Open Air - OSA chce po mně poplatky za zahraniční kapelu

Moderátoři: Komise předsedajících, Kampaňový tým, Finanční tým, Zahraniční, Vedoucí RT

Poisonn
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: Obchodník

Open Air - OSA chce po mně poplatky za zahraniční kapelu

Příspěvek od Poisonn »

Prosím o radu. Jsem pořadatel venkovního festivalu. Loni konal první ročník. Jedná se převážně o tvrdou metalovou hudbu. Slyšel jsem, že mám ze zákona ohlašovací povinnost vůči OSA, i když žádná z kapel není v OSE, což nebyla. Proto jsem s předstihem vyplnil formulář. Zajistil jsem playlisty od všech kapel, včetně jmen textařů i skladatelů. Vše proběhlo v klidu a neplatil jsem těm zlodějům ani korunu. Svoji povinnost jsem ale splnil. Letos akci opakuji, ale mám tři zahraniční hosty z Mexika, Španělska a Francie. Slyšel jsem, že to nemusím řešit. Že OSA zastupuje pouze české autory. Pro klid duše jsem tam radši zavolal a ejhle. Slečna mi hlásila, že zastupují i zahraniční autory a že mám poslat stejné informace jako u kapel českých a že jestliže nebudou v jejich databázi, tak platit nemusím. Co když se ale ukáže, že je tam mají a budou chtít po mě peníze. Přijde mi to, že můžou mít v databázi kohokoli ze zahraničí. Jakožto neznalý zákona mi nezbude než zaplatit.

Zajímalo by mne jak se vlastně věci mají. Mám s festivalem nemalé náklady a nechci zbytečně platit za něco, co nemusím. Prosím o radu, jak se mám zachovat v případě produkce zahraniční kapely. Velmi děkuji za každý podnět.

Richard Urbanec
Roman.Kucera
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: IT
Dal poděkování: 2946 poděkování
Dostal poděkování: 5856 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Open Air - OSA chce po mně poplatky za zahraniční kapelu

Příspěvek od Roman.Kucera »

Ahoj, Ty zahraniční kapely by měly sami nejlíp vědět, jestli jsou zastupovany nějakým kolektivním správcem.
Ale problém je i v tom, jestli kterákoliv kapela nehraje převzaté věci třeba od AC/DC. Za to by se muselo platit taky.
Pirátem se člověk nestává, pirátem se rodí!
Odpovědět

Zpět na „Veřejná Poradna“