Více kolektivních správců - liberace

Pirátská strana podporuje liberální autorské právo a odstranění výsadního postavení OSA.

Moderátoři: Komise předsedajících, Kampaňový tým, Finanční tým, Zahraniční, Vedoucí RT

Pravidla fóra
  • V tomto fóru odpovídají členové a příznivci Pirátů na vaše dotazy k platnému autorskému zákonu a také k naší politice v oblasti kopírování.

• Před položením dotazu zkuste najít odpověď v seznamu Často kladených otázek

Jakub.Michalek
Poslanec/poslankyně Parlamentu ČR
Profese: poslanec
Dal poděkování: 1162 poděkování
Dostal poděkování: 5349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Více kolektivních správců - liberace

Příspěvek od Jakub.Michalek »

Dobrý den
pročítala jsem vaše příspěvky na na Pirátech a chtěla bych vás poprosit o radu.
Mám malé kadeřnictví kde pracuji sama ,město má asi 3800 obyvatel.Dnes sem přišla kontrola z intergramu
opsal si vešleré údaje vyfotil malé rádio mobilem a začal vykládat že musím platit.
Platím rozhlasový poplatek a nějaký rok i Osu a zase příjde nědko další.
Ve zprávě o kontrole jsem trvala na uvedení že rádio je velmi potichu pouze jako kulisa,protože si
po celou dobu povídám s klientkou a je mi jedno co hrají .
Zatím ještě nic nepřišlo ale nevím co s tím .
Děkuju moc za odpověď
Dobrý den, buď budete platit všechny poplatky, nebo žádný. Pokud chcete platit všechny, doporučuji postupovat dle § 101 odst. 11 autorského zákona:
(11) V případě, kdy uživatel předmětů ochrany uzavírá smlouvy, jejichž předmětem je poskytnutí oprávnění k výkonu práva užít předměty ochrany, k nimž takové právo kolektivně spravují alespoň dva kolektivní správci, je takový uživatel oprávněn kteréhokoli z nich písemně požádat, aby příslušní kolektivní správci pověřili uzavřením jediné smlouvy společného zástupce podle § 97 odst. 5; kolektivní správce, jemuž byla žádost o pověření společného zástupce doručena, o této žádosti neprodleně vyrozumí všechny příslušné kolektivní správce. Ustanovení věty první se použije obdobně v případě uzavírání kolektivních smluv podle odstavce 4 a v případě vymáhání nároku na náhradu škody nebo na vydání bezdůvodného obohacení tehdy, nebyl-li takový nárok již žalobou uplatněn u soudu. Pro pověření společného zástupce kolektivních správců podle tohoto ustanovení platí, že se tím sleduje účelný výkon kolektivní správy.
Tj. poslat na OSA nebo Intergram následující žádost:
Žádám o pověření společného zástupce podle § 101 odst. 11 autorského zákona, se kterým jsem připravena uzavřít jedinou smlouvu. Do uzavření smlouvy se společným zástupcem jsem zproštěna závazků vůči Vám podle ustanovení § 100a autorského zákona o liberaci.

Jakub Michálek, předseda poslaneckého klubu Pirátů a vedoucí resortního týmu Spravedlnost
V případě potřeby mě prosím kontaktujte napřímo přes telefon, Signal nebo přes mail - viz kontakty. Jiné zprávy nečtu.

KatkaKum
Návštěvník – nepatří k Pirátům

Poplatky

Příspěvek od KatkaKum »

Dobrý den,mám také problém,,s Intergramem,kterému jsem podepsala protokol o kontrole,také v malém kadeřnictví,několikrát kontaktovala,pro poslání smlouvy na měsíc užívání a následné zrušení a demontování rádia,nebylo mi odpovězeno..na maily,které obsahovaly prohlášení,že už rádio nemám..na tel. mi vždy bylo sděleno,dejte nám údaje,my se ozvem,,tak jsem to už pak neřešila,,přišla mi po roce pokuta na 3400kč,,dnes po dalším roce mi přišla další pokuta ve výši 1900kč od OAZY,že jsem se opět v roce 2013 obohatila..nevím si rady,myslela jsem,že už jse za chybu zaplatila a ted to tu mám znova..Moc děkuji za odpověd,jak postupovat..Katka
Vojtech.Pikal
Kontrolní komise
Profese: politik, informatik
Dal poděkování: 11364 poděkování
Dostal poděkování: 9051 poděkování

Re: Více kolektivních správců - liberace

Příspěvek od Vojtech.Pikal »

Pokud se aktuálně neobohacujete a v daném období jste se neobohacovala, samozřejmě nic neplaťte.
Kolem je několik podobných případů, například zde: kopirovani-f354/neopravnene-obohacovani-t27982.html

Profil, Vedoucí AO; člen KaS; člen 2012 až 2025
„Nakonec vám budou vládnout ti nejneschopnější z vás. To je trestem za neochotu podílet se na politice.“*
Podporuji myšlenky. Volbu předsednictva vyhrál DFW.

Dusan
Návštěvník – nepatří k Pirátům

Re: Více kolektivních správců - liberace

Příspěvek od Dusan »

Dobrý den, dnes mi přišel dopis od Intergramu kvůli neplacení za televizi a rádio. Platím OSA a teď čtu, že přijdou ještě darmožrouti od OASY. Není nějaký zahraniční provozovatel TV, kterému bych platil a měl bych od těch našich darmožroutů klid? Jde mi o sportovní přenosy, na Onráčkovou a Olympicy a uslintanýho Novotnýho nikdo stejně v bistru není zvědavej. Jinak Jamendo je dobrý tip na rádio. Není ještě jiné? Díky, Dušan
Odpovědět

Zpět na „Kopírování“