Spor s Integramem...
Moderátor: Komise předsedajících
Pravidla fóra
Toto je veřejné fórum, které neprezentuje oficiální stanoviska
Diskutujte slušně a respektujte Pravidla internetového fóra
-
- Návštěvník – nepatří k Pirátům
- Profese: prodavačka
- Dal poděkování: 2 poděkování
Spor s Integramem...
Dobrý den,prosím Vás o prosbu.Vídím,že nejsem první ani poslední kdo tady řeší spory s Integramem...Mám bazárek s komisním prodejem a měla jsem tu rádio pro svůj poslech.Jako začínající podnikatelka jsem nevěděla,že musím rádio nahlásit,vím moje chyba-stalo se...Při kontrole rádio vyfotili,já blbec podepsala...Ihned po odchodu kontroly manžel rádio odnesl a já volala na Integram...Po telefonické dohodě s paní z Integramu jsem zaslala e-mailem kontaktní údaje firmy,s tím,že mě pošlou licenční smlouvu,její ukončení a fakturaci...Během roku mě nic nepřišlo,až teď minulý týden od advokáta z Prahy o uhrazení častky 5000.-do týdne...Opět jsem volala Integram....paní se divila,že mě oslovila advokátní kancelář,když jsem měla snahu vše zaplatit...A bohužel oni s tím už nic neudělají,když už to má v kompetenci advokátní kancelář...E-mail mám samozřejmě schovaný....A po dohodě s advokátní kanceláří mám prej čekat na jejich vyjádření....na které mají ze zákona 30dní...Nevím jak mám dál postupovat..Můžete mě prosííím Vás poradit:-(......Děkuji všem za vyjádření:-)-tlačí nás čas:-(...S podravem-Zdeňka
-
- Člen KS Praha
- Profese: VŠ pedagog
- Bydliště: trvalé Úvaly u Prahy, přechodné Praha 7, Holešovice
- Dal poděkování: 232 poděkování
- Dostal poděkování: 722 poděkování
Re: Spor s Integramem...
Jistě odpoví i někdo fundovanější, nicméně pokud jste rádio hned následující den odnesla a rušila, tak bych si v první řadě nechala od Intergramu poslat potvrzení (stačí mail volnou formou), že jste jim hned dne ... volala a rádio zrušila. A to přeposlat advokátní kanceláři s tím, že jste byla informována, že Intergram, jak jim to převedl, tak už to s vámi řešit nemůže, ale musí oni.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Jana.Syrovatkova za příspěvek:
- zdenka008
- Zdenek.Stepanek
- Člen KS Ústecký kraj
- Profese: IT Expert
- Dal poděkování: 262 poděkování
- Dostal poděkování: 632 poděkování
To je mizerná situace. Vy sice máte schovaný odchozí email, ale máte i nějaké potvrzení, že ho přečetli? Pozdě bych honiti, ale s těmahle šmejdama se dá bavit jedině skrze doporučené dopisy.
Možná bych to zkusil i jako místopřísežné prohlášené, přiložit ten odeslaný email a doporučeně poslat intergramu i té advokátní kanceláři.
Chtějte, aby vám dali k zaplacení dobu od někdy (kdy jste rádio instalovala) do dne odnešení pryč (den po kontrole). Tím projevíte snahu o dohodu a bohužel na to maj při současných zákonech i právo.
Možná bych to zkusil i jako místopřísežné prohlášené, přiložit ten odeslaný email a doporučeně poslat intergramu i té advokátní kanceláři.
Chtějte, aby vám dali k zaplacení dobu od někdy (kdy jste rádio instalovala) do dne odnešení pryč (den po kontrole). Tím projevíte snahu o dohodu a bohužel na to maj při současných zákonech i právo.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Zdenek.Stepanek za příspěvky (celkem 3):
- Pavel.Moravec, zdenka008, Qubes_OS
Nerušit, porušuju kopírovací monopol EMI Music...
Zdeněk Štěpánek, 774 415 269
„Stát vypíše nové daně, - Čech se bude dříti na ně,
Neb mu brání mozku lenost - vidět svoji zotročenost..“ F. Gellner
Zdeněk Štěpánek, 774 415 269
„Stát vypíše nové daně, - Čech se bude dříti na ně,
Neb mu brání mozku lenost - vidět svoji zotročenost..“ F. Gellner
-
- Profese: prodavačka
- Dal poděkování: 2 poděkování
Děkuji za Vaše reakce...V advokátní kanceláři,mě mladá slečna řekla,že mně žádné písemné vyjádření posílat nebude,že mám čekat do 19.12.2014 na vyjádření paní advokátky...Nevím,co mám dělat..Mám to zaplatit do 29.11.2014....Tak nevím,zda má slečna pravdu a nic se mě nestane,když počkám na jejich vyjádření a nemám to písemně... 

- Pavel.Moravec
- Profese: IT
- Dal poděkování: 4228 poděkování
- Dostal poděkování: 2664 poděkování
"V advokátní kanceláři" - té, která po vás chce zaplacení? Pak bych od nich chtěl to sdělení "počkejte do 19.12." písemnězdenka008 píše:Děkuji za Vaše reakce...V advokátní kanceláři,mě mladá slečna řekla,že mně žádné písemné vyjádření posílat nebude,že mám čekat do 19.12.2014 na vyjádření paní advokátky...Nevím,co mám dělat..Mám to zaplatit do 29.11.2014....Tak nevím,zda má slečna pravdu a nic se mě nestane,když počkám na jejich vyjádření a nemám to písemně...

- Tito uživatelé poděkovali autorovi Pavel.Moravec za příspěvek:
- next_ghost
Bývalý správce @PiratiJMK i @PiratePartyCZ, bývalý člen KK, bývalý člen.
-
- Profese: sdfgsfgsdfg
- Michal.Havranek
- Profese: xxx
- Dal poděkování: 144 poděkování
- Dostal poděkování: 241 poděkování
Smlouvu jste tedy nepodepsala ? jen tu prohlídku ?
pokud by došlo k soudu, kam bych to asi nechal zajít (páč, když se člověk nebrání tak jej všichni ojebou). Tak ať Váš právník předloží nález Ústavního soudu, který je popsaný zde :
http://ekonomika.idnes.cz/ustavni-soud- ... nomika_neh
Bránil bych se asi tím, že jsem si u firmy Intergram, žádnou službu neobjednal, neb s nimi nemám smlouvu. A že jsem pod nátlakem a lžích agenta Intergram byl uvedem v omyl a domnucen podepsat ten jejich papír. A že nemám hospodu a ÚS nedávno rozhodl, že pokud hraje rádio jen pro personál nebo v prodejně zní jako tichá kulisa, nelze to pokládat za šíření díla veřejnosti ve smyslu autorského zákona.
pokud by došlo k soudu, kam bych to asi nechal zajít (páč, když se člověk nebrání tak jej všichni ojebou). Tak ať Váš právník předloží nález Ústavního soudu, který je popsaný zde :
http://ekonomika.idnes.cz/ustavni-soud- ... nomika_neh
Bránil bych se asi tím, že jsem si u firmy Intergram, žádnou službu neobjednal, neb s nimi nemám smlouvu. A že jsem pod nátlakem a lžích agenta Intergram byl uvedem v omyl a domnucen podepsat ten jejich papír. A že nemám hospodu a ÚS nedávno rozhodl, že pokud hraje rádio jen pro personál nebo v prodejně zní jako tichá kulisa, nelze to pokládat za šíření díla veřejnosti ve smyslu autorského zákona.