDD žádný operátor do mobilu nedává neomezený. Nazve to neomezené, ale malim pismem je tam např 10GB FUP a to ještě né pro mobili

Bacha na IVO Vašíčka. Slíbil u sebe doma, že odejde ze strany jakmile se to stane politikaření. Že to dělá JEN pro radost. A když sám přiznal že už je to politikaření, tak si naráz nevzpomíná, že něco takového vůbec říkal. A to i přes svědky Petra, Ríši, Karla, Toma a jeho Ženy. (Byl to ten den kdy jsme plánovali rozlohu oblasti MS Slovácko.)

- Lukas.Novy
- Profese: auditor kyber. bezpečnosti, muž z Brna
- Dal poděkování: 4709 poděkování
- Dostal poděkování: 9554 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Vidis, T-mobile zrusil FUP sam od sebe.Zdenek.Frolec píše: T-mobile od kvetna nespomaluje tarif ale rovnou ho utne. Byla z toho velká aféra. Čili to je omezení, že musím zaplatit za další nesmyslný balíček, aby se mi rozjel net.
Pokud vyjedes vic nez je nejvetsi "neomezeny tarif" operatora, pak si musim najit jinou sluzbu, mobilni sluzby na takovy provoz nejsou urcene a sit na to neni stavena.Zdenek.Frolec píše:Neomezený tarif? A kde DDD žádný operátor do mobilu nedává neomezený. Nazve to neomezené, ale malim pismem je tam např 10GB FUP a to ještě né pro mobili
Máte pocit, že Vás KK nebo jiný funkcionář šikanuje, pomlouvá či zesměšňuje? Nejsem právník, ale zastoupím Vás v jednání s přezkumnými orgány. Pište nestranickému ombudsmanovi na ombudsman@krtek.net
Tel: 777-5-KRTEK
- Rostislav.Reha
- Komunální zastupitel/ka
- Profese: informatik
- Dal poděkování: 5687 poděkování
- Dostal poděkování: 6563 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
To neni pravda. Napr. Vodafone umoznuje v podstate neomezeny dokup dat po vycerpani FUP.Zdenek.Frolec píše:Neomezený tarif? A kde :DDDD žádný operátor do mobilu nedává neomezený. Nazve to neomezené, ale malim pismem je tam např 10GB FUP a to ještě né pro mobiliSansom píše: Cim se ta tvoje myslenka lisi od komunistickych myslenek? Dochazi v tomto nejak k poruseni hospodarske souteze, nebo necemu podobnemu? Zaplatit si neomezeny tarif prece muzes.
- Zdenek.Frolec
nwm na čem ujiždiš. ale t-mobile nezrušil FUP pouze zrušil to ze po dosazeni limitu u FUP ti nezpomali net ale rovnu vypne......Lukas.Novy píše:Vidis, T-mobile zrusil FUP sam od sebe.Zdenek.Frolec píše: T-mobile od kvetna nespomaluje tarif ale rovnou ho utne. Byla z toho velká aféra. Čili to je omezení, že musím zaplatit za další nesmyslný balíček, aby se mi rozjel net.
Pokud vyjedes vic nez je nejvetsi "neomezeny tarif" operatora, pak si musim najit jinou sluzbu, mobilni sluzby na takovy provoz nejsou urcene a sit na to neni stavena.Zdenek.Frolec píše:Neomezený tarif? A kde DDD žádný operátor do mobilu nedává neomezený. Nazve to neomezené, ale malim pismem je tam např 10GB FUP a to ještě né pro mobili

- Zdenek.Frolec
No jasně a já budu po každém 30 minutovem videu na youtube nebo nějakeho mixu dokupovat data....Sansom píše:To neni pravda. Napr. Vodafone umoznuje v podstate neomezeny dokup dat po vycerpani FUP.Zdenek.Frolec píše:Neomezený tarif? A kde :DDDD žádný operátor do mobilu nedává neomezený. Nazve to neomezené, ale malim pismem je tam např 10GB FUP a to ještě né pro mobiliSansom píše: Cim se ta tvoje myslenka lisi od komunistickych myslenek? Dochazi v tomto nejak k poruseni hospodarske souteze, nebo necemu podobnemu? Zaplatit si neomezeny tarif prece muzes.
Já vás nechápu. Topick je založený s názvem Pomoc proti FUP a zatím mě příjde že si krtek sem dohnal spolukmenovce a jen trolite. Já chci něco změnit a vy sem jen chodíte a trolíte.... Proč v topicku nemohou zůstat lidi co chcou pomoct? A ostatní si mohou jit trolit do topicku třeba na odvolání Ivo Vašíčka jak tam rádi trolíte.....
Proto žádám. Vy co to vidíte podobně mi napište SZ, jelikož v tem to shiiii topicku o který se zase ZApřičinil krtek nemá nic cenu řešit. Trollu se zbavíme asi jen pomocí SZ a pak si vytvoříme někde nějaků pracovní skupinu kde budeme komunikovat, jelikož vysvětlit blbcovi, že je blbec je nadlidskej výkon.

-
- Příznivec Pirátů – Moravskoslezský kraj
- Profese: IT administrátor
- Dal poděkování: 427 poděkování
- Dostal poděkování: 2239 poděkování
... nevím na čem ujíždíš, ale u T-mobile si kupuješ možnost stáhnout určitý objem dat. Proto se ten tarif i tak jmenuje. Nechceš začít bojovat proti tomu že ti v obchodě prodaj litr mlíka a omezujou tě v tom že z tý krabice ho nevyteče nekonečně?Zdenek.Frolec píše:nwm na čem ujiždiš. ale t-mobile nezrušil FUP pouze zrušil to ze po dosazeni limitu u FUP ti nezpomali net ale rovnu vypne......
-
- Příznivec Pirátů – Moravskoslezský kraj
- Profese: IT administrátor
- Dal poděkování: 427 poděkování
- Dostal poděkování: 2239 poděkování
Jop, opravdu se nám nedaří ti to vysvětlitZdenek.Frolec píše:Oznámení moderátora:Text s nadměrnou velikostí schován do OT tagu, viz: Nepřípustné je používat - IV různé nadměrně výrazné řezy nebo velikosti písma,
https://www.pirati.cz/ao/pravidla/forum
JB

- Lukas.Novy
- Profese: auditor kyber. bezpečnosti, muž z Brna
- Dal poděkování: 4709 poděkování
- Dostal poděkování: 9554 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
FUP je zkratka of Fair User Policy. T-Mobile nema FUP, ma balicek dat, ktery muzes koupit.
Máte pocit, že Vás KK nebo jiný funkcionář šikanuje, pomlouvá či zesměšňuje? Nejsem právník, ale zastoupím Vás v jednání s přezkumnými orgány. Pište nestranickému ombudsmanovi na ombudsman@krtek.net
Tel: 777-5-KRTEK
-
- Republikový výbor
- Profese: Senior Oracle Database Engineer / Functi
- Dal poděkování: 3077 poděkování
- Dostal poděkování: 13158 poděkování
- Kontaktovat uživatele: