mám dotaz ohledně likvidačních poplatků OSA. Založili jsme taneční studio pro děti. Sice nejsme občanské sdružení ani nezisková organizace(nebo něco podobného), ale rozhodně nepracujeme pro zisk. Jde vyloženě o to, aby děti neseděly u PC nebo televize, ale aktivně se hýbaly. Vybrané peníze slouží na zaplacení pronajatých prostor a zaplacení trenéra. Podotýkám, že samozřejmě tancujeme na hudbu, bez ní by to asi nešlo

Zajímala jsem se o poplatky OSA a ztuhnul mi úsměv na rtech. Chtějí 150 Kč za každou hodinu. Př 16 hodinách týdně jsme na 9 600 Kč MĚSÍČNĚ!!!!!!
I kdyby daly 50% slevu, jsme na 4 800,- měsíčně. Rodiče platí 310 Kč za rok. Kdybych to rozpočítala na děti, tak musíme zvýšit cenu minimálně o 1 800 Kč za rok a to při počtu deseti dětí na hodině. Když jich budu brát například 7, tak jsme už na neskutečných 2 750 Kč za rok. Pro ujasnění v těchto výpočtech nezohledňuji možnou 50% slevu. Pokud máme zaplatit tyto absurdní poplatky, tak nemusíme žádné studio provozovat. Už takhle mám docela strach, kdy se objeví ve dveřích.
Moje dotazy tedy zní:
1. co se bude dít, když se v těch dveřích jednou objeví a zjistí, že nemáme smlouvu?
2. jde to oficiálně provozovat bez smlouvy s OSA?
3. nevíte, zda OSA nějakým způsobem zohledňuje neziskovou práci s dětmi? (mám strach, že když je nakontaktujeme jen tak pro informaci, už se jich nezbavíme. Zatím nechceme píchat do vosího hnízda.
Pokud by nás opravdu čekaly takovéto poplatky, hodně si rozmyslíme, zda příští sezonu budeme něco takového provozovat. Bohužel jen ke škodě dětí, které to milují. Místo aby se takovéto činnosti podporovaly, tak se nahází klacky pod nohy. Už jsme zažili jednu podpásovku od změny pedagogického zákona, kdy mohou s dětmi i ve volném čase pracovat jen pedagogičtí pracovníci. Našim dřívějším zřizovatelem byla instituce, která spadala pod tento zákon a trenér nebyl pedagog. Už mě v tomto státě opravdu nebaví něco provozovat

Děkuji za odpovědi