Pomoc proti FUP.

Moderátoři: KoKS Jihomoravský kraj, PKS Jihomoravský kraj

Pravidla fóra
  • Toto je veřejné fórum. Stanoviska nevyjadřují názor Pirátů, pokud nebyla schválena příslušnými orgány. Stanoviska se publikují na krajském webu.

• V anketách mohou hlasovat i návštěvníci bez přihlášení. Ankety proto nelze v žádném případě považovat za závazná hlasování.

• Moderátorem tohoto fóra je krajské předsednictvo.

• Toto fórum je viditelné pro návštěvníky bez přihlášení. Kdokoliv do něj může psát nebo hlasovat v anketách.

• Registrovaní uživatelé (včetně členů a RegP) si mohou fórum zneviditelnit, viz návod.

Odpovědět
Zdenek.Frolec
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: IT technik pro MU Kyjov.
Dal poděkování: 153 poděkování
Dostal poděkování: 206 poděkování

Pomoc proti FUP.

Příspěvek od Zdenek.Frolec »

Ahoj. Nwm kde bych to měl psát, ale rád bych se zeptal jestli by jsme nemohli jako JMK případně pak strana zkusit bojovat proti dalšímu omezování svobody na Internetu. A to je jeho přístup. Sestřenka dojela z Jižní Koree a říkala, že tam je internet všude a není tam u některých společností žádný FUP. To má za následek to, že informace se ještě přenáší rychleji a lidé tak mají možnost i volat si přes šifrované programy, aby je operátor nemohl monitorovat. Jak se to unás děje ze zákona. Proto si myslím, že toto by mohl být další bod možná i ve stanovách. Přece co je větší boj za svobodu, než svobodné používání internetu, kdy chcu, kolik chcu a hlavně volání soukromé, ale opravdu soukromé.

Už dřív jsem založil stránku a pomalu tam sbírám Like. Rád bych pokročil nějak dál, ale sám nic nezmůžu. Proto jsem se rozhodl vám toto téma nastínit, aby jste mi mohli kdyžtak pomoct.
Tu je stránka:(jsou tam i důkazy jak se sami přiznávají že FUP kvůli technologii pro stabilitu už dávno nepotřebují a že to dělají jen aby rýžovali. Jasně že to někteří víme už dávno, ale existuje 90% lidí co vubec neví která bije a jsou tak nedobrovolně dobrovolně v otroctví toho ,,fašizmu,, operátorů)

https://www.facebook.com/STOPFUPCZ
Zakládající a první Předseda MS SLovácka.
Měl jsem snahu změnit politiku, bohužel lidi v ní mě zlomili.
Bacha na IVO Vašíčka. Slíbil u sebe doma, že odejde ze strany jakmile se to stane politikaření. Že to dělá JEN pro radost. A když sám přiznal že už je to politikaření, tak si naráz nevzpomíná, že něco takového vůbec říkal. A to i přes svědky Petra, Ríši, Karla, Toma a jeho Ženy. (Byl to ten den kdy jsme plánovali rozlohu oblasti MS Slovácko.)
Že jsem měl štěstí poznám, až potkám smůlu. - Já :D
Lukas.Novy
Profese: auditor kyber. bezpečnosti, muž z Brna
Dal poděkování: 4786 poděkování
Dostal poděkování: 9990 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Pomoc proti FUP.

Příspěvek od Lukas.Novy »

0. FUP je jednodussi alternativa
Zruseni FUP neznamena, ze ke kazdemu tarifu pojede plnej knedlik. Na to sit nikdy nebyla a nebude stavena. Kdyz nebude FUP, budes mit permanentne omezou rychlost, jinak se telekomunikacni sit v radiovem spektru neda udelat, to je fyzika.

1. Problem posledni mile
FUP je potreba kvuli tomu, ze pokryti nasich siti stoji za starou backoru. Na linkovane strance se ptas jestli by zruseni FUP ohrozilo stabilitu. Samozrejme, ze neohrozilo, protoze QoS. Ale kvalita by sla dolu nehorazne, v mistech s 3G by ti to jelo ve spicce jak na EDGE, kde je jenom EDGE bys vetsinou nedostal datovy pripojeni vetsinou vubec a sly by jenom hovory. 4G ma mizivy pokryti, to nas z toho nevytahne, vetsina republiky stale pokryta jenom EDGE a zruseni FUP by nebylo bez nasledku jak si myslis.

2. Problem nedostatecnych paternich tras.
Kvuli rozlozeni uctovacich obdobi a FUP je mozne paterni trasy a technologie overbookovat odhadem 4x vice nez bez pouziti FUP. Tarif "plnej knedlik"bez omezeni by te stal pres 5000 Kc mesicne, neomezena 128/64 jako nejnizsi "zakladni" tarif by stal petikilo. Sorry, ale nechci.

Máte pocit, že Vás KK nebo jiný funkcionář šikanuje, pomlouvá či zesměšňuje? Nejsem právník, ale zastoupím Vás v jednání s přezkumnými orgány. Pište nestranickému ombudsmanovi na ombudsman@krtek.net
Tel: 777-5-KRTEK

Roman.Kucera
Profese: IT
Dal poděkování: 6906 poděkování
Dostal poděkování: 12561 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roman.Kucera »

Tohle by fungovalo, kdyby FUP každému začínala v jiný den, a bylo to rovnoměrné.
Pirátem se člověk nestává, pirátem se rodí!
Lukas.Novy
Kontaktovat uživatele:

A kdy myslis ze zacina? Uz pri 10 tis. zakazniku to mas tak rovnomerne rozptyleny, ze ti mnohem vic lezou vikendy.
Roman.Kucera
Profese: IT
Dal poděkování: 6906 poděkování
Dostal poděkování: 12561 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roman.Kucera »

Já nevím, kdy začíná tarifní období u každého zákazníka.
Pirátem se člověk nestává, pirátem se rodí!
Tomas.Kolacny
Komunální zastupitel/ka
Dal poděkování: 1499 poděkování
Dostal poděkování: 3778 poděkování

Příspěvek od Tomas.Kolacny »

Lukas.Novy píše:...
Což nic nemění na tom, že je FUP berlička pro to, aby si operátoři mohli lít miliardy z vyděračských cen za poskytované služby do svých kapes, místo aby investovali dostatečný kapitál do budování GSM na úrovni 21. století..

Tomáš Koláčný
statutární město Brno - Zastupitel města Brna, člen výboru pro národnostní menšiny a zastupitel městské části Brno-Židenice
tel: +420 736 661 244 e-mail: tomas.kolacny@pirati.cz

Lukas.Novy
Kontaktovat uživatele:

Neni to zadna berlicka, FUP maji vsudr, treba vyssi, ale maji.
Ze jsou nase gsm site naprd je dany tim, ze regulator na jejich vyvoj dostatecne netlacil. Je to klasivky problem prirozenych monopolu a selhani regulatora, na vyssi FUPu nesejde.
Naposledy upravil(a) Lukas.Novy dne 25 srp 2015, 19:11, celkem upraveno 1 x.
Zdenek.Frolec

Lukas.Novy píše:0. FUP je jednodussi alternativa
Zruseni FUP neznamena, ze ke kazdemu tarifu pojede plnej knedlik. Na to sit nikdy nebyla a nebude stavena. Kdyz nebude FUP, budes mit permanentne omezou rychlost, jinak se telekomunikacni sit v radiovem spektru neda udelat, to je fyzika.

1. Problem posledni mile
FUP je potreba kvuli tomu, ze pokryti nasich siti stoji za starou backoru. Na linkovane strance se ptas jestli by zruseni FUP ohrozilo stabilitu. Samozrejme, ze neohrozilo, protoze QoS. Ale kvalita by sla dolu nehorazne, v mistech s 3G by ti to jelo ve spicce jak na EDGE, kde je jenom EDGE bys vetsinou nedostal datovy pripojeni vetsinou vubec a sly by jenom hovory. 4G ma mizivy pokryti, to nas z toho nevytahne, vetsina republiky stale pokryta jenom EDGE a zruseni FUP by nebylo bez nasledku jak si myslis.

