Dobrý den
pročítala jsem vaše příspěvky na na Pirátech a chtěla bych vás poprosit o radu.
Mám malé kadeřnictví kde pracuji sama ,město má asi 3800 obyvatel.Dnes sem přišla kontrola z intergramu
opsal si vešleré údaje vyfotil malé rádio mobilem a začal vykládat že musím platit.
Platím rozhlasový poplatek a nějaký rok i Osu a zase příjde nědko další.
Ve zprávě o kontrole jsem trvala na uvedení že rádio je velmi potichu pouze jako kulisa,protože si
po celou dobu povídám s klientkou a je mi jedno co hrají .
Zatím ještě nic nepřišlo ale nevím co s tím .
Děkuju moc za odpověď
Dobrý den, buď budete platit všechny poplatky, nebo žádný. Pokud chcete platit všechny, doporučuji postupovat dle § 101 odst. 11 autorského zákona:Tj. poslat na OSA nebo Intergram následující žádost:(11) V případě, kdy uživatel předmětů ochrany uzavírá smlouvy, jejichž předmětem je poskytnutí oprávnění k výkonu práva užít předměty ochrany, k nimž takové právo kolektivně spravují alespoň dva kolektivní správci, je takový uživatel oprávněn kteréhokoli z nich písemně požádat, aby příslušní kolektivní správci pověřili uzavřením jediné smlouvy společného zástupce podle § 97 odst. 5; kolektivní správce, jemuž byla žádost o pověření společného zástupce doručena, o této žádosti neprodleně vyrozumí všechny příslušné kolektivní správce. Ustanovení věty první se použije obdobně v případě uzavírání kolektivních smluv podle odstavce 4 a v případě vymáhání nároku na náhradu škody nebo na vydání bezdůvodného obohacení tehdy, nebyl-li takový nárok již žalobou uplatněn u soudu. Pro pověření společného zástupce kolektivních správců podle tohoto ustanovení platí, že se tím sleduje účelný výkon kolektivní správy.
Žádám o pověření společného zástupce podle § 101 odst. 11 autorského zákona, se kterým jsem připravena uzavřít jedinou smlouvu. Do uzavření smlouvy se společným zástupcem jsem zproštěna závazků vůči Vám podle ustanovení § 100a autorského zákona o liberaci.