vše k hudbě

Moderátoři: Komise předsedajících, Kampaňový tým, Finanční tým, Zahraniční, Vedoucí RT

AlenaM
Návštěvník – nepatří k Pirátům

vše k hudbě

Příspěvek od AlenaM »

Dobrý den,

předně bych chtěla poděkovat Pirátům za jejich snahu ve věcech ohledně autorského zákona. Zakládáme čajovnu a OSA a podobné záležitosti nemáme v lásce, proto se snažíme hledat alternativy. K mnohým a nich mám ještě stále nezodpovězené nějaké otázky, proto se s důvěrou obracím na PS o pomoc.

1. Cover verze - je možno pouštět v podniku cover verze známých písní (např. Kryla, ...) a to jednak nahrané interpretem, který není v OSA (překvapilo mne, že takové písně se nacházejí na doporučovaném Jamendu a nejsem si jista tím, že to je právně v pořádku) a jednak nahrané ve vlastní verzi (manžel a kamarádi jsou hudebníci, je pro nás tedy tato možnost reálná).

2. Živá soukromá produkce - V čajovnách se často scházívají kamarádi, kteří si prostě udělají rezervaci s tím, že prostory podniku využívají jako zázemí pro svoje "kytarohraní". Je vůbec legální hrát na soukromém večírku písně autorů z OSA a nikam to nehlásit (ze stránek OSA to vypadá, že ne?!)? A jak je to, pokud se tito lidé sejdou v mém podniku a já jim dovolím tam tuto hudební produkci uskutečnit, neporušuji tím něco?

3. Co se stane, pokud si s autorem, který je v OSA, udělám vlastní smlouvu, že v mém podniku mohu pouštět jeho písně (taktéž to je asi nutno s vydavatelem kvůli Intergramu - ale jen pokud budu pouštět konkrétní CD?), tak OSA nic platit/hlásit nemusím? Nebo autor vstupem do OSA o právo někomu toto povolit přichází?

Děkuji za odpovědi, možná mě časem ještě něco napadne. Jsou to neskutečné absurdity, bohužel však také reálné problémy...
Odpovědět

Zpět na „Veřejná Poradna“