2. Problem nedostatecnych paternich tras.
Kvuli rozlozeni uctovacich obdobi a FUP je mozne paterni trasy a technologie overbookovat odhadem 4x vice nez bez pouziti FUP. Tarif "plnej knedlik"bez omezeni by te stal pres 5000 Kc mesicne, neomezena 128/64 jako nejnizsi "zakladni" tarif by stal petikilo. Sorry, ale nechci.

Luke meleš nesmysli. Asi si vůbec nečetl ten FB, ale sami operátoři říkali a nejvíc Vodafone, že zkusili vypnut fup o vánocích, kdy je síť nejvíce zatížena a sít to bez problému vydržela. Čili nwm kde ty bereš důkazy že to síť nevydrží, když sám vodafon to testoval a napsal, že to vydrží. Prosím tě vím že si na mě alergický a pouštíš do mojích projevů různé projevy ty víš koho, ale nebuď zabýčený na téma, jen kvůli tomu, že jsem ho já otevřel.

Ukaž mi důkaz, že to síť nevydrží. Já ti tam dal důkazy, že operátoři to testovali a funguje to bez FUP. Čili mi tu nedemagoguj.

Budu rád, když se připojíš v protestu. pokud ovšem máš vypláchnutý mozek operátorama co pořád cpou lži do lidí, tak aspoň mi tu nepiš jejich lži a nepravdy. Děkuji.

PS: Celé to je jen o tem, že technologie je a funguje, ale z telekomunikacích by se stali pouzí poskytovatelé internetu. A to je byznys jak kráva. To máš stejné jak u tématiky s kopírováním. Ano technologie je, je to i logické, ale někteří lidé by přišli o hodně peněz. A to je to co brzdí vývoj. Peníze a chamtivost.

A proto si myslím, že by tohle měla být další cesta za kterou by Piráti měli bojovat.
Naposledy upravil(a) Zdenek.Frolec dne 25 srp 2015, 14:59, celkem upraveno 2 x.
Bacha na IVO Vašíčka. Slíbil u sebe doma, že odejde ze strany jakmile se to stane politikaření. Že to dělá JEN pro radost. A když sám přiznal že už je to politikaření, tak si naráz nevzpomíná, že něco takového vůbec říkal. A to i přes svědky Petra, Ríši, Karla, Toma a jeho Ženy. (Byl to ten den kdy jsme plánovali rozlohu oblasti MS Slovácko.)
Zdenek.Frolec

Lukas.Novy píše:Neni to zadna berlicka, FUP maji vsudr, treba vyssi, ale maji.
Ze jsou nase gsm site je dany tim, ze regulator na jejich vyvoj dostatecne netlacil. Je to klasivky problem prirozenych monopolu a selhani regulatora, na vyssi FUPu nesejde.
NEBYL si všude a proto nemel srač...ky. Znovu pro tebe zvětším co už jsem psal.

JIŽNÍ KOREA. Sestřenka tam teď žila rok. Je to země s nejlepším internetem podle všech tabulek. A někteří operátoři a poskytovatelé zrušili už FUP. Čili nemel hovn...a

Příjde mi že u nějakého operátora makáš, nebo o problematice zřejmě víš kuloví.....
ItoldYouSo7227
Dal poděkování: 2622 poděkování
Dostal poděkování: 2285 poděkování

Příspěvek od ItoldYouSo7227 »

Zdeňku, v souhrnu s tebou souhlasím, ale kdybys nepoužíval ty vulgární nadávky, bylo by to nej :)
Nikdy plně nezměníte věci bojem s existující realitou. Abyste něco změnili, vytvořte nový model, který udělá současný model zastaralým. -- z článku o bitcoinu
Odpovědět

Zpět na „Jihomoravský kraj